Kuukauden yrittäjä Anni Peltola solmii uniikkeja seinävaatteita

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Anni-Peltola-Kuukauden-yrittaja-1360x500

Kesäkuun kuukauden yrittäjämme on Anni Peltola, helsinkiläinen tekstiilitaiteilija ja entinen toimintaterapeutti.

Yritykseni Mimii Creativen missio on jakaa kiireiseen urbaaniin arkeen hyvinvointia käsitöiden ja taiteen keinoin. Solmin tilauksesta uniikkeja seinävaatteita, ohjaan tekstiilitaidekursseja sekä suunnittelen valmiita materiaalipaketteja ja verkkokursseja.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Työskentelin nuorten parissa sosiaalialalla ja haaveilin salaa luovan alan yrittäjyydestä vuosia. Luin paljon aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, mutta vanhat uskomukset taidealoilla pärjäämisestä estivät minua etenemästä, vaikka taustani on myös vaatetusalalla. Äitiyslomalla vuonna 2018 löysin makramee-tekniikan ja se vei minut mukanaan. Yhtäkkiä huomasin ohjaavani seinävaatekursseja ja ajatus yrittäjyydestä alkoi hiipiä mieleeni. Viime syksyn työskentelin päivätyössäni sosiaalialalla ja sivutoimisesti yrittäjänä, se oli raskasta. Tunsin voimakkaasti, että minun pitäisi loikata yrittäjäksi ja rohkaistuin hakemaan starttirahaa. Vuodenvaihteesta olen työskennellyt pelkästään tekstiilitaiteen parissa!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Ehdin työskennellä luovan alan naisyrittäjien studiolla vain kaksi kuukautta, kun korona muutti kaiken ja siirryin etätöihin kotiin hoitaen samalla kaksivuotiasta tytärtäni. Jouduin myös perumaan kurssitoimintani keväältä ja sen myötä olen rakentanut uutta perustaa yritykselleni. Nyt tavallinen työpäiväni sisältää sisältömarkkinointia somessa, yhteydenpitoa asiakkaiden kanssa ja tilaustöiden suunnittelua ja solmeilua. Kevään ajan olen myös rakentanut omaa tekstiilitaidenäyttelyä, joka tulee esille syksyllä Helsingissä.

Koen tärkeäksi pyhittää pienen osan työpäivästä meditaatiolle ja intuition kuuntelulle, koska se ohjaa vahvasti luovaa työskentelyäni.

Miten UKKO Pro on auttanut sinua?

UKKO Pro on ollut pienyrittäjän kirjanpidon kannalta hyödyllinen palvelu. Se on varsin kohtuuhintainen ja perustuu täysin laskutukseen. Ystävällinen asiakaspalvelu on selittänyt kirjanpidon asioita puhelimessa kärsivällisesti aina tarvittaessa!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Koen yhä käsittämättömäksi sen, että olen rakentanut itselleni täysin uuden ammatin, jossa yhdistyy aiempi osaamiseni toimintaterapiasta ja vaatetusalalta. Kevään ajan olen työstänyt uutta uniikkia taidekonseptia, jossa asiakkaan elämäntarina yhdistyy merkitykselliseen tekstiiitaiteeseen, siitä olen kovin innoissani. Nautin myös siitä, että voin itse määritellä työaikani ja rakentaa sellaista arkea, mikä tukee omaa hyvinvointiani.

Mitä asioita haluaisit kehittää itsessäsi?

Kun tekee työkseen jotain, mihin tuntee suurta intohimoa, on välillä vaikea rajata työtä vapaa-ajasta. Olen herkästi altis stressille ja uupumukselle ja joudun jatkuvasti tasapainottelemaan sen kanssa, mikä on riittävän hyvää ja milloin työt on hyvä unohtaa hetkeksi. Kesän jälkeen toivottavasti pääsen palaamaan työhuoneellemme ja se rytmittää mukavasti arkea.

Terveisiä ja vinkkejä muille yrittäjille?

Luota intuitioon. Järjellä ajatteleva puoleni ei olisi ikinä uskaltanut hypätä luovan alan yrittäjyyteen, mutta onneksi uskalsin luottaa sydämen ääneen. Asioilla on tapana järjestyä kun tekee itselleen oikean tuntuisia valintoja. Pysähtyminen, kirjoittaminen ja meditaatio on auttanut kuuntelemaan enemmän itseä ja seuraamaan vähemmän muiden tekemistä.

Minusta ja toiminnastani lisätietoa:

www.mimiicreative.com

www.instagram.com/mimiicreative

Haluatko sinä kuukauden yrittäjäksi?

Kuukauden yrittäjä on UKKO Pro:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen yrittäjiä. Onko sinulla oma tarina yrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen!

Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja Suvi Kylmälä

Kuva: Laura Pensasmäki

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Tomi Väätäinen pitää auttamisen luonteesta myyntityössään

  Olen Tomi, myyntihahmo ja kouluttaja. Viimeiset reilun 12 vuotta olen sukeltanut julkisten hankintojen vesiin ja siellä sangen hyvin viihtynyt. Puhun taitavasti tamperetta ja asun Kuopiossa, joten kurssilla tai sparrauksissa tuskin tulee tylsää. Tervetuloa mukaan! Alempana linkki LinkedIn-tililleni, verkostoidutaan sielläkin. Mitä teet? Päivätyönäni myyn puheentunnistuspalveluita, korkealaatuista kotimaista osaamista. Vapaa-ajallani autan pk-yrityksiä pääsemään paremmin mukaan julkisiin hankintoihin. Työn ja sivutyön lisäksi minua…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Veeran unelma omasta yrityksestä toteutui kevytyrittäjyyden jälkeen

  Veera Saloheimolle kevytyrittäjyys oli ponnahduslauta yrittäjäksi. Veeran tarinassa ensin löytyi asiakas ja vasta sitten oli ajankohtaista miettiä sitä, kuinka työstä saisi palkan. Yrittämisessä parasta on vapaus Sosiaalialan yhdistys oli yhteydessä Veeraan, sillä he kaipasivat ammattijärjestäjää työkeikalle pitämään koulutusta kodin raivaamisesta. Veeralle laskutuspalveluiden toimintamalli oli jo ennestään tuttu, joten käyttäjäksi rekisteröityminen ei vaatinut suurempia pohdintoja, kun laskun lähettämisen aika tuli. Veera…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Näin syntyi tapahtuma-alan yritys Luxonia - Nicolas haistoi markkinaraon keskellä pahinta korona-aikaa

  Yrittäjä Nicolas Björk viimeistelee opintojaan Oulun Kauppakorkeakoulussa, auttaa kevytyrittäjiä päivätyössään UKKO.fin asiakaspalvelussa ja toimii esiintyvänä artistina ja musiikin tuottajana. Björk paljastaa blogissaan, miten tapahtuma-alan yritys Luxonia sai alkunsa ja kuinka hän jakaa aikansa yrittäjyyden, palkkatyön ja opiskeluiden kesken. Mikä sai minut mukaan menemään perustamaan osakeyhtiötä kolmen kaverini kanssa on kysymys, johon törmään usein. Vastaukseni on tietenkin intohimo tapahtuma-alaa ja musiikkia…

  Lue lisää