Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Tiina haastaa itseään luovuuden koko kirjossa – “tämä on ketterä tapa toimia”

Otettu Lumia Selfie -sovelluksella

Olen Tiina Olli, arkkitehti, tanssinopettaja ja koreografi, joka uteliaana ja monista asioista kiinnostuneena on ehtinyt haastaa itseään laajasti taiteen ja luovuuden koko kirjossa.

Mitä teet?

Päätyökseni teen arkkitehtisuunnittelua, mutta sen ohella opetan tanssia vauvasta vaariin säännöllisillä viikkotunneilla, vedän tanssiin ja luovuuteen liittyviä työpajoja, koreografioin tanssiteoksia sekä valmennan tanssiryhmiä.

Tanssiteoksiini liittyy myös teoksen visuaalista ja teknistä suunnittelua; valot, puvut, maskeeraus sekä lavasteet, jotka pääsääntöisesti suunnittelen ja toteutan myös itse.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Suurimman osan työstäni teen palkkatyöläisenä, mutta kevytyrittäjänä voin tarjota osaamistani myös niille asiakkaille, jotka haluavat ostamistaan palveluista laskun. Toiminnan ollessa vielä melko pienimuotoista, tarjoaa kevytyrittäjyys myös omaa yritystä ketterämmän ja huolettomamman tavan toimia.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Eri projektien vaiheista riippuen päivään saattaa kuulua suunnittelukokouksia, työmaakäyntejä, mallintamista, presentaatio-materiaalien tuottamista sekä esimerkiksi kuvankäsittelyä. Kun itse voi päättää milloin ja missä työn suorittaa, lomittuu sen tekeminen mukavasti arjen keskelle.

Tanssikuvioita voi hahmotella lieden ääressä perheelle kokkaillessa ja illan tanssituntien soittolistat syntyvät puolestaan esimerkiksi lapsen harrastukseen kuskaamisen lomassa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa sekä jaettu oppimisen ja oivaltamisen ilo. Hienoa on myös monipuolisuus sekä se, että voi laajalla rintamalla tehdä kaikkea sitä missä kokee olevansa hyvä. Siitä saa voimavaroja ja joka päivä oppii jotakin uutta.

Rakennuskypärä ja korkokengät

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Arkkitehtuurissa ekologinen rakentaminen, toimiva ja asukaslähtöinen tilankäyttö, hengittävä rakenne ja laadukas sisäilma ovat itselleni tärkeitä seikkoja ja niissä pyrin myös kehittämään itseäni jatkuvasti.

Tanssinopetuksessa pyrin puolestaan kehittämään opetusmetodejani oppilaan omaa luovuutta vahvistaviksi.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Ainakin minulle, kevytyrittäjyys on osoittautunut todella oivalliseksi tavaksi kokeilla omien siipien kantavuutta yrittäjänä. Kevytyrittäjyys avaa myös mahdollisuuksia luoda harrastuksesta tai muusta intohimon kohteesta itsellensä mieluisan työn.

Hyppää siis rohkeasti mukaan!

Tiinan Tanssipajaan voit tutustua Facebookissa.

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Ansu Airas tekee monenlaista taidetta kevytyrittäjänä

  Olen turkulainen freelancer-kuvataiteilija. Tänä syksynä edustan muun muassa Blow Up -festivaaleilla, ensi vuonna Turku Saatanalle -festareilla sekä turkulaisessa teatterituotannossa visualistina ja kuvataiteilijana. Mitä teet? Teen taidemaalausta, graafista suunnittelua, piirustusta sekä tatuointitaidetta. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Tein alaa pidemmän aikaa harrastuspohjalta, ja päätoimen ohella oli helppoa ja todella kätevää antaa ammattilaisten hoitaa hallinnolliset asiat, kun itse saa vaan työskennellä! Hienointa työssäni on…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Hanne Kivioja pitää etälaulutunteja poikkeusaikana

  Kuka olet? Minä olen Hanne Kivioja, laulaja ja laulunopettaja. Asun tällä hetkellä Jyväskylässä, missä opiskelen musiikkipedagogiikkaa. Mitä teet? Olen yksi niistä onnekkaista, joka saavat tehdä työkseen sitä, mitä rakastaa eniten koko maailmassa! Musiikki on aina ollut iso osa elämääni laulamisen muodossa. Laulunopettamisen myötä kokonaiskäsitykseni musiikin ja laulamisen eheyttävästä voimasta on vielä entisestään moninkertaistunut. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen ollut kevytyrittäjänä jo…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat YouTuben avulla täysipäiväiseksi yrittäjäksi – Kuukauden yrittäjä Eetu Pesonen

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Eetu Pesonen, netissä tuttavallisemmin eeddspeaks. Tuotan sisältöä Youtubeen ja muihin sosiaalisen median kanaviin. Jaan elämääni, arkeani, ajatuksiani ja kokemuksiani yli 300 000 seuraajalle Youtubessa jo kahdeksatta vuotta. Olen vuosien saatossa rakentanut eeddspeaks brändiäni siihen pisteeseen, että voin täysipäiväisesti elättää itseni sen avulla. Toteutan paljon kaupallisia yhteistöitä eli mainossisältöjen tuottamista kanavissani sekä puhujaesiintymisiä erilaisissa tapahtumissa.…

  Lue lisää