Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Tuukka Taponen on kunnianhimoinen karting-kuski, joka hoitaa itse sponsorisopimuksensa

tuukka-taponen

Vähän aikaa sitten UKKO.fi-toimistolle tuli yllättävä puhelu. Soittaja oli 12-vuotias lohjalainen karting-kuski Tuukka Taponen, joka tiedusteli, olisimmeko halukkaita sponsoriyhteistyöhön.

Meistä tämä kuulosti mainiolta, ja kutsuimmekin Tuukan ja hänen äitinsä Satu Taposen vierailulle toimistollemme! Tuukan haastattelun voit kuunnella tämän kirjoituksen lopusta.

Tuukka suhtautuu karting-uraansa suurella kunnianhimolla, ja se näkyy. Hänen kymmenvuotinen uransa on pitänyt sisällään runsaasti menestystä: Tuukka on voittanut useita luokkia, ja muun muassa vuoden 2017 Suomen juniorimestaruuskilpailuissa hän sijoittui ensimmäiseksi. Vuoden 2018 SM-kilpailuissa hän voitti pronssia OK-junior-luokassa.

Tänä vuonna Tuukka varmisti jo kauden puolivälin jälkeen Suomen mestaruuden samassa luokassa. Tuukka osallistui ensimmäisen kerran myös EM-sarjaan ja voitti ensimmäisen osakilpailun Ranskassa näytöstyyliin. Lopullisessa sarjassa sijoitus oli hieno neljäs, osallistujia ollessa lähes sata ympäri maailman!

Karting on sujuva osa arkea

Lajin pariin Tuukka päätyi vain parivuotiaana. Siihen hänet tutustutti isä Marko Taponen, joka on niin ikään innostunut autourheilusta.

”Isä on harrastanut jokamiehenluokkaa. Hän osti minulle myös ensimmäisen autoni”, Tuukka kertoo.

Nyt Tuukka on kokenut kuski, joka hoitaa yhteistyökumppaniasioitaan oma-aloitteisesti. Harrastus vie ison osan arjesta, mutta hänen mukaansa tasapainottelu kartingin ja koulun välillä on toistaiseksi sujunut hyvin – myös sosiaaliselta puoleltaan.

”Kavereita on tullut kartingin kautta paljon varsinkin täällä Suomessa. Ulkomaillakin olen tutustunut pariin, ja heitä tulee nähtyä aina kisapaikoilla.”

Tavoitteena formulat

Tuukka on saanut harrastuksensa kautta tutustua myös Keski-Eurooppaan, missä kilpailuja järjestetään paljon. Kisamatkoja on toisinaan jopa viikoittain, ja ne kohdistuvat varsinkin Italiaan ja Ranskaan.

Kulttuurin ohella hän on päässyt tutustumaan paikallisiin ajotyyleihin, jotka ovat Suomen otteita selvästi rajumpia: ”Kylkiosumaa saa esimerkiksi ottaa enemmän.”

Kunnianhimoisella nuorella on selkeä määränpää, jota kohti hän pyrkii määrätietoisesti.

”Tavoitteeni on olla seuraava suomalainen F1-maailmanmestari. Siihen on tietysti vielä matkaa, ja töitä on tehtävä!”

Tuukka kilpailee seuraavaksi kartingin MM-kisoissa, jotka järjestetään Alahärmän PowerParkissa 5.–8. syyskuuta! Tapahtuma on ainutlaatuinen myös suomalaisittain, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun MM-kisat saatiin Suomeen. Esikisat käydään 24.–25.8. samalla radalla, joissa lohjalainen Tuukka on myös mukana.

Milla-Maria Karvinen

Milla on teräväkynäinen sisällöntekijä, joka innostuu uuden ideoinnista, vanhan kehittämisestä ja vaikuttavasta viestinnästä. Vapaa-ajalla hän rentoutuu lenkkeilemällä lähimetsässä hyvä podcast tai musiikki kuulokkeissa.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Kuusi inspiroivaa naisyrittäjän tarinaa naisten päivänä

    8.3. naisten päivän kunniaksi jaamme muutaman inspiroivan yrittäjätarinan naispuolisilta kevytyrittäjiltämme! Jokainen heistä on aiemmin esitelty myös Viikon kevytyrittäjä -artikkelisarjassamme. Tarinat näyttävät, kuinka erilaisissa elämäntilanteissa ja töissä kevytyrittäät voivat toimia. Toivomme, että ne innostavat muitakin olemaan rohkeita, seuraamaan omia intohimojaan ja rakentamaan omaa polkuaan niitä noudattaen. Tutustu siis Katjaan, Susanneen, Ailaan, Millaan, Wicked Violettaan ja Emiliaan! ”Ollaan me kevytyrittäjät paljon yhteydessä…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Eemilin metsurin työt toimivat hyvin opintojen ohessa: “Pistän etäluennot soimaan kuulokkeisiin samalla, kun teen sahatöitä!”

    Eemil suoritti metsäalan opinnot Hämeen ammatti-instituutissa, sillä ala oli jo pitkään tuntunut hänestä mielenkiintoiselta. Myös yrittäjyys oli kiinnostanut häntä, ja valmistumisensa jälkeen hänelle tarjoutuikin loistava tilaisuus lähteä kokeilemaan metsurin töitä kevytyrittäjänä. – Odotan tulevaisuudeltani vakaata työuraa. Haluaisin olla ihan työntekijänäkin, mutta olisi mukavaa saada tehdä sivutoimisia yrittäjän hommia niin paljon kuin mahdollista! Ensimmäisen kevytyrittäjän keikkansa Eemil sai erään vanhan luokkatoverinsa…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Riitta Nyberg on monipuolisen ja inhimillisen markkinoinnin ammattilainen

    Olen Riitta, joensuulainen jokapaikanhöylä. ? Lastuja lentelee verkkosivuille, esitteisiin ja radioon mainoksina. Äänimainokset ovatkin ollut loistava ytimöittämisen koulu – kertoa ydinviesti 20 sekuntiin käyttäen hyödyksi äänimaisemia, efektejä, musiikkia, arjen tilanteita tai dialogia! Pohjimmiltaan olen humanisti, jota kiinnostaa maailmanparannus myös markkinoinnissa. Kevytyrittäjyys sopii tämänhetkiseen elämäntilanteeseen ja aikaa jää myös ihmetellä maailman vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Mitä teet? Toimin sisältötuottajana freelancer-pohjalla Tähti…

    Lue lisää