Looking for courier specific details?

Laskuta siivouskeikat helposti UKKO.fi:n avulla

Kevytyrittäjyys on helpoin ja nopein tapa laskuttaa siivoustöistä!

Hei! Huomaathan, että emme jatka Internet Explorer -selaimen tukemista rekisteröitymisessä mm. tietoturvasyiden takia. Suosittelemme, että otat käyttöösi jonkun muun selaimen (esim. Microsoft Edge, Chrome, tai Firefox).

Aloita kevytyrittäjänä jo tänään

Laskuta siivoustyöt ilman omaa yritystä. Vaikka jo tänään!

UKKO.fi sopii loistavasti siivoustöiden laskutukseen

Tiedossa siivouskeikka silloin tällöin tai vaikkapa kerran kuussa tietylle vakioasiakkaalle?

Kevytyrittäjänä voit päättää itse, kenelle teet työsi ja millaisella aikataululla sekä mihin hintaan ne teet. UKKO.fi-laskutuspalvelun kautta hoidat laskutuksen ja lainmukaiset velvoitteet helposti, itsenäisenä palkansaajana!

Ehkä oletkin jo kuullut meistä ja eduistamme?

 • Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin
 • Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan
 • Saat rahat tilille
 • Et ole kirjanpitovelvollinen
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa

Voit rekisteröityä palveluumme ilmaiseksi, eikä se velvoita sinua mihinkään. Palvelussa ei ole kuukausimaksua – maksat palvelumaksun ainoastaan silloin, kun sinulla on ollut töitä.

Eikö kuulostakin kätevältä? Tutustu hinnastoomme!

Kevytyrittäjänä hoidat siivouskeikat helposti!

Oletko toiminut siivoojana tai joskus harkinnut siivoustöiden aloittamista?

Hienoa! Kotityöt ovat monelle kiireen keskellä välttämätön paha, jonka mielellään ulkoistaisi jollekin toiselle. Esimerkiksi moni lapsiperhe ostaa mielellään siivouspalveluja arjen pyörittämisen avuksi. Siivousapua kaipaa usein myös moni eläkeläinen.

Mikset siis tarjoaisi omaa osaamistasi? Ota siivouskeikka vastaan ja muista mainita myös kotitalousvähennys!

UKKO.fi:n kautta laskuttaessasi voit unohtaa aikaa vievän paperityön ja välttää harmaan talouden laittomuudet. Tulolaskuristamme näet, kuinka paljon saat palkkaa keikastasi. Kevytyrittäjänä et edes omaa yritystä tai toiminimeä.

Myös asiakkaasi voivat olla huolettomia, sillä palvelumme helpottaa työntekijän palkkaamista hoitamalla kaikki tarvittavat ilmoitukset ja maksut oikeaoppisesti teidän molempien puolesta. Tee asiat astetta helpommin!

Liity palveluumme maksutta

1. Tee työt2. Luo lasku palvelussamme3. Saa palkkaa

Näin helppoa se kevytyrittäjänä on! Me huolehdimme verot, vakuutukset ja paperityöt. Sinä teet sitä minkä osaat parhaiten.
Aloita kevytyrittäjänä nyt!

Millaista on siivoojan työ ja kuinka siihen pääsee?

Siivoojan työtehtävät vaihtelevat jonkin verran siivottavan kohteen mukaan. Näitä kohteita voivat olla esimerkiksi toimistot, porraskäytävät, myymälät, ravintolat, laivat, yksityisasiakkaiden kodit ja erilaiset laitokset, kuten sairaalat.

Siivoustyöhön kuuluu tavallisesti imurointia, lattioiden ja muiden pintojen puhdistusta, hajunpoistoa ja paikkojen järjestelyä. Siihen voi sisältyä myös ikkunoiden pesua, lattioiden vahausta, hygieenisten tilojen puhdistusta ja yhdistelmäkoneella ajoa.

Siivooja voi olla töissä siivousfirmassa tai toimia yrittäjänä.

Työ on hyvin fyysistä ja siinä pääsee näkemään tulokset oitis. Reipas työote, tarkkuus ja hyvä kunto ovat siivoojan toimessa olennaisia. Kaikki siivoojat eivät kohtaa ihmisiä työssään, mutta etenkin itseään työllistäville siivoojille hyvät asiakaspalvelutaidot ovat tärkeitä.

Siivoojan ammattiin voi opiskella 2. asteen ammatillisissa oppilaitoksissa. Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Työhön oppii parhaiten kuitenkin kokemuksen kautta, ja moni päätyy siivoustöihin tehdessään niitä osa-aikaisesti esimerkiksi opintojen ohessa.

Varsinaisen siivoamisen ohella siivousalan kokemusta voi nykyaikana hyödyntää myös esimerkiksi ammattijärjestäjän työssä tai siivousaiheista sisältöä someen tuottaen – itsensä työllistämisessä vain mielikuvitus on rajana!

Kuka ostaa siivoojan työtä?

Lyhyesti sanottuna siivoojia tarvitaan kaikkialla, missä siivottavaakin on. Heidän työpanostaan kaivataan etenkin julkisissa tiloissa – kuten laitoksissa, toimistoissa, hotelleissa ja myymälöissä – mutta moni tarvitsee siivoojan palveluksia myös omassa kodissaan.

Siivous ja muut kotityöt ovat monille ihmisille välttämätön paha arjen kiireiden keskellä. Esimerkiksi monen lapsiperheen tai eläkeläisen aika tai jaksaminen ei riitä siivoamiseen; he ostavatkin mielellään siivoojan työtä.

Jos siivoustyöt siis innostavat sinua, voisit mainiosti tarjota omaa osaamistasi ja helpottaa monen asiakkaan arkea!

Siivoojan palkka

Itseään työllistävän – eli kevyt- tai toiminimiyrittäjänä toimivan – siivoojan palkka koostuu tavallisesti useista eri lähteistä ja toimeksiantajien maksuista. Hän voi laskuttaa niistä sopimuksen mukaan esimerkiksi kerran kuussa tai kunkin siivoustyön päätteeksi.

Pohditko omien siivoustöidesi hinnoittelua? Tutustu palkkasuosituksiin ja käytä apunasi myös palkkalaskuriamme! Löydät sen klikkaamalla tästä.

Moni siivooja toimii osa-aikaisena opintojen ohella tai tietyssä elämäntilanteessa, jossa lisätuloja tarvitaan nopeasti. Oman siivousyrityksen tai toiminimen perustaminen on tällöin hankalaa; toiminimiyrittäjän tulee huolehtia erinäisistä yrittäjyyteen liittyvistä asioista – kuten laskutuksesta, kirjanpidosta, veroista, vakuutuksista ja eläkemaksuista.

Jos siis toimit siivoojana osa- tai väliaikaisesti tai vasta harkitset alalle siirtymistä, ei omaa yritystä välttämättä kannata perustaa omaa yritystä heti.

UKKO.fi tarjoaa tähän helpon ja toimivan ratkaisun!

UKKO.fi-laskutuspalvelun kautta saat siivoustulot tilillesi palkansaajana. Mikä parasta, et joudu ottamaan yrittäjän riskejä satunnaista keikkailua tai osa-aikaista siivousalan pestiä varten.

Kauttamme hoidat laskutuksen, mutta vältät yrittäjyyteen liittyvät paperityöt sekä verotuksen ja kirjanpidon kiemurat.

 • Laskuta tekemäsi työt toimeksiantajiltasi palvelussamme ilman omaa yritystä
 • Toimeksiantajallesi tehtäväksi jää vain laskun maksaminen
 • Hoidamme puolestasi laskutuksen, vakuutuksen ja lakisääteiset maksut sekä ilmoitukset
 • Vastaat itse vain työpanoksestasi, työsi markkinoinnista ja asiakaskontakteista
 • Palveluumme liittyminen on ilmaista, ja voit pääset luomaan laskun heti
 • Ei juoksevia kuluja – maksat palvelumaksun vain, kun laskutat kauttamme
 • Ei sitoumuksia – voi aloittaa heti ja lopettaa milloin tahansa

Työskentely siivoojana on huomattavasti helpompaa, kun voit unohtaa byrokratian ja keskittyä täysillä itse työhön. Ihanan vapaata ja kevyttä!

Aloita siivousalan kevytyrittäjänä!

Se on helppoa ja nopeaa. Rekisteröityminen ei sido, eikä velvoita mihinkään. Voit rauhassa tutustua palveluun. Tee hyvä päätös: