Tomi Väätäinen pitää auttamisen luonteesta myyntityössään

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

viikon-kevytyrittaja-tomi-vaatainen

Olen Tomi, myyntihahmo ja kouluttaja. Viimeiset reilun 12 vuotta olen sukeltanut julkisten hankintojen vesiin ja siellä sangen hyvin viihtynyt.

Puhun taitavasti tamperetta ja asun Kuopiossa, joten kurssilla tai sparrauksissa tuskin tulee tylsää. Tervetuloa mukaan! Alempana linkki LinkedIn-tililleni, verkostoidutaan sielläkin.

Mitä teet?

Päivätyönäni myyn puheentunnistuspalveluita, korkealaatuista kotimaista osaamista. Vapaa-ajallani autan pk-yrityksiä pääsemään paremmin mukaan julkisiin hankintoihin.

Työn ja sivutyön lisäksi minua pitävät liikkeessä erilaiset pallopelit, kuten padel, tennis, squash ja golf. Koronan aikana olen löytänyt itsestäni myös oivallisen kokin – pääosin omasta mielestäni.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Vuosien aikana on tullut sparrailtua monenlaisia yhtiöitä ja yrittäjiä julkisiin hankintoihin liittyen, nyt päätin alkaa tehdä tätä hieman systemaattisemmin ja laskutuksen osalta tarvitsin ratkaisun. Tämä oli todella helppo tapa päästä alkuun!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Päiväni kuluvat pitkälti asiakkaiden kanssa.

Pohdimme erilaisia ratkaisuja, joilla nykyistä toimintaa on mahdollista kehittää edelleen ja päivittää vastaamaan tämän päivän haasteisiin. Lisäksi iltaisin ja viikonloppuisin rakennan parhaillaan verkkokurssia julkisiin hankintoihin liittyen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Mahdollisuus auttaa – olipa kyseessä sitten yksilö tai organisaatio. Myynnin luonne on auttamista, on hienoa nähdä yhteistyön hedelmiä, joskus jopa pidemmän kehitystyön tuloksena!

Kannettava tietokone jossa näkyy tilastoja

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Maailma muuttuu jatkuvasti. Juuri tällä hetkellä erityisesti markkinointi myynnin osana ja tukena on erityisen kiinnostavaa. Myös verkkokurssien maailma on itselleni verrattain uutta ja siitä opin jatkuvasti enemmän!

Olen muutaman viimeisen vuoden aikana panostanut rahallisesti itseni kouluttamiseen monin eri tavoin, ja lisäksi ostan pääosin ammattilaisen apua saadakseni joko oppimisen tai tekemisen lopputuloksen haluamalleni tasolle. Kuten vaikkapa verkkokurssin osalta: opettelen itse ja haluan ymmärtää, mutta annan silti ammattilaisen hoitaa kaiken viimeistä silausta myöten valmiiksi.

Tärkein oppini on ollut, ettei kaikkea kannata tehdä itse!

Kannustankin ostamaan asiantuntija-apua. Suomessa on valtava määrä eri alojen taitajia – vinkkaan mielelläni muutaman, heihin saa olla yhteydessä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Paljon tsemppiä ja rohkeasti vaan tarjoamaan omaa osaamistaan ja kontaktoimaan muita osaajia! Muistakaa myös nauttia kesästä ja ladata akkuja.

Ota yhteyttä Tomiin!

Sähköposti: tomi@saless.fi
Verkkosivut: www.saless.fi

salessteachable.com

Sosiaalinen media:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa alta ja käy täyttämässä lomake.

Milla-Maria Karvinen

Milla on kynäniekka ja esteetikko, joka innostuu uuden oppimisesta ja näyttävästä sisältömarkkinoinnista. Tuottamallaan sisällöllä hän haluaa inspiroida ihmisiä löytämään sen oman juttunsa ja hyödyntämään kykyjään työelämässä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Personal Trainer ja hyvinvointialan yrittäjä Kira Koskela

  Elokuun kuukauden yrittäjämme on Kira Koskela, hämeenlinnalainen hyvinvointialan yrittäjä sekä entinen kilpauimari. Entisenä kilpa-uimarina hän on tottunut pistämään itsensä likoon ja harjoittelemaan nousujohteisesti. Urheilutaustaa häneltä löytyy myös kuntosalin puolelta, kuten mm. fitnes-tyyppisestä treenaamisesta. Kira on myös toiminut aiemmin mm. Fustra- yksilövalmentajana, valmentanut Arabiemiraateissa musliminaisten fysiikka- ja ravintovalmennusta sekä toiminut Personal Trainerina Fitness24sevenillä. Miten päädyit yrittäjäksi? Pohdin yrittäjyyttä ensimmäisen kerran vuosi…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sveitsistä Suomeen ja palkkatyöstä kevytyrittäjyyteen – Julienin tarina

  Kuka olet? Hei, olen Julien, 37-vuotias graafinen suunnittelija Keravalta. Muutin Sveitsistä Suomeen noin 12 vuotta sitten. Entisten työnantajien kautta olen tehnyt töitä suurimmalle osalle Suomen isoimmista yrityksistä ja freelancerina mm. Otavalle, KONEelle, Pentagon Designille ja Qreformille. Teen edelleen satunnaisesti töitä myös sveitsiläisten yritysten ja pienorganisaatioiden kanssa. Mitä teet? Minulla on laaja osaaminen graafisen suunnittelun alalla; pystyn toteuttamaan laadukkaasti kaikkea brändeistä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Musiikkialan ammattilainen Paula toi showmuskarin Suomeen

  Etnomusikologiaa opiskellut Paula Anttila palasi muutama vuosi sitten Suomeen yli 16 vuoden tauon jälkeen. Paulan matka kauas pois kotoa alkoi jazzlaulun opinnoilla New Yorkissa, mutta ulkomailla vietettyihin vuosiin kuului paljon työn tekoa sekä musiikin parissa että muissa hommissa. Kipinä muskarityöhön syttyi New Yorkissa New Yorkissa asuessaan Paula työskenteli muun muassa ravintola- ja IT-alalla, mutta ennen kaikkea monessa eri tehtävässä musiikkialalla.…

  Lue lisää