Kevytyrittäjä Aatu Itkonen, 17 – “Koen tekemäni työn merkitykselliseksi”

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-Aatu-Itkonen

Kuka olet?

Olen Aatu Itkonen, nuori 17-vuotias esiintyjä. Olen esiintynyt 13-vuotiaasta asti, ensin Kaakkois-Suomessa mutta nykyään ympäri Suomea.

Synnyin Lappeenrannassa, mutta muutimme sittemmin Kouvolaan ja näin ollen koen olevani kouvolalainen!

Mitä teet?

Teen taikurin, juontajan sekä yrittäjyysluennoitsiijan töitä. Olen esiintynyt isommissa ja pienemmissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa noin neljän vuoden ajan sekä taikurina että juontajana. Tästä esimerkkinä muun muassa valtakunnallinen Suomen lasten itsenäisyysjuhla viime vuoden joulukuussa tai tuleva 5.9. järjestettävä Ylivieskan yrittäjän päivän -tapahtuma.

Nykyään teen myös paljon yhteistöitä yritysten ja mediankin kanssa. Tästä hyviä esimerkkejä ovat vaikka somejulkaisuni ja keikkatilaajat sekä TV-vierailut/media-artikkelit. Yrittäjyyspuhujana keikkailen kouluissa (peruskoulut, lukiot, ammattikoulut) ja aikuistenkin koulutustilaisuuksissa.

Puolessa vuodessa kerkesin moikata tuhansia nuoria! Luennossa kerron tarinaani ja jaan vinkkejä muun muassa markkinoinnista, somesta, julkisuudesta ja aikataulutuksesta sekä priorisoinnista.

Tämän kaiken lisäksi opiskelen vielä Tampereella media-alaa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytryrittäjäksi noin 15-vuotiaana, sillä yritykset alkoivat vaatia keikoista laskua. Koska minulla oli tässä kohtaa vielä peruskoulu kesken, olisi toiminimen perustaminen ollut liian iso pala. On vieläkin, sillä hommaa on aika paljon ilman paperitöitäkin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni (esimerkiksi taikashow-keikkapäivä) alkaa heräämisellä ja parilla kupilla kahvia. Siitä siirryn sähköpostien ja “toimistohommien” kimppuun. Tämän jälkeen valmistaudutaan keikkaan pakkamaalla tavarat ja silittämällä ehkä esiintymisvaateet.

Sitten hyppään autoon, jota ajamaan olen palkannut kaksi vuorottelevaa kuski-valokuvaajaa keikoilleni.

Keikkapaikalleni saavuttuani katsastan tilaajan kanssa tilanteen ja laitan ehkä äänentoiston ja valot kuntoon. Tämän jälkeen hyppään lauteille ja noin 30 minuuttinen humoristinen stand-up-taikashow pääsee vauhtiin!

Tämän jälkeen jään yleensä vielä hetkeksi alueelle, jonka jälkeen alan suuntaamaan kotiin. Kotona puran kamerasta keikkakuvani tietokoneelle ja postaan someen! Juonto- ja yrittäjyyspuhujakeikkapäivät ovat sitten toinen lukunsa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on nähdä kuinka ihmiset viihtyvät, sillä tykkään viihdyttää. Yleisöllehän tätä tehdään!

Koen tekemäni työn merkitykselliseksi. Joskus suurimman avun asiakas saa siitä, että on kuunteleva korva. Yleensä aina saan itselleni siitä hyvän mielen lisäksi paljon oppia ja viisaita neuvoja.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Kärsivällisyydessä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Suosittelen kevytyrittäjyyttä, sillä siten itsellesi jää aikaa paperitöiltä kaikelle muulle. Varsinkin, jos olet myös opiskelija, on kevytyrittäjyys oiva ratkaisu!

Tutustu Aatuun suoraan hänen kotisivuillaan tai seuraa häntä Facebookissa tai Instagramissa! Sieltä löydät kootusti myös kaikki tulevat keikat.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Elmeri Härkönen, eli Dr. Bokeh, järjestää valokuvausretkiä

  Olen Elmeri Härkönen, valokuvaaja, kirjailija, elokuvakäsikirjoittaja, graafikko ja jatkuvasti itseäni kehittävä suhteellisen onnellinen ihminen, oikea persoona. Mitä teet? Olen toiminut media-alalla jo yli 25 vuotta. Perustin taannoin muutamia hyvin ja huonosti menestyneitä IT- ja pelialan yrityksiä. Pidin seitsemän vuoden tauon yrittämisestä, jolloin itseopiskelin muun muassa mediaa, elokuvakäsikirjoitusta ja valokuvausta. Nyt olen kevytyrittäjä. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Kaikista harrastuksistani valokuvaus on avannut…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Taru aloitti kevytyrittäjyyden opintojen ohella – “Tätä tulen käyttämään jatkossakin”

  Kuka olet? Olen 32-vuotias iloinen kevytyrittäjänaisen alku Lahdesta. Harrastan crossfittia, ulkoilua ja käyn silloin tällöin kuntosalilla. Mitä teet? Opiskelen koulutetuksi hierojaksi Vierumäen urheiluopistolla ja teen samanaikaisesti hierontoja EMA Sportilla Lahdessa. Joulukuun puolessa välissä valmistun ja tarkoitus olisi jatkaa hommia sivutyönä ainakin nyt aluksi. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Alkuvuodesta, kun olin EMA Sportilla kuntonyrkkeilyn alkeiskurssilla, tiedustelin EMA:n omistajalta olisiko heillä tarvetta hierojalle…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Haave sarjakuvapiirtäjän ammatista teki Eerosta kevytyrittäjän – “itselleni juuri sopiva työ”

  Olen Eero Oinonen, Tampereella asuva 27-vuotias, kiltti, rauhallinen ja tunteikas persoona. Mitä teet? Piirtelen sarjakuvia ja muita piirroksia. Unelmani on tulla ammattisarjakuvapiirtäjäksi ja myydä omia teoksiani. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Päädyin kevytyrittäjäksi, kun kuulin muutamilta ystäviltäni UKKO.fi:stä. He kehottivat minua ryhtymään kevytyrittäjäksi ja lopulta ryhdyinkin. Halusin tehdä sitä mitä parhaiten osaan. Millainen on tavallinen työpäiväsi? Piirrän kaiken koneella. Käytän piirtämiseen useita…

  Lue lisää