Jesse Nykänen yhdistää kevytyrittäjyyden, urheilun ja opinnot mielekkäästi toisiinsa!

viikon-kevytyrittaja-jesse-nykanen

Olen Jesse Nykänen, 24-vuotias kevytyrittäjä, opiskelija ja urheilija.

Mitä teet?

Kilpailen painonnostossa Suomen maajoukkueessa ja opiskelen tradenomiksi Lahdessa. Opiskeluiden ja urheilu-urani ohella teen yksilövalmennuksia painonnostossa ja järjestän painonnostokursseja asiakkailleni.

Hienointa omassa työssäni on asiakkaiden saama hyvän olon tunne kovan harjoituksen jälkeen!

Aloitin painonnostossa kilpailun vuonna 2005, jolloin olin ainoastaan 9-vuotias. Juniorina pelasin jääkiekkoa ja nostelin painoja samaan aikaan. Jääkiekko jäi 12-vuotiaana, jolloin painonnosto muuttui totisemmaksi.

18 vuoden iässä huomasin, että voin saavuttaa painonnostossa paljon, ja siitä lähtien olen yrittänyt toteuttaa urheilua mahdollisimman ammattimaisesti. Painonnostossa olen voittanut kolme kertaa Suomen mestaruuden, sekä kerran Pohjoismaiden mestaruuden aikuisten sarjassa. 23-vuotiaiden ikäluokassa korkein sijoitus Euroopan mestaruuskilpailuissa on kahdeksas.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Minun suuntaani oli tullut paljon kysyntää painonnoston valmentamisesta ja ohjaamisesta. Mietin, miten hoitaisin laskutuksen ja rahaliikenteen fiksusti.

Ystäväni vinkkasi UKKO.fi-palvelusta, jonka jälkeen tein profiilin ja olen innostunut yrittämisessäni oikein kunnolla! Huolettomuus ja helppous raha- ja maksuliikenteen osalta antaa minulle enemmän aikaa suunnitella hyviä ja laadukkaita harjoituksia asiakkaille, sekä suunnitella markkinointia.

Opintojen, kevytyrittäjyyden ja urheilun yhdistäminen on sujunut vaivattomasti.

Lahden Ammattikorkeakoulussa pystyn yhdistämään sekä urheilua että kevytyrittäjyyttä. Kesän painonnostokursseista – jotka on itse suunniteltu, markkinoitu, laskutettu ja hinnoiteltu – saan myös opintopisteitä, mikä on aivan huippujuttu!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni kevytyrittäjänä alkaa avaamalla Whatsapp-sovelluksen, jonne valmennattavani lähettävät videoita nostamisesta. Minä vastaan heille, mikä menee hyvin ja missä on kehitettävää.

Päivällä nostan itse ja illalla valmennan, joko ryhmiä tai yhtä asiakasta kerrallaan.

Jesse Nykänen siniset lenkkarit ja paino lattialla

Kuva: Unsplash

Mikä on hienointa työssäsi?

Hienointa omassa työssäni on asiakkaiden saama hyvän olon tunne kovan harjoituksen jälkeen. Lisäksi huippua on nähdä, kun “lamppu syttyy” asiakkaalla ja he oivaltavat uusia juttuja nostamisessa, ja onnistuvat sen jälkeen nostamaan ennätyspainoja hyvällä nostotekniikalla.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää itseäni tietotekniikan ja laitteiden kanssa; lataamaan ja oppia käyttämään kaikkia hienoja applikaatioita, joista voisi olla hyötyä niin itse työssä kuin sen markkinoinnissa. Toistaiseksi olen käyttänyt markkinoinnissa omaa Instagram- ja Facebook-tiliäni.

Lisäksi painonnostokurssia markkinoitiin myös painonnostoseuramme Facebook-sivuilla. TikTok-sovellusta en ole ladannut, mutta sinne voisi omalla hauskalla tyylillään luoda videoita, joista välittyisi painonnoston ilosanoma.

Ei ole kyse pelkästään hikisestä ja raivoisasta nostelusta, vaan harjoituksissani on oikeasti kivaa ja se on myös tehokasta!

Tiedän myös, että painonnostoon on luotu appeja, joilla pystyy mittaamaan tangon liikerataa ja nopeuksia, mutta niihin en ole vielä syventynyt.

Terveisiä ja vinkkejäsi muille kevytyrittäjille?

Muille tuleville kevytyrittäjille haluaisin sanoa, että aloittakaa heti! Itse pohdin varmaan vuoden verran, että aloitanko, ja miten aion yrittäjyyden toteuttaa.

Lisäksi kevytyrittäjyydessä oppii paljon hinnoittelusta, joka on ehdottoman tärkeä taito myös ihan oikeassa yrittäjyydessä!

Jessen löydät myös somesta:

Jessen Facebook-sivut
Instagram-profiili

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa alta ja käy täyttämässä lomake täällä.

Lue lisää kevytyrittäjyydestä!

Milla-Maria Karvinen

Milla on kynäniekka ja esteetikko, joka innostuu uuden oppimisesta ja näyttävästä sisältömarkkinoinnista. Tuottamallaan sisällöllä hän haluaa inspiroida ihmisiä löytämään sen oman juttunsa ja hyödyntämään kykyjään työelämässä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Bloggaaja Emiilia tekee hoitovapaansa ohessa sitä mitä rakastaa!

  Hei! Olen Emiilia Leppänen, bloggaaja ja 1- ja 3-vuotiaiden lasten kotiäiti. Mitä teet? Teen yrityksille mainoksia Instagramiin ja blogiin. Näihin yrityksiin kuuluvat muun muassa Visit Vantaa, Rush Trampoliinipuisto, parturi-kampaamoketju Cutters, KUUMA-seutu, Pienelle.fi-nettikirppis ja Sukkamestarit. Olen blogannut neljän vuoden ajan, mutta blogin kaupallistamisen aloitin vasta viime vuoden lopulla ja vasta tänä vuonna olen alkanut saada mainoksista rahapalkkioita. Aluksi oli vain tuoteyhteistöitä.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Chiliharrastus vei mennessään – Kuukauden yrittäjä Jukka ”Fatalii” Kilpinen

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Jukka ”Fatalii” Kilpinen, yrittäjä Kirkkonummelta. Asun maalla omakotitalossa vaimon ja kahden kissan kanssa, perheeseen kuuluu myös kanalan väki, 8 kanaa ja kukko. Päätyöni on chiliyrittäjyys. Myyn itse tuottamiani chilinsiemeniä kansainvälisesti verkkokaupassani fataliiseeds.net. Siementen lisäksi myyn chilikirjallisuutta jota myös tuotan ammatikseni. Lisäksi tuotteinani on oma lannoitesarja sekä kasvihuoneita. Myös chilijauheet ja chilimakeiset kuuluvat valikoimaani.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat “Toimittaja tai tiedottaja ei ole enää vain kirjoittaja, vaan moniosaaja” – Sirpa Pääkkönen

  Sirpa Pääkkönen, freelancer-toimittaja, yhteiskuntatieteiden maisteri, humanistististen tieteiden kandidaatti Helsingistä. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Työskentelin Helsingin Sanomissa yli 30 vuotta monella eri osastolla. Pitkän toimittajan uran jälkeen siirryin viime syksynä freenlaceriksi. Nyt yksi työni on ammattimainen blogin kirjoittaminen. Tällä hetkellä kirjoitan kahta eri blogia. Mitä teet? Oman blogini Taidetta, tarinoita, journalismia perustin jo syksyllä 2015. Siinä on ilmestynyt pari sataa lähinnä taidetta,…

  Lue lisää