Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Haaveena kampaamoyrittäjyys? Näillä vinkeillä pääset alkuun

kampaamoyrittaja

Melkein jokainen meistä on jossain elämänsä vaiheessa unelmoinut kampaamoyrittäjäksi ryhtymisestä. Liian usein byrokratia, paperityöt ja kirjanpitoasioiden pyörittely on pysäyttänyt hyvät suunnitelmat.

Tässä artikkelissa kerromme, miten toteutat unelmasi kauneudenhoitoalan yrityksen perustamisesta. Lue rohkeasti eteenpäin ja aloita jo tänään!

Tärkeintä on intohimo

Yrittäjyys on rohkea valinta – hyppy tuntemattomaan. Se vaatii uuden opettelua ja avointa mieltä.  Palkintona rohkeudesta saa tehdä rakastamaansa työtä vapaammin kuin koskaan aikaisemmin. Omaan tulotasoon voi suoraan vaikuttaa ahkeruudellaan.

Yrittäjyys ei ole helppoa, mutta vaikeistakin asioista selviää, kunhan oma sisäinen intohimo on linjassa yrityksen tarkoituksen kanssa.

Hyödynnä yritysneuvojan tuki ja neuvot

Suunnitellessasi oman yrityksen perustamista voit ottaa yhteyttä oman asuinpaikkakuntasi TE-toimiston yritysneuvojaan ja pyytää apua. Jokaisella yritystoimintaa suunnittelevalla suomalaisella on nimittäin oikeus saada ilmaista yritysneuvontaa eikä tätä tilaisuutta kannata jättää käyttämättä!

Ennen kuin menet yritysneuvojan juttusille, kannattaa laatia vapaamuotoinen kirjallinen liiketoimintasuunnitelma, johon kirjataan mahdollisimman tarkasti, millaista toimintaa yrityksesi tulee tekemään. On hyvä myös pohtia, kuinka yrityksen aloitus on tarkoitus rahoittaa. Liiketoimintasuunnitelman pohjalta on hyvä aloittaa keskustelu yritysneuvojan kanssa, joka osaa katsoa suunnitelmaasi aivan toisenlaisesta kulmasta kuin aloitteleva yrittäjä.

Kampaamoyrittäjän liiketoimintasuunnitelma sisältää käytännössä seuraavat asiat:

 • Liiketoiminnan esittely – mitä tulet tekemään, miksi olet kilpailijoitasi parempi
 • Kenelle myyt palveluitasi – suoraan asiakkaille, vai toisen yrittäjän sateenvarjon alla
 • Ketkä ovat kilpailijoitasi – miten erotut heistä
 • Miten markkinoit ja myyt palveluitasi
 • Ensimmäisen vuoden budjetti – kuinka paljon myyntiä tarvitset ja kuinka paljon yrityksellä on kuluja

Kun liiketoimintasuunnitelma on valmiina, voit hyvillä mielin marssia hakemaan yritysneuvojalta kommentteja.

Tapaamisen aikana voidaan pohtia tarkemmin esimerkiksi, millaiset toimitilat kampaamosi tarvitsee ja millaiselle alueelle tuleva kampaamo kannattaa perustaa. Alueellinen erottuminen on erityisen tärkeää, sillä paikkakunnalla saattaa toimia useita saman alan yrittäjiä. Erikoistuminen ja oman kohderyhmän tunnistaminen ovat tämän tavoitteen onnistumisen kannalta kaiken a ja o

Ehkäpä pystyt tarjoamaan joitakin aivan erityisiä palveluita tuleville asiakkaillesi, vaikkapa käyttämällä hiusten värjäämisessä mahdollisimman luonnollisia hiusvärejä tai erikoistumalla lasten hiusten leikkaamiseen ja muotoiluun. Tai ehkäpä sinulla on aivan erityistä kokemusta afrohiusten muotoilusta ja haluat tarjota tähän liittyviä palveluita. Osa kampaamoista on jo alkanut tarjota kampausalan palveluiden lisäksi myös esimerkiksi meikkauspalveluita pystyäkseen tarjoamaan asiakkailleen entistä laajempia palvelukokonaisuuksia.

On tärkeää, että tiedät jo alusta lähtien, mikä on toimintasi ydin ja että uskot itse omaan osaamiseesi ja tuotteidesi laatuun!

Mikä yritysmuoto sopii sinulle parhaiten?

On myös tärkeää pohtia millainen yritysmuoto sinun kannattaa valita. Yleensä pienimuotoista toimintaa varten on yksinkertaisinta valita toiminimi, mutta myös muut vaihtoehdot saattavat tulla kyseeseen tilanteestasi ja suunnitelmistasi riippuen. Kaikista näistä vaihtoehdoista kannattaa keskustella yhdessä kokeneen yritysneuvojan kanssa. UKKO Pro auttaa sinua, jos valitset toiminimen. Me voimme perustaa toiminimen puolestasi täysin ilmaiseksi.

Siirry toiminimen perustamiseen tästä.

Kampaamon markkinointi

Markkinointi on aivan erityisen tärkeää kampaamoyrittäjälle ja myös tätä osa-aluetta voidaan pohtia alustavasti yhdessä yritysneuvojan kanssa. Toimittaessa alalla, joka on kovin visuaalinen, on erityisen tärkeää huomioida markkinoinnissa se, että kuvat ovat ammattimaiset. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että käytetään hyvää valokuvauskalustoa ja mahdollisesti lisävaloa. Erilaiset somekanavat, kuten Instagram ja Facebook, ovat erityisen hyviä kanavia tuoda omaa osaamista ja yritystoimintaa esiin. Ne ovat nykyaikaisia kanavia, jotka toimivat entisaikojen viidakkorumpujen tapaan. Näiden kanavien kautta voit myös rakentaa omaa yritysimagoasi ja brändiäsi kustannustehokkaalla tavalla.

Usein yritysneuvojan kanssa käydään omaa yrityssuunnitelmaa läpi SWOT-analyysin avulla pohtien suunnitelman ja suunnitteilla olevan yrityksen vahvuuksia, heikkouksia, mahdollisuuksia ja uhkia. Samalla tehdään myös kannattavuuslaskelmia ja arvioidaan suunnitelmasi toteuttamiskelpoisuutta. Tapaaminen antaa aloittelevalle yrittäjälle sekä tärkeitä vinkkejä että mahdollisuuden hakea starttirahaa yrityksen alkuvaiheen ajaksi turvaamaan yrittäjän omaa taloutta siinä vaiheessa, kun yritystoiminta saattaa vielä viedä enemmän rahaa kuin se tuo. Mahdollisuudet saada starttirahaa kannattaakin selvittää perin pohjin, koska starttiraha on hyvä turva aloittelevan yrittäjän taloudelle.

Kuinka UKKO Pro voi auttaa aloittelevaa kampaamoyrittäjää?

UKKO Pro on aloittelevan kauneusalan yrittäjän paras kaveri.

Me perustamme toiminimen ilmaiseksi puolestasi ja tarjoamme käyttöösi edullisen kirjanpito-ohjelman.

Kirjanpito-ohjelma on äärettömän helppokäyttöinen. Voit lisätä näppärästi myyntiraportit palveluun sekä kirjoittaa palvelussa kuitit asiakkaille. Kuitteja voit lisätä myös kätevästi kännykästäsi kuvina kirjanpitoon. Vikkelät robottimme suosittelevat oikeita tiliöintejä ja koostavat kaikki tarvittavat raportit.

Robottien lisäksi UKKO Prolla on töissä luotettava KLT-kirjanpitäjä ja osaava asiakaspalvelu, josta saat kaiken tarvitsemasi tuen toiminimen kirjanpitoon.

Uutena yrittäjänä voit testata ohjelmistoamme ilmaiseksi siihen asti, kunnes liikevaihtosi ylittää 1 000 euroa.

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit:

 • Ammatit Laskuta sesonkityöt ilman omaa yritystä

  Laskuttaminen UKKO.fi:n kautta onnistuu muutamassa minuutissa Tartu sesonki- ja kausitöihin ja nosta palkka talteen! UKKO.fi tarjoaa myös sesonkityöntekijöille helpon tavan laskuttaa asiakastyöt ilman oman yrityksen perustamista. Tämä on mahdollista UKKO.fi:n helppokäyttöisen verkkopalvelun avulla. UKKO.fi:n käyttäjänä sinun ei tarvitse tehdä paperitöitä, vaan voit keskittyä tekemään sitä mitä rakastat. Vuonna 2012 perustetulla palvelulla on jo yli 10 0000 käyttäjää. Luo itsellesi ilmainen käyttäjätili…

  Lue lisää
 • Ammatit Hieroja – laskuta keikkatyöt ilman omaa yritystä

  Keskity täysin omaan osaamiseesi Taidokkailla hierojilla on Suomessa kysyntää, mutta alalla työllistyminen vaatii usein oman toiminimen ja salin perustamista. UKKO.fi mahdollistaa työsuoritteiden laskuttamisen ilman omaa yritystä. UKKO.fi hoitaa puolestasi laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt ja vaadittavan byrokratian. Palvelussa ei ole juoksevia kuluja, etkä sitoumuksia – tarvittaessa voit siis luoda tunnukset vaikka vain yhtä keikkaa varten. ei juoksevia maksuja ei tarvetta…

  Lue lisää
 • Ammatit Bloggaaja – mainostulot suoraan tilillesi!

  Aiheuttaako blogitulojen verotus päänvaivaa? Haluaisitko keskittyä kirjoittamaan, eikä byrokratia innosta? UKKO.fi auttaa. Liity ilmaiseksi palvelumme käyttäjäksi. Me hoidamme blogitulojen laskutuksen asiakkailtasi. Saat rahat helposti itsellesi ilman omaa yritystä. Helppoa ja vaivatonta! Palvelun edut Helppo ja vaivaton laskutus Hoidamme kaikki ilmoitukset ja maksut Ei aloitus- tai kuukausimaksuja Rekisteröidy ilmaiseksi tästä! UKKO.fi sopii mainiosti bloggaajille Saatko jatkuvasti kyselyjä mainostajilta, jotka haluaisivat ostaa…

  Lue lisää