Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Kevytyrittäjä Aatu Itkonen, 17 – “Koen tekemäni työn merkitykselliseksi”

viikon-kevytyrittaja-Aatu-Itkonen

Kuka olet?

Olen Aatu Itkonen, nuori 17-vuotias esiintyjä. Olen esiintynyt 13-vuotiaasta asti, ensin Kaakkois-Suomessa mutta nykyään ympäri Suomea.

Synnyin Lappeenrannassa, mutta muutimme sittemmin Kouvolaan ja näin ollen koen olevani kouvolalainen!

Mitä teet?

Teen taikurin, juontajan sekä yrittäjyysluennoitsiijan töitä. Olen esiintynyt isommissa ja pienemmissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa noin neljän vuoden ajan sekä taikurina että juontajana. Tästä esimerkkinä muun muassa valtakunnallinen Suomen lasten itsenäisyysjuhla viime vuoden joulukuussa tai tuleva 5.9. järjestettävä Ylivieskan yrittäjän päivän -tapahtuma.

Nykyään teen myös paljon yhteistöitä yritysten ja mediankin kanssa. Tästä hyviä esimerkkejä ovat vaikka somejulkaisuni ja keikkatilaajat sekä TV-vierailut/media-artikkelit. Yrittäjyyspuhujana keikkailen kouluissa (peruskoulut, lukiot, ammattikoulut) ja aikuistenkin koulutustilaisuuksissa.

Puolessa vuodessa kerkesin moikata tuhansia nuoria! Luennossa kerron tarinaani ja jaan vinkkejä muun muassa markkinoinnista, somesta, julkisuudesta ja aikataulutuksesta sekä priorisoinnista.

Tämän kaiken lisäksi opiskelen vielä Tampereella media-alaa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytryrittäjäksi noin 15-vuotiaana, sillä yritykset alkoivat vaatia keikoista laskua. Koska minulla oli tässä kohtaa vielä peruskoulu kesken, olisi toiminimen perustaminen ollut liian iso pala. On vieläkin, sillä hommaa on aika paljon ilman paperitöitäkin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni (esimerkiksi taikashow-keikkapäivä) alkaa heräämisellä ja parilla kupilla kahvia. Siitä siirryn sähköpostien ja “toimistohommien” kimppuun. Tämän jälkeen valmistaudutaan keikkaan pakkamaalla tavarat ja silittämällä ehkä esiintymisvaateet.

Sitten hyppään autoon, jota ajamaan olen palkannut kaksi vuorottelevaa kuski-valokuvaajaa keikoilleni.

Keikkapaikalleni saavuttuani katsastan tilaajan kanssa tilanteen ja laitan ehkä äänentoiston ja valot kuntoon. Tämän jälkeen hyppään lauteille ja noin 30 minuuttinen humoristinen stand-up-taikashow pääsee vauhtiin!

Tämän jälkeen jään yleensä vielä hetkeksi alueelle, jonka jälkeen alan suuntaamaan kotiin. Kotona puran kamerasta keikkakuvani tietokoneelle ja postaan someen! Juonto- ja yrittäjyyspuhujakeikkapäivät ovat sitten toinen lukunsa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on nähdä kuinka ihmiset viihtyvät, sillä tykkään viihdyttää. Yleisöllehän tätä tehdään!

Koen tekemäni työn merkitykselliseksi. Joskus suurimman avun asiakas saa siitä, että on kuunteleva korva. Yleensä aina saan itselleni siitä hyvän mielen lisäksi paljon oppia ja viisaita neuvoja.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Kärsivällisyydessä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Suosittelen kevytyrittäjyyttä, sillä siten itsellesi jää aikaa paperitöiltä kaikelle muulle. Varsinkin, jos olet myös opiskelija, on kevytyrittäjyys oiva ratkaisu!

Tutustu Aatuun suoraan hänen kotisivuillaan tai seuraa häntä Facebookissa tai Instagramissa! Sieltä löydät kootusti myös kaikki tulevat keikat.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Tea Sirén on englannin kielen ammattilainen, joka työllistää itsensä taidollaan

    Kuka olet? Olen Tea, 26-vuotias englannin kielen taitaja. Koulutukseltani olen filosofian maisteri ja englannin opettaja; lisäksi olen eläinrakas, liikunnasta nautiskelija ja elokuvafriikki. Mitä teet? Olen tehnyt UKKO.fi:n kautta suomi–englanti-käännöstöitä muun muassa muotialan yritykselle. Opetan myös englantia yksityisesti kaikille eri ikäisille, jotka haluavat syystä tai toisesta ekstrapreppausta. Opetan esimerkiksi aikuisia, jotka haluavat parantaa englantiaan työelämää varten ja nuoria, jotka reenaavat yo-…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Jesse Nykänen yhdistää kevytyrittäjyyden, urheilun ja opinnot mielekkäästi toisiinsa!

    Olen Jesse Nykänen, 24-vuotias kevytyrittäjä, opiskelija ja urheilija. Mitä teet? Kilpailen painonnostossa Suomen maajoukkueessa ja opiskelen tradenomiksi Lahdessa. Opiskeluiden ja urheilu-urani ohella teen yksilövalmennuksia painonnostossa ja järjestän painonnostokursseja asiakkailleni. Hienointa omassa työssäni on asiakkaiden saama hyvän olon tunne kovan harjoituksen jälkeen! Aloitin painonnostossa kilpailun vuonna 2005, jolloin olin ainoastaan 9-vuotias. Juniorina pelasin jääkiekkoa ja nostelin painoja samaan aikaan. Jääkiekko jäi…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Marianne Hokkanen löysi koronakriisin myötä uuden suunnan uralleen kevytyrittäjänä!

    Kuvaaja: Outi Kinnunen Hei! Olen Marianne Hokkanen, 30-vuotias markkinoinnin moniosaaja Helsingistä. Minusta tuli kevytyrittäjä, kun koronakriisi vei vakituisen päivätyöni. Tartuin epäröimättä tilanteen tarjoamiin uusiin, innostaviin haasteisiin! Mitä teet? Teen monipuolisesti kaikkea luovaa markkinoinnin ja viestinnän parissa. Kevytyrittäjänä olen varsin tuore tapaus, kuitenkin tähän asti olen jo päässyt tarjoamaan osaamistani tekstin – ja sisällöntuotannoissa, visuaalisessa suunnittelussa sekä markkinoinnin automaation konsultoinnissa. Tarjontani…

    Lue lisää