Olutasiantuntija, radiotoimittaja, opettaja ja kirjailija – Viikon Kevytyrittäjä Anikó on kaikkea tätä ja enemmän!

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

viikon-kevytyrittaja-Aniko-Lehtinen

Kuka olet?

Olen juomatoimittaja, olutkirjailija, opettaja, radiotoimittaja ja olutasiantuntija. Minulla on myös oma blogi Punavuori Gourmet, sekä ystäväni Elsan kanssa oma podcast Radio Helsingissä, nimeltään Elsan ja Anikon Kupla. Teen olutaiheista radio-ohjelmaa nimeltään Kippis Radio Helsingissä, jota rakastan kovin!

Mitä teet?

Kirjoitan juomista, ruoasta, elämysbusineksestä, pidän juomaluentoja sekä opetan ravintola-alan koulussa. Pidän viikoittaista radio-ohjelmaa sekä podcastia Radio Helsingissä ja kirjoitan väitöskirjaa Helsingin yliopistolla.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen ollut freelancer vasta alle vuoden ja opettelen ammattia, enkä halua vielä sitoutua mihinkään yritysmuotoon. UKKO.fi on toiminut kohdallani erinomaisesti ja olen tyytyväinen, kun saan käyttää aikaani sellaiseen, mistä pidän ja UKKO.fi hoitaa ikävät rutiinit.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Sellaista ei ole. Olen tällä viikolla tehnyt olutta, kirjoittanut siitä, tehnyt podcastia viihteestä, kuvannut ruokaa, käsitellyt kuvia, haastatellut ihmisiä ja ollut itse haastateltavana.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Se, että voi tehdä mitä vain! Jokainen työpäivä on erilainen.

Aniko Lehtinen

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan olla kärsivällisempi ja miettiä enemmän mihin suuntaan vien uraani.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tämä on erittäin kätevä tapa aloittaa yrittäjyys tai tehdä sivutöinä hauskoja projekteja.

Anikon meneillään olevia projekteja löydät esimerkiksi täältä:

Kotisivut ja blogi:

Aniko Lehtinen
Punavuori Gourmet
Elsan ja Anikon Kupla – Radio Helsinki

Facebook:

Aniko Lehtinen
Punavuori Gourmet
Elsan ja Anikon Kupla

Twitter & Instagram:

@anikomaria

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Riitta Nyberg on monipuolisen ja inhimillisen markkinoinnin ammattilainen

  Olen Riitta, joensuulainen jokapaikanhöylä. ? Lastuja lentelee verkkosivuille, esitteisiin ja radioon mainoksina. Äänimainokset ovatkin ollut loistava ytimöittämisen koulu – kertoa ydinviesti 20 sekuntiin käyttäen hyödyksi äänimaisemia, efektejä, musiikkia, arjen tilanteita tai dialogia! Pohjimmiltaan olen humanisti, jota kiinnostaa maailmanparannus myös markkinoinnissa. Kevytyrittäjyys sopii tämänhetkiseen elämäntilanteeseen ja aikaa jää myös ihmetellä maailman vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Mitä teet? Toimin sisältötuottajana freelancer-pohjalla Tähti…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kristiina nauttii sisällöntuotannosta päivätyönsä ohessa

  Hei! Olen Kristiina Mehto, varhaiskasvatuksen opettaja Helsingistä Kokopäivätyöltäni olen varhaiskasvatuksen opettaja esiopetuksessa. Tuotan sen ohessa sisältöä eri somekanaviini. Mitä teet? Kaikki alkoi blogistani Kauniimpaa kuin koskaan reilut neljä vuotta sitten. Blogini ympärille on rakentunut sisällöntuotantoa Instagramiin, Facebookiin ja viimeisimpänä Tiktokiin. Lisäksi minulla on Oriflamen verkkokauppa. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olin nähnyt UKKO.fi:n mainoksia usein, ja kun Kauniimpaa kuin koskaan alkoi pikkuhiljaa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sonja Happonen haluaa luoda mieliharrastuksestaan liiketoimintaa

  Hei! Olen Sonja, 25-vuotias mahdollinen yrittäjän alku. Sain idean aloittaa kevytyrittäjänä valokuvauksen takia. Olen aina rakastanut kauniita asioita ja visuaalisuutta. Kauniit kuvat ja itse valokuvaus ovat aina olleet mieluisia minulle. En ole siis ammattivalokuvaaja (ainakaan vielä). Toimin tällä hetkellä vastuumyyjänä vaateliikkeessä. Olen myös opiskelija Haaga-Helia-ammattikorkeakoulussa, visuaalisen markkinoinnin linjalla. Asun Tampereella ja olen täällä töissä, mutta opintojani teen etänä. Kevytyrittäjyys valokuvaajana…

  Lue lisää