Kuukauden yrittäjä Anni Peltola solmii uniikkeja seinävaatteita

Anni-Peltola-Kuukauden-yrittaja-1360x500

Kesäkuun kuukauden yrittäjämme on Anni Peltola, helsinkiläinen tekstiilitaiteilija ja entinen toimintaterapeutti.

Yritykseni Mimii Creativen missio on jakaa kiireiseen urbaaniin arkeen hyvinvointia käsitöiden ja taiteen keinoin. Solmin tilauksesta uniikkeja seinävaatteita, ohjaan tekstiilitaidekursseja sekä suunnittelen valmiita materiaalipaketteja ja verkkokursseja.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Työskentelin nuorten parissa sosiaalialalla ja haaveilin salaa luovan alan yrittäjyydestä vuosia. Luin paljon aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, mutta vanhat uskomukset taidealoilla pärjäämisestä estivät minua etenemästä, vaikka taustani on myös vaatetusalalla. Äitiyslomalla vuonna 2018 löysin makramee-tekniikan ja se vei minut mukanaan. Yhtäkkiä huomasin ohjaavani seinävaatekursseja ja ajatus yrittäjyydestä alkoi hiipiä mieleeni. Viime syksyn työskentelin päivätyössäni sosiaalialalla ja sivutoimisesti yrittäjänä, se oli raskasta. Tunsin voimakkaasti, että minun pitäisi loikata yrittäjäksi ja rohkaistuin hakemaan starttirahaa. Vuodenvaihteesta olen työskennellyt pelkästään tekstiilitaiteen parissa!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Ehdin työskennellä luovan alan naisyrittäjien studiolla vain kaksi kuukautta, kun korona muutti kaiken ja siirryin etätöihin kotiin hoitaen samalla kaksivuotiasta tytärtäni. Jouduin myös perumaan kurssitoimintani keväältä ja sen myötä olen rakentanut uutta perustaa yritykselleni. Nyt tavallinen työpäiväni sisältää sisältömarkkinointia somessa, yhteydenpitoa asiakkaiden kanssa ja tilaustöiden suunnittelua ja solmeilua. Kevään ajan olen myös rakentanut omaa tekstiilitaidenäyttelyä, joka tulee esille syksyllä Helsingissä.

Koen tärkeäksi pyhittää pienen osan työpäivästä meditaatiolle ja intuition kuuntelulle, koska se ohjaa vahvasti luovaa työskentelyäni.

Miten UKKO Pro on auttanut sinua?

UKKO Pro on ollut pienyrittäjän kirjanpidon kannalta hyödyllinen palvelu. Se on varsin kohtuuhintainen ja perustuu täysin laskutukseen. Ystävällinen asiakaspalvelu on selittänyt kirjanpidon asioita puhelimessa kärsivällisesti aina tarvittaessa!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Koen yhä käsittämättömäksi sen, että olen rakentanut itselleni täysin uuden ammatin, jossa yhdistyy aiempi osaamiseni toimintaterapiasta ja vaatetusalalta. Kevään ajan olen työstänyt uutta uniikkia taidekonseptia, jossa asiakkaan elämäntarina yhdistyy merkitykselliseen tekstiiitaiteeseen, siitä olen kovin innoissani. Nautin myös siitä, että voin itse määritellä työaikani ja rakentaa sellaista arkea, mikä tukee omaa hyvinvointiani.

Mitä asioita haluaisit kehittää itsessäsi?

Kun tekee työkseen jotain, mihin tuntee suurta intohimoa, on välillä vaikea rajata työtä vapaa-ajasta. Olen herkästi altis stressille ja uupumukselle ja joudun jatkuvasti tasapainottelemaan sen kanssa, mikä on riittävän hyvää ja milloin työt on hyvä unohtaa hetkeksi. Kesän jälkeen toivottavasti pääsen palaamaan työhuoneellemme ja se rytmittää mukavasti arkea.

Terveisiä ja vinkkejä muille yrittäjille?

Luota intuitioon. Järjellä ajatteleva puoleni ei olisi ikinä uskaltanut hypätä luovan alan yrittäjyyteen, mutta onneksi uskalsin luottaa sydämen ääneen. Asioilla on tapana järjestyä kun tekee itselleen oikean tuntuisia valintoja. Pysähtyminen, kirjoittaminen ja meditaatio on auttanut kuuntelemaan enemmän itseä ja seuraamaan vähemmän muiden tekemistä.

Minusta ja toiminnastani lisätietoa:

www.mimiicreative.com

www.instagram.com/mimiicreative

Haluatko sinä kuukauden yrittäjäksi?

Kuukauden yrittäjä on UKKO Pro:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen yrittäjiä. Onko sinulla oma tarina yrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen!

Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja Suvi Kylmälä

Kuva: Laura Pensasmäki

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Näyttelijä ja vaikuttajamarkkinoija Monika Lindeman: ”Saan työskennellä ammatissa, josta haaveilin jo lapsena!"

  Näyttelijän töiden ohella Monika Lindemanin viikkoja rytmittää myös sosiaalisen median vaikuttajamarkkinointi kevytyrittäjänä. Yrittäjyys kulkee Monikan suvussa, ja hän kokee itsekin perineensä vahvasti tämän ominaisuuden. Työpäivät ja -viikot ovat hyvin vaihtelevia. Toisinaan ajanhallinta ja vapaa-ajan sekä työn yhdistäminen tuottavat haasteita, mutta Monika ei vaihtaisi töitään mistään hinnasta. ”Parasta tässä työssä on se, että kaikki viikot ovat erilaisia.” Näyttelemisestä Monika innostui jo…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Yrittäjähaastattelussa Pauliina Mäkelä

    Haastattelimme Pauliina Mäkelää yrittäjyyteen liittyen. Pauliina on perustanut Kinda Oy:n vuonna 2010. Kinda Oy tarjoaa yrityksille, yhteisöille ja yksilöille sosiaalisen median koulutus-, konsultointi- ja luennointipalveluja ympäri Suomen. Uudet ammatit ja uudet työskentelytavat kiinnostavat Pauliinaa. Hän on aktiivisesti mukana luomassa kansallista robotisaatiostrategiaa Robotics Finland -verkoston kanssa sekä on järjestänyt useampana vuonna sosiaalisen median tapahtumia yhteisöllisesti, kuten SomeTime ja Community Manager Appreciation Day Finland. Miten lähdit yrittäjäksi? Nokian…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Mari Tastula laittaa yrityksen kerralla kuntoon

  Olen erilaisissa hankkeissa, kansainvälisissä ja kotimaisissa yrityksissä, myynnin ja markkinoinnin parissa työkokemuksensa hankkinut “hands-on”-nainen. Monessa liemessä minua on keitetty ja pitkään marinoitu markkinoinnin ja liiketoiminnan saralla. Saan asioita tapahtumaan ja vedän herkästi muut hyvään flow:hun mukaan. Olen tiimipelaaja, arvostan toisten ammattitaitoa ja pyrin jalostamaan hiilestä timantin. Mitä teet? Toimin “anna Marin hoitaa!” – konseptilla eli teen markkinoinnin, yritysviestinnän ja liiketoiminnan…

  Lue lisää