Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Metsurin työ kevytyrittäjänä

metsuri

Metsurit ja metsänhoitajat tekevät työkeikat helposti kevytyrittäjinä ja lähettävät laskun toimeksiantajalleen perustamatta omaa yritystä.

Metsuri on metsän työntekijä ja ammattilainen. Työtehtävät vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Työt koostuvat mm. metsän istutuksesta, hakkuusta, parannustöistä ja suunnittelusta.

Työt vaihtuvat paikasta toiseen ja toimeksiantajia saattaa olla useampia. Metsureille on nyt ja tulevaisuudessa kysyntää sillä suurien ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle, suuri osa ammatinharjoittajista katoaa.

Miksi UKKO.fi-laskutuspalvelu sopii juuri metsureille ja metsänhoitajille?

 • Ei oman yrityksen paperinpyörittelyä ja byrokratiaa
 • Vakuutukset ja eläkeasiat on hoidossa laskutuspalvelun kautta
 • Ei juoksevia kuluja, maksat vain, kun on töitä
 • Omaa liikeideaa voi kokeilla rauhassa ja riskittömästi
 • Pystyy helposti liikkumaan toimeksiannosta toiseen, kun ei ole perinteisenä palkansaajana

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on uusi joustava työmuoto, joka mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan aloittamisen helposti ilman omaa y-tunnusta tai toiminimeä. UKKO.fi-palvelun avulla metsurit ja metsänhoitajat voivat siis laskuttaa tekemästään työstä yksityishenkilöinä.

Kevytyrittäjä-metsuri valitsee itse omat asiakkaansa ja määrittää itse omat hintansa. Hänenn ei tarvitse kantaa huolta yrittäjän byrokratiasta, sillä me hoidamme kaikki vaadittavat paperityöt, kuten verot, vakuutusmaksut, maksumuistutukset sekä tarvittaessa perinnän hänen puolestaan.

UKKO.fi-kevytyrittäjänä metsurit ja metsänhoitajat eivät siis tarvitse omaa y-tunnusta, eivätkä täten ole esimerkiksi kirjanpitovelvollisia.

 

puun taimi

 

Kuinka paljon tienaan?

Testaa tulolaskurillamme helposti, kuinka paljon rahaa saat pankkitilillesi laskutetusta summasta! Avaa tulolaskuri

 

 

 

 

 

Antti kiviranta metsäkoneessa

Antista tuli metsäpalveluita tarjoava yrittäjä ja työnantaja kevytyrittäjyyden kautta

“Hakiessani työtä yhdestä metsäpalveluyrityksestä, kuulin ohimennen UKKO.fi-palvelusta.

Tutustuttuani siihen, oivalsin heti, että tämä on minun juttuni. Laskutuspalvelun kautta pääsin metsäpalveluyrityksiin töihin nopeasti. Työt sovittiin aina urakka kerrallaan.

Samaan aikaan toimin puolisoni omaishoitajana ja minun oli vaikea sitoutua mihinkään pitkäaikaiseen työsuhteeseen.

UKKO.fi:n asiakaspalvelu auttoi minut hyvin alkuun ja parin vuoden aikana kypsyi päätös oman yrityksen perustamisesta. Ilman kevytyrittäjyyttä en olisi varmaan koskaan alkanut yrittäjäksi.”

Lue lisää Antin työstä ja kevytyrittäjyyskokemuksista!

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit:

 • Ammatit Konsultti ja asiantuntija: UKKO.fi-kevytyrittäjänä keskityt avainosaamiseesi!

  Haaveiletko konsultin tai asiantuntijan töistä tai oletko jo rautainen ammattilainen, jolla on laaja asiakaspohja ja keikkaa enemmän kuin yksi ihminen jaksaa tehdä? Eikö olisikin upeaa, jos voisit keskittyä avainosaamiseesi konsulttina tai asiantuntijana? Keskity työssäsi esimerkiksi markkinointiin ja jätä paperinpyörittelyn muiden huoleksi. Se on mahdollista UKKO.fi-laskutuspalvelun kautta! Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin. Päätä itse, milloin…

  Lue lisää
 • Ammatit Laulu- tai soitonopettaja – ota opetuskeikka vastaan helposti

  Osaatko laulaa tai soittaa jotakin instrumenttia? Laita osaaminen hyötykäyttöön laulu- tai soitonopettajana! Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai kokeilla omaa liikeideaa; yhä useampi suomalainen tekee sivutöitä. Esimerkiksi juuri moni muusikko tai laulu- tai soitonopettaja on löytänyt UKKO.fi:n kautta keinon hyödyntää omaa osaamistaan – ja ansaita samalla hieman ekstraa! Ehkä taidat esimerkiki pianon- tai kitaransoiton ja voisit…

  Lue lisää
 • Ammatit Ohjelmoija – kevytyrittäjyys on täydellinen työmuoto

  Ohjelmoija voi tehdä työtä vaikka palmun alla! Projekti on helppo ottaa vastaan, kun palkkaan liittyvät paperityöt hoituu kuin huomaamatta. Työskenteletkö koodarina ohjelmoinnin tehtävissä? Hienoa! Koodaus on tänä päivänä hyvin arvostettu ja kysytty taito, jolla aukeaa lukemattomia mahdollisuuksia erilaisiin tehtäviin. Sinulla saattaa olla verkkosivujen ja tietokantojen koodausta, pelejä tai ohjelmointiprojekteja. Nämä vievät kuitenkin itsessään paljon aikaa, jolloin kirjanpidon sekä taloushallinnon tehtävien tekeminen voi töiden…

  Lue lisää