Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Viikon kevytyrittäjä Päivi opastaa asiakkaitaan kirjalliseen maailmaan

viikon-kevytyrittaja-paivi-kosonen

Hei! Olen Päivi Kosonen, kirjallisuusterapeutti ja kirjallisuusterapiakouluttaja.

Mitä teet?

Toimin kirjallisuusterapeuttina ja Suomen kirjallisuusterapiayhdistys ry:n kirjallisuusterapiakouluttajana. Otan vastaan yksilöasiakkaita ja ohjaan lukemiseen, luovaan omaelämäkerralliseen kirjoittamiseen ja päiväkirjakirjoittamiseen painottuvia kirjallisuusterapeuttisia ryhmiä.

Tällä hetkellä olen mukana myös kertomuksiin keskittyvässä Suomen Akatemian tutkimusprojektissa Turun yliopistossa, jossa olemme luoneet kollegoideni kanssa erilaisia lukupiirimalleja.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Mietin pitkään, miltä pohjalta voisin ohjata ja laskuttaa kirjoittamis- ja lukemisryhmiäni, kun kiinnekohtani oli kuitenkin erilaisissa koulutusorganisaatioissa, yliopistossa sekä Turussa esimerkiksi Kirjan talolla.

En ole ollut valmis enkä vielä halukaskaan perustamaan omaa yritystä, joten kevytyrittäjyys alkoi näyttää hyvältä vaihtoehdolta!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Pyrin pitämään työpäivät – joihin sisältyy ryhmät, asiakkaat, kirjoitustyöt ja koulutusten valmistelut – ihan normaaliin työaikaan yhdeksästä viiteen. Monesti kirjoitusryhmiä on kuitenkin myös iltaisin ja koulutuksia viikonloppuisin; tällöin yritän muistaa pitää arkena vapaata.

Korona-aika on toki tuonut haasteensa myös omiin työpäiviini, kun on paljon etäkokouksia.

Avoin kirja

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on saada tehdä työtä ihmisten ja asioiden kanssa, joita rakastan ja jotka ovat oikeasti merkityksellisiä: ensinnäkin kaikki elävät ihmiset, joita kohtaan työssäni ja kaikki heidän tarinansa.

Toiseksi lukemassamme kirjallisuudessa kuvitellut ihmiset ja heidän tarinansa, ja kolmanneksi vielä ne tarinat, joita luomme yhdessä kirjoittamalla!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Paljon on henkilökohtaisia ja ammatillisia kehityskohteita itsessä. UKKO.fi on mahdollistanut laskutusasioiden sujuvaa hoitoa, mutta näissä asioissa voisin vielä olla jämptimpi. Kuuntelemisen taidoissa on myös paljon kehitettävää.

Terveisiä ja vinkkejäsi muille kevytyrittäjille

Kevytyrittäminen on antanut mahdollisuuden ja rauhan miettiä mitä puolia ammatissaan haluaa viljellä ja mitkä jättää kesannolle. Katsotaan, palveleeko se minua loppuelämäni!

Kurkkaa Päivin kotisivuille!

Ajatusmatka.fi

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja käy täyttämässä lomake.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Kati Kaarila nauttii esiintymisestä ja rooliin heittäytymisestä

    Kuvaaja: Julia Borodina Kevytyrittäjämme Kati toteuttaa päivätyönsä ohella intohimojaan mallin, laulajan ja TV- ja elokuva-avustajan töissä. Hän tsemppaa muitakin kevytyrittäjyydestä haaveilevia toteuttamaan rohkeasti unelmiaan, ja kehottaa kaikkia suosimaan näinä aikoina kotimaista viihdeteollisuutta. Olen Kati Kaarila, helsinkiläinen asiakaskokemusjohtaja. Kevytyrittäjäksi ryhdyin, koska halusin löytää helpon tavan laskuttaa silloin tällöin satunnaisista töistäni, jotka eivät välttämättä mene mallitoimiston kautta. Helsingin lisäksi voin työskennellä muuallakin;…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Vili-koira on vaikuttaja ja toiminimiyrittäjä: "Kaduttaa, etten aloittanut someyritystä jo pentuna"

    Touhukas havannankoira Vili on koiravaikuttaja – ala, jota Suomessa ei vielä toistaiseksi tunneta kovinkaan hyvin. Hän tekee sosiaalisessa mediassa kaupallisia yhteistöitä omalla toiminimellään omistajansa Emilian avustuksella. Vilillä on oma Instagram-tili vilithehavanese. Hänen yhteistyökumppaneihinsa kuuluu niin suuria yrityksiä kuin pienyrittäjiä, ja heiltä hän edellyttää positiivisuutta sekä pientä hiilitassunjälkeä. Kiinnostaako sinua somevaikuttaminen? Lue lisää täältä: Saitko yhteistyöpyynnön? Näin otat sen helposti vastaan!…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Kevytyrittäjyys herätti Lassin mielenkiinnon yrittäjyyteen – musiikkialan monitoimimies on nyt myös toimitusjohtaja

    Olen Lassi Silventoinen ja myyn muusikoita keikoille. Olen myös laulaja, saksofonisti, pianisti ja toimitusjohtaja Lassin Palvelut Oy:ssä. Toiminta perustuu itse valitsemaani tasokkaaseen verkostoon, jossa muusikoista kootaan bändejä erinäisiin tilaisuuksiin. Soitan itse mukana suurimmalla osalla keikoista. Kesätöissä ja armeijassa minun oli vähän vaikea ottaa vastaan käskyjä, joille ei ollut hyviä perusteita. Nyt yrittäjänä olen itseni pomo! Parasta on myös se, töitä…

    Lue lisää