Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Valokuvaaja Jenna arvostaa kevytyrittämisessä vaihtelevuutta

viikon-kevytyrittaja-jenna-pietikäinen

Olen helsinkiläinen freelance-valokuvaaja Jenna. Olen valmistunut ammattivalokuvaajaksi kaksi vuotta sitten Pekka Halosen akatemiasta, valokuvausta kokonaisuudessaan on takana kuutisen vuotta.

Mitä teet?

Valokuvaan pääasiassa tapahtumia, henkilökuvia ja ruokaa laidasta laitaan, sekä yksityisille että yrityksille. Yksityisille olen kuvannu pääasiassa häitä. Yrityspuolella erilaiset tapahtumat ovat ominta alaani aina pikkujouluista yksityistilaisuuksiin, myös ruokakuvaus nostaa jatkuvasti päätään.

Suurimpia asiakkaitani ovat tähän mennessä olleet MTV3 ja Music Finland. Näistä ensimmäiselle kuvasin promokuvat ja Music Finlandille dokumentoin heidän järjestämänsä kolmipäiväisen musiikkitapahtuman.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun huomasin, että yritysasiakkaita saadakseni minun on voitava laskuttaa. Myös yksityiset henkilöt ovat hyötyneet laskutuspalvelusta, silloin he voivat olla varmoja ettei työtä tehdä pimeänä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin olla parempi markkinoimaan itseäni, valokuvaajana on nykyään erittäin tärkeää hallita eri sosiaalisen median kanavat ja brändätä itsensä oikein. Hyväkin valokuvaaja voi jäädä ilman keikkaa, jos markkinointi on pielessä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on itsenäisyys ja vapaus valita milloin työskentelen. Pidän myös siitä, että työpäiväni ovat vaihtelevia. Myös mahdollisuudet päästä työn puolesta paikkoihin, joihin ei normaalisti pääsisi, ovat osa työni hienoutta. Olen ollut kuvaamassa muun muassa vesitornin katolla ja dokumentoinut päivän ajan rockbändin keikkakiertuetta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää ei olekaan, mutta esimerkiksi hääpäivän kuvaus voisi sujua näin:

Saavun kirkolle 45 minuuttia ennen vihkimistä. Kuvaan vihkimisen ja joissakin tapauksissa vihkimisen jälkeen käymme parin kanssa ottamassa heistä potretit häävieraiden siirtyessä juhlapaikalle.

Siirrymme juhlapaikalle ja dokumentoin tapahtumia ruokailua lukuunottamatta sovittuun ajankohtaan asti. Toisinaan hääpäivien kuvaukset venyvät jopa 12 tuntisiksi.

Kotona puran kuvat koneelle ja valitsen parhaat otokset kuvienkäsittelyyn. Asiakkaat saavat yksilöllisesti käsitellyt kuvat noin viikon kuluttua kuvauksesta riippuen muiden töideni määrästä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Laskutuspalvelun kautta kannattaa rauhassa kokeilla siipiään yrittäjänä ilman paperisotkuja!

Jennaan ja hänen töihinsä voi tutustua tarkemmin hänen verkkosivuillaan.

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Jesse Nykänen yhdistää kevytyrittäjyyden, urheilun ja opinnot mielekkäästi toisiinsa!

  Olen Jesse Nykänen, 24-vuotias kevytyrittäjä, opiskelija ja urheilija. Mitä teet? Kilpailen painonnostossa Suomen maajoukkueessa ja opiskelen tradenomiksi Lahdessa. Opiskeluiden ja urheilu-urani ohella teen yksilövalmennuksia painonnostossa ja järjestän painonnostokursseja asiakkailleni. Hienointa omassa työssäni on asiakkaiden saama hyvän olon tunne kovan harjoituksen jälkeen! Aloitin painonnostossa kilpailun vuonna 2005, jolloin olin ainoastaan 9-vuotias. Juniorina pelasin jääkiekkoa ja nostelin painoja samaan aikaan. Jääkiekko jäi…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Lapsitulkki Hanni Kärkkäinen

  Viikon Kevytyrittäjä lapsitulkki Hanni Kärkkäinen auttaa aikuisia ymmärtämään lapsia paremmin. Kuka olet? Hei, olen Hanni, Lapsitulkki! Sen lisäksi olen myös kahden viisaan pikku opettajan äiti, eli 5- ja 7-vuotiaiden lasteni. Ja se tekee minusta loputtoman uteliaan oppilaan, koulussa nimeltä Ihmisen Elämä. Tällä hetkellä olen luokattomalla luokalla 40 v, ilman kokeita ja todistuksia, oppikirjoina avoin mieli ja sydän. Luokaton luokka on…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat YouTuben avulla täysipäiväiseksi yrittäjäksi – Kuukauden yrittäjä Eetu Pesonen

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Eetu Pesonen, netissä tuttavallisemmin eeddspeaks. Tuotan sisältöä Youtubeen ja muihin sosiaalisen median kanaviin. Jaan elämääni, arkeani, ajatuksiani ja kokemuksiani yli 300 000 seuraajalle Youtubessa jo kahdeksatta vuotta. Olen vuosien saatossa rakentanut eeddspeaks brändiäni siihen pisteeseen, että voin täysipäiväisesti elättää itseni sen avulla. Toteutan paljon kaupallisia yhteistöitä eli mainossisältöjen tuottamista kanavissani sekä puhujaesiintymisiä erilaisissa tapahtumissa.…

  Lue lisää