Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Jesse Nykänen yhdistää kevytyrittäjyyden, urheilun ja opinnot mielekkäästi toisiinsa!

viikon-kevytyrittaja-jesse-nykanen

Olen Jesse Nykänen, 24-vuotias kevytyrittäjä, opiskelija ja urheilija.

Mitä teet?

Kilpailen painonnostossa Suomen maajoukkueessa ja opiskelen tradenomiksi Lahdessa. Opiskeluiden ja urheilu-urani ohella teen yksilövalmennuksia painonnostossa ja järjestän painonnostokursseja asiakkailleni.

Hienointa omassa työssäni on asiakkaiden saama hyvän olon tunne kovan harjoituksen jälkeen!

Aloitin painonnostossa kilpailun vuonna 2005, jolloin olin ainoastaan 9-vuotias. Juniorina pelasin jääkiekkoa ja nostelin painoja samaan aikaan. Jääkiekko jäi 12-vuotiaana, jolloin painonnosto muuttui totisemmaksi.

18 vuoden iässä huomasin, että voin saavuttaa painonnostossa paljon, ja siitä lähtien olen yrittänyt toteuttaa urheilua mahdollisimman ammattimaisesti. Painonnostossa olen voittanut kolme kertaa Suomen mestaruuden, sekä kerran Pohjoismaiden mestaruuden aikuisten sarjassa. 23-vuotiaiden ikäluokassa korkein sijoitus Euroopan mestaruuskilpailuissa on kahdeksas.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Minun suuntaani oli tullut paljon kysyntää painonnoston valmentamisesta ja ohjaamisesta. Mietin, miten hoitaisin laskutuksen ja rahaliikenteen fiksusti.

Ystäväni vinkkasi UKKO.fi-palvelusta, jonka jälkeen tein profiilin ja olen innostunut yrittämisessäni oikein kunnolla! Huolettomuus ja helppous raha- ja maksuliikenteen osalta antaa minulle enemmän aikaa suunnitella hyviä ja laadukkaita harjoituksia asiakkaille, sekä suunnitella markkinointia.

Opintojen, kevytyrittäjyyden ja urheilun yhdistäminen on sujunut vaivattomasti.

Lahden Ammattikorkeakoulussa pystyn yhdistämään sekä urheilua että kevytyrittäjyyttä. Kesän painonnostokursseista – jotka on itse suunniteltu, markkinoitu, laskutettu ja hinnoiteltu – saan myös opintopisteitä, mikä on aivan huippujuttu!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni kevytyrittäjänä alkaa avaamalla Whatsapp-sovelluksen, jonne valmennattavani lähettävät videoita nostamisesta. Minä vastaan heille, mikä menee hyvin ja missä on kehitettävää.

Päivällä nostan itse ja illalla valmennan, joko ryhmiä tai yhtä asiakasta kerrallaan.

Jesse Nykänen siniset lenkkarit ja paino lattialla

Kuva: Unsplash

Mikä on hienointa työssäsi?

Hienointa omassa työssäni on asiakkaiden saama hyvän olon tunne kovan harjoituksen jälkeen. Lisäksi huippua on nähdä, kun “lamppu syttyy” asiakkaalla ja he oivaltavat uusia juttuja nostamisessa, ja onnistuvat sen jälkeen nostamaan ennätyspainoja hyvällä nostotekniikalla.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni tietotekniikan ja laitteiden kanssa; lataamaan ja oppia käyttämään kaikkia hienoja applikaatioita, joista voisi olla hyötyä niin itse työssä kuin sen markkinoinnissa. Toistaiseksi olen käyttänyt markkinoinnissa omaa Instagram- ja Facebook-tiliäni.

Lisäksi painonnostokurssia markkinoitiin myös painonnostoseuramme Facebook-sivuilla. TikTok-sovellusta en ole ladannut, mutta sinne voisi omalla hauskalla tyylillään luoda videoita, joista välittyisi painonnoston ilosanoma.

Ei ole kyse pelkästään hikisestä ja raivoisasta nostelusta, vaan harjoituksissani on oikeasti kivaa ja se on myös tehokasta!

Tiedän myös, että painonnostoon on luotu appeja, joilla pystyy mittaamaan tangon liikerataa ja nopeuksia, mutta niihin en ole vielä syventynyt.

Terveisiä ja vinkkejäsi muille kevytyrittäjille?

Muille tuleville kevytyrittäjille haluaisin sanoa, että aloittakaa heti! Itse pohdin varmaan vuoden verran, että aloitanko, ja miten aion yrittäjyyden toteuttaa.

Lisäksi kevytyrittäjyydessä oppii paljon hinnoittelusta, joka on ehdottoman tärkeä taito myös ihan oikeassa yrittäjyydessä!

Jessen löydät myös somesta:

Jessen Facebook-sivut
Instagram-profiili

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa alta ja käy täyttämässä lomake täällä.

Lue lisää kevytyrittäjyydestä!

Milla-Maria Karvinen

Milla on teräväkynäinen sisällöntekijä, joka innostuu uuden ideoinnista, vanhan kehittämisestä ja vaikuttavasta viestinnästä. Vapaa-ajalla hän rentoutuu lenkkeilemällä lähimetsässä hyvä podcast tai musiikki kuulokkeissa.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Taru Laaksonen on tuore hyvinvointialan yrittäjä

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Taru laaksonen ja ryhdyin hiljattain hyvinvointialan yrittäjäksi. Toimin Personal Trainerina sekä myös Hypoxi studio-ohjaajana. Miten päädyit yrittäjäksi? Päädyin yrittäjäksi, koska halusin päästä tekemään työtä, josta nautin. Yrittäjänä minulla on enemmän vapauksia, kuten esimerkiksi työaikojen määrittämisessä ja lomissa. Yrittäjyys motivoi oman työn tekemiseen ihan eri tavalla kuin tavallisesti palkansaajana. Tykkään myös haasteista ja alkavana…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Rakennusmestari Eero Mononen, 72, löysi kevytyrittäjyydestä toimivan ratkaisun – ”hyvän rakentamisen tavoite on yhteinen”

  Outokumpulaisella rakennusmestarilla Eero Monosella riittää työtä rakennustyön valvonnassa. Eläkkeelläkin on mukava jatkaa työntekoa kevytyrittäjänä, kun voi keskittyä siihen, mitä parhaiten osaa ja paperiasiatkin hoituvat vaivattomasti. Mononen, 72, näkee työnsä jäljen kaikkiaan noin 500 kohteessa, valtaosan niistä Joensuun seudulla. Yli 50 työvuoden aikana hän on ehtinyt olla monessa mukana. ”Jo 10-vuotiaana olin kirvesmiehenä toimineen isän mukana työmailla. Myös ukki oli moniosaava…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Työkit-palvelun perustaja Emilia Olkoniemi antaa asiakkailleen työkalut työnhakuprosessiin

  Viikon kevytyrittäjämme Emilia Olkoniemi on työnhakuvalmentaja ja Työkit-palvelun perustaja. Hänen missionaan on auttaa jokaista löytämään oma unelmien työpaikkansa! Valokuvaaja: Pauli Huutonen Mitä teet? Päivätyössäni toimin asiakaspalvelun ja markkinoinnin tehtävissä terveysalan yrityksessä. Kevytyrittäjänä annan työkaluja työnhakuun: palveluihini kuuluvat yksilölliset CV:t ja työhakemustsekkaukset. Autan CV:n ja työhakemuksen sisällöllisissä ja ulkonäöllisissä seikoissa, kuten asettelussa, oman osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa, sekä henkilöbrändäyksessä. Tavoitteenani on,…

  Lue lisää