Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Tuuli Ahonen on kääntäjä-kevytyrittäjä, joka määrää itse työaikansa

viikon-kevytyrittaja-tuuli-ahonen

Kuka olet?

Olen Tuuli Ahonen, kääntäjä kieliparissa suomi-englanti. Teen erilaisia suomen ja englannin kieliin liittyviä asiantuntijatehtäviä. Teen samalla jatko-opintojani Itä-Suomen yliopistossa.

Parasta työssäni on sen monipuolisuus; koskaan ei ole tylsää.

Mitä teet?

Teen erilaisia käännöstöitä, kuten asiatekstikäännöksiä sekä ohjelmatekstityksiä. Toimin toisinaan myös copywriterina, tulkkina sekä oikolukijana.

Tavallinen työpäiväni alkaa suhteellisen myöhään, kunhan herään!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi kääntäjäksi valmistuttuani, sillä en halunnut perustaa omaa toiminimeä. Haaveenani oli jatkaa opintojani, enkä siksi halunnut aloittaa kokopäiväistä yrittämistä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni alkaa suhteellisen myöhään, kunhan herään. Avaan tietokoneeni ja lataan käännettävät tiedostot tai muut työt.

Teen töitä hyvin vaihtelevasti. Joskus menee vain muutama tunti, joskus puurran 12 tuntia putkeen. Työ vie mennessään.

Tuuli Ahonen kuva 2

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Parasta työssäni on sen monipuolisuus. Jonain päivänä tekstitän animesarjaa ja toisena kirjoitan mainostekstejä nettisivuille. Koskaan ei ole tylsää.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Verkostoituminen on ehdottoman tärkeätä freelancer-kääntäjille. Näkyvyys ja kontaktit tuovat aina uusia asiakkaita.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja kevytyrittäjiksi aikoville?

It can’t rain all the time!

Tuuliin ja hänen urapolkuunsa pääset tutustumaan tarkemmin hänen LinkedInissään.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Katri huolehtii mielellään muiden lemmikeistä

    Olen Katri Saajanaho, eläintenhoitaja. Koulutukseltani olen pukuompelija ja myyjä. Mitä teet? Hoidan yksityishenkilöiden kissoja ja koiria kodissani. Teen myös kotikäyntejä, mutta niistä pidän taukoa koska maaliskuussa leikattiin kyynärpään murtuma. Kevytyrittäjyys on se miun juttu, kun ei tarvitse miettiä paperiasioita. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Tutustuin kevytyrittäjyyteen ukko.fi sivulla ja näin sivun, missä oli juttua eläintenhoidosta. Kevytyrittäjyys on se miun juttu, kun ei…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Janika ja Minna tekivät yhteisestä intohimostaan liiketoimintaa – Näin syntyi Kahden ystävän taide

    Oletko joskus pohtinut yritystoimintaa hyvän ystäväsi kanssa? Järvenpääläiset kevytyrittäjäkaverukset Minna (kuvassa vasemmalla) ja Janika kertovat tästä omia kokemuksiaan: he luovat ja myyvät yhdessä taidetta markkinointinimellä Kahden ystävän taide. Maalaaminen on ollut Janika Mitron, 28, ja Minna-Maija Kuitusen, 20, intohimo jo nuoresta iästä saakka. Alkuvuodesta 2021 he päättivät pitkän harkinnan jälkeen lopulta tuoda teoksensa myös yleisön nähtäväksi. Näin käynnistyi heidän yhteinen toimintansa, joka…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Joel on ensimmäisen sukupolven hautausurakoitsija: ”Yrityksen myötä saavutin rauhan työelämässä"

    Joel Heikura omistaa Nooan Kukka- ja hautauspalvelu Oy:n. Kevytyrittäjyyttä aiemmin kokeillut Joel osti toistakymmentä vuotta toimineen osakeyhtiön elokuussa 2021, sillä hauturin koulutuskaan ei taannut työllistymistä. Joel toimi aiemmin rakennustyömaalla, mutta alaa rasittavat lomautukset veivät katseen tulevaisuuteen. Se oli henkilökohtaisen kasvun vaihe, joka johti opintoihin Jyväskylän kristillisessä ammattiopistossa. Perinteikkäällä alalla yritykset siirtyivät usein sukupolvelta toiselle ja hautaustoimistoja pyöritettiin oman perheen voimin.…

    Lue lisää