Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Bloggaaja Nina

viikon-kevytyrittaja-nina

Olen Nina, ja kirjoitan blogia nimeltä Tunnetila.

Mitä teet?

Työskentelen pääasiallisesti median parissa, mutta vaatimattomana harrastuksena alkaneesta lifestyle-blogistani on tullut vuosien saatossa tärkeä osa elämääni. Olen kirjoittanut Tunnetila -blogiani jo yli kahdeksan vuotta. Kirjoitan blogissani arkea ilahduttavista asioista hyvinvoinnista matkusteluun ja kosmetiikasta omaan tyyliin.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Blogini on minulle pääasiassa harrastus, mutta vuosien saatossa olen saanut paljon yhteistyöehdotuksia blogini kautta. Jos yhteistyötarjoukset ovat kiinnostaneet minua ja jos ne ovat sopineet blogini aihepiireihin, olen vastannut yhteistyötarjouksiin kyllä.

Tein blogiyhteistyöt monen vuoden ajan verokortilla, mutta lopulta kyllästyin verokortin lähettämiseen paikasta toiseen. Minulle suositeltiin oman yrityksen perustamista. En ollut kuitenkaan valmis laittamaan yritystä pystyyn, sillä halusin pitää bloggaamisen harrastuksena, josta on minulle enemmän iloa kuin vaivaa. Niinpä tutustuin UKKO.fi -palveluun ja koin kevytyrittäjyyden täydelliseksi ratkaisuksi tarpeeseeni.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Työssäni bloggaajana hienointa on vuorovaikutus blogini lukijoiden kanssa. Koen onnistuneeni työssäni, jos blogini lukijat saavat blogistani toimivia vinkkejä arkeen. Jos joku saa blogini myötä rohkeutta sanoa “ei”, tai jos joku uskaltaa pitää työstään sapattivapaan ja hypätä hetkeksi tuntemattomaan, ilahdun. Pienetkin asiat arjen keskellä voivat vaikuttaa hyvinvointiin huomattavasti. Sen oikean lomakohteen tai täydellisen kynsilakan löytäminen ilahduttaa jokaista.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Käytän blogin kirjoittamiseen, valokuvaamiseen ja siihen liittyvään puuhailuun lähes kaiken vapaa-aikani. Tavallisena päivänä työskentelen päivätyössäni toimistolla ensin kahdeksan tuntia. Sen jälkeen aloitan työni blogin parissa. Käyn iltaisin PR-tilaisuuksissa tutustumassa tuoteuutuuksiin ja kuulemassa uusista innovaatioista. Illalla kun pääsen kotiin puran päivän aikana kameran kortille kertyneen materiaalin ja alan työstää postauksia. Vuorokauden tunnit eivät arkipäivisin tunnu riittävän, joten käytän bloggaamiseen usein myös viikonloppuja. Aikaa bloggaaminen vie valtavasti, mutta niin ne kaikki muutkin harrastukset tuppaavat viemään, vai mitä?!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin oppia valokuvaamaan paremmin. Tykkään kirjoittamisesta, mutta blogissa olevat valokuvat ovat aina olleet minulle se “pakollinen paha”. Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella uutta ja kehittää itseään!

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Jos haaveilet rakkaan harrastuksen muuttamisesta työksi, mutta et uskalla hypätä suoraan yksityisyrittäjän saappaisiin, testaa siipiäsi kevytyrittäjänä. Kevytyrittäjyys on erinomainen tapa kokeilla, miten korkealle siipesi kantavat. Tavoittele rohkeasti unelmiasi!

Yhteystiedot

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat “Jos jokin on tekemisen arvoista, on se myös täysillä tekemisen arvoista” – Viikon kevytyrittäjä Janne Göös

  Kuka olet? Olen Janne Göös, jyväskyläläinen kiinteistönvälittäjä, kirvesmies sekä Elvis-imitaattori. Mitä teet? Toimin kiinteistönvälittäjänä REMAXilla, jonka lisäksi teemme kollegani Jasun kanssa UKKO.fi-palvelun kautta huoneistoremontteja asiakkaillemme. Lisäksi teen silloin tällöin Elvis-imitaattori keikkoja. Minulla on myös oma Youtube-kanava Don Göös, jossa jaan vinkkejä ja ajatuksiani asuntosijoittamiseen liittyen. Tällä hetkellä koen eläväni kiireistä kiireistä, mutta hyvää vaihetta elämässäni. Kiireestä huolimatta näen asioiden niin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Rakkaus viineihin ajoi Emmi Väänäsen toiminimiyrittäjäksi

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Emmi Väänänen, 29 vuotta, tuore yrittäjä sekä vannoutunut viininystävä. Olen kotoisin Oulusta, mutta muutin Helsinkiin vuosi sitten. Sitä ennen asuin ulkomailla (Padovassa, Kööpenhaminassa ja Tukholmassa) yhteensä neljä vuotta. Nyt on ihana olla takaisin kotimaassa lähempänä perhettä ja ystäviä. Olen koulutukseltani Kauppatieteiden Maisteri ja työskentelin aiemmin muun muassa verkkokauppa-alalla, mutta sitten hurahdin viineihin ja…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sisustussuunnittelija Milla teki rohkean alanvaihdoksen, ja sai päätöksestään paljon ihailua tuttaviltaan

  Milla Suominen päätti vaihtaa alaa ja lähteä opiskelemaan sisustusartesaaniksi lähes 20 vuoden uraputken jälkeen. ”Uraloikkani oli vähän erilainen: menin korkeakouluopintojen jälkeen ammattikouluun. Mietin, miten voisin saada opintoni ja kokemukseni yhdistettyä parhaalla mahdollisella tavalla!” Aiemmalta koulutukseltaan Milla on kauppatieteiden maisteri ja hän on työskennellyt lähes 20 vuotta henkilöstön ja organisaatioiden kehittämisen parissa. Pari vuotta sitten hän päätyi tilanteeseen, jossa hänen määräaikainen…

  Lue lisää