Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Tomi Väätäinen pitää auttamisen luonteesta myyntityössään

viikon-kevytyrittaja-tomi-vaatainen

Olen Tomi, myyntihahmo ja kouluttaja. Viimeiset reilun 12 vuotta olen sukeltanut julkisten hankintojen vesiin ja siellä sangen hyvin viihtynyt.

Puhun taitavasti tamperetta ja asun Kuopiossa, joten kurssilla tai sparrauksissa tuskin tulee tylsää. Tervetuloa mukaan! Alempana linkki LinkedIn-tililleni, verkostoidutaan sielläkin.

Mitä teet?

Päivätyönäni myyn puheentunnistuspalveluita, korkealaatuista kotimaista osaamista. Vapaa-ajallani autan pk-yrityksiä pääsemään paremmin mukaan julkisiin hankintoihin.

Työn ja sivutyön lisäksi minua pitävät liikkeessä erilaiset pallopelit, kuten padel, tennis, squash ja golf. Koronan aikana olen löytänyt itsestäni myös oivallisen kokin – pääosin omasta mielestäni.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Vuosien aikana on tullut sparrailtua monenlaisia yhtiöitä ja yrittäjiä julkisiin hankintoihin liittyen, nyt päätin alkaa tehdä tätä hieman systemaattisemmin ja laskutuksen osalta tarvitsin ratkaisun. Tämä oli todella helppo tapa päästä alkuun!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Päiväni kuluvat pitkälti asiakkaiden kanssa.

Pohdimme erilaisia ratkaisuja, joilla nykyistä toimintaa on mahdollista kehittää edelleen ja päivittää vastaamaan tämän päivän haasteisiin. Lisäksi iltaisin ja viikonloppuisin rakennan parhaillaan verkkokurssia julkisiin hankintoihin liittyen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Mahdollisuus auttaa – olipa kyseessä sitten yksilö tai organisaatio. Myynnin luonne on auttamista, on hienoa nähdä yhteistyön hedelmiä, joskus jopa pidemmän kehitystyön tuloksena!

Kannettava tietokone jossa näkyy tilastoja

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Maailma muuttuu jatkuvasti. Juuri tällä hetkellä erityisesti markkinointi myynnin osana ja tukena on erityisen kiinnostavaa. Myös verkkokurssien maailma on itselleni verrattain uutta ja siitä opin jatkuvasti enemmän!

Olen muutaman viimeisen vuoden aikana panostanut rahallisesti itseni kouluttamiseen monin eri tavoin, ja lisäksi ostan pääosin ammattilaisen apua saadakseni joko oppimisen tai tekemisen lopputuloksen haluamalleni tasolle. Kuten vaikkapa verkkokurssin osalta: opettelen itse ja haluan ymmärtää, mutta annan silti ammattilaisen hoitaa kaiken viimeistä silausta myöten valmiiksi.

Tärkein oppini on ollut, ettei kaikkea kannata tehdä itse!

Kannustankin ostamaan asiantuntija-apua. Suomessa on valtava määrä eri alojen taitajia – vinkkaan mielelläni muutaman, heihin saa olla yhteydessä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Paljon tsemppiä ja rohkeasti vaan tarjoamaan omaa osaamistaan ja kontaktoimaan muita osaajia! Muistakaa myös nauttia kesästä ja ladata akkuja.

Ota yhteyttä Tomiin!

Sähköposti: tomi@saless.fi
Verkkosivut: www.saless.fi

salessteachable.com

Sosiaalinen media:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa alta ja käy täyttämässä lomake.

Milla-Maria Karvinen

Milla on teräväkynäinen sisällöntekijä, joka innostuu uuden ideoinnista, vanhan kehittämisestä ja vaikuttavasta viestinnästä. Vapaa-ajalla hän rentoutuu lenkkeilemällä lähimetsässä hyvä podcast tai musiikki kuulokkeissa.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Tiina Käpylä on tuottaja, joka on päässyt pitkälle olemalla rohkea ja sanomalla kyllä

  Tiina Käpylä, 39-vuotias filosofian tohtori. Väittelin joulukuussa 2018 musiikkitieteen oppiaineesta Turun yliopistolta. Minulla on korkeakoulutuksen lisäksi kaksi ammattitutkintoa, artesaani ja yrittäjän ammattitutkinto. Mitä teet? Teen aika paljon tuottajan töitä. Tuotan tutkimusaineistoja erilaisiin tarpeisiin. Tuotan tapahtumia, näyttelyitä ja sisältöjä hyvin laajalla aiheskaalalla. Toinen tärkeä osa-alue on tietokirjoittaminen. Koulutukseni myötä olen erikoistunut populaarimusiikkiin. Olen kuitenkin ihmisenä sellainen perusutelias tyyppi. Koska olen kiinnostunut…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Virve Riissanen pyörittää lemmikkitarvikkeiden verkkokauppaa

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Virve Riissanen, 23-vuotias opiskelija, työntekijä, sekä nyt myös yrittäjä Järvenpäästä. Keväällä perustetun toiminimen lisäksi opiskelen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta, sekä työskentelen päivät isäni yrityksessä. Vapaa-aikaani kulutan kahden koirani kanssa, sekä hevostallilla, joten touhuttavaa todellakin riittää. Miten päädyit yrittäjäksi? Yrittäjyys on ollut itselleni jonkinlainen tavoite niin pitkään kuin muistan. Oikean idean kehittyminen kuitenkin vei aikaa. Toiveeni…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuukka Taponen on kunnianhimoinen karting-kuski, joka hoitaa itse sponsorisopimuksensa

  Vähän aikaa sitten UKKO.fi-toimistolle tuli yllättävä puhelu. Soittaja oli 12-vuotias lohjalainen karting-kuski Tuukka Taponen, joka tiedusteli, olisimmeko halukkaita sponsoriyhteistyöhön. Meistä tämä kuulosti mainiolta, ja kutsuimmekin Tuukan ja hänen äitinsä Satu Taposen vierailulle toimistollemme! Tuukan haastattelun voit kuunnella tämän kirjoituksen lopusta. Tuukka suhtautuu karting-uraansa suurella kunnianhimolla, ja se näkyy. Hänen kymmenvuotinen uransa on pitänyt sisällään runsaasti menestystä: Tuukka on voittanut useita…

  Lue lisää