Blogi

27.8.2014

Pasi harjoitteli yrittäjyyttä UKKO.fi:n avulla

Pasi Ahola, 42, toimi vuodesta 2010 lähtien konsulttina palkkatöissä maksu-tv:n puolella. Siitä lähtien Pasi oli miettinyt työpäivien lomassa, miksi hän tekee töitä jollekin muulle? Töitä voisi hyvin tehdä vain itselleen.

Pasi oli aiemmin ollut mukana myös kolmessa startup-yrityksessä. Kokemusta yrityksen pyörittämisestä oli karttunut ja startup-henkeä kerätty taskut täyteen.

Vuoden 2013 loppupuolella palkkatyö konsulttina oli vaarassa loppua lomautuksen takia. Se oli viimeinen niitti. Pasi alkoi pohtia vaihtoehtojaan ja selasi netistä lisätietoja.

Yrittäjyyden harjoittelua

Netissä huomio kiinnittyi UKKO.fi-palveluun. Alkuun palvelun toimintamalli laittoi miehen miettimään. Voiko oman palkan ja laskutuksen antaa toiselle palvelulle hoidettavaksi? Onko toiminta luotettavaa?

Palvelun suomalaisuus lisäsi uskoa ja sen nuorekkuus sopi Pasin omaan toimintapaaan. Vuoden 2014 alussa Pasi siirtyi pikkuhiljaa laskuttamaan UKKO.fi:n kautta ja lopetti palkkatyöt vanhassa palkkatyössään.

“UKKO.fi:n avulla harjoittelin yrittäjyyttä turvallisesti. Se antoi hyvän pohjan yrittäjyydelle. Kaikki pelasi hyvin, laskut lähtivät ajallaan ja pössis oli muutenkin hyvä.” Pasi kertoo.

“Alkuun suunnitelmissa oli laskuttaa pidempäänkin UKKO.fi:n kautta. Sain kuitenkin yllättävän paljon yhteydenottoja mahdollisista työkeikoista. Keväällä ajatus yrittäjyydestä alkoi olla liian kutkuttava. Tilanne oli perinteinen “nyt tai ei koskaan”-hetki” hän jatkaa.

Osakeyhtiö pystyssä ja hyvin menee

Kesäkuussa Pasi perusti oman osakeyhtiön ja siirtyi virallisesti yrittäjäksi. Sillä tiellä Pasi on nyt ja ratkaisu tuntuu täysin oikealta.

“Töiden tekeminen itselleen työ paljon vapauksia työskentelyyn, enkä ole hetkeäkään katunut päätöstäni. Perheellisenä kynnys lähteä yrittäjäksi oli toki suuri, koska tulevaisuuttakin pitää ajatella. Tämä kortti oli nyt kuitenkin pakko katsoa ja sain perheeltäni täyden tuen päätökselleni.” Pasi Ahola muistelee.

Pasi tekee yrittäjänä samoja hommia kuin palkkatyössään. Hän toimii projektipäällikön tehtävissä maksu-tv:n puolella. Tämä vuosi näyttää Pasin mielestä hyvältä töiden merkeissä. Yhteistyökumppaneita on tällä hetkellä mm. Kuopiossa ja Vaasassa. Helsinki on kuitenkin se pääpaikka töiden kannalta. Teknologia mahdollistaa yhteydenpidon käytännössä mihin tahansa.

“Netin ja puhelimen välityksellä voin helposti pitää tilannepalavereita ja katsoa, että hommat rullaa. Toki joskus on pakko nähdä ihmisiä kasvotusten. Aitoa ihmiskontaktia ei korvaa mikään ohjelma tai sovellus. Työntekoa ne kuitenkin helpottavat todella paljon ja voivat helposti säästää viikossa kymmeniä tunteja.”

Mitä suunnitelmia tulevaisuudelle?

Jos kaikki menee hyvin, on Pasilla parin vuoden päästä yhtiökumppani ja omia työntekijöitä.

“Siihen kuitenkin panostetaan, etten työllistä ainoastaan itseäni. Haluan kasvattaa yritystäni mahdollisuuksien mukaan. Työntekijöitäkin voin palkata helposti UKKO.fi:n kautta, kun tarvetta syntyy. Mielenkiinnolla odotan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan” Pasi kuvaa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Ota yhteyttä Pasiin!

Pasin yritys on nimeltään Simplexity Boreal Oy. Pasiin voit ottaa yhteyttä puhelimitse: 050 3150 215
Pasin nettisivut valmistuvat loppuvuoden aikana osoitteeseen www.simplexity.fi (sivut ovat vielä kesken)

UKKO.fi haluaa onnitella Pasia hienosta saavutuksesta ja rohkeudesta!

Taneli Pasanen
Kirjoittaja

Taneli Pasanen

Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kommentit

 1. Kari Tiitinen sanoo:

  Hmm.. vähän taas ihmetelen yrittäjyyden ihannoimista koska se on ukko.fi :ltä pois ! toisaalta arvostan yrittäjiä entisenä yrittäjänä tietenkin, mutta pakko sanoa että tämä dynaaminen maailma ei kannusta minua edes vakavasti harkitsemaan yrittämistä. tietysti harmittelee aina välistä ukko.fi:n rajottuneisuutta “tavaran myynnissä” mutta sekin on onneksi kierrettävissä kun tavaran toimitttaja laskuttaa asiakastani. Onnea Pasille ja menestystä kuitenkin 🙂 terveisn ” VanhaPieru” 😉

  1. Moikka Kari!
   Ei yrittäjäksi ryhtyminen ole meiltä pois. Yksi yrittäjä voi tuoda meille vaikka kolme uutta asiakasta.

   Me haluamme tarjota vaihtoehdon yrityksen ja palkkatyön välimaastoon. Osalle tämä on välivaihe ja osa päätyy pitkäaikaisemmiksi käyttäjiksi.

   Tavaran myynti on tosiaan hiukan hankalaa. Jos keksit tavan jolla voimme auttaa tässä, niin laita vaikka mailia.

   – Olli

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.