Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Pasi harjoitteli yrittäjyyttä UKKO.fi:n avulla

Pasi ahola

Pasi Ahola, 42, toimi vuodesta 2010 lähtien konsulttina palkkatöissä maksu-tv:n puolella. Siitä lähtien Pasi oli miettinyt työpäivien lomassa, miksi hän tekee töitä jollekin muulle? Töitä voisi hyvin tehdä vain itselleen.

Pasi oli aiemmin ollut mukana myös kolmessa startup-yrityksessä. Kokemusta yrityksen pyörittämisestä oli karttunut ja startup-henkeä kerätty taskut täyteen.

Vuoden 2013 loppupuolella palkkatyö konsulttina oli vaarassa loppua lomautuksen takia. Se oli viimeinen niitti. Pasi alkoi pohtia vaihtoehtojaan ja selasi netistä lisätietoja.

Yrittäjyyden harjoittelua

Netissä huomio kiinnittyi UKKO.fi-palveluun. Alkuun palvelun toimintamalli laittoi miehen miettimään. Voiko oman palkan ja laskutuksen antaa toiselle palvelulle hoidettavaksi? Onko toiminta luotettavaa?

Palvelun suomalaisuus lisäsi uskoa ja sen nuorekkuus sopi Pasin omaan toimintapaaan. Vuoden 2014 alussa Pasi siirtyi pikkuhiljaa laskuttamaan UKKO.fi:n kautta ja lopetti palkkatyöt vanhassa palkkatyössään.

"UKKO.fi:n avulla harjoittelin yrittäjyyttä turvallisesti. Se antoi hyvän pohjan yrittäjyydelle. Kaikki pelasi hyvin, laskut lähtivät ajallaan ja pössis oli muutenkin hyvä." Pasi kertoo.

"Alkuun suunnitelmissa oli laskuttaa pidempäänkin UKKO.fi:n kautta. Sain kuitenkin yllättävän paljon yhteydenottoja mahdollisista työkeikoista. Keväällä ajatus yrittäjyydestä alkoi olla liian kutkuttava. Tilanne oli perinteinen “nyt tai ei koskaan”-hetki" hän jatkaa.

Osakeyhtiö pystyssä ja hyvin menee

Kesäkuussa Pasi perusti oman osakeyhtiön ja siirtyi virallisesti yrittäjäksi. Sillä tiellä Pasi on nyt ja ratkaisu tuntuu täysin oikealta.

"Töiden tekeminen itselleen työ paljon vapauksia työskentelyyn, enkä ole hetkeäkään katunut päätöstäni. Perheellisenä kynnys lähteä yrittäjäksi oli toki suuri, koska tulevaisuuttakin pitää ajatella. Tämä kortti oli nyt kuitenkin pakko katsoa ja sain perheeltäni täyden tuen päätökselleni." Pasi Ahola muistelee.

Pasi tekee yrittäjänä samoja hommia kuin palkkatyössään. Hän toimii projektipäällikön tehtävissä maksu-tv:n puolella. Tämä vuosi näyttää Pasin mielestä hyvältä töiden merkeissä. Yhteistyökumppaneita on tällä hetkellä mm. Kuopiossa ja Vaasassa. Helsinki on kuitenkin se pääpaikka töiden kannalta. Teknologia mahdollistaa yhteydenpidon käytännössä mihin tahansa.

"Netin ja puhelimen välityksellä voin helposti pitää tilannepalavereita ja katsoa, että hommat rullaa. Toki joskus on pakko nähdä ihmisiä kasvotusten. Aitoa ihmiskontaktia ei korvaa mikään ohjelma tai sovellus. Työntekoa ne kuitenkin helpottavat todella paljon ja voivat helposti säästää viikossa kymmeniä tunteja."

Mitä suunnitelmia tulevaisuudelle?

Jos kaikki menee hyvin, on Pasilla parin vuoden päästä yhtiökumppani ja omia työntekijöitä.

"Siihen kuitenkin panostetaan, etten työllistä ainoastaan itseäni. Haluan kasvattaa yritystäni mahdollisuuksien mukaan. Työntekijöitäkin voin palkata helposti UKKO.fi:n kautta, kun tarvetta syntyy. Mielenkiinnolla odotan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan" Pasi kuvaa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Ota yhteyttä Pasiin!

Pasin yritys on nimeltään Simplexity Boreal Oy. Pasiin voit ottaa yhteyttä puhelimitse: 050 3150 215
Pasin nettisivut valmistuvat loppuvuoden aikana osoitteeseen www.simplexity.fi (sivut ovat vielä kesken)

UKKO.fi haluaa onnitella Pasia hienosta saavutuksesta ja rohkeudesta!

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Toimittaja Sirpa Pääkkönen vaihtoi päivätyöstä kevytyrittäjäksi, ja on ollut tyytyväinen päätökseensä

  Toimittajana yli 30 vuotta toiminut Sirpa Pääkkönen jäi vuonna 2017 pois vakituisesta palkkatyöstään ja ryhtyi freelanceriksi laskuttaen töistään kevytyrittäjänä. Hän nauttii toimintansa vapaudesta, mikä on mahdollistanut upeat yhteistyöt sekä kirjan kirjoittamisen. Sirpa kertoo kirjoittamisen olleen hänen intohimonsa jo lapsesta lähtien, jolloin hän nautti koulun ainekirjoitustehtävistä. Toimittajan töiden parissa hän on toiminut koko uransa, muutamia nuoruusaikojen kesätöitä lukuun ottamatta. – Olen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Katja Lammela on sisustaja-rakentaja, jolla riittää töitä poikkeusaikanakin

  Kuka olet? Olen 45-vuotias nainen Pohjoisesta; muutin Tampereelle 2017. Olen moniosaaja, ja takataskussani onkin viisi tutkintoa. Elämäni rakkaudet ovat aina olleet rakentaminen ja sisustaminen. Näitä asioita teen suurella sydämelläni tänä päivänäkin! Pidän huolta itsestäni kuntoilemalla hyvin suurella volyymilla ja rakastan maastossa kävelemistä sekä pyöräilyä. Rakennushommia tehdessä kunnon on oltava kohdillaan. Mitä teet? Olen sekä maalari että sisustussuunnittelija. Teen normaaleja maalauksia,…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuukka Taponen on kunnianhimoinen karting-kuski, joka hoitaa itse sponsorisopimuksensa

  Vähän aikaa sitten UKKO.fi-toimistolle tuli yllättävä puhelu. Soittaja oli 12-vuotias lohjalainen karting-kuski Tuukka Taponen, joka tiedusteli, olisimmeko halukkaita sponsoriyhteistyöhön. Meistä tämä kuulosti mainiolta, ja kutsuimmekin Tuukan ja hänen äitinsä Satu Taposen vierailulle toimistollemme! Tuukan haastattelun voit kuunnella tämän kirjoituksen lopusta. Tuukka suhtautuu karting-uraansa suurella kunnianhimolla, ja se näkyy. Hänen kymmenvuotinen uransa on pitänyt sisällään runsaasti menestystä: Tuukka on voittanut useita…

  Lue lisää