Blogi

19.1.2018

Mitä ovat kevytyrittäjän verovähennykset?

Tiesithän, että kevytyrittäjänä olet oikeutettu hakemaan tulonhankkimisvähennyksiä omassa henkilökohtaisessa verotuksessasi? Kyllä vain!

Vähennykset pienentävät veron määrää, mikä tarkoittaa, että käyttöösi jää enemmän rahaa. Katso alta, mistä kuluista ja maksuista koostuu kevytyrittäjän verovähennykset ja miten merkitset ne omassa verotuksessasi.

Sivua päivitetään jatkuvasti, mutta ajankohtaisimman tiedon verotukseen liittyvistä vähennyksistä saat aina suoraan Verohallinnosta. Muistathan myös, että yksittäiset verotuspäätökset tekee aina verottaja, eikä UKKO.fi voi vaikuttaa niihin.

Eri kustannusten käsittelystä UKKO.fi-palvelussa voit kysyä lisätietoa aina asiakaspalvelustamme:


Puhelin 09 6980 934 (arkisin kello 8–18)

Nämä kulut voit vähentää

Alla luetellut kulut ovat lähtökohtaisesti vähennyskelpoisia laskutuspalvelua käyttävän henkilön omassa henkilökohtaisessa verotuksessa. Vähennykset pienentävät verojesi määrää mikä tarkoittaa, että omaan käyttöösi jää enemmän rahaa.

Palvelumaksu

Käyttäjän on mahdollista hakea ja saada palvelumaksusta tulonhankkimisvähennystä omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.

Katso myös: Palvelumaksu ja palkan jakautuminen

Matkakulut

Laskulla erittelemättömät korvaukset, joihin ei liity kuittia, ovat lähtökohtaisesti saajalleen verollista tuloa. Kulut vähennetään laskutetusta summasta ennen palkanlaskentaa ja niitä vastaava osuus maksetaan kokonaisuudessaan ennakonpidätystä toimittamatta. Näihin kuluihin kannattaakin muistaa hakea tulonhankkimisvähennystä omassa verotuksessa keväisin.

Katso myös: Miten merkitsen matkakulut?

Sairausvakuutusmaksu

Sairausvakuutusmaksu on myös käyttäjälle vähennyskelpoinen omassa verotuksessa.

YEL-maksut

UKKO.fi:n kautta on mahdollista hankkia ja maksaa yrittäjän eläkevakuutusta, eli YEL-vakuutusta. Käyttäjä voi itse määrittää omasta hallintapaneelista haluaako hän maksaa YEL-vakuutusta kauttamme. Pidättämämme maksut tilitetään eläkevakuutusyhtiö Varmalle kahdesti vuodessa, aina kesä- ja joulukuisin.

Mikäli käyttäjän YEL-pidätykset ovat päällä, pidätämme YEL-maksuja palkoista aina seuraavaa YEL-laskua varten. Varman lähettämän laskun mukaan maksetut YEL-maksut ovat vähennyskelpoisia käyttäjän omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.

Lisäveloitus

Myös lisäveloitus on lähtökohtaisesti vähennyskelpoinen. Käyttäjämme voi siis vaatia lisäveloitusta vähennettäväksi omassa tuloverotuksessaan. Käyttäjän on mahdollista hakea ja saada palvelumaksusta tulonhankkimisvähennystä omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.

Lisäveloitusta (2,9% ) on peritty vuoden 2018 lokakuusta lähtien, jolloin tapaturmavakuutuksen periminen päättyi.

Katso myös: Mikä ihmeen YEL?

Mihin vähennysoikeus perustuu?

Tilatessasi esimerkiksi verokorttia, voit perustella UKKO.fi-palvelusta aiheutuneita kuluja esimerkiksi seuraavasti:

”UKKO.fi-laskutuspalvelun perimät maksut (palvelumaksu, työnantajan sairausvakuutusmaksu, lisäveloitus). Verohallinnon antaman ohjeen (A248/200/2017) mukaan laskutuspalveluyrityksen tarjoamistaan palveluista työn suorittajilta perimät palkkiot ovat pakollisia kuluja palvelun käyttäjälle ja tulonhankkimiseen suoraan liittyviä menoja, joita hän voi vaatia vähennettäväksi omassa tuloverotuksessaan. Edellä mainitut maksut ovat pakollisia kuluja palvelun käyttäjälle ja siten vähennyskelpoisia TVL 95 § 1 momentin 4 kohdan mukaisesti.”

Huom!

Muistathan, että yksittäiset verotuspäätökset tekee aina verottaja, eikä UKKO.fi voi vaikuttaa niihin. Olemme koonneet nämä neuvot avuksesi sitoumuksetta, mutta huomaathan, että jokaisen verovelvollisen tilanne on aina yksilöllinen. UKKO.fi ei ota mitään vastuuta verotietojesi tai tämän sivun oikeellisuudesta tai soveltuvuudesta. Mikäli sinulla on kysyttävää omaan verotukseesi liittyen, kysy tarvittaessa lisätietoja suoraan verottajalta. Olet aina itse viime kädessä vastuussa omista veroasioistasi.

Avatar
Kirjoittaja

Olli Kopakkala

Olli on toiminut tulospohjaisen markkinoinnin parissa lähes kymmenen vuotta. Hän rakastaa rugbyä ja huonoa huumoria. Olli on ollut mukana perustamassa UKKO.fi:tä vuonna 2012.

Lisää aiheesta

Mikä ihmeen verokortti?

Tiesithän, että verokortti muuttui vuoden 2019 alussa? Verokortteja on nyt vain yksi ja sama vuositulorajallinen verokortti käy nyt kaikille palkkatuloille. Muutos teki ennakonpidätyksestä yksinkertaisempaa...
13.1.2021 Lue lisää »

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.