15-vuotias taikuri Aatu Itkonen on viikon kevytyrittäjä

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Kuka olet?

Olen 15-vuotias Kouvolassa asusteleva taikuri. Käyn tälllä hetkellä Kouvolan yhteiskoulussa 9M-(musiikki)luokkaa. Olen esiintynyt aktiivisesti ympäri Kymenlaaksoa ja Etelä-Karjalaa jo kolmen vuoden ajan. Nykyään kierrän taikurina erilaissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa eri puolilla Suomea.

Mitä teet?

Teen taikurikeikkoja nykyään jo ihan ympäri Suomea. Esiintymispaikkoihini kuuluvat muun muassa syntymäpäivät, kauppakeskukset, yhdistysten juhlat, kaupunkitapahtumat, festivaalit, isot yleisötapahtumat ja ravintolat.

Isoimmat keikkani ovat olleet Kouvolan jäähallilla Kympinnainen-tapahtuman yhteydessä, Ylen Nenäpäivä show Tampereella, Itä-Länsi-pesäpallotapahtuma sekä erilaiset festarit eri puolilla Suomea. Tein ensimmäisenä vuonna noin 30–40 keikkaa ja pelkästään vuoden 2015 marras- ja joulukuussa yhteensä noin 30 esitystä. Viime vuodelta esityksiä kertyi noin 80–90 eli melkein 100 keikkaa vuodessa! Näistä iso osa oli pikkujouluja, juhlia ja erilaisia kaupunkitapahtumia.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun huomasin laskutuksen olevan tarpeellinen esimerkiksi yritysasiakkaille, jotka eivät voi muuten maksaa esiintymispalkkiota.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni kuuntelemaan ja keskittymään enemmmän. Olen myös huono odottamaan asioita.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa tässä on se, kun näkee ihmisten viihtyvän ja nauttivan taikurin esityksestä. Myös ihmisten reaktiot esimerkiksi temppuihin ovat hauskaa katseltavaa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen “keikkapäivä” minulla menee näin:

Minulla on etukäteen tiedossa missä pitää olla ja mihin aikaan. Tiedän myös mitä teen ja kuinka kauan minulle on varattu siihen aikaa.

Saavun tapahtumapaikalle ja heitän settini, mahdollisesti lavalla. Poistun lavalta ja jaan esimerkiksi ilmapalloja tai muuta sellaista, mitä yleisö toivoo.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Itse 15-vuotiaana voin sanoa, että kevytyrittäminen ei ole iästä kiinni, vaan omasta innostuksesta ja mielenkinnosta! Voisiko laskuttaminen enään helpompaa olla? Ei! Kevytyrittäminen laskutuspalvelussa on kyllä yksinkertaista ja viisasta!

Lisätietoa Aatun taikuudesta:

Taikuri Aatu Itkosen kotisivut

(Vaikka Aatu onkin kerryttänyt kokemusta taikurina jo useamman vuoden, on hän työskennellyt UKKO.fi-palvelun kautta vasta 15 vuotta täytettyään.)

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Elokuvajärjestäjä Iikka Jaakola haaveilee omasta yrityksestä

  UKKO.fi haluaa tukea suomalaista viihde- ja elokuva-alaa, ja olimmekin 15.9. vietetyn Jussi-gaalan yhteistyökumppani. Nostamme syyskuun aikana myös esiin erilaisten viihdealan yrittäjien tarinoita! Oululainen Iikka päätyi kaverinsa kautta elokuvajärjestäjän työhön ja huomasi sopivansa alalle hyvin. Nyt hän tekee työtä päätoimisena kevytyrittäjänä elokuvien, tv-sarjojen ja tv-mainosten järjestäjänä. Iikka aloitti uransa toimittuaan ensin muutamia vuosia mainostuotannossa assistenttina. Vähitellen projekteja alkoi tulla tasaisemmin ja…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuija Vaittinen on luontaishoitojen ammattilainen

  Moikka! Olen Tuija Vaittinen – vyöhyketerapeutti, kosmetologi ja lähihoitaja. Kotoisin olen Pohjois-Karjalasta, mutta sittemmin muutin Hattulaan, Hämeenlinnan kupeeseen. Mitä teet? Olen työskennellyt aiemmin kosmetologina sekä myynnillisissä että hoidollisissa tehtävissä ja lähihoitajana vanhusten parissa. Useiden sattumien (ja omasta mielestäni myös kohtalon) kautta päädyin opiskelemaan vyöhyketerapeutiksi, joksi valmistuin marraskuussa. Koin, että UKKO.fi on helppo tapa ottaa askel kohti omia unelmia! Vyöhyketerapialla voidaan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viestijä ja kieliasiantuntija Tuija Metsäaho nauttii saadessaan jakaa tietämystään toisille

  Tammikuun toinen kevytyrittäjämme Tuija pääsee käyttämään asiantuntemustaan monipuolisesti: hän muun muassa järjestää kieli- ja viestintäwebinaareja ja kirjoittaa myös vieraskyniä kyseisistä aiheista. Tuija pitää työnkuvansa monipuolisuudesta ja vapaudestaan määritellä työpäiviensä aikataulun paljolti itse. “Tykkään suunnitella ja sovitella töitä limittäin; minua ei yhtään haittaa, että leipäni on murusina maailmalla!” Hei! Olen Tuija Metsäaho, viestinnän asiantuntija ja suomen kielen maisteri. Koulutukseltani olen HSO-sihteeri…

  Lue lisää