Blogi

12.6.2020

Viikonlopputyö kannattaa – ja se hoituu helposti kevytyrittäjänäkin

Kaipaatko lisätuloja? Tai onko sinulla jokin intohimo tai muu taito, jota et arkiviikkojen aikana pääse hyödyntämään? Tällöin viikonlopputyö voisi olla sinulle mainio vaihtoehto!

Työmuotona viikonlopputyö on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Jotkut tekevät sitä esimerkiksi opintojensa ohella, toiset taas varsinaisen päivätyönsä lisäksi. Joillakin taas voi olla syystä tai toisesta mahdollisuus työskennellä pelkästään viikonloppuisin, kun arkiviikot kuluvat johonkin muuhun.

Kenelle viikonlopputyö sopii?

Käytännössä kenelle tahansa, jolla vain on viikonloppuisin intoa ja aikaa työskentelyyn! Muiden osa-aikatöiden tavoin viikonlopputöitä löytyy oikeastaan miltä alalta tahansa.

Viikonlopputyö voi joistakin tuntua ajatuksena käsittämättömältä. Eikö viikonloput pitäisi pyhittää nimenomaan lepäämiseen? Eivätkö jotkut osaa olla jouten edes silloin?

Siihen, miksi ihmiset ryhtyvät viikonlopputöihin, on kuitenkin monia syitä; näistä tyypillisin on tulojen lisääminen.

Moni hakeutuu viikonlopputyöhön varsinaisen päivätyönsä lisäksi tuntiessaan, että tulot eivät muuten riitä arjessa pärjäämiseen. Joillakin ongelmana voi olla sekin, että päätyön viikottainen tuntimäärä on liian pieni, jolloin kokee olevansa liian paljon toimettomana.

Myös opiskelijat kaipaavat usein lisätuloja, sillä pelkkä opintotuki ei aina tahdo riittää edes välttämättömiin menoihin – huvituksista puhumattakaan. Kaikkia ei myöskään houkuttele ottaa suuria määriä opintolainaa. Viikonlopputyö kuitenkin sopii kätevästi opintojen oheen!

Viikonlopputyö opiskelijana

Toinen yleinen syy viikonlopputöille on oman kutsumuksen harjoittaminen. Jokaisen olisi hyvä pyrkiä tekemään työtä, joka tuntuu itselle mielekkäältä; tämän nimeen me vannomme myös UKKO.fi:llä. Ihanneammatissa toimiminen ei kuitenkaan ole kaikille mahdollista, ainakaan jokaisessa elämänvaiheessa.

Unelmatyöhön ei ole monesti helppo päästä, eikä kaikille edes löydy sellaista valmiina.

Moni meistä kokee, että esimerkiksi ensi kertaa työelämään astuessa ei ole varaa nirsoilla. Töitä haetaan, jotta saataisiin tulonlähde välttämättömien menojen maksamiseen ja samalla kerättyä edes jonkinlaista työkokemusta. Siksi onkin tavallista ottaa vastaan se ensimmäinen tarjottu työpaikka, vaikka se ei kovin ihanteellinen olisikaan.

Voin itsekin tunnustaa olleeni aikoinani töissä, jotka eivät lainkaan liittyneet omaan ammattialaani eivätkä myötäilleet intohimojani vähääkään. Näin jälkeenpäin miettien niistä kuitenkin oli kuin olikin hyötyä myöhempää uraani ajatellen – työt kehittivät muun muassa paineensietokykyäni ja taitoani kohdata erilaisia ihmisiä. Loppujen lopuksi minkäänlainen työkokemus ei ole ainakaan täysin turhaa!

Viikonlopputyö – kuten muukin osa-aikatyö – voi kuitenkin antaa mahdollisuuden harjoittaa toimea, joka vastaa paremmin omia intohimoja. Tämä tuo elämään mielekkyyden tunnetta, ja voi toimia jopa viikon piristysruiskeena!

Mitä hyötyjä siitä on?

Kuten mainittu, tyypillisin syy mihin tahansa lisätyöhön on tulojen lisääminen. Päivätöistä käteen jäävä palkka tai opintotuki ei aina riitä kattamaan kaikkia menoja; vaikka vuokran ja ruoat vielä saisikin maksettua, ei varaa jää välttämättä mihinkään ylimääräiseen.

Syynä voivat olla myös säästämisen ja sijoittamisen tarpeet. Lähivuosina on ehkä tulossa jokin suurempi investoinnin kohde – kuten asunnon osto tai vauvan tai lemmikin hankinta. Jotkut taas haluavat kerätä säästöjään matkustelua tai shoppailua varten tai ihan vain pahan päivän varalle.

Viikonlopputyö hyödyt

Jos päivätyössään ei pääse lainkaan tekemään asioita, joista nauttii, saattaa arki alkaa tuntua puuduttavalta. Omaa intohimoa voi toki toteuttaa ihan harrastuksena, mutta moni kääntää sen mielellään myös tulonlähteeksi vaikkapa freelancerina tai kevytyrittäjänä!

Yhtenä isona hyötynä viikonloppuina tehtävässä työssä on myös tietyn työnkuvan testaaminen ja tien avaaminen uusille urille. Oletko ehkä harkinnut alanvaihtoa, tai suunnitellut suuntautuvasi tietynlaisiin töihin opintojesi jälkeen?

Esimerkki:

Jussi opiskelee puheviestintää, ja aloitti juuri viimeisen opintovuotensa. Hän on jo päättänyt valmistumisensa jälkeen hakea unelmatyöpaikkaansa eräässä markkinointitoimistossa. Jussi tietää, että kyseisessä työssä olisi valtava hyöty graafisen suunnittelun taidoista, joita hänellä myös harrastaneisuuden ansiosta on. Hän kuitenkin arvelee, ettei varsinainen työkokemuskaan olisi pahitteeksi.

Jussi aloittaakin toiminnan freelancer-graafikkona opintojensa ohella. Koska töille ei jää opinnontäyteisten arkipäivien jälkeen aikaa, työstää hän saamiaan tilauksia viikonloppuisin. Näin Jussi pääsee ylläpitämään taitoaan ja saa asiakkailtaan tunnustusta, joka tulee olemaan työtä hakiessa kullanarvoista!

Osa-aikatyöskentely viikonloppuisin siis toimii hyvänä keinona varsinkin työkokemuksen ja arvokkaiden kontaktien hankkimiseen, omien kykyjen testaamiseen, uusien taitojen harjoittamiseen ja arvokkaiden kontaktien hankkimiseen.

Luo itsellesi erilainen ja joustava viikonlopputyö kevytyrittäjänä!

Me kaikki omaamme intohimoja tai taitoja, joita omassa päivätyössä tai opinnoissa välttämättä pääse hyödyntämään. Niille ei kuitenkaan välttämättä löydy valmiina sopivaa viikonloppu- tai osa-aikatyötäkään. Tällöin sellaisen voi luoda itse kevytyrittäjänä esimerkiksi UKKO.fi:n kautta.

Kevytyrittäjyys on kätevä vaihtoehto, kun haluat työskennellä joustavasti tai nimenomaan viikonloppuisin; voit myydä osaamistasi silloin, kun se sopii omaan aikatauluusi parhaiten! Toiminta on myös helppoa ja riskitöntä niin sinulle kuin asiakkaillesi.

UKKO.fi-kevytyrittäjänä toimit yrittäjämäisesti myyden osaamistasi vaikkapa graafisena suunnittelijana, maalarina, sisustajana, konsulttina, rakentajana tai valokuvaajana. Kun työ on tehty, laskutat siitä palvelumme kautta ja saat palkan tilillesi. Omaa yritystä ei siis tarvitse lähteä keikkatöitä varten perustamaan.

Viikonlopputyö kevytyrittäjänä

Palvelumme hoitaa puolestasi paperityöt ja byrokratian, kuten laskutuksen, palkanmaksun, vakuutukset sekä viranomaismaksut ja -ilmoitukset. Tällöin voit itse keskittyä osaamisesi markkinointiin, asiakashankintaan ja tekemään töitä, joita rakastat!

Jos tämä kuulostaa sinusta hyvältä, lue sivuiltamme lisätietoja ja ole halutessasi yhteydessä asiakaspalveluumme. Alta klikkaamalla pääset liittymään palveluumme maksutta!

Liity kevytyrittäjäksi

Lue myös

Lisää tietoja kevytyrittäjyydestä ja vinkkejämme toimintaan voit lukea myös aiemmista kirjoituksistamme:

Millaisia kevytyrittäjät oikein ovat?

Kevytyrittäjyys on monelle hyödyllinen vaihtoehto – kerromme miksi!

Kevytyrittäjyyden ensiaskeleet: näin hankit ensimmäisen keikkasi

Milla Alhanen
Kirjoittaja

Milla-Maria Alhanen

Milla-Maria on Porista kotoisin oleva, sittemmin espoolaistunut kynäniekka, joka inspiroituu vaikuttavista viestinnän ilmiöistä, koukuttavasta tarinankerronnasta sekä lennokkaista keskusteluista. Hän pyrkii pitämään tasapainon luovan tiimityön ja itsenäisen flow-tilan välillä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.