Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Tarinoita yrittäjyydestä: Natalle yrittäjyys mahdollisti oman työn tekemisen – byrokratian hän ulkoistaa muille

Nata ei uskonut lähtevänsä yrittäjäksi, sillä siihen liittyi hänen mielikuvissaan paljon paperityötä ja byrokratiaa. Työskentely blogin ja somen parissa ei kuitenkaan ollut sellainen perinteinen ammatti, josta joku olisi maksanut palkkaa ja siksi yrityksen perustamisesta muodostui ainoa vaihtoehto. Nyt hän ottaa ennakkoluulottomasti haltuun yhä uusia alueita.

“Mun firma alkoi suunnitella PR- ja viesintäkampanjoita mun silloisille asiakkaille – kiinteistöjen ostaminen, korjaaminen ja myynti tai vuokralle laittaminen taas on ihan täysin uutta liiketoimintaa, joka mulla on alkanut vasta vuosi sitten”

Nata ymmärsi, että yrittäjänä voi tehdä ihan mitä vain – ja muutti yrityksensä suunnan täysin

Nata kertoo yrittäjyyden alkuaikojen olleen opettelua. Yrittäjyydessä yllätti se, että oman rytmin voi määrittää täysin itse. Oma opettelunsa oli siinäkin, että itselleen voi antaa reilusti luvan olla heräämättä joka aamu kahdeksalta tai pitää arkivapaan.

Yrittäjyyden vapauteen piti totutella, mutta nyt Nata ottaa siitä kaiken irti:

“Ihan vasta viime aikoina hiffasin, että yrittäjänä voin tehdä ihan mitä vain – tällä viikolla voin julkaista kirjan, ensi viikolla voin julkaista räppibiisin, jos siltä tuntuu!”

Nyt Natan yritys on ottanut media- ja viestintäalan rinnalle myös asuntojen kunnostusta ja myyntiä. Nata tekee yrityksensä kautta rohkeasti juuri niitä töitä, jotka kulloinkin inspiroivat. Idean saadessaan, Natan tarvitsee neuvotella sen toteuttamisesta vain itsensä kanssa – ja neuvottelut ovat yleensä lyhyet!

Oma yritys kasvaa ja Nata inspiroi myös muita yrittämään

Nata hyödyntää yrityksensä toiminnassa aliurakoitsijoita. Hän ei ole työnantajarekisterissä, mutta on iloinen voidessaan hyödyntää muiden itsenäisten yrittäjien ammattitaitoa ja työpanosta. Hän nauttii siitä, että voi mahdollistaa myös muille työn ja rohkaista yrittäjyyteen.

“On se sitten AD, meikkaaja, rakentaja tai valokuvaaja – heidän työpanoksensa avulla myös mun oma firma kasvaa. Se ei ole pelkästään muiden työllistämistä vaan aidosti yhteistyötä, josta kaikki hyötyvät.”

Yrittäjänä kohtaa usein myös haasteita. Nata painottaa, että jokainen yrittäjä pelkää samoja asioita ja kohtaa epäonnistumisia – niihin ei kuitenkaan kannata jäädä kiinni. Nata toivoo jokaisen aloittavan yrittäjän muistavan, että haasteiden sijaan on parempi keskittyä onnistumisiin.

Kevytyrittäjyys vai oma yritys?

Kevytyrittäjyys sopii sinulle kun:

  • Toimintasi on sivutoimista tai keikkaluontoista
  • Haluat testata liikeideaasi
  • Et halua miettiä ennakkoveroja, alveja tai muita ilmoituksia
  • Sinulla on keikka, josta haluat rahat nopeasti tilille
  • Haluat säästyä tilitoimiston kuukausimaksuilta
  • Haluat valita perustatko Y-tunnuksen vai et

Yrittäjyys on sinua varten kun:

  • Aiot toimia yrittäjänä päätoimisesti tai säännöllisesti
  • Sinulla on valmis yritysidea
  • Sinulla on paljon hankintoja, joiden arvonlisäverot haluat vähentää
  • Haluat perustaa toiminimen tai osakeyhtiön tai siirtää kirjanpitosi meille
  • Haluat hakea starttirahaa toimintasi alkuun
  • Tarvitset toimintaasi varten oman Y-tunnuksen tai sinulla on jo sellainen
Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>

Lue lisää:

Tarinoita yrittäjyydestä: Valinnan hetkellä Elia päätti tavoitella unelmaansa

Valmentaja Oona Peltonen: “Kevytyrittäjyys toi varmuutta tekemiseen”

Tilaa Yrittäjyyskoulun suosituimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi

    Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

    • Yrittäjätarinat Hanne Kivioja pitää etälaulutunteja poikkeusaikana

      Kuka olet? Minä olen Hanne Kivioja, laulaja ja laulunopettaja. Asun tällä hetkellä Jyväskylässä, missä opiskelen musiikkipedagogiikkaa. Mitä teet? Olen yksi niistä onnekkaista, joka saavat tehdä työkseen sitä, mitä rakastaa eniten koko maailmassa! Musiikki on aina ollut iso osa elämääni laulamisen muodossa. Laulunopettamisen myötä kokonaiskäsitykseni musiikin ja laulamisen eheyttävästä voimasta on vielä entisestään moninkertaistunut. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen ollut kevytyrittäjänä jo…

      Lue lisää
    • Yrittäjätarinat Rakennusmestari Eero Mononen, 72, löysi kevytyrittäjyydestä toimivan ratkaisun – ”hyvän rakentamisen tavoite on yhteinen”

      Outokumpulaisella rakennusmestarilla Eero Monosella riittää työtä rakennustyön valvonnassa. Eläkkeelläkin on mukava jatkaa työntekoa kevytyrittäjänä, kun voi keskittyä siihen, mitä parhaiten osaa ja paperiasiatkin hoituvat vaivattomasti. Mononen, 72, näkee työnsä jäljen kaikkiaan noin 500 kohteessa, valtaosan niistä Joensuun seudulla. Yli 50 työvuoden aikana hän on ehtinyt olla monessa mukana. ”Jo 10-vuotiaana olin kirvesmiehenä toimineen isän mukana työmailla. Myös ukki oli moniosaava…

      Lue lisää
    • Yrittäjätarinat Sisustuskirvesmies Timo löysi uutta intoa remontoimiseen kevytyrittäjyyden avulla

      Kajaanilainen Timo Leinonen on tehnyt lähes 30-vuotisen urapolkunsa saneeraustöiden parissa. Hänen mielenkiintonsa remontointia kohtaan alkoi 17-vuotiaana, ja näkyy hänen harrastuksissaankin: vapaa-ajalla hän tekee moottoripyörärakentelua. Kevytyrittäjänä Timo on toiminut nelisen vuotta ja kokee saavansa tehdä työtä, josta todella pitää. Töitä on monipuolisesti eri paikoissa ja päivät vaihtelevat. Yrittäjänä Timolle ovat tärkeitä tyytyväiset asiakkaat ja oman remontointijäljen näkeminen. Myös positiiviset asiakaspalautteet ja…

      Lue lisää