Blogi

20.3.2019

Aktivoidu LinkedInissä ja verkostoidu

Sosiaalinen media esittää nykypäivänä tärkeää roolia oman työn markkinoinnissa. Jos haluat olla läsnä siellä, missä asiakaskuntasi on, ei sosiaalisesta mediasta kannata jäädä pois. Mitä laajemmin näyt eri kanavissa, sen paremmat edellytykset sinulla on liiketoimintasi kasvattamiseen.

Usein somesta puhuttaessa nostetaan Facebookin, Twitterin ja Instagramin merkitystä markkinoinnin apuvälineinä ja LinkedIn saatetaan kokea jopa vaikeasti lähestyttävänä kanavana. Tätä verkostoitumispalvelua ei kuitenkaan kannata unohtaa. Se on maailman suosituin työelämän somekanava eikä suotta. Suomessa on tällä hetkellä yli miljoona LinkedInin käyttäjää, ja sen suosio jatkaa kasvamistaan.

Miksi siellä sitten kannattaa olla ja mitä hyötyä siitä on?

LinkedIn – pitääkö siellä olla?

LinkedIn on yksi käytetyimmistä sosiaalisen median kanavista ja tehokas paikka verkostoitumiseen. Se auttaa kasvattamaan tunnettuutta, rakentamaan asiakassuhteita potentiaalisen kohdeyleisön kanssa sekä tavoittamaan mahdollisia yhteistyökumppaneita.

Monet saattavat tuskailla liiallisesta somepöhinästä tai ajan puutteesta omaan henkilöbrändäykseen. Kilpailu on kuitenkin kovaa ja erottautuminen tärkeää, siksi näkyvyyteen eri kanavissa tulisi panostaa.

linkedin

LinkedIniä kannattaakin ajatella kaikille avoimena CV:nä tai käyntikorttina, joka auttaa tavoittamaan oman henkilökohtaisen piirin ulkopuolella olevia ihmisiä. Pitämällä huolen omasta verkkonäkyvyydestäsi tuot esille asiantuntijuuttasi potentiaalisille asiakkaita ja yhteistyökumppaneille. Mitä suuremman kontaktiverkoston omaat tässä kanavassa, sitä varmemmin kasvatat tunnettuuttasi.

Miten rakennan hyvän profiilin?

LinkedIn ei ole vain työnhakijoita varten, vaan myös hyvä alusta laajemman ammatillisen imagon rakentamiseen. Profiilia rakentaessa kannattaa asettua toisen kenkiin: mikä kiinnostaisi sinua mahdollisen asiakkaan näkökulmasta?

Mahdollisimman tarkasti täytetty LinkedIn-profiili kohentaa sijoitustasi LinkedInin hakutuloksissa. Ammattimaisessa profiilissa on laadukas kuva, napakka esittely, työhistoria ja ydinosaamisalueesi.

Tavalliseen CV:n lisäksi LinkedIn tarjoaa loistavan mahdollisuuden kerätä suosituksia esimerkiksi olemassa olevilta asiakkailta tai aiemmilta työnantajilta.

Pidä myös omien taitojen paletti ajan tasalla. Mieti, mitä uusia työkaluja osaat käyttää tai mitä työmarkkinoilla kaivattuja taitoja hallitset, ja kirjaa nämä ylös. Pyytämällä suosituksia näihin teet profiilistasi entistä vahvemman.

Muista sekin, että myös harrastuksissa kerätyt taidot voivat olla työprofiilillesi hyvin merkityksellisiä. Mikäli sinulla on kokemusta esimerkiksi vapaaehtoistyöstä, muista kirjata se LinkedIniin ja kertoa, mitä opit.

Osallistu keskusteluun ja kasvata tunnettuuttasi

Linkedin ei ole vain staattinen osaamispankki vaan tänä päivänä myös hyvin monipuolinen keskustelukanava. Siksi siellä kannattaa olla aktiivinen.

linkedin

Ajankohtainen, visuaalinen ja kiinnostava sisältö houkuttaa myös LinkedInissä. Parhaimmat mahdollisuudet verkostoitumiseen saat liittymällä oman alasi ryhmiin, ja osallistumalla keskusteluun tarjoamalla hyödyllistä tietoa muille. Kommentoi, jaa ja tykkää mielenkiintoisista julkaisuista. Tuo myös esiin persoonasi ja uskalla olla oma itsesi.

Vaikka tässä kirjoituksessa käsittelimmekin Linkediniä työelämän ja verkostoitumisen kanavana, kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että Facebook on kasvattanut merkitystään verkostoitumisen välineenä myös työelämäkontekstissa. Myös Facebookista löytyy loputtomasti eri alojen ammattilaisille tarkoitettuja ryhmiä, joissa voi verkostoitumisen lisäksi kysyä vinkkejä omiin pulmiin tai saada vertaistukea kollegoilta.

Seuraavassa blogissa kerromme tarkemmin, miten tuot LinkedIn-profiilisi uudelle tasolle. Annamme vinkkejä napakan ja kiinnostavan esittelytekstin kirjoittamiseen, koulutuksen ja työkokemuksen listaamiseen sekä ensivaikutelman luomiseen. 

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.