Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Kevytyrittäjä Aatu Itkonen, 17 – “Koen tekemäni työn merkitykselliseksi”

viikon-kevytyrittaja-Aatu-Itkonen

Kuka olet?

Olen Aatu Itkonen, nuori 17-vuotias esiintyjä. Olen esiintynyt 13-vuotiaasta asti, ensin Kaakkois-Suomessa mutta nykyään ympäri Suomea.

Synnyin Lappeenrannassa, mutta muutimme sittemmin Kouvolaan ja näin ollen koen olevani kouvolalainen!

Mitä teet?

Teen taikurin, juontajan sekä yrittäjyysluennoitsiijan töitä. Olen esiintynyt isommissa ja pienemmissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa noin neljän vuoden ajan sekä taikurina että juontajana. Tästä esimerkkinä muun muassa valtakunnallinen Suomen lasten itsenäisyysjuhla viime vuoden joulukuussa tai tuleva 5.9. järjestettävä Ylivieskan yrittäjän päivän -tapahtuma.

Nykyään teen myös paljon yhteistöitä yritysten ja mediankin kanssa. Tästä hyviä esimerkkejä ovat vaikka somejulkaisuni ja keikkatilaajat sekä TV-vierailut/media-artikkelit. Yrittäjyyspuhujana keikkailen kouluissa (peruskoulut, lukiot, ammattikoulut) ja aikuistenkin koulutustilaisuuksissa.

Puolessa vuodessa kerkesin moikata tuhansia nuoria! Luennossa kerron tarinaani ja jaan vinkkejä muun muassa markkinoinnista, somesta, julkisuudesta ja aikataulutuksesta sekä priorisoinnista.

Tämän kaiken lisäksi opiskelen vielä Tampereella media-alaa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytryrittäjäksi noin 15-vuotiaana, sillä yritykset alkoivat vaatia keikoista laskua. Koska minulla oli tässä kohtaa vielä peruskoulu kesken, olisi toiminimen perustaminen ollut liian iso pala. On vieläkin, sillä hommaa on aika paljon ilman paperitöitäkin.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni (esimerkiksi taikashow-keikkapäivä) alkaa heräämisellä ja parilla kupilla kahvia. Siitä siirryn sähköpostien ja “toimistohommien” kimppuun. Tämän jälkeen valmistaudutaan keikkaan pakkamaalla tavarat ja silittämällä ehkä esiintymisvaateet.

Sitten hyppään autoon, jota ajamaan olen palkannut kaksi vuorottelevaa kuski-valokuvaajaa keikoilleni.

Keikkapaikalleni saavuttuani katsastan tilaajan kanssa tilanteen ja laitan ehkä äänentoiston ja valot kuntoon. Tämän jälkeen hyppään lauteille ja noin 30 minuuttinen humoristinen stand-up-taikashow pääsee vauhtiin!

Tämän jälkeen jään yleensä vielä hetkeksi alueelle, jonka jälkeen alan suuntaamaan kotiin. Kotona puran kamerasta keikkakuvani tietokoneelle ja postaan someen! Juonto- ja yrittäjyyspuhujakeikkapäivät ovat sitten toinen lukunsa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on nähdä kuinka ihmiset viihtyvät, sillä tykkään viihdyttää. Yleisöllehän tätä tehdään!

Koen tekemäni työn merkitykselliseksi. Joskus suurimman avun asiakas saa siitä, että on kuunteleva korva. Yleensä aina saan itselleni siitä hyvän mielen lisäksi paljon oppia ja viisaita neuvoja.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Kärsivällisyydessä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Suosittelen kevytyrittäjyyttä, sillä siten itsellesi jää aikaa paperitöiltä kaikelle muulle. Varsinkin, jos olet myös opiskelija, on kevytyrittäjyys oiva ratkaisu!

Tutustu Aatuun suoraan hänen kotisivuillaan tai seuraa häntä Facebookissa tai Instagramissa! Sieltä löydät kootusti myös kaikki tulevat keikat.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Tomi Väätäinen pitää auttamisen luonteesta myyntityössään

  Olen Tomi, myyntihahmo ja kouluttaja. Viimeiset reilun 12 vuotta olen sukeltanut julkisten hankintojen vesiin ja siellä sangen hyvin viihtynyt. Puhun taitavasti tamperetta ja asun Kuopiossa, joten kurssilla tai sparrauksissa tuskin tulee tylsää. Tervetuloa mukaan! Alempana linkki LinkedIn-tililleni, verkostoidutaan sielläkin. Mitä teet? Päivätyönäni myyn puheentunnistuspalveluita, korkealaatuista kotimaista osaamista. Vapaa-ajallani autan pk-yrityksiä pääsemään paremmin mukaan julkisiin hankintoihin. Työn ja sivutyön lisäksi minua…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Antti ja Jarkko luovat miesten muotia - FRENN-yrittäjäparin bisnes perustuu vastuullisuuteen ja mukavuuteen

  Kotimainen FRENN luo mukavaa, laadukasta ja pitkäikäistä muotia miehille. Antti Laitisen ja Jarkko Kallion yrityksen kulmakivinä ovat vastuullisuus ja tuotantoketjun läpinäkyvyys; yrittäjäpari suhtautuu vaatteitaan valmistaviin tehtaisiin liikekumppaneina, joihin tutustutaan perin pohjin ennen yhteistyön aloittamista. Laitinen ja Kallio ovat pariskunta, joten työ ja vapaa-aika menevät heillä usein sekaisin. Pitkään vaate- ja designalalla toimittuaan he päättivät yhdistää erityisosaamisensa ja ryhtyivät tuottamaan laadukkaita,…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Musiikkialan ammattilainen Paula toi showmuskarin Suomeen

  Etnomusikologiaa opiskellut Paula Anttila palasi muutama vuosi sitten Suomeen yli 16 vuoden tauon jälkeen. Paulan matka kauas pois kotoa alkoi jazzlaulun opinnoilla New Yorkissa, mutta ulkomailla vietettyihin vuosiin kuului paljon työn tekoa sekä musiikin parissa että muissa hommissa. Kipinä muskarityöhön syttyi New Yorkissa New Yorkissa asuessaan Paula työskenteli muun muassa ravintola- ja IT-alalla, mutta ennen kaikkea monessa eri tehtävässä musiikkialalla.…

  Lue lisää