Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Bloggaaja Nina

viikon-kevytyrittaja-nina

Olen Nina, ja kirjoitan blogia nimeltä Tunnetila.

Mitä teet?

Työskentelen pääasiallisesti median parissa, mutta vaatimattomana harrastuksena alkaneesta lifestyle-blogistani on tullut vuosien saatossa tärkeä osa elämääni. Olen kirjoittanut Tunnetila -blogiani jo yli kahdeksan vuotta. Kirjoitan blogissani arkea ilahduttavista asioista hyvinvoinnista matkusteluun ja kosmetiikasta omaan tyyliin.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Blogini on minulle pääasiassa harrastus, mutta vuosien saatossa olen saanut paljon yhteistyöehdotuksia blogini kautta. Jos yhteistyötarjoukset ovat kiinnostaneet minua ja jos ne ovat sopineet blogini aihepiireihin, olen vastannut yhteistyötarjouksiin kyllä.

Tein blogiyhteistyöt monen vuoden ajan verokortilla, mutta lopulta kyllästyin verokortin lähettämiseen paikasta toiseen. Minulle suositeltiin oman yrityksen perustamista. En ollut kuitenkaan valmis laittamaan yritystä pystyyn, sillä halusin pitää bloggaamisen harrastuksena, josta on minulle enemmän iloa kuin vaivaa. Niinpä tutustuin UKKO.fi -palveluun ja koin kevytyrittäjyyden täydelliseksi ratkaisuksi tarpeeseeni.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Työssäni bloggaajana hienointa on vuorovaikutus blogini lukijoiden kanssa. Koen onnistuneeni työssäni, jos blogini lukijat saavat blogistani toimivia vinkkejä arkeen. Jos joku saa blogini myötä rohkeutta sanoa “ei”, tai jos joku uskaltaa pitää työstään sapattivapaan ja hypätä hetkeksi tuntemattomaan, ilahdun. Pienetkin asiat arjen keskellä voivat vaikuttaa hyvinvointiin huomattavasti. Sen oikean lomakohteen tai täydellisen kynsilakan löytäminen ilahduttaa jokaista.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Käytän blogin kirjoittamiseen, valokuvaamiseen ja siihen liittyvään puuhailuun lähes kaiken vapaa-aikani. Tavallisena päivänä työskentelen päivätyössäni toimistolla ensin kahdeksan tuntia. Sen jälkeen aloitan työni blogin parissa. Käyn iltaisin PR-tilaisuuksissa tutustumassa tuoteuutuuksiin ja kuulemassa uusista innovaatioista. Illalla kun pääsen kotiin puran päivän aikana kameran kortille kertyneen materiaalin ja alan työstää postauksia. Vuorokauden tunnit eivät arkipäivisin tunnu riittävän, joten käytän bloggaamiseen usein myös viikonloppuja. Aikaa bloggaaminen vie valtavasti, mutta niin ne kaikki muutkin harrastukset tuppaavat viemään, vai mitä?!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin oppia valokuvaamaan paremmin. Tykkään kirjoittamisesta, mutta blogissa olevat valokuvat ovat aina olleet minulle se “pakollinen paha”. Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella uutta ja kehittää itseään!

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Jos haaveilet rakkaan harrastuksen muuttamisesta työksi, mutta et uskalla hypätä suoraan yksityisyrittäjän saappaisiin, testaa siipiäsi kevytyrittäjänä. Kevytyrittäjyys on erinomainen tapa kokeilla, miten korkealle siipesi kantavat. Tavoittele rohkeasti unelmiasi!

Yhteystiedot

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Insinööri Risto hyppäsi pyörän selkään ja kohti kokonaan uutta uraa

  Sääksmäellä syntynyt ja Valkeakoskella asuva sähköalan diplomi-insinööri Risto Viitanen on 53-vuotias, ja teki aiemmin työuraansa muun muassa UPM-Kymmenellä ja Empowerilla. Palkkatöissä hän ehti olla 28 vuotta ennen oman yrityksen perustamista. – Käännekohta elämässäni tuli työuupumuksen myötä. Olin pitkällä sairauslomalla, jolloin ajattelin asioita uudestaan. Se johti siihen, että vuonna 2017 irtisanouduin töistäni ja aloin tehdä sitä, missä oma intohimoni on, Risto…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat 19-vuotias Elia kannustaa nuoria yrittäjyyteen ja tavoittelee itse menestystä vaatebisneksessä

  19-vuotias Elia Ahola on ehtinyt olla monessa mukana. Energinen Elia ei pidä toimettomuudesta ja se käy selväksi miltei välittömästi, kun nuoren miehen kanssa keskustelee. Ei ole ihme, että Elian tapaamat yritysjohtajatkin ovat vakuuttuneet nuoren yrittäjän itsevarmuudesta ja aktiivisuudesta. UKKO.fi:llä ja Elian perustamalla lehdellä on yhteinen tavoite; kannustaa ihmisiä kohti yrittäjyyttä ja kohti sitä, mikä tuntuu itsestä kaikkein mielekkäimmältä tekemiseltä. Olikin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tutkijasta joogayrittäjäksi - Stephanie Freeman

  Yliopistossa tutkijana työskenteleminen on omanlaista yrittäjyyttään. Apurahojen hankkiminen on rankkaa myyntityötä. Tämän on omakohtaisesti saanut kokea Stephanie Freeman. Nämä kokemukset ovat kuitenkin ainoastaan valmistaneet häntä nykyiseen yrittäjän arkeen. Stephanie kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 91. Hän haki neljä kertaa Jyväskylän liikuntatieteelliseen, mutta jäi aina pisteen tai parin päähän opiskelupaikasta. Samaan aikaan hän teki psykologian avoimia opintoja ja opetti hiphop-henkisiä tunteja. Koko Stephanien…

  Lue lisää