Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Tomi Väätäinen pitää auttamisen luonteesta myyntityössään

viikon-kevytyrittaja-tomi-vaatainen

Olen Tomi, myyntihahmo ja kouluttaja. Viimeiset reilun 12 vuotta olen sukeltanut julkisten hankintojen vesiin ja siellä sangen hyvin viihtynyt.

Puhun taitavasti tamperetta ja asun Kuopiossa, joten kurssilla tai sparrauksissa tuskin tulee tylsää. Tervetuloa mukaan! Alempana linkki LinkedIn-tililleni, verkostoidutaan sielläkin.

Mitä teet?

Päivätyönäni myyn puheentunnistuspalveluita, korkealaatuista kotimaista osaamista. Vapaa-ajallani autan pk-yrityksiä pääsemään paremmin mukaan julkisiin hankintoihin.

Työn ja sivutyön lisäksi minua pitävät liikkeessä erilaiset pallopelit, kuten padel, tennis, squash ja golf. Koronan aikana olen löytänyt itsestäni myös oivallisen kokin – pääosin omasta mielestäni.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Vuosien aikana on tullut sparrailtua monenlaisia yhtiöitä ja yrittäjiä julkisiin hankintoihin liittyen, nyt päätin alkaa tehdä tätä hieman systemaattisemmin ja laskutuksen osalta tarvitsin ratkaisun. Tämä oli todella helppo tapa päästä alkuun!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Päiväni kuluvat pitkälti asiakkaiden kanssa.

Pohdimme erilaisia ratkaisuja, joilla nykyistä toimintaa on mahdollista kehittää edelleen ja päivittää vastaamaan tämän päivän haasteisiin. Lisäksi iltaisin ja viikonloppuisin rakennan parhaillaan verkkokurssia julkisiin hankintoihin liittyen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Mahdollisuus auttaa – olipa kyseessä sitten yksilö tai organisaatio. Myynnin luonne on auttamista, on hienoa nähdä yhteistyön hedelmiä, joskus jopa pidemmän kehitystyön tuloksena!

Kannettava tietokone jossa näkyy tilastoja

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Maailma muuttuu jatkuvasti. Juuri tällä hetkellä erityisesti markkinointi myynnin osana ja tukena on erityisen kiinnostavaa. Myös verkkokurssien maailma on itselleni verrattain uutta ja siitä opin jatkuvasti enemmän!

Olen muutaman viimeisen vuoden aikana panostanut rahallisesti itseni kouluttamiseen monin eri tavoin, ja lisäksi ostan pääosin ammattilaisen apua saadakseni joko oppimisen tai tekemisen lopputuloksen haluamalleni tasolle. Kuten vaikkapa verkkokurssin osalta: opettelen itse ja haluan ymmärtää, mutta annan silti ammattilaisen hoitaa kaiken viimeistä silausta myöten valmiiksi.

Tärkein oppini on ollut, ettei kaikkea kannata tehdä itse!

Kannustankin ostamaan asiantuntija-apua. Suomessa on valtava määrä eri alojen taitajia – vinkkaan mielelläni muutaman, heihin saa olla yhteydessä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Paljon tsemppiä ja rohkeasti vaan tarjoamaan omaa osaamistaan ja kontaktoimaan muita osaajia! Muistakaa myös nauttia kesästä ja ladata akkuja.

Ota yhteyttä Tomiin!

Sähköposti: tomi@saless.fi
Verkkosivut: www.saless.fi

salessteachable.com

Sosiaalinen media:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa alta ja käy täyttämässä lomake.

Milla-Maria Karvinen

Milla on teräväkynäinen sisällöntekijä, joka innostuu uuden ideoinnista, vanhan kehittämisestä ja vaikuttavasta viestinnästä. Vapaa-ajalla hän rentoutuu lenkkeilemällä lähimetsässä hyvä podcast tai musiikki kuulokkeissa.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Erilainen tie yrittäjäksi

    Jatta Salmi oli vielä alkuvuonna työttömänä, mutta yrittäjyys oli jo kauan kiinnostanut häntä. Siitä todisteena on esimerkiksi puolitoista vuotta sitten suoritettu yrittäjyyskurssi. Jatan tuttavapiirissä oli myös entuudestaan paljon yrittäjätuttuja, minkä vuoksi yrittäjyys oli aina ollut myös Jatan mielenkiinnon kohteena. Muuttuva työelämä antaa myös mahdollisuuksia Jatan mielestä työelämä on jatkuvassa murroksessa. "Nykyään ihmiset eivät ole töissä samassa organisaatiossa 40 vuotta. Nuorten…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Niko Saarela: “Tehkää sellaista työtä mikä antaa matkanne varrelle elämyksiä joista nautitte.”

    Kuka olet? Olen Niko Saarela, intohimoinen kamppailu-urheilija, tietokirjailija, SLU:n koulutettu valmentaja, sekä kahvakuulatreeni.com:n sertifioitu kahvakuulaohjaaja. Lisäksi toimin itsenäisenä jälleenmyyjänä Pm International:in hyvinvointi- ja ravintolisien parissa. Liikunta ja urheilu on kuulunut elämääni jo lähes kahden vuosikymmenyksen ajan. Kokeilujen myötä lajien kirjo ja oman tiensä löytäminen on ollut huikea matka minuuteen, jolla on jokainen päivä jotain uutta annettavaa ja opittavaa loppu elämään. Harrastuksina…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Ravintola-alan yrittäjä Sami Benamed korostaa hyvän tiimin tärkeyttä: ”Silloin matkasta tulee ainakin hemmetin hauska!”

    Helsinkiläinen Sami Benamed, 34, otti missiokseen suomalaisen ravintola-alan uudistamisen; tämä on edellyttänyt rohkeita kokeiluja ja epäonnistumisiakin. Benamed on kuitenkin toiminut alusta asti kaveribisneksellä, minkä ansiosta hankalistakin tilanteista on päästy helpommin yli. Benamedin yrittäjäpolku on ollut vaiherikas ja pitänyt sisällään muun muassa opintojen keskeyttämisen sekä useamman läheltä piti -tilanteen konkurssin suhteen. Lopputuloksena on kuitenkin syntynyt ravintola-alan yritys Son of a Punch,…

    Lue lisää