Jesse Nykänen yhdistää kevytyrittäjyyden, urheilun ja opinnot mielekkäästi toisiinsa!

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-jesse-nykanen

Olen Jesse Nykänen, 24-vuotias kevytyrittäjä, opiskelija ja urheilija.

Mitä teet?

Kilpailen painonnostossa Suomen maajoukkueessa ja opiskelen tradenomiksi Lahdessa. Opiskeluiden ja urheilu-urani ohella teen yksilövalmennuksia painonnostossa ja järjestän painonnostokursseja asiakkailleni.

Hienointa omassa työssäni on asiakkaiden saama hyvän olon tunne kovan harjoituksen jälkeen!

Aloitin painonnostossa kilpailun vuonna 2005, jolloin olin ainoastaan 9-vuotias. Juniorina pelasin jääkiekkoa ja nostelin painoja samaan aikaan. Jääkiekko jäi 12-vuotiaana, jolloin painonnosto muuttui totisemmaksi.

18 vuoden iässä huomasin, että voin saavuttaa painonnostossa paljon, ja siitä lähtien olen yrittänyt toteuttaa urheilua mahdollisimman ammattimaisesti. Painonnostossa olen voittanut kolme kertaa Suomen mestaruuden, sekä kerran Pohjoismaiden mestaruuden aikuisten sarjassa. 23-vuotiaiden ikäluokassa korkein sijoitus Euroopan mestaruuskilpailuissa on kahdeksas.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Minun suuntaani oli tullut paljon kysyntää painonnoston valmentamisesta ja ohjaamisesta. Mietin, miten hoitaisin laskutuksen ja rahaliikenteen fiksusti.

Ystäväni vinkkasi UKKO.fi-palvelusta, jonka jälkeen tein profiilin ja olen innostunut yrittämisessäni oikein kunnolla! Huolettomuus ja helppous raha- ja maksuliikenteen osalta antaa minulle enemmän aikaa suunnitella hyviä ja laadukkaita harjoituksia asiakkaille, sekä suunnitella markkinointia.

Opintojen, kevytyrittäjyyden ja urheilun yhdistäminen on sujunut vaivattomasti.

Lahden Ammattikorkeakoulussa pystyn yhdistämään sekä urheilua että kevytyrittäjyyttä. Kesän painonnostokursseista – jotka on itse suunniteltu, markkinoitu, laskutettu ja hinnoiteltu – saan myös opintopisteitä, mikä on aivan huippujuttu!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni kevytyrittäjänä alkaa avaamalla Whatsapp-sovelluksen, jonne valmennattavani lähettävät videoita nostamisesta. Minä vastaan heille, mikä menee hyvin ja missä on kehitettävää.

Päivällä nostan itse ja illalla valmennan, joko ryhmiä tai yhtä asiakasta kerrallaan.

Jesse Nykänen siniset lenkkarit ja paino lattialla

Kuva: Unsplash

Mikä on hienointa työssäsi?

Hienointa omassa työssäni on asiakkaiden saama hyvän olon tunne kovan harjoituksen jälkeen. Lisäksi huippua on nähdä, kun “lamppu syttyy” asiakkaalla ja he oivaltavat uusia juttuja nostamisessa, ja onnistuvat sen jälkeen nostamaan ennätyspainoja hyvällä nostotekniikalla.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni tietotekniikan ja laitteiden kanssa; lataamaan ja oppia käyttämään kaikkia hienoja applikaatioita, joista voisi olla hyötyä niin itse työssä kuin sen markkinoinnissa. Toistaiseksi olen käyttänyt markkinoinnissa omaa Instagram- ja Facebook-tiliäni.

Lisäksi painonnostokurssia markkinoitiin myös painonnostoseuramme Facebook-sivuilla. TikTok-sovellusta en ole ladannut, mutta sinne voisi omalla hauskalla tyylillään luoda videoita, joista välittyisi painonnoston ilosanoma.

Ei ole kyse pelkästään hikisestä ja raivoisasta nostelusta, vaan harjoituksissani on oikeasti kivaa ja se on myös tehokasta!

Tiedän myös, että painonnostoon on luotu appeja, joilla pystyy mittaamaan tangon liikerataa ja nopeuksia, mutta niihin en ole vielä syventynyt.

Terveisiä ja vinkkejäsi muille kevytyrittäjille?

Muille tuleville kevytyrittäjille haluaisin sanoa, että aloittakaa heti! Itse pohdin varmaan vuoden verran, että aloitanko, ja miten aion yrittäjyyden toteuttaa.

Lisäksi kevytyrittäjyydessä oppii paljon hinnoittelusta, joka on ehdottoman tärkeä taito myös ihan oikeassa yrittäjyydessä!

Jessen löydät myös somesta:

Jessen Facebook-sivut
Instagram-profiili

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa alta ja käy täyttämässä lomake täällä.

Lue lisää kevytyrittäjyydestä!

Milla-Maria Karvinen

Milla on kynäniekka ja esteetikko, joka innostuu uuden oppimisesta ja näyttävästä sisältömarkkinoinnista. Tuottamallaan sisällöllä hän haluaa inspiroida ihmisiä löytämään sen oman juttunsa ja hyödyntämään kykyjään työelämässä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Maarit Liukolampi: ”Keikkatöissä minulla on utelias ja tutkiva suhtautuminen töihin”

  Maarit on tehnyt pitkän työuran toimimalla 29 vuotta yrittäjänä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla. Hän kokee kyseisen alan itselleen merkitykselliseksi, ja pitää sen kehittämistä tärkeänä. Nykyisin Maarit on päätoimisena työnään opettajana ammattioppilaitoksessa. Hän ei ole kuitenkaan halunnut jättää kenttätyötä täysin, ja hyvä ratkaisu päätyön ja sivutoimiston kiinteistöpalvelualan töihin löytyi kevytyrittäjyydestä. Työssäkäyntiä tasapainottavat urheiluharrastukset ja sivutoimiset työt. ”Olisi mahtavaa, jos voisi tuplata päivät…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Personal Trainer ja hyvinvointialan yrittäjä Kira Koskela

  Elokuun kuukauden yrittäjämme on Kira Koskela, hämeenlinnalainen hyvinvointialan yrittäjä sekä entinen kilpauimari. Entisenä kilpa-uimarina hän on tottunut pistämään itsensä likoon ja harjoittelemaan nousujohteisesti. Urheilutaustaa häneltä löytyy myös kuntosalin puolelta, kuten mm. fitnes-tyyppisestä treenaamisesta. Kira on myös toiminut aiemmin mm. Fustra- yksilövalmentajana, valmentanut Arabiemiraateissa musliminaisten fysiikka- ja ravintovalmennusta sekä toiminut Personal Trainerina Fitness24sevenillä. Miten päädyit yrittäjäksi? Pohdin yrittäjyyttä ensimmäisen kerran vuosi…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jonna jätti asiantuntijatyön toimistossa ja nauttii nyt ulkoilmasta luksustelttailua tarjoavana yrittäjänä

  Työpäivä on täydessä vauhdissa. Hommat sujuvat rutiinilla, mutta tunnet jatkuvasti pientä motivaation puutetta. Katselet ulos ikkunasta ja haaveilet aivan toisenlaisesta työpäivästä. Kuulostaako tutulta? Näin koki myös Jonna Heinonen, joka uskaltautui toteuttamaan pitkäaikaisen urahaaveensa ja perusti luksustelttailua tarjoavan Telttaillen-yrityksensä! Luonnosta ja retkeilystä aina nauttinut Heinonen ammensi nuorempana näihin liittyen kokemuksia muun muassa vaellusriparilla, eräopaskoulutuksessa ja reppureissulla Oseaniassa. Tämän jälkeen opiskelut ja…

  Lue lisää