Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Valokuvaaja Jenna arvostaa kevytyrittämisessä vaihtelevuutta

viikon-kevytyrittaja-jenna-pietikäinen

Olen helsinkiläinen freelance-valokuvaaja Jenna. Olen valmistunut ammattivalokuvaajaksi kaksi vuotta sitten Pekka Halosen akatemiasta, valokuvausta kokonaisuudessaan on takana kuutisen vuotta.

Mitä teet?

Valokuvaan pääasiassa tapahtumia, henkilökuvia ja ruokaa laidasta laitaan, sekä yksityisille että yrityksille. Yksityisille olen kuvannu pääasiassa häitä. Yrityspuolella erilaiset tapahtumat ovat ominta alaani aina pikkujouluista yksityistilaisuuksiin, myös ruokakuvaus nostaa jatkuvasti päätään.

Suurimpia asiakkaitani ovat tähän mennessä olleet MTV3 ja Music Finland. Näistä ensimmäiselle kuvasin promokuvat ja Music Finlandille dokumentoin heidän järjestämänsä kolmipäiväisen musiikkitapahtuman.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun huomasin, että yritysasiakkaita saadakseni minun on voitava laskuttaa. Myös yksityiset henkilöt ovat hyötyneet laskutuspalvelusta, silloin he voivat olla varmoja ettei työtä tehdä pimeänä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin olla parempi markkinoimaan itseäni, valokuvaajana on nykyään erittäin tärkeää hallita eri sosiaalisen median kanavat ja brändätä itsensä oikein. Hyväkin valokuvaaja voi jäädä ilman keikkaa, jos markkinointi on pielessä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on itsenäisyys ja vapaus valita milloin työskentelen. Pidän myös siitä, että työpäiväni ovat vaihtelevia. Myös mahdollisuudet päästä työn puolesta paikkoihin, joihin ei normaalisti pääsisi, ovat osa työni hienoutta. Olen ollut kuvaamassa muun muassa vesitornin katolla ja dokumentoinut päivän ajan rockbändin keikkakiertuetta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää ei olekaan, mutta esimerkiksi hääpäivän kuvaus voisi sujua näin:

Saavun kirkolle 45 minuuttia ennen vihkimistä. Kuvaan vihkimisen ja joissakin tapauksissa vihkimisen jälkeen käymme parin kanssa ottamassa heistä potretit häävieraiden siirtyessä juhlapaikalle.

Siirrymme juhlapaikalle ja dokumentoin tapahtumia ruokailua lukuunottamatta sovittuun ajankohtaan asti. Toisinaan hääpäivien kuvaukset venyvät jopa 12 tuntisiksi.

Kotona puran kuvat koneelle ja valitsen parhaat otokset kuvienkäsittelyyn. Asiakkaat saavat yksilöllisesti käsitellyt kuvat noin viikon kuluttua kuvauksesta riippuen muiden töideni määrästä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Laskutuspalvelun kautta kannattaa rauhassa kokeilla siipiään yrittäjänä ilman paperisotkuja!

Jennaan ja hänen töihinsä voi tutustua tarkemmin hänen verkkosivuillaan.

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat “Kevytyrittäjyys oli loistava vaihtoehto” – KoruPiira valmistaa kaiken käsityönä

  Kuka olet? Olen Anu, 24-vuotias tyvär Iistä. Olen kotoisin Peräpohjolasta, Ranualta. Olen jalometallialan opiskelija, ja saan opintoni päätökseen maaliskuussa. Mitä teet? Tällä hetkellä käyn Oulun seudun ammattiopistossa jalometallialaa. Koulua on jäljellä enää muutama kuukausi, jonka jälkeen olen valmistunut koruartesaaniksi. Valmistan kierrätyshopeasta ja -kullasta pieniä koruja, joihin lisään usein erilaisia pintoja sekä jonkun irtonaisen, koruun ääntä tuottavan osan. Miten päädyit kevytyrittäjäksi?…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Musiikkialan ammattilainen Paula toi showmuskarin Suomeen

  Etnomusikologiaa opiskellut Paula Anttila palasi muutama vuosi sitten Suomeen yli 16 vuoden tauon jälkeen. Paulan matka kauas pois kotoa alkoi jazzlaulun opinnoilla New Yorkissa, mutta ulkomailla vietettyihin vuosiin kuului paljon työn tekoa sekä musiikin parissa että muissa hommissa. Kipinä muskarityöhön syttyi New Yorkissa New Yorkissa asuessaan Paula työskenteli muun muassa ravintola- ja IT-alalla, mutta ennen kaikkea monessa eri tehtävässä musiikkialalla.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Piritan työt ovat lisääntyneet koronakriisin aikana

  Hei! Olen Piritta, 38-vuotias nainen Oulusta. Olen henkisen puolen osaaja. Teen erilaisia energiahoitoja, asiakkaan ohjausta, kursseja, ja monenlaista auttamistyötä ja liputan ennen kaikkea kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta. Autan ihmisiä löytämään oman sisäisen rauhan ja tulemaan tietoisemmaksi omasta itsestään, tunnepuolen jutuista, energiasta, ajatuksista, eli millaista loopia mieli pyörittää päivän mittaan. Autan löytämään todellisen voiman ja potentiaalin, mikä jokaisessa ihmisessä on rajaton! Miten…

  Lue lisää