Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Kosmetologi ja bloggaaja Charlotta Takkula

charlotta

Viikon Kevytyrittäjä Charlotta Takkula tekee kosmetologin ja meikkaajan töitä sekä kirjoittaa blogia.

Kuka olet?

Olen Charlotta, 21-vuotias yrittäjänalku Helsingistä. Ammatiltani olen kosmetologi.

Mitä teet?

Tällä hetkellä teen keikkaluontoisesti kosmetologin ja meikkaajan töitä sekä kirjoitan blogia. Kauneudenhoito on aina ollut lähellä sydäntäni, samoin kirjoittaminen, joten näiden kahden yhdistäminen on täydellinen työ minulle.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Halusin kokeilla siipiäni yrittäjänä, ja eräs asiakas halusi minun laskuttavan heitä, joten UKKO.fi oli helppo vaihtoehto.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on se, että saa olla oman itsensä pomo. Itsestään saa paljon irti, kun on yksin vastuussa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Herään seitsemältä ja teen ihan tavallisen eli noin 6-8 tunnin työpäivän. Kuuntelen kuitenkin itseäni, ja joskus teen lyhyempää päivää tai vain neljän päivän työviikon. Saan itsestäni eniten irti, kun muistan ottaa myös rennosti. Pidän arjesta ja rutiineista, joten pyhitän mielelläni viikkoni työlle ja viikonloput levolle.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan aina kehittää itseäni. Kehitys loppuu siihen, jos uskoo olevansa jo valmis. Minulla on vielä paljon opittavaa niin yrittäjyydestä kuin elämästäkin, mutta onneksi uuden oppiminen on kivaa. Haluan olla tehokkaampi ja parempi kaikin tavoin, mutta samalla muistaa palkita itseäni pienistäkin saavutuksista.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Kevytyrittäjyys on hyvä ponnahduslauta oikealle yrittämiselle. Kannattaa uskaltaa!

Yhteystiedot

charlottaeve.com

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Aki Haikonen on esineiden heittelyn ammattilainen – eli jongleeri

    Olen Aki Haikonen, Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin oleva 22-vuotias nuorimies, joka tätä nykyä opiskelee Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulussa. Mitä teet? Aloitin jongleerauksen harrastuksena kaveripiirin mukana, kun olin 9-vuotias. Alkuun välineenä toimi diabolo ja myöhemmin mukaan tulivat myös tutummat välineet kuten pallot, renkaat ja keilat. Muutaman vuoden harrastelun jälkeen kavereiden into lajiin lopahti, mutta itse koin kuitenkin suurta motivaatiota jatkaa. Kun 14-vuotiaana kuulin…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Pasi harjoitteli yrittäjyyttä UKKO.fi:n avulla

    Pasi Ahola, 42, toimi vuodesta 2010 lähtien konsulttina palkkatöissä maksu-tv:n puolella. Siitä lähtien Pasi oli miettinyt työpäivien lomassa, miksi hän tekee töitä jollekin muulle? Töitä voisi hyvin tehdä vain itselleen. Pasi oli aiemmin ollut mukana myös kolmessa startup-yrityksessä. Kokemusta yrityksen pyörittämisestä oli karttunut ja startup-henkeä kerätty taskut täyteen. Vuoden 2013 loppupuolella palkkatyö konsulttina oli vaarassa loppua lomautuksen takia. Se oli viimeinen niitti. Pasi…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Sonja Siikanen on helposti lähestyttävä valokuvaaja, joka saa kuvattavan rentoutumaan

    Olen Sonja Siikanen, kohta 25-vuotias valokuvaaja ja journalistiopiskelija Turusta. Asun kumppanini kanssa Portsassa, käyn Kupittaalla koulussa ja työkeikoilla ympäri Etelä-Suomen. Mitä teet? Journalistiopinnoista huolimatta olen edelleen ensisijaisesti valokuvaaja. Olen vahvimmillani henkilökuvauksessa ja dokumentaarisessa tapahtumakuvauksessa. Olen saanut paljon palautetta siitä, että kamerani edessä on helppo olla, ja yleensä pahinkin jännittäjä yllättyy myös tuloksista positiivisesti! Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Oman yrityksen perustaminen ei…

    Lue lisää