Pasi harjoitteli yrittäjyyttä UKKO.fi:n avulla

Pasi ahola

Pasi Ahola, 42, toimi vuodesta 2010 lähtien konsulttina palkkatöissä maksu-tv:n puolella. Siitä lähtien Pasi oli miettinyt työpäivien lomassa, miksi hän tekee töitä jollekin muulle? Töitä voisi hyvin tehdä vain itselleen.

Pasi oli aiemmin ollut mukana myös kolmessa startup-yrityksessä. Kokemusta yrityksen pyörittämisestä oli karttunut ja startup-henkeä kerätty taskut täyteen.

Vuoden 2013 loppupuolella palkkatyö konsulttina oli vaarassa loppua lomautuksen takia. Se oli viimeinen niitti. Pasi alkoi pohtia vaihtoehtojaan ja selasi netistä lisätietoja.

Yrittäjyyden harjoittelua

Netissä huomio kiinnittyi UKKO.fi-palveluun. Alkuun palvelun toimintamalli laittoi miehen miettimään. Voiko oman palkan ja laskutuksen antaa toiselle palvelulle hoidettavaksi? Onko toiminta luotettavaa?

Palvelun suomalaisuus lisäsi uskoa ja sen nuorekkuus sopi Pasin omaan toimintapaaan. Vuoden 2014 alussa Pasi siirtyi pikkuhiljaa laskuttamaan UKKO.fi:n kautta ja lopetti palkkatyöt vanhassa palkkatyössään.

"UKKO.fi:n avulla harjoittelin yrittäjyyttä turvallisesti. Se antoi hyvän pohjan yrittäjyydelle. Kaikki pelasi hyvin, laskut lähtivät ajallaan ja pössis oli muutenkin hyvä." Pasi kertoo.

"Alkuun suunnitelmissa oli laskuttaa pidempäänkin UKKO.fi:n kautta. Sain kuitenkin yllättävän paljon yhteydenottoja mahdollisista työkeikoista. Keväällä ajatus yrittäjyydestä alkoi olla liian kutkuttava. Tilanne oli perinteinen “nyt tai ei koskaan”-hetki" hän jatkaa.

Osakeyhtiö pystyssä ja hyvin menee

Kesäkuussa Pasi perusti oman osakeyhtiön ja siirtyi virallisesti yrittäjäksi. Sillä tiellä Pasi on nyt ja ratkaisu tuntuu täysin oikealta.

"Töiden tekeminen itselleen työ paljon vapauksia työskentelyyn, enkä ole hetkeäkään katunut päätöstäni. Perheellisenä kynnys lähteä yrittäjäksi oli toki suuri, koska tulevaisuuttakin pitää ajatella. Tämä kortti oli nyt kuitenkin pakko katsoa ja sain perheeltäni täyden tuen päätökselleni." Pasi Ahola muistelee.

Pasi tekee yrittäjänä samoja hommia kuin palkkatyössään. Hän toimii projektipäällikön tehtävissä maksu-tv:n puolella. Tämä vuosi näyttää Pasin mielestä hyvältä töiden merkeissä. Yhteistyökumppaneita on tällä hetkellä mm. Kuopiossa ja Vaasassa. Helsinki on kuitenkin se pääpaikka töiden kannalta. Teknologia mahdollistaa yhteydenpidon käytännössä mihin tahansa.

"Netin ja puhelimen välityksellä voin helposti pitää tilannepalavereita ja katsoa, että hommat rullaa. Toki joskus on pakko nähdä ihmisiä kasvotusten. Aitoa ihmiskontaktia ei korvaa mikään ohjelma tai sovellus. Työntekoa ne kuitenkin helpottavat todella paljon ja voivat helposti säästää viikossa kymmeniä tunteja."

Mitä suunnitelmia tulevaisuudelle?

Jos kaikki menee hyvin, on Pasilla parin vuoden päästä yhtiökumppani ja omia työntekijöitä.

"Siihen kuitenkin panostetaan, etten työllistä ainoastaan itseäni. Haluan kasvattaa yritystäni mahdollisuuksien mukaan. Työntekijöitäkin voin palkata helposti UKKO.fi:n kautta, kun tarvetta syntyy. Mielenkiinnolla odotan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan" Pasi kuvaa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Ota yhteyttä Pasiin!

Pasin yritys on nimeltään Simplexity Boreal Oy. Pasiin voit ottaa yhteyttä puhelimitse: 050 3150 215
Pasin nettisivut valmistuvat loppuvuoden aikana osoitteeseen www.simplexity.fi (sivut ovat vielä kesken)

UKKO.fi haluaa onnitella Pasia hienosta saavutuksesta ja rohkeudesta!

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme Terhi Lahti on markkinoinnin monitaituri

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Terhi Lahti, 35-vuotias Kalliossa asuva yksinyrittäjä. Yritykseni Heartive Marketing tarjoaa erilaisia markkinoinnin palveluja. Suurin osa työajastani kuluu tuottaessa sisältöä asiakkaiden sosiaaliseen mediaan ja muihin markkinointikanaviin. Teen myös monipuolisesti muita markkinointitöitä, kuten tuotan markkinointimateriaaleja ja sparrailen asiakkaitani markkinoinnin kokonaisuuden suunnittelussa. Miten päädyit yrittäjäksi? Ajattelin aina ennen, että minusta ei tule koskaan yrittäjää. Mieleen oli…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Katja Lammela on sisustaja-rakentaja, jolla riittää töitä poikkeusaikanakin

  Kuka olet? Olen 45-vuotias nainen Pohjoisesta; muutin Tampereelle 2017. Olen moniosaaja, ja takataskussani onkin viisi tutkintoa. Elämäni rakkaudet ovat aina olleet rakentaminen ja sisustaminen. Näitä asioita teen suurella sydämelläni tänä päivänäkin! Pidän huolta itsestäni kuntoilemalla hyvin suurella volyymilla ja rakastan maastossa kävelemistä sekä pyöräilyä. Rakennushommia tehdessä kunnon on oltava kohdillaan. Mitä teet? Olen sekä maalari että sisustussuunnittelija. Teen normaaleja maalauksia,…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sampo on kevytyrittäjänä toimiva sähkömies – “työssä voi kehittyä jatkuvasti”

  Kuka olet? Olen Sampo, luotettava, sosiaalinen ja iloinen sähkömies Lapista. Muutin Etelä-Suomeen työn perässä noin seitsemän vuotta sitten. Mitä teet? Olen sähköasentaja eli teen isoja ja pieniä sähkötöitä yrityksille aliurakointina. Lisäksi teen jonkin verran töitä myös yksityisellä puolella. Kohteena voi olla esimerkiksi keittiöt, liikehuoneistot, asunnot, kylpyhuoneet tai vaikka kokonaiset omakotitalot. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Halusin kokeilla kevytyrittäjyyttä ennen oman yrityksen perustamista.…

  Lue lisää