Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Matkailualan monipuolinen ammattilainen Teppo tutustuttaa asiakkaat maamme pääkaupunkiin!

viikon-kevytyrittaja-teppo-viiperi-2

Esittelyssä kevytyrittäjämme, matkailualan ammattilainen Teppo Viiperi, joka nauttii asiakaskohtaamisista ja freelancer-työn sallimasta vapaudesta: “Toimistotyö kuukausipalkalla oli turvatumpaa, mutta en tätä vapautta haluaisi enää vaihtaa muuhun!”

Tepon vinkki oppaan työstä kiinnostuneille on, että hyvät sopeutumis- ja ongelmanratkaisutaidot pelaavat työssä keskeistä roolia.

Hei! Olen Teppo, auktorisoitu Helsinki- ja Suomi opas, matkanjohtaja, toimittaja, luennoitsija/kouluttaja sekä matkailumuotoilija – matkailualan ammattilainen, jota muuttuva ja dynaaminen ala jaksaa innostaa.

Olen työskennellyt vuosia matkailualan monipuolisissa tehtävissä kotimaassa ja ulkomaillakin. Teen myös paljon matkanjohtajuuksia ulkomaille ja olen Helsinki Oppaat ry:n puheenjohtaja.

Oppaan työ edellyttää sopeutumista alati muuttuvaan toimintaympäristöön. Myös nopea ongelmanratkaisukyky on tässä työssä onnistumisen tärkeä edellytys!

Teppo Viiperi ja opasryhmä

Minut voi varata perinteiselle kaupunkikierrokselle, rennolle kävelylle, nautinnolliselle gourmet-retkelle tai räätälöidylle matkalle, joka suunnitellaan asiakkaan tarpeisiin. Opastuskieleni ovat englanti ja suomi.

Helsinki on mukavan kokoinen kaupunki, ja siihen on helppo tutustua perinteisellä kaupunkikierroksella tai rennolla kävelykierroksella!

Kirjoitan myös juttuja matkailualan ammattilehteen ja koulutan uusia tekijöitä alalle. Matkailumuotoilijana autan yrityksiä kirkastamaan brändiään. Harrastastuksena taas teen ruoanlaittoa ja valokuvausta.

Kuulin kevytyrittäjyydestä televisiosta ja olin samaan aikaan aloittanut opastukset, joten se oli luonteva valinta! Minulla ei enää ole tavallisia työpäiviä, vaan jokainen päivä on erilainen. Riippuu täysin siitä, mitä ammateistani harjoitan – opastusta, kirjoittamista vai jotain muuta.

Hienointa työssäni ovat asiakkaat tai kulloinkin valmistumassa oleva työ. Nautin vapaudesta, jonka työskentely freelancerina minulle antaa! Haastavaa on luonnollisesti työnkuvan mukanaan tuoma epävarmuus. Toimistotyö kuukausipalkalla oli turvatumpaa, mutta en tätä vapautta haluaisi enää vaihtaa muuhun.

Teppo Viiperi opastuskierroksella

Tämän hetken suurimpana haasteena on koronapandemia ja siitä selviytyminen. Matkailuala on kärsinyt ehkä pahiten kaikista ja samalla saanut vähiten avustuksia – mutta tilanne on paha kaikille. Toivon parempaa tulevaisuutta.

Kehitän itseäni kouluttautumalla jatkuvasti! En usko, että kenenkään kannattaa jäädä paikoilleen olettaen olevansa valmis ja paras tehtäväänsä.

Tässä vinkkini muille kevytyrittäjille ja kevytyrittäjyyttä harkitseville: selvitä kaikki vaihtoehtosi etukäteen, ota selvää asioista ja kysy neuvoja muilta kevytyrittäjiltä. Ennen kaikkea: älä vain oleta, vaan selvitä faktat.

Tutustu Teppoon lisää klikkaamalla alta, ja varaa hänet mukavalle kaupunkikierrokselle!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Käy kertomassa tietosi lomakkeeseen täällä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Sisustuskirvesmies Timo löysi uutta intoa remontoimiseen kevytyrittäjyyden avulla

    Kajaanilainen Timo Leinonen on tehnyt lähes 30-vuotisen urapolkunsa saneeraustöiden parissa. Hänen mielenkiintonsa remontointia kohtaan alkoi 17-vuotiaana, ja näkyy hänen harrastuksissaankin: vapaa-ajalla hän tekee moottoripyörärakentelua. Kevytyrittäjänä Timo on toiminut nelisen vuotta ja kokee saavansa tehdä työtä, josta todella pitää. Töitä on monipuolisesti eri paikoissa ja päivät vaihtelevat. Yrittäjänä Timolle ovat tärkeitä tyytyväiset asiakkaat ja oman remontointijäljen näkeminen. Myös positiiviset asiakaspalautteet ja…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Ravintolasiivooja Susanna Lahtinen

    Olen Susanna, 41-vuotias nainen ja kahden aikuisen lapsen äiti Lahdesta. Mitä teet? Olen aina rakastanut siivoamista, ja aiemmin tosin työtä tehnyt enemmän myyntialalla, mutta alan työtilanne huono, joten ajauduin “vahingossa” ravintolasiivouksia tekemään. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Ensin siivosin Lahden keskustassa yhtä ravintolaa, minkä jälkeen minulle tarjottiin toista. Nyt minulla on jo kolme ravintolaa siivottavana! Vaikka työni on hyvin fyysistä ja herätykset…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Miikka toteutti unelmansa – kevytyrittäjyydestä vauhtia omaan puusepänverstaaseen

    Joensuulainen Miikka Kotilainen päätyi monen mutkan kautta perustamaan oman puusepänverstaan. Yrittäjä Miikasta tuli kevytyrittäjyyden ja yrityshautomon kautta. Miikan mielestä yrittäjyydessä on parasta omien ja asiakkaiden visioiden toteuttaminen konkreettiseksi kalusteeksi tai rakenteeksi. "Se on parasta, että saa itse pitää lankoja omissa käsissä ja tähdätä korkeammalle, kun mikä tuntuu edes mahdolliselta. Hienoa on myös vastuun jälkeinen vapaus tehdä mitä haluaa." Puualassa nimenomaan käytännön tekeminen on kiehtonut…

    Lue lisää