Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Ajattele vanha palvelu uudelleen ja menesty!

ajattele-itse

Aina ei tarvitse keksiä liikeideaa itse. Olemme aiemmin kirjoittaneet siitä, miten kopiointi on tehokas tapa käynnistää oma toiminta. Tällä kertaa esittelemme erään hieman erilaisen suomalaisen yrityksen tarinan. Tämä yritys on ajatellut perinteisen alan toimintamallin uudelleen ja menestynyt loistavasti!

24Rent on autonvuokrauspalvelu, joka eroaa yhdellä tavalla lukuisista kilpailijoistaan. Perinteisesti autovuokraamolla on ollut toimipiste, jossa henkilökunnan kanssa käydään asiat läpi ja auton avaimet luovutetaan henkilökohtaisesti vuokraajalle.

24Rent on uudistanut mallia siten, että asiakas vuokraa auton suoraan verkosta ja käy hakemassa sen parkkipaikalta. Auton saa suoraan käyttöönsä lähettämällä tekstiviestin. Tämä mahdollistaa sen, että vuokrattavia autoja on saatavilla lukuisissa eri sijainneissa. Lisäksi yrityksen kulut ovat huomattavasti pienemmät. Auton luovutukseen ei tarvitse palkata erillistä henkilöä. Toiminta on asiakkaille joustavaa ja yritykselle kannattavampaa!

24Rentin idean takana ovat Nokialta lähteneet yrittäjäveljekset Matti ja Sami. Veljekset halusivat lähteä uudistamaan jotakin mahdollisimman perinteistä alaa. He valitsivat autonvuokrauksen ja miettivät mitä ongelmakohtia alaan liittyy. Konseptin testaaminen aloitettiin vaikeammasta päästä, eli pakettiautojen vuokraamisesta. Jatkuvan kehitystyön tuloksena yritys todettiin kannattavaksi ja nyt 24Rent tarjoaa myös henkilöautojen vuokrausta. Tällä hetkellä yrityksellä on yli yli 130 vuokra-autoa 18 eri paikkakunnalla.

Kehitys ei ole tietenkään loppunut tähän, vaan perinteisen pakettiautojen vuokraustoiminnan ohelle kehitetään voimakkaasti yhteiskäyttöautopalvelua. Tästä kertoo esimerkiksi keväällä 2015 tehty yli kolmen miljoonan kalustoinvestointi, joka mahdollistaa autojen yhteiskäyttöpalvelun laajentamisen yhä laajemmalle Suomeen. 24Rentin malli ei perustu pakkositoutumiseen, mikä helpottaa erityisesti satunnaisia autontarvitsijoita. Aktiivikäyttäjille on tarjolla 24Flex-palvelu, joka mahdollistaa rajoittamattoman määrän 2 tunnin arkiajoja. Näin yksi pieni innovaatio on kasvamassa koko alan muuttavaksi bisnekseksi.

Teknologia mahdollistajana

24Rentin toiminnan taustalla löytyy tehokkaita teknologisia ratkaisuja. Esimerkiksi auton ovien avaaminen tekstiviestillä on asia jonka toteuttaminen vaatii teknistä osaamista. Samoin varausprosessin automatisaation luominen on vaatinut jatkuvaa teknistä kehitystyötä, jotta varaus sekä auton käyttöönotto- ja palautus sujuvat jouhevasti. Teknologiaa tärkeämpää on kuitenkin aina se, miten helppo ja nopea palvelu on kuluttajalle.

Perinteisten alojen uudistamisessa on kunnostautunut mm. suomalainen Omenahotellit-ketju, jossa käyttäjät samaan tapaan tekevät tilauksen verkossa ja pääsevät hotellihuoneeseensa koodilla. Omenahotellit ovat tämän ansiosta pääsääntöisesti kilpailijoitaan halvempia ja joustavampia.

Me UKKO.fi:ssä olemme uudistaneet omaa alaamme samalla tavalla kuin 24Rent. Olemme kehittäneet tehokkaan taustajärjestelmän, jonka ansiosta lähes koko palvelumme toiminta on automatisoitu. Toki meillä on mahtava asiakaspalvelu sekä taloushallinto, jonka henkilöstö tarkistaa ettei laskuissa ole virheitä. Aina silloin tällöin tulee ongelmia, joiden selvittämiseen tarvitaan ihmisiä. Olen itse käyttänyt 24Rentin-palvelua ja ongelmatilanteessa palvelusta sai hyvää puhelinapua sekä työntekijän tarvittaessa paikalle. Automaation ja henkilökohtaisen asiakaspalvelun yhdistelmä on todella tehokas.

Ajattele toisin

Sinäkin voit muuttaa oman toimialasi käytännöt paremmiksi ja tehokkaammiksi. Selvitä asiakkailtasi, mitä ongelmia alaasi yleensä liittyy. Innovoi rohkeasti ja mieti miten täydellisessä maailmassa asiat hoituisivat. Tämän jälkeen aloita pienillä testeillä ja totea onko ideasi toimiva. Toistamalla tätä kaavaa löydät jatkuvasti uusia tapoja kehittää omaa alaasi. Näin päädyt luomaan jotain uutta ja aikaisempaa parempaa.

Kannattaa myös kirjoittaa aina omat ideat ylös. Teknologia kehittyy niin nopeasti ja jokin tällä hetkellä mahdottomalta tuntuva ajatus voikin olla helppo toteuttaa vuoden päästä.

24Rent etu UKKO.fi-käyttäjille

Olemme sopineet 24Rent-palvelun kanssa edun UKKO.fi-käyttäjille. Saat palvelusta 50% alennuksen kahden tunnin autovuokrauksesta alennuskoodilla. Löydät alennuskoodin hallintapaneelimme Edut-osiosta. Pääset lunastamaan etukoodin kirjautumalla hallintapaneeliin tai klikkaamalla suoraan oheisesta linkistä: Lunasta etu.

Muita artikkeleita aiheesta Liiketoimintasuunnitelma:

 • Liiketoimintasuunnitelma Miten hyvät ideat syntyvät? Ja mistä idea omalle yritykselle?

  Harvoin kaikista parhaat ideat syntyvät kesken kiireisen työpäivän – useimmiten loistokas idea pulpahtaa päähän, kun sitä vähiten odotamme; esimerkiksi laiturin nokassa, saunassa tai juoksulenkillä. Mistä tämä johtuu? Ja mistä hyvät ideat oikein tulevat? Yritimme koota tähän blogikirjoitukseen vastauksia näihin kysymyksiin. Idea on olemassa olevien asioiden yhdistelmä Uusia ideoita syntyy, kun olemassa oleva asia kohtaa toisen jo olemassa olevan asian. Näistä…

  Lue lisää
 • Liiketoimintasuunnitelma Jari Jokilampi & Suomen Uusyrityskeskukset ry: Älä enää muhi yritysidean kanssa – apua alkumetreille on tarjolla

  Vuorosana-blogisarjassamme UKKO.fi saa kylään työelämän eri sidosryhmien edustajia. Blogeissa kuulemme vieraidemme ajatuksia muun muassa itsensä työllistämisestä. Kevät on kaiken uuden aikaa. Niinpä se on oiva hetki myös raikkaille yritysideoille ja niiden nostamiselle pöytälaatikosta kirkkaaseen päivänvaloon. Tällä kertaa Vuorosana-blogissa meillä on vieraana Suomen Uusyrityskeskukset ry:n toimitusjohtaja Jari Jokilampi, jonka kanssa pohdimme, kuinka edetä tuoreen bisneskonseptin kanssa. Mitä eri väyliä pitkin yritysideaa voi lähteä muodostamaan? Reittejä…

  Lue lisää
 • Liiketoimintasuunnitelma Testaa liikeideasi ennen yrityksen perustamista

  UKKO.fi-palvelun tavoitteena on luoda Suomeen lisää yrittämisen kulttuuria. Käyttäjämme voivat testata liikeideaansa ennen yrityksen perustamista ja tutkia liiketoimintansa kannattavuutta. Olemme huomanneet tämän todellisuudessa ja osa käyttäjistämme on lähtenyt yrittäjäksi huomatessaan liikeideansa olevan kannattava. Olemme blogissamme tuoneet näitä uusia yrittäjiä esille. Voit lukea tästä yrittäjätarinoitamme.     ”Yrittäjämäinen työskentely oli helpompaa aloittaa ensin UKKO.fi:n kautta ja toiminimen voisin perustaa sitten myöhemmin. Ajattelin,…

  Lue lisää