Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Matilda Komulainen teki lahjakkuudestaan osa-aikaisen työn

viikon-kevytyrittaja-Matilda-Komulainen-blogiin

Olen Matilda Komulainen, 19-vuotias juuri lukiosta ylioppilaaksi valmistunut nuori nainen Lahdesta.

Mitä teet?

Toteutan kaupallisia yhteistöitä pääosin Instagramissa erilaisten yrityksien kanssa. Lisäksi suoritan valokuvauskurssia, joka avaa minulle ovet valokuvaajan ammattiin.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen aina ollut luova ja omasta mielestä lahjakas – etenkin tässä valokuvausjutussa. Tykkään tehdä asioita itse ja toteuttaa niitä haluamallani tavalla. Olen panostanut aina kuviini, jotka ensi kertaa vuosia sitten saavuttivat kiinnostuneita yrityksiä. Tartun itseäni kiinnostaviin ehdotuksiin, jos meillä on asiakkaan kanssa yhteinen tavoite ja päämäärä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Olen viettänyt viimeiset 12 vuotta elämästäni koulun penkillä. Tänä kesänä suoritan valokuvauskurssin, jonka jälkeen pidän välivuoden opiskelusta töiden parissa. Tsekkaan päivittäin sähköpostit, joihin pyrin vastaamaan mahdollisimman pian. Päivitän somea, editoin kuvia ja kuvaan kirjaimellisesti – kaikkialla!

Matilda Komulainen valokuva

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. On mahtavaa päästä toteuttamaan omia ideoita ja saada lopputulos, johon asiakas sekä minä itse ollaan tyytyväisiä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Itsensä kehittäminen lienee ikuinen projekti. Aina voi kehittyä ja kouluttautua lisää!

Olen innokkaana oppimassa uutta, mutta tällä hetkellä inspiraationi ja halukkuus kehittyä keskittyy valokuvaukseen. Mutta koskaan ei tiedä, mistä esimerkiksi vuoden päästä itsensä löytää!

Matilda Komulainen valokuva 2

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Kaikki on mahdollista – kunhan vain uskot niin! Ihanaa ja aurinkoista kesää, muistakaa myös levätä. ?

Matildan hienoja kuvia voit seurata somessa:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Oona Edelberg kouluttaa ihmisen parhaita ystäviä

  Olen Oona Edelberg, 26-vuotias eläintenkouluttaja Siilinjärveltä. Minulla on viisi koiraa, joiden kanssa harrastan suojelua, tokoa, noseworkkia ja vesipelastusta. Mitä teet? Koulutan koiria ja heidän henkilökuntaansa. Pääsääntöisesti pidän kursseja ja yksityistunteja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Oman yrityksen perustaminen tuntui vielä liian isolta haasteelta ja halusin turvallisesti kokeilla mitä se on. Kouluttajat lähes poikkeuksetta työskentelevät yrittäjinä alallani. Tekemälleni työlle oli kysyntää ja minun…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kolmannen polven maalari Pauli Tiitinen: "Kevytyrittäjyys antoi aikaa miettiä yrittäjyyden tuomaa lisäpainoa arkeen"

  Olen Pauli Tiitinen, Etelä-Savosta kotoisin ja tällä hetkellä Helsingissä ja lähialueilla vaikuttava maalausalan monipuolinen osaaja. Maalarin työ ammattina oli kai iskostunut päähäni jo pienenä poikana pappani ja isäni matkassa, seuraten heidän maalaamistaan saneerauskohteissa. Maalipurkit, tapettirullat ja maalarin työvälineet olivat jatkuvasti suurena kiinnostunuksen kohteena ja tarjosivat paljon tutkittavaa pienelle pojalle. Tämä varmasti osaltaan vaikutti tulevaisuuden ammatinvalintaani. Koulun penkiltä oppia, työmaalta kokemusta…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuuli Ahonen on kääntäjä-kevytyrittäjä, joka määrää itse työaikansa

  Kuka olet? Olen Tuuli Ahonen, kääntäjä kieliparissa suomi-englanti. Teen erilaisia suomen ja englannin kieliin liittyviä asiantuntijatehtäviä. Teen samalla jatko-opintojani Itä-Suomen yliopistossa. Parasta työssäni on sen monipuolisuus; koskaan ei ole tylsää. Mitä teet? Teen erilaisia käännöstöitä, kuten asiatekstikäännöksiä sekä ohjelmatekstityksiä. Toimin toisinaan myös copywriterina, tulkkina sekä oikolukijana. Tavallinen työpäiväni alkaa suhteellisen myöhään, kunhan herään! Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Päädyin kevytyrittäjäksi kääntäjäksi valmistuttuani,…

  Lue lisää