Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Joogaohjaajaksi kevytyrittäjänä

Haaveiletko joogaohjaajaksi tulemisesta? Moni tekee haaveesta totta kevytyrittäjänä.

Taidokkailla joogaohjaajilla ja kouluttajilla on Suomessa kysyntää, mutta joogaohjaajaksi työllistyminen vaatii usein oman toiminimen ja salin perustamista. Jos keikka on satunnaista ja toiminta alussa, ei yrityksen tai toiminimen perustaminen välttämättä heti tunnu oikealta.

Kevytyrittäjyys mahdollistaa laskutuksen pitämistään tunneista ja opetuksesta yksityishenkilönä. Tämä tarkoittaa, että  omaa y-tunnusta ja toiminimeä ei tarvita laskujen luomiseen ja lähettämiseen. Kevytyrittäjän byrokratian hoitaa laskutuspalvelu, eikä kevytyrittäjänä itse ole esimerkiksi kirjanpitovelvollinen. Tällöin oman ajan voi keskittää haluamaltaan osin itse ohjaukseen ja tuntien suunnitteluun.

Suomen suurin kevytyrittäjyyspalvelu UKKO.fi hoitaa puolestasi palkanmaksuun liittyvät paperityöt ja tilittää vaadittavat maksut, kuten verot ja vakuutukset. Sinä määräät itse asiakkailta veloittamat hintasi ja saat rahat tilillesi palkkana.

Mikäli tunteja ei jossain kuussa olisikaan, ei palvelusta tällöin tarvitse maksaa. Tutustu hinnastoomme!

  • ei juoksevia maksuja
  • ei tarvetta y-tunnukselle
  • päätä itse oma hinta, sekä milloin ja kenelle töitä teet
  • nosta palkkaa
  • unohda paperityöt

Lue alta Christan tarina ja lisää siitä, kuinka joogaohjaajana toimiminen onnistuu kevytyrittäjänä!

"Ihanaa tämä on, vaikkakin hullua" – Crista teki joogasta ammatin

Crista joogayrittäjä

Crista Soskolne on joogaohjaaja ja vijnanajoogan opettaja. Yliopisto-opintojen myötä Crista kiinnostui joogasta ja kouluttauduttuaan joogaohjaajaksi ja –opettajaksi teki hän niistä ammatin ensin kevytyrittäjänä ja sitten yrittäjänä.

Crista kertoo joogan parhaiksi puoliksi sen, että saa jakaa sen avulla kehotietoisuutta, stressinsäätelyä, iloa ja rauhaa mitä erilaisimpien oppilaiden kanssa. Työn sydämenä hän pitää oivalluksen hetkiä ihmisten kanssa.

”Oli hyvä kokeilla ensin kevytyrittäjyyttä, koska se mahdollisti sen, että oli aikaa oppia omasta alasta.”

Yrittäjyyden Crista aloitti ensin kevyemmin eli hän ohjasi joogaa ja laskutti tekemästään työstä laskutuspalvelun kautta. Crista ehti kokeilla ennen UKKO.fi:lle siirtymistä toistakin alan toimijaa, mutta toimijan korkeamman palvelumaksun vuoksi hän liittyi pian UKKO.fi:n kevytyrittäjäksi.

Crista käytti laskutuspalvelua omista joogatunneista laskuttamiseen kaksi ja puoli vuotta. Ensimmäisenä vuonna laskutus oli vähäisempää, mutta vähitellen ohjaustuntien ja asiakkaiden määrä kasvoivat ja laskutus lisääntyi.

Lue Kristan koko tarina.

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit:

  • Ammatit Puuseppä kevytyrittäjänä

    Oletko puuseppä? Kokeile kevytyrittäjyyttä! Vaikka digitalisaatio muuttaa tätäkin perinteistä alaa, on vielä paljon tehtäviä, joita tekemään tarvitaan päteviä ja taitavia käsityöosaajia. Työtä saattaa löytyä joko tehtaalta- tai verstaalta, mutta moni ottaa ainakin silloin tällöin vastaan yksittäisiä toimeksiantoja myös päätyön ohelle. Toiselle freelancer toimeksiannot ovat taas koko homman ydin. Silloin resursseja on käytettävä myös hallinnollisiin tehtäviin ja varmistuttava, että tekemästään työstä…

    Lue lisää
  • Ammatit Naisyrittäjän euro on 85 senttiä – näissä tehtävissä naisyrittäjät tienaavat miesyrittäjiä paremmin

    Naistenpäivän kunniaksi haluamme nostaa esille naisyrittäjyyttä ja tarjota UKKO-datan pohjalta ajantasaisen katsauksen aiheeseen. Naisyrittäjien määrä UKKO.fi palveluiden käyttäjänä ja toiminimiyrittäjinä on kasvussa koronavuosien jälkeen. Vertasimme nais- ja miesyrittäjien tuntihintoja ja saimme selville, että vuonna 2023 naisyrittäjän euro on 85 senttiä eli 15 % pienempi kuin miesyrittäjän. Nais- ja miesyrittäjien välinen ero on kasvanut hieman viime vuodesta, jolloin ero oli 13…

    Lue lisää
  • Ammatit Kauneudenhoitoalan ammattilainen – laskuta ilman omaa yritystä!

    Meikkaa, maskeeraa, hoida ja huolittele – mutta älä stressaa paperitöistä Kauneudenhoitoala vaatii yrittäjähenkisyyttä ja kykyä palvella monenlaisia asiakkaita. Yrittäjähenkisyys ei kuitenkaan vaadi välttämättä oman yrityksen perustamista, sillä kevytyrittäminen sopii mainiosti myös meikkaajille, maskeeraajille ja muille kauneudenhoidon ammattilaisille. Meikkitaiteilija eli meikkaaja neuvoo asiakkaita kullekin sopivan meikkityylin teossa tavaratalon meikkipisteellä ja loihtii kauniita juhlameikkejä häihin ja muihin tilaisuuksiin. Maskeeraajan osaamisalueeseen sisältyy lisäksi kyky tehdä…

    Lue lisää