Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Olutasiantuntija, radiotoimittaja, opettaja ja kirjailija – Viikon Kevytyrittäjä Anikó on kaikkea tätä ja enemmän!

viikon-kevytyrittaja-Aniko-Lehtinen

Kuka olet?

Olen juomatoimittaja, olutkirjailija, opettaja, radiotoimittaja ja olutasiantuntija. Minulla on myös oma blogi Punavuori Gourmet, sekä ystäväni Elsan kanssa oma podcast Radio Helsingissä, nimeltään Elsan ja Anikon Kupla. Teen olutaiheista radio-ohjelmaa nimeltään Kippis Radio Helsingissä, jota rakastan kovin!

Mitä teet?

Kirjoitan juomista, ruoasta, elämysbusineksestä, pidän juomaluentoja sekä opetan ravintola-alan koulussa. Pidän viikoittaista radio-ohjelmaa sekä podcastia Radio Helsingissä ja kirjoitan väitöskirjaa Helsingin yliopistolla.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen ollut freelancer vasta alle vuoden ja opettelen ammattia, enkä halua vielä sitoutua mihinkään yritysmuotoon. UKKO.fi on toiminut kohdallani erinomaisesti ja olen tyytyväinen, kun saan käyttää aikaani sellaiseen, mistä pidän ja UKKO.fi hoitaa ikävät rutiinit.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Sellaista ei ole. Olen tällä viikolla tehnyt olutta, kirjoittanut siitä, tehnyt podcastia viihteestä, kuvannut ruokaa, käsitellyt kuvia, haastatellut ihmisiä ja ollut itse haastateltavana.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Se, että voi tehdä mitä vain! Jokainen työpäivä on erilainen.

Aniko Lehtinen

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan olla kärsivällisempi ja miettiä enemmän mihin suuntaan vien uraani.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tämä on erittäin kätevä tapa aloittaa yrittäjyys tai tehdä sivutöinä hauskoja projekteja.

Anikon meneillään olevia projekteja löydät esimerkiksi täältä:

Kotisivut ja blogi:

Aniko Lehtinen
Punavuori Gourmet
Elsan ja Anikon Kupla – Radio Helsinki

Facebook:

Aniko Lehtinen
Punavuori Gourmet
Elsan ja Anikon Kupla

Twitter & Instagram:

@anikomaria

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Eläinlääkäri ja koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo

  Viikon kevytyrittäjämme, eläinlääkäri Kirsi Zibelina Armassalo, hoitaa suurella sydämellä niin pienet kuin suuretkin eläinpotilaat! Kuka olet? Olen eläinlääkäri-koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo. Toimin kevytyrittäjänä pisteessä Konitohtori Nalle Karhulassa, Kotkassa. Olen terveydenhuoltoeläinlääkäri usealle sikalalle. Teen mielelläni kotikäyntejä niin pien- kuin suureläimille. Mitä teet? Hoidamme Konitohtorin puolesta kaikkia eläimiä, niin isoja kuin pieniäkin. Repertoaariimme kuuluu kaikki perushoidot ja -leikkaukset sekä lisäksi fysioterapeuttiset…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat “Kevytyrittäjyys oli loistava vaihtoehto” – KoruPiira valmistaa kaiken käsityönä

  Kuka olet? Olen Anu, 24-vuotias tyvär Iistä. Olen kotoisin Peräpohjolasta, Ranualta. Olen jalometallialan opiskelija, ja saan opintoni päätökseen maaliskuussa. Mitä teet? Tällä hetkellä käyn Oulun seudun ammattiopistossa jalometallialaa. Koulua on jäljellä enää muutama kuukausi, jonka jälkeen olen valmistunut koruartesaaniksi. Valmistan kierrätyshopeasta ja -kullasta pieniä koruja, joihin lisään usein erilaisia pintoja sekä jonkun irtonaisen, koruun ääntä tuottavan osan. Miten päädyit kevytyrittäjäksi?…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat “Soita skotti apuun” – Graeme muutti rakkauden perässä Suomeen ja ryhtyi kevytyrittäjäksi

  Olen Graeme Brown, mies Soita Skotti apuun -palvelun takaa. Asuin elämäni ensimmäiset 46 vuotta Skotlannissa, jonka jälkeen seurasin sydäntäni Suomeen. Nyt olen ollut täällä melkein puoli vuotta. Asettuminen on sujunut hyvin ja alan hiljalleen ottaa haltuun sekä kieltä että kulttuuria. Pidän käsillä työskentelystä ja omaankin laajalti eri taitoja, joita hyödyntää. Sain tällä viikolla kuntoon suomalaisen henkilötunnukseni, pankkitilin sekä verokortin, joten…

  Lue lisää