Pasi harjoitteli yrittäjyyttä UKKO.fi:n avulla

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Pasi ahola

Pasi Ahola, 42, toimi vuodesta 2010 lähtien konsulttina palkkatöissä maksu-tv:n puolella. Siitä lähtien Pasi oli miettinyt työpäivien lomassa, miksi hän tekee töitä jollekin muulle? Töitä voisi hyvin tehdä vain itselleen.

Pasi oli aiemmin ollut mukana myös kolmessa startup-yrityksessä. Kokemusta yrityksen pyörittämisestä oli karttunut ja startup-henkeä kerätty taskut täyteen.

Vuoden 2013 loppupuolella palkkatyö konsulttina oli vaarassa loppua lomautuksen takia. Se oli viimeinen niitti. Pasi alkoi pohtia vaihtoehtojaan ja selasi netistä lisätietoja.

Yrittäjyyden harjoittelua

Netissä huomio kiinnittyi UKKO.fi-palveluun. Alkuun palvelun toimintamalli laittoi miehen miettimään. Voiko oman palkan ja laskutuksen antaa toiselle palvelulle hoidettavaksi? Onko toiminta luotettavaa?

Palvelun suomalaisuus lisäsi uskoa ja sen nuorekkuus sopi Pasin omaan toimintapaaan. Vuoden 2014 alussa Pasi siirtyi pikkuhiljaa laskuttamaan UKKO.fi:n kautta ja lopetti palkkatyöt vanhassa palkkatyössään.

"UKKO.fi:n avulla harjoittelin yrittäjyyttä turvallisesti. Se antoi hyvän pohjan yrittäjyydelle. Kaikki pelasi hyvin, laskut lähtivät ajallaan ja pössis oli muutenkin hyvä." Pasi kertoo.

"Alkuun suunnitelmissa oli laskuttaa pidempäänkin UKKO.fi:n kautta. Sain kuitenkin yllättävän paljon yhteydenottoja mahdollisista työkeikoista. Keväällä ajatus yrittäjyydestä alkoi olla liian kutkuttava. Tilanne oli perinteinen “nyt tai ei koskaan”-hetki" hän jatkaa.

Osakeyhtiö pystyssä ja hyvin menee

Kesäkuussa Pasi perusti oman osakeyhtiön ja siirtyi virallisesti yrittäjäksi. Sillä tiellä Pasi on nyt ja ratkaisu tuntuu täysin oikealta.

"Töiden tekeminen itselleen työ paljon vapauksia työskentelyyn, enkä ole hetkeäkään katunut päätöstäni. Perheellisenä kynnys lähteä yrittäjäksi oli toki suuri, koska tulevaisuuttakin pitää ajatella. Tämä kortti oli nyt kuitenkin pakko katsoa ja sain perheeltäni täyden tuen päätökselleni." Pasi Ahola muistelee.

Pasi tekee yrittäjänä samoja hommia kuin palkkatyössään. Hän toimii projektipäällikön tehtävissä maksu-tv:n puolella. Tämä vuosi näyttää Pasin mielestä hyvältä töiden merkeissä. Yhteistyökumppaneita on tällä hetkellä mm. Kuopiossa ja Vaasassa. Helsinki on kuitenkin se pääpaikka töiden kannalta. Teknologia mahdollistaa yhteydenpidon käytännössä mihin tahansa.

"Netin ja puhelimen välityksellä voin helposti pitää tilannepalavereita ja katsoa, että hommat rullaa. Toki joskus on pakko nähdä ihmisiä kasvotusten. Aitoa ihmiskontaktia ei korvaa mikään ohjelma tai sovellus. Työntekoa ne kuitenkin helpottavat todella paljon ja voivat helposti säästää viikossa kymmeniä tunteja."

Mitä suunnitelmia tulevaisuudelle?

Jos kaikki menee hyvin, on Pasilla parin vuoden päästä yhtiökumppani ja omia työntekijöitä.

"Siihen kuitenkin panostetaan, etten työllistä ainoastaan itseäni. Haluan kasvattaa yritystäni mahdollisuuksien mukaan. Työntekijöitäkin voin palkata helposti UKKO.fi:n kautta, kun tarvetta syntyy. Mielenkiinnolla odotan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan" Pasi kuvaa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Ota yhteyttä Pasiin!

Pasin yritys on nimeltään Simplexity Boreal Oy. Pasiin voit ottaa yhteyttä puhelimitse: 050 3150 215
Pasin nettisivut valmistuvat loppuvuoden aikana osoitteeseen www.simplexity.fi (sivut ovat vielä kesken)

UKKO.fi haluaa onnitella Pasia hienosta saavutuksesta ja rohkeudesta!

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Antista tuli metsäpalveluita tarjoava yrittäjä ja työnantaja kevytyrittäjyyden kautta!

  Hei! Olen Antti Kiviranta, perheenisä ja metsäpalveluyrittäjä Pohjois-Satakunnan Pomarkusta. Elämäni on mennyt metsään jo pienestä pojasta alkaen. Rakkaan setäni mukana sain olla metsätöissä jo alakouluiästä alkaen. Kuokan, kirveen ja raivaussahan kanssa opeteltiin metsänhoitoa. Monet syys- ja hiihtolomat menivät sedän kanssa taimikoita hoitaessa, ojia avatessa tai mummoni kotitilan rajoja tarkistaessa. Setäni kanssa joskus istuttiin ojanpenkalla ja huutelimme korpille evästauolla. Kerran hassutimme…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Yrittäjähaastattelussa Pauliina Mäkelä

    Haastattelimme Pauliina Mäkelää yrittäjyyteen liittyen. Pauliina on perustanut Kinda Oy:n vuonna 2010. Kinda Oy tarjoaa yrityksille, yhteisöille ja yksilöille sosiaalisen median koulutus-, konsultointi- ja luennointipalveluja ympäri Suomen. Uudet ammatit ja uudet työskentelytavat kiinnostavat Pauliinaa. Hän on aktiivisesti mukana luomassa kansallista robotisaatiostrategiaa Robotics Finland -verkoston kanssa sekä on järjestänyt useampana vuonna sosiaalisen median tapahtumia yhteisöllisesti, kuten SomeTime ja Community Manager Appreciation Day Finland. Miten lähdit yrittäjäksi? Nokian…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jukka-Pekka on alan vaihtaja, joka teki harrastuksestaan ammatin

  Olen Jukka-Pekka Visuri, 40-vuotias mies Turusta. Olen naimisissa ja minulla on yksi poikapuoli. Mitä teet? Valokuvaan ja teen myös graafista suunnittelua ja toteutusta. Ammattinimikkeinä minulla on muun muassa audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto, julkaisugraafikko sekä valokuvaaja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olin vuosia kokkina ravintoloissa, mutta koska minulla on mennyt molemmista käsistä veneluut huonoon kuntoon ja tehty myös luudutusleikkauksia, jouduin lopettamaan ne työt. Opiskelinkin…

  Lue lisää