Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Tiina haastaa itseään luovuuden koko kirjossa – “tämä on ketterä tapa toimia”

Otettu Lumia Selfie -sovelluksella

Olen Tiina Olli, arkkitehti, tanssinopettaja ja koreografi, joka uteliaana ja monista asioista kiinnostuneena on ehtinyt haastaa itseään laajasti taiteen ja luovuuden koko kirjossa.

Mitä teet?

Päätyökseni teen arkkitehtisuunnittelua, mutta sen ohella opetan tanssia vauvasta vaariin säännöllisillä viikkotunneilla, vedän tanssiin ja luovuuteen liittyviä työpajoja, koreografioin tanssiteoksia sekä valmennan tanssiryhmiä.

Tanssiteoksiini liittyy myös teoksen visuaalista ja teknistä suunnittelua; valot, puvut, maskeeraus sekä lavasteet, jotka pääsääntöisesti suunnittelen ja toteutan myös itse.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Suurimman osan työstäni teen palkkatyöläisenä, mutta kevytyrittäjänä voin tarjota osaamistani myös niille asiakkaille, jotka haluavat ostamistaan palveluista laskun. Toiminnan ollessa vielä melko pienimuotoista, tarjoaa kevytyrittäjyys myös omaa yritystä ketterämmän ja huolettomamman tavan toimia.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Eri projektien vaiheista riippuen päivään saattaa kuulua suunnittelukokouksia, työmaakäyntejä, mallintamista, presentaatio-materiaalien tuottamista sekä esimerkiksi kuvankäsittelyä. Kun itse voi päättää milloin ja missä työn suorittaa, lomittuu sen tekeminen mukavasti arjen keskelle.

Tanssikuvioita voi hahmotella lieden ääressä perheelle kokkaillessa ja illan tanssituntien soittolistat syntyvät puolestaan esimerkiksi lapsen harrastukseen kuskaamisen lomassa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa sekä jaettu oppimisen ja oivaltamisen ilo. Hienoa on myös monipuolisuus sekä se, että voi laajalla rintamalla tehdä kaikkea sitä missä kokee olevansa hyvä. Siitä saa voimavaroja ja joka päivä oppii jotakin uutta.

Rakennuskypärä ja korkokengät

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Arkkitehtuurissa ekologinen rakentaminen, toimiva ja asukaslähtöinen tilankäyttö, hengittävä rakenne ja laadukas sisäilma ovat itselleni tärkeitä seikkoja ja niissä pyrin myös kehittämään itseäni jatkuvasti.

Tanssinopetuksessa pyrin puolestaan kehittämään opetusmetodejani oppilaan omaa luovuutta vahvistaviksi.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Ainakin minulle, kevytyrittäjyys on osoittautunut todella oivalliseksi tavaksi kokeilla omien siipien kantavuutta yrittäjänä. Kevytyrittäjyys avaa myös mahdollisuuksia luoda harrastuksesta tai muusta intohimon kohteesta itsellensä mieluisan työn.

Hyppää siis rohkeasti mukaan!

Tiinan Tanssipajaan voit tutustua Facebookissa.

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Niko Saarela: “Tehkää sellaista työtä mikä antaa matkanne varrelle elämyksiä joista nautitte.”

  Kuka olet? Olen Niko Saarela, intohimoinen kamppailu-urheilija, tietokirjailija, SLU:n koulutettu valmentaja, sekä kahvakuulatreeni.com:n sertifioitu kahvakuulaohjaaja. Lisäksi toimin itsenäisenä jälleenmyyjänä Pm International:in hyvinvointi- ja ravintolisien parissa. Liikunta ja urheilu on kuulunut elämääni jo lähes kahden vuosikymmenyksen ajan. Kokeilujen myötä lajien kirjo ja oman tiensä löytäminen on ollut huikea matka minuuteen, jolla on jokainen päivä jotain uutta annettavaa ja opittavaa loppu elämään. Harrastuksina…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Myyjä Kari Tuohimaa: ”Usko itseesi ja päätöksiisi, joita olet huolella pohtinut.”

  Jyväskyläläinen kevytyrittäjämme Kari kertoo olleensa hyvin myyntihenkinen lapsuudestaan saakka, ja hänen urapolulleen on mahtunut paljon kohtaamisia, tarinoita ja naurua. ”Olen joskus miettinyt, että voisin kirjoittaa kirjankin kokemuksistani!” Kari vannoo itsensä työllistämisessä perusteellisuuden ja hyvän valmistautumisen nimeen. Hänen luottamuksensa omaan osaamiseensa ja tietotaitoonsa ei hellittänyt koronatilanteen keskelläkään, ja kovalla työllä olikin erinomaiset tulokset. Myyjän toimintaansa Kari aloitteli niinkin varhain kuin 10-vuotiaana.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Virve Riissanen pyörittää lemmikkitarvikkeiden verkkokauppaa

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Virve Riissanen, 23-vuotias opiskelija, työntekijä, sekä nyt myös yrittäjä Järvenpäästä. Keväällä perustetun toiminimen lisäksi opiskelen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta, sekä työskentelen päivät isäni yrityksessä. Vapaa-aikaani kulutan kahden koirani kanssa, sekä hevostallilla, joten touhuttavaa todellakin riittää. Miten päädyit yrittäjäksi? Yrittäjyys on ollut itselleni jonkinlainen tavoite niin pitkään kuin muistan. Oikean idean kehittyminen kuitenkin vei aikaa. Toiveeni…

  Lue lisää