Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Olutasiantuntija, radiotoimittaja, opettaja ja kirjailija – Viikon Kevytyrittäjä Anikó on kaikkea tätä ja enemmän!

viikon-kevytyrittaja-Aniko-Lehtinen

Kuka olet?

Olen juomatoimittaja, olutkirjailija, opettaja, radiotoimittaja ja olutasiantuntija. Minulla on myös oma blogi Punavuori Gourmet, sekä ystäväni Elsan kanssa oma podcast Radio Helsingissä, nimeltään Elsan ja Anikon Kupla. Teen olutaiheista radio-ohjelmaa nimeltään Kippis Radio Helsingissä, jota rakastan kovin!

Mitä teet?

Kirjoitan juomista, ruoasta, elämysbusineksestä, pidän juomaluentoja sekä opetan ravintola-alan koulussa. Pidän viikoittaista radio-ohjelmaa sekä podcastia Radio Helsingissä ja kirjoitan väitöskirjaa Helsingin yliopistolla.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen ollut freelancer vasta alle vuoden ja opettelen ammattia, enkä halua vielä sitoutua mihinkään yritysmuotoon. UKKO.fi on toiminut kohdallani erinomaisesti ja olen tyytyväinen, kun saan käyttää aikaani sellaiseen, mistä pidän ja UKKO.fi hoitaa ikävät rutiinit.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Sellaista ei ole. Olen tällä viikolla tehnyt olutta, kirjoittanut siitä, tehnyt podcastia viihteestä, kuvannut ruokaa, käsitellyt kuvia, haastatellut ihmisiä ja ollut itse haastateltavana.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Se, että voi tehdä mitä vain! Jokainen työpäivä on erilainen.

Aniko Lehtinen

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan olla kärsivällisempi ja miettiä enemmän mihin suuntaan vien uraani.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tämä on erittäin kätevä tapa aloittaa yrittäjyys tai tehdä sivutöinä hauskoja projekteja.

Anikon meneillään olevia projekteja löydät esimerkiksi täältä:

Kotisivut ja blogi:

Aniko Lehtinen
Punavuori Gourmet
Elsan ja Anikon Kupla – Radio Helsinki

Facebook:

Aniko Lehtinen
Punavuori Gourmet
Elsan ja Anikon Kupla

Twitter & Instagram:

@anikomaria

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Ansu Airas tekee monenlaista taidetta kevytyrittäjänä

  Olen turkulainen freelancer-kuvataiteilija. Tänä syksynä edustan muun muassa Blow Up -festivaaleilla, ensi vuonna Turku Saatanalle -festareilla sekä turkulaisessa teatterituotannossa visualistina ja kuvataiteilijana. Mitä teet? Teen taidemaalausta, graafista suunnittelua, piirustusta sekä tatuointitaidetta. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Tein alaa pidemmän aikaa harrastuspohjalta, ja päätoimen ohella oli helppoa ja todella kätevää antaa ammattilaisten hoitaa hallinnolliset asiat, kun itse saa vaan työskennellä! Hienointa työssäni on…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kolmannen polven maalari Pauli Tiitinen: "Kevytyrittäjyys antoi aikaa miettiä yrittäjyyden tuomaa lisäpainoa arkeen"

  Olen Pauli Tiitinen, Etelä-Savosta kotoisin ja tällä hetkellä Helsingissä ja lähialueilla vaikuttava maalausalan monipuolinen osaaja. Maalarin työ ammattina oli kai iskostunut päähäni jo pienenä poikana pappani ja isäni matkassa, seuraten heidän maalaamistaan saneerauskohteissa. Maalipurkit, tapettirullat ja maalarin työvälineet olivat jatkuvasti suurena kiinnostunuksen kohteena ja tarjosivat paljon tutkittavaa pienelle pojalle. Tämä varmasti osaltaan vaikutti tulevaisuuden ammatinvalintaani. Koulun penkiltä oppia, työmaalta kokemusta…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Ammattijärjestäjä Milja rakastaa sekamelskoja: "Moni asiakas tuntee häpeää kotinsa kaaoksesta"

  22-vuotiaalle Milja Nivalle yrittäjyys on keino työllistää itsensä mielekkäästi, omia taitoja noudattaen. Hän on päivätyönsä ohessa ammattijärjestäjä, mihin liittyvää toimintaa hän tekee sivutoimisena yrittäjänä. Milja ei epäröi vaihtaa alaa, kun hän löytää uusia kiinnostuksen kohteita; yrittäjänä hän aikoo kuitenkin toimia jatkossakin. "Mielestäni turhaan usein pelotellaan, että yrittäjyys olisi kauhean vaikeaa!"  Kodin siistinä pitäminen tuottaa monille päänvaivaa. Joillekin paikkojen ja tavaroiden…

  Lue lisää