Blogi

19.5.2017

Superson hyödyntää spesialistiverkostoaan ketterästi

UKKO.fi-laskutuspalvelun käyttäjät ovat kevytyrittäjiä, joiden toimeksiantajat voivat olla yksityishenkilöitä, kotitalouksia, yhdistyksiä, julkisen sektorin toimijoita tai yrityksiä. Yksi tällainen kevytyrittäjien ammattitaitoa ja joustavuutta hyödyntävä yritys on markkinointiviestintätoimisto Superson.

Superson onkin Pohjoismaiden ensimmäinen puhtaasti spesialistimallilla toimiva markkinointiviestintätoimisto. Supersonilla on tällä hetkellä verkostossaan 140 eri alojen spesialistia, jotka toimivat laskutussuhteessa joko laskutuspalvelun, oman yrityksensä tai toiminimensä kautta.

– Emme halua kutsu heitä freelancereiksi, koska he kaikki ovat oman alansa spesialisteja. Tästä syystä siis nimitys spesialisti, kertoo Supersonin Head of Culture, Pirjo Airaksinen.

Supersonin toimistomalli perustuu siis kokonaan verkostojen käyttöön; asiakkuustiimit rakentuvat aina kuhunkin haasteeseen parhaiten sopivista spesialisteista. Verkostoon kuuluu mainonnan ammattilaisia, kuten copywritereita, ad’eitä, graafikoita, plannereita, strategeja, konseptisunnittelijoita sekä viestinnän ja digitaalisen tuotannon osaajia että myös tapahtumien suunnittelijoita. Henkilökunta puolestaan koostuu asiakkuusjohtajista, luovista johtajista ja asiakkuustuottajista.

Spesialistimallissa jokainen projekti opettaa organisaatiota

Laajan ja monipuolisen verkoston ansiosta Superson voi tarjota asiakkailleen kaikki markkinointiviestinnän palvelut samasta toimistosta. Tämä näkyy asiakkaille helppoutena, kustannustehokkuutena sekä joustavuutena.

Spesialistimallin ketteryyden ansiosta asiakkaiden tarpeisiin voidaan Supersonilla reagoida nopeasti. Malli takaa myös aina parhaat ja sopivimmat tekijät kuhunkin projektiin.

– Olemme huomanneet, että spesialistimalli on myös oppivan organisaation malli. Eri alojen asiantuntijat opettavat toisiaan ja jokaisen projektin myötä opitaan uutta.

Airaksisen mukaan toimintamalli mahdollistaa myös kasvun, sillä Superson ei ole sidottumvain tietynlaiseen tekemiseen tai tietynlaiseen kanavaan kapean tekemisen kautta.

Pirjo Airaksinen, Superson.

Työyhteisöön kuulumisesta pidettävä huolta

Freelancereiden tai kevytyrittäjien palkkaamista suunnittelevien tahojen kannattaa huolella miettiä, mitä kirjallisiin toimeksiantosopimuksiin laitetaan. Kun työnkuva ja vastuut on tarkasti määritelty ja laskutusperusteet sovittu, on toiminta kaikkien osapuolten kannalta selkeää.

Monien tutkimusten mukaan itsensä työllistävät kokevat oman työnsä usein yksinäiseksi, sillä työtä saatetaan tehdä muusta organisaatioista tai projektiryhmästä erillään. Tämän vuoksi organisaation kannattaakin kaikin keinoin panostaa sellaisten toimenpiteiden toteuttamiseen, joilla voidaan vahvistaa kevytyrittäjien ja freelancereiden kuulumista työyhteisöön, vinkkaa Airaksinen ja kertoo, että tähän Supersonilla kiinnitetään jatkuvasti erityistä huomiota.

Kuulostaako kiinnostavalta? Voit kuulla lisää Pirjo Airaksisen ja Supersonin kokemuksia kevytyrittäjien osaamisen hyödyntämisestä UKKO.fi:n historian ensimmäisessä Toimeksiantajien aamiaistilaisuudessa torstaina 1.6. Ilmoittaudu heti mukaan täältä!

Jos sinulle heräsi kysymyksiä tai haluat tietää enemmän UKKO.fi:stä toimeksiantajan näkökulmasta, voit olla yhteydessä yritysten yhteyspäällikköömme Ari Lanamäkeen. Ari auttaa löytämään kullekin organisaatiolla parhaan ja sopivimman tavan hyödyntää freelancereita.

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kommentit

  1. Olli Karonen sanoo:

    Kevytyrittäjät tuovat joustavuutta työmarkkinoille. Kevytyrittäjät ovat vastaus, kun tarvitaan tekijää projektiluonteisiin tai tilapäisiin työsuhteisiin. Kevytyrittäjyys on antaa myös mahdollisuuden paljon puhutulle paikallisellesopimiselle. Yritysten tulisi vaan käyttää ja tiedustella työosuuskuntien kautta ammattilaisia työtehtäviin. Itsekin tarjoan esteettömyyskartoittajan ja Esteettömyysasiantuntija palveluja niin rakennuspuolelle, kuin sosiaali- ja terveyspalvelujenkin tuottajille. Näin saataisiin työmarkkinoille tehokkuutta.

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.