Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Matilda Komulainen teki lahjakkuudestaan osa-aikaisen työn

viikon-kevytyrittaja-Matilda-Komulainen-blogiin

Olen Matilda Komulainen, 19-vuotias juuri lukiosta ylioppilaaksi valmistunut nuori nainen Lahdesta.

Mitä teet?

Toteutan kaupallisia yhteistöitä pääosin Instagramissa erilaisten yrityksien kanssa. Lisäksi suoritan valokuvauskurssia, joka avaa minulle ovet valokuvaajan ammattiin.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen aina ollut luova ja omasta mielestä lahjakas – etenkin tässä valokuvausjutussa. Tykkään tehdä asioita itse ja toteuttaa niitä haluamallani tavalla. Olen panostanut aina kuviini, jotka ensi kertaa vuosia sitten saavuttivat kiinnostuneita yrityksiä. Tartun itseäni kiinnostaviin ehdotuksiin, jos meillä on asiakkaan kanssa yhteinen tavoite ja päämäärä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Olen viettänyt viimeiset 12 vuotta elämästäni koulun penkillä. Tänä kesänä suoritan valokuvauskurssin, jonka jälkeen pidän välivuoden opiskelusta töiden parissa. Tsekkaan päivittäin sähköpostit, joihin pyrin vastaamaan mahdollisimman pian. Päivitän somea, editoin kuvia ja kuvaan kirjaimellisesti – kaikkialla!

Matilda Komulainen valokuva

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa. On mahtavaa päästä toteuttamaan omia ideoita ja saada lopputulos, johon asiakas sekä minä itse ollaan tyytyväisiä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Itsensä kehittäminen lienee ikuinen projekti. Aina voi kehittyä ja kouluttautua lisää!

Olen innokkaana oppimassa uutta, mutta tällä hetkellä inspiraationi ja halukkuus kehittyä keskittyy valokuvaukseen. Mutta koskaan ei tiedä, mistä esimerkiksi vuoden päästä itsensä löytää!

Matilda Komulainen valokuva 2

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Kaikki on mahdollista – kunhan vain uskot niin! Ihanaa ja aurinkoista kesää, muistakaa myös levätä. ?

Matildan hienoja kuvia voit seurata somessa:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Meikkaaja-maskeeraaja Aarni Mikkola

  Kuka olet? Olen 23-vuotias, elämäniloa täynnä oleva Meikkaaja-Maskeeraaja Helsingistä joka tekee töitä omassa unelma-ammatissaan ja nauttii siitä täysin voimin! Mitä teet? Teen töitä Freelancer Meikkaaja-Makeeraajana mm. mainoskuvauksien, teatterin, television, muodin sekä artistitöiden parissa. Toimin myös Freelancer Makeup- Artistina Make Up For Ever Finlandilla sekä Svenska Teaternilla. Koulutukseltani valmistuin ensin Parturi-Kampaajaksi Lahdesta 2011 ja Meikkaaja-Maskeeraajaksi 2015 Helsingistä. Suomessa nämä alat kulkevat…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kevytyrittäjyys valmisti Emiliaa yrittäjyyteen: "Yrityksen perustaminen oli pelottavimpia asioita, joita olen tehnyt"

  Olen Emilia Peuhkuri, monipuolinen kauneusalan yrittäjä. Liikkeeni KauneusStudio Emilia Peuhkuri sijaitsee Torikadulla Forssassa. Valmistuin vuonna 2013 meikkaaja-maskeeraajaksi ja viime vuonna parturi-kampaajaksi. Ennen ammattiopintojani olin kartuttanut työkokemusta kesätöissä. Lukion aikana työskentelin kesäisin huoltamon kassalla, baaritiskin takana ja kotona sikatilalla. UKKO.fi-laskutuspalvelua aloin käyttää kynsi- ja meikkipalveluiden laskuttamiseen opiskellessani hiusalaa. Kevytyrittäjyys oli minulle luonteva tapa päästä tekemään oman alani töitä opiskelun ohessa. Varsinainen yrittäjyys…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Rakennustyöntekijä Jussi Poutanen hyödyntää työssään Kjelpin ja UKKO.fi:n yhteistyötä!

  Viikon kevytyrittäjämme on tällä kertaa Jussi, 43-vuotias kahden pojan isä Tampereelta. Hänellä on markkinointinimi Peltityöt Jussi Poutanen, jolla kautta hän toteuttaa kattoremotteja ja kattojen korjaus- sekä huoltotöitä 20 vuoden kokemuksella. Jussin pääasiallinen toiminta-alue on Pirkanmaa, mutta hän voi sovitusti työskennellä muuallakin Suomessa. Mitä teet? Teen katto- ja rakennuspeltitöitä sekä kattoremontteja ja katon korjaustöitä. Sesonki on käynyt kuumimmillaan ja töitä on…

  Lue lisää