Blogi

25.7.2017

Juhani on taiteilija ja unelmatyössään – “sitä pitää muistaa arvostaa”

taiteilija

Kuka olet?

Olen Juhani, 32-vuotias Järvenpäässä asuva taiteilija ja muotoilija.

Mitä teet?

Olen kehittänyt omanlaisen tavan tehdä muotokuvia. Teen muotokuvia tilauksesta myyntiin ja näyttelyihin. Teoksissani korostuu rohkea värien käyttö ja kokeileva ote materiaaleihin ja tekniikkoihin. Omanlainen tapani tehdä teoksia on syntynyt vuosien varrella tekemieni kokeilujen sekä opintojen aikana.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Toin aikoinaan muutaman teoksen esille eräässä yhteisnäyttelyssä, jossa taulut herättivät kiinnostusta. Kysyntä ja kiinnostus ovat sen jälkeen kasvaneet koko ajan ja nyt näyttelyitä ja tilaustöitä on takana jo liuta  ja tulee koko ajan lisää.

Päädyin kevytyrittäjyyteen, koska se oli minulle ylivoimaisesti sopivin ratkaisu. Tekemiseni pääpaino on luova ja kokeileva ja saan tuloja epätasaiseen tahtiin ja keikkaluonteisesti. Kevytyrittäjyys mahdollistaa vapaan ja syvän uppoutumisen työhön, sillä se on byrokraattisesti helppokäyttöistä, vapaata ja sitoutumatonta.

taiteilija

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Herään aamulla noin klo 8.30, jonka jälkeen juon aamukahvit ja kuntoilen noin puolituntia. Ajelen työhuoneelleni ja aloitan työskentelyn noin klo 10.00 aikaan. Työskentelen yleensä noin klo 1819 saakka, mutta pidän päivän mittaan tietysti myös kahvi-ja ruokataukoja aina silloin, kun siltä tuntuu.

Inspiroidun itse tekemisestä. Minua kiinnostavat materiaalit, värit, tekniikat, sommittelu ja niiden yhdisteleminen. En välitä niinkään teosten aiheista.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Minulla ei ole ollut työskentelyn suhteen ikinä mitään muuta unelmaa kuin tämä  olla taiteilija. Työskentelen vielä myös osa-aikaisena päivätyössä, mutta olen todella tyytyväinen ja onnellinen, että saan tehdä pääosin taideteoksia työkseni. Sitä pitää muistaa arvostaa.

Taiteilija

Kuva: Lassi Puhtimäki

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan totta kai kehittyä työssäni joka asian suhteen, mutta ehkä markkinointi olisi yksi iso juttu, jota pitäisi opetella. Seuraava tavoitteeni on saada muutama näyttely Helsinkiin, mieluiten jollekin vilkkaalle kadulle näyteikkunoiden taakse.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Jokaisella on varmasti jokin työskentelyyn tai tekemiseen liittyvä unelma. Kevytyrittäjyys mahdollistaa tämän unelman toteuttamisen helposti ja riskittömästi  ei ole mitään hävittävää.

Juhaniin ja hänen teoksiinsa voit tutustua paremmin täällä

Jokioisten Tietotalolla on nähtävillä myös Juhanin näyttely 8.8. asti ja loppuvuodesta Juhanin töitä voi ihastella myös ainakin Järvenpään kirjastossa.

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.