Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Suorarekrytointi – Rekrytointi ilman mutkia?

suorarekrytointi-kuva

Suorarekrytointi on rekrytointitoimeksianto, jossa rekrytoija tai rekrytointiyritys toteuttaa asiakasorganisaation puolesta työntekijän hakuprosessin. Ulkoistamalla rekrytoinnin asiakasyritys voi keskittyä omaan toimintaansa ja tekemisiinsä, kun samaan aikaan rekrytoija/rekrytointiyritys etsii sopivaa työntekijää heille. Asiakasyrityksen ei tarvitse kuin odottaa rekrytoinnin tuloksia ja valita ehdokkaista heille sopiva työntekijä.

Suorarekrytoinnissa ei ole mutkia matkalla

Suorarekrytointi pähkinänkuoressa

Suorarekrytointi alkaa asiakasyrityksen aloitteesta. Rekrytointiyritys kartoittaa asiakasyrityksen tarpeet ja sopii hakukriteerit. Kartoituksen jälkeen rekrytointiyritys aloittaa hakuprosessin. Avoimesta työpaikasta tehdään työpaikkailmoitus rekrytointiyrityksen omille sivuille ja myös muille sivustoille, kuten Mol ja Facebook. Kyseisen avoimen työpaikan hakijat kutsutaan haastatteluun ja heidän kykynsä sekä referenssit arvioidaan. Hakijoiden joukosta valitaan sopivimmat ehdokkaat ja heitä ehdotetaan asiakasyritykseen.

Asiakkaan on helpompi valita sopiva työntekijä, koska rekrytointiyritys on jo tehnyt esikarsinnan ja ehdottaa vain muutamaa ehdokasta avoimeen työpaikkaan. Asiakasyritys kutsuu ehdokkaat haastatteluun ja he tekevät lopullisen valinnan. Valittu ehdokas työllistyy suoraan asiakasyritykseen ja ei ole näin siis ”vuokratyövoimaa”, vaan on asiakasyrityksen palkkalistoilla.

Suorarekrytointia alasta riippumatta

Suorarekrytointia hyödynnetään yleisimmin silloin, kun tavoitteena on saada työntekijä pidempi aikaiseen työsuhteeseen, kuten esimerkiksi toistaiseksi voimassa olevaan eli vakituiseen. Suorarekrytointia voidaan myös käyttää määräaikaisiin työsuhteisiin, kuten kesätöihin.

Suorahaku eli "Headhunting"

Suorarekrytointi vs Suorahaku

Suorarekrytointia ei pidä sekoittaa termiin ”Suorahaku”. Suorahaku (Eng. Headhunting) tarkoittaa, että rekrytointia ei tehdä julkisesti työpaikkailmoituksella, vaan rekrytoija etsii aktiivisesti työtehtäviin sopivia osaajia esimerkiksi julkisia tiedonlähteitä (LinkedIn & Facebook) käyttäen ja ottaa heihin suoraan yhteyttä tiedustellen kiinnostusta avoimena olevaan paikkaan.

Suorahakua käytetään tyypillisimmin ylimmän johdon rekrytoinneissa, mutta viime vuosina se on laajentunut myös keskijohtoon ja asiantuntijatehtäviin. Mikäli haluat tulla löydetyksi suorahaulla, niin suosittelemme panostamaan omiin Facebook- ja LinkedIn-profiileihin. Varmista, että osaamisesi ja kykysi ovat nähtävissä. Sinun kannattaa lisätä avainsanoja profiileihisi, jotta olisit helpommin löydettävissä. Voit tutustua suorahakuun paremmin meidän toisessa artikkelissamme, "Suorahaku (Headhunting) – Työntekijöiden metsästämistä?"

Toivottavasti tämä artikkeli selvensi, että mitä suorarekrytointi ja suorahaku tarkoittaa. Jos on jotain kysyttävää aiheeseen liittyen, niin vastaamme parhaamme mukaan!

Mikäli kiinnostuit suorarekrytoinnista ja haluaisit hyödyntää meitä hakiessasi työntekijää yritykseesi, niin voit jättää meille yhteydenottopyynnön. Otamme yhteyttä sinuun niin pian kuin on mahdollista.

[Päivitys] Jatkossa suorarekrytointitarpeisiin ratkaisut löytyvät Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:lta! Suorarekrytointi

Mikäli vuokratyö itsessään on sinulle vieras käsite, niin voit lukea aiheesta meidän aiemmasta artikkelistamme, ”Vuokratyö – Myyttejä ja huhuja liikkuu, mutta mitä se oikeasti on?”. Voit myös katsoa meidän ikioman maskotin Marko Majavan videon samasta aiheesta.

Kirjoittaja Sami Kyngäs

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

  • Työelämä Vieraskynä: Työterveyshuolto ja hyvinvointisuunnittelu helpottavat yksinyrittäjän arkea!

    Yksinyrittäjän on tärkeä huolehtia hyvinvoinnistaan, mutta terveysasiat pääsevät helposti unohtumaan häneltä – niitä kun ei ole kukaan muu hänen puolestaan järjestämässä, eikä tarvittaessa komentamassa häntä sairauslomalle. Työterveyshuollon olisi hyvä olla itsenäisilläkin yrittäjillä kunnossa; se mahdollistaa sekä akuutin sairaanhoidon että työkykyä uhkaavien riskien ennaltaehkäisyn. Oletko pohtinut, kuinka voisit järjestää sen itsellesi? Tässä kirjoituksessa yhteistyötahomme Puhdin Susanna Nuoramo kertoo vinkkejä paitsi työterveyshuollon…

    Lue lisää
  • Työelämä Työhaastattelukysymykset - Näihin kannattaa varautua

    Työhaastattelu on jännittävä tilanne, johon jokainen joutuu ainakin kerran tai pari elämässään, useimmat useamminkin. Yleisimmät työhaastattelukysymykset toistuvat usein haastattelusta toiseen, ja niihin valmistautuminen on helppoa. Lue tästä artikkelista vinkit tavallisimpiin ja yllättävämpiin kysymyksiin vastaamiseen! Pohtimalla vastaukset valmiiksi yleisimpiin kysymyksiin, voi jännityksen selättää ja onnistua tuomaan oman osaamisensa ja persoonansa paremmin esille. Yrittäjyyskoulun toimitus lähti selvittämään työhaastattelukysymysten salaisuuksia niiden alkulähteelle: kysyimme…

    Lue lisää
  • Työelämä Itsensä kehittäminen vaatii rohkeutta, mutta on välttämätöntä

    Voiko omaa itseä kehittää loputtomasti? Olenko jotenkin viallinen, jos minun täytyy kerran muuttua tai kehittyä? Muuttuvan työelämän ja eteenpäin menevän maailman vauhdissa pysymisen avaintekijä on oman osaamisen kehittäminen, muutoksen sietokyky ja into oppia uutta. Tässä artikkelissa pohditaankin sitä, minne jatkuva kehitys ihmistä vie ja onko tulevaisuuden minä parempi kuin nykyinen versio itsestäni. Ei kuitenkaan syytä paniikkiin! Mitään jättimäistä projektia tästä…

    Lue lisää