Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Ajattele vanha palvelu uudelleen ja menesty!

ajattele-itse

Aina ei tarvitse keksiä liikeideaa itse. Olemme aiemmin kirjoittaneet siitä, miten kopiointi on tehokas tapa käynnistää oma toiminta. Tällä kertaa esittelemme erään hieman erilaisen suomalaisen yrityksen tarinan. Tämä yritys on ajatellut perinteisen alan toimintamallin uudelleen ja menestynyt loistavasti!

24Rent on autonvuokrauspalvelu, joka eroaa yhdellä tavalla lukuisista kilpailijoistaan. Perinteisesti autovuokraamolla on ollut toimipiste, jossa henkilökunnan kanssa käydään asiat läpi ja auton avaimet luovutetaan henkilökohtaisesti vuokraajalle.

24Rent on uudistanut mallia siten, että asiakas vuokraa auton suoraan verkosta ja käy hakemassa sen parkkipaikalta. Auton saa suoraan käyttöönsä lähettämällä tekstiviestin. Tämä mahdollistaa sen, että vuokrattavia autoja on saatavilla lukuisissa eri sijainneissa. Lisäksi yrityksen kulut ovat huomattavasti pienemmät. Auton luovutukseen ei tarvitse palkata erillistä henkilöä. Toiminta on asiakkaille joustavaa ja yritykselle kannattavampaa!

24Rentin idean takana ovat Nokialta lähteneet yrittäjäveljekset Matti ja Sami. Veljekset halusivat lähteä uudistamaan jotakin mahdollisimman perinteistä alaa. He valitsivat autonvuokrauksen ja miettivät mitä ongelmakohtia alaan liittyy. Konseptin testaaminen aloitettiin vaikeammasta päästä, eli pakettiautojen vuokraamisesta. Jatkuvan kehitystyön tuloksena yritys todettiin kannattavaksi ja nyt 24Rent tarjoaa myös henkilöautojen vuokrausta. Tällä hetkellä yrityksellä on yli yli 130 vuokra-autoa 18 eri paikkakunnalla.

Kehitys ei ole tietenkään loppunut tähän, vaan perinteisen pakettiautojen vuokraustoiminnan ohelle kehitetään voimakkaasti yhteiskäyttöautopalvelua. Tästä kertoo esimerkiksi keväällä 2015 tehty yli kolmen miljoonan kalustoinvestointi, joka mahdollistaa autojen yhteiskäyttöpalvelun laajentamisen yhä laajemmalle Suomeen. 24Rentin malli ei perustu pakkositoutumiseen, mikä helpottaa erityisesti satunnaisia autontarvitsijoita. Aktiivikäyttäjille on tarjolla 24Flex-palvelu, joka mahdollistaa rajoittamattoman määrän 2 tunnin arkiajoja. Näin yksi pieni innovaatio on kasvamassa koko alan muuttavaksi bisnekseksi.

Teknologia mahdollistajana

24Rentin toiminnan taustalla löytyy tehokkaita teknologisia ratkaisuja. Esimerkiksi auton ovien avaaminen tekstiviestillä on asia jonka toteuttaminen vaatii teknistä osaamista. Samoin varausprosessin automatisaation luominen on vaatinut jatkuvaa teknistä kehitystyötä, jotta varaus sekä auton käyttöönotto- ja palautus sujuvat jouhevasti. Teknologiaa tärkeämpää on kuitenkin aina se, miten helppo ja nopea palvelu on kuluttajalle.

Perinteisten alojen uudistamisessa on kunnostautunut mm. suomalainen Omenahotellit-ketju, jossa käyttäjät samaan tapaan tekevät tilauksen verkossa ja pääsevät hotellihuoneeseensa koodilla. Omenahotellit ovat tämän ansiosta pääsääntöisesti kilpailijoitaan halvempia ja joustavampia.

Me UKKO.fi:ssä olemme uudistaneet omaa alaamme samalla tavalla kuin 24Rent. Olemme kehittäneet tehokkaan taustajärjestelmän, jonka ansiosta lähes koko palvelumme toiminta on automatisoitu. Toki meillä on mahtava asiakaspalvelu sekä taloushallinto, jonka henkilöstö tarkistaa ettei laskuissa ole virheitä. Aina silloin tällöin tulee ongelmia, joiden selvittämiseen tarvitaan ihmisiä. Olen itse käyttänyt 24Rentin-palvelua ja ongelmatilanteessa palvelusta sai hyvää puhelinapua sekä työntekijän tarvittaessa paikalle. Automaation ja henkilökohtaisen asiakaspalvelun yhdistelmä on todella tehokas.

Ajattele toisin

Sinäkin voit muuttaa oman toimialasi käytännöt paremmiksi ja tehokkaammiksi. Selvitä asiakkailtasi, mitä ongelmia alaasi yleensä liittyy. Innovoi rohkeasti ja mieti miten täydellisessä maailmassa asiat hoituisivat. Tämän jälkeen aloita pienillä testeillä ja totea onko ideasi toimiva. Toistamalla tätä kaavaa löydät jatkuvasti uusia tapoja kehittää omaa alaasi. Näin päädyt luomaan jotain uutta ja aikaisempaa parempaa.

Kannattaa myös kirjoittaa aina omat ideat ylös. Teknologia kehittyy niin nopeasti ja jokin tällä hetkellä mahdottomalta tuntuva ajatus voikin olla helppo toteuttaa vuoden päästä.

24Rent etu UKKO.fi-käyttäjille

Olemme sopineet 24Rent-palvelun kanssa edun UKKO.fi-käyttäjille. Saat palvelusta 50% alennuksen kahden tunnin autovuokrauksesta alennuskoodilla. Löydät alennuskoodin hallintapaneelimme Edut-osiosta. Pääset lunastamaan etukoodin kirjautumalla hallintapaneeliin tai klikkaamalla suoraan oheisesta linkistä: Lunasta etu.

Kevytyrittäjyys vai oma yritys?

Kevytyrittäjyys sopii sinulle kun:

 • Toimintasi on sivutoimista tai keikkaluontoista
 • Haluat testata liikeideaasi
 • Et halua miettiä ennakkoveroja, alveja tai muita ilmoituksia
 • Sinulla on keikka, josta haluat rahat nopeasti tilille
 • Haluat säästyä tilitoimiston kuukausimaksuilta
 • Haluat valita perustatko Y-tunnuksen vai et

Yrittäjyys on sinua varten kun:

 • Aiot toimia yrittäjänä päätoimisesti tai säännöllisesti
 • Sinulla on valmis yritysidea
 • Sinulla on paljon hankintoja, joiden arvonlisäverot haluat vähentää
 • Haluat perustaa toiminimen tai osakeyhtiön tai siirtää kirjanpitosi meille
 • Haluat hakea starttirahaa toimintasi alkuun
 • Tarvitset toimintaasi varten oman Y-tunnuksen tai sinulla on jo sellainen
Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>

Muita artikkeleita aiheesta Liiketoiminnan aloittaminen:

 • Liiketoiminnan aloittaminen Vieraskynä: Yrittäjäkassa unohtui ja liian halvat hinnat – uutena yrittäjänä opin nämä asiat kantapään kautta

  Aloittavan yrittäjän virheet liittyvät usein siihen, että hän myy tuotteitaan tai palveluitaan liian halvalla; hintoja voi olla todella vaikea nostaa myöhemmin. Tyypillisenä uuden yrittäjän virheenä pidetään myös sitä, että hän unohtaa varautua arvonlisäveroihin ja ennakkoveroihin, ja joutuu siksi maksuvaikeuksiin. Näistä virheistä uutta yrittäjää muistutetaan varoittaa joka käänteessä. Tässä artikkelissa kerron muista tyypillisistä virheistä, joista moniin olen itse sortunut. Olen itse…

  Lue lisää
 • Liiketoiminnan aloittaminen Työosuuskunta vai laskutusosuuskunta

  Työosuuskuntaa voidaan luonnehtia sellaiseksi yhteisyritykseksi, jonka tarkoituksena on luoda ja ylläpitää työpaikkoja omistajilleen, eli työntekijöilleen. Yleensä se myös markkinoi jäsentensä tekemää työtä ja heidän tarjoamiaan palveluita. Huomaathan, että UKKO.fi-palvelu ei ole työosuuskunta. UKKO.fi tarjoaa vaihtoehdon, jossa työsuoritteet voi laskuttaa helposti verkkopalvelun kautta ilman, että tarvitsee perustaa omaa yritystä. UKKO.fi:n käyttäjät rekisteröityvät palvelun käyttäjäksi. UKKO.fi-palvelun tarjoaa UKKO Yrittäjyyspalvelut Oy niminen yritys,…

  Lue lisää
 • Liiketoiminnan aloittaminen Starttirahan hakeminen – Vältä yleisimmät virheet!

  Starttiraha tukee uutta yrittäjää sinä aikana, jona yrityksen toimeentulo ei ole vielä vakiintunut. Starttirahan hakeminen antaa alkusysäyksen uudelle yritykselle, mutta jatkuva tukimuoto se ei ole. Tässä kirjoituksessa kerromme, miten starttirahan hakeminen tapahtuu sekä milloin sitä kannattaa hakea. Kerromme myös uusien yrittäjien starttiraha-kokemuksia. Artikkelin sisältö Mikä on starttiraha? Starttirahan edellytykset Milloin starttirahaa ei voi saada? Starttirahan hakeminen Miksi starttirahahakemukseni hylättiin? Starttirahahakemuksen…

  Lue lisää