Looking for courier specific details?

UKKO.fi valokuvaajille – helppoa ja vaivatonta!

Kevytyrittäjyys on valokuvaajalle helpoin tapa laskuttaa omasta työstä ilman yritystä.

Hei! Huomaathan, että emme jatka Internet Explorer -selaimen tukemista rekisteröitymisessä mm. tietoturvasyiden takia. Suosittelemme, että otat käyttöösi jonkun muun selaimen (esim. Microsoft Edge, Chrome, tai Firefox).

Valokuvaaja ja kevytyrittäjä selaa kuvia järjestelmäkamerastaan

UKKO.fi on valokuvaajien uusi paras ystävä

Työskenteletkö valokuvaajana, tai innostaako sinua kuvaustöiden aloittaminen? Jos haluat itse päättää asiakkaistasi ja aikataulustasi sekä hinnoitella työsi itse, on UKKO.fi sinua varten!

Kevytyrittäjänä voit päättää itse, kenelle työsi teet, millaisella aikataululla ja mihin hintaan. UKKO.fi-laskutuspalvelu hoitaa laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvän byrokratian puolestasi.

  • Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin
  • Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan
  • Saat palkan tilillesi
  • Et ole kirjanpitovelvollinen
  • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa
  • Palveluumme rekisteröityminen on ilmaista

Palvelumme käytöstä maksat vain silloin, kun sinulla on ollut töitä. Kätevää, eikö? Tutustu hinnastoomme täällä!

Kevytyrittäjä ja valokuvaaja. Mies valokuvaa hääparia

Kevytyrittäjyys sopii loistavasti valokuvaajille – niin kokoaikaisille kuin keikkatyöläisille

Valokuvaajilla riittää töitä ympäri vuoden: on häitä, ylioppilasjuhlia, valmistujaisia, syntymäpäiviä, tapahtumia ja millon mitäkin kuvauskeikkoja. Paperityön tekeminen sekä tilitoimistojen perään soitteleminen vie kuitenkin monesti paljon aikaa itse työltä.

Tätä varten me olemme olemassa!

Me UKKO.fi:ssä teemme elämästäsi helpompaa ja hoidamme byrokratian puolestasi:

  • UKKO.fi huolehtii puolestasi laskut, kirjanpidon, vakuutukset
  • Sinun ei tarvitse perustaa y-tunnusta
  • Rekisteröityminen on ilmaista, eikä sitoumuksia ole
  • Maksat meille palvelumaksun vain silloin, kun sinulla on ollut keikkoja – kiinteitä kuluja ei ole!

Kevytyrittäjänä aikaasi vapautuu enemmän kuvaamiseen, asiakkaiden hankkimiseen, kuvausten suunnitteluun sekä kuvankäsittelyyn. Kiinnostuitko? Hienoa, jatka lukemista!

Kevytyrittäjä ja valokuvaaja. Nainen selaa järjestelmäkameraansa

Millaista on valokuvaajan työ ja kuinka siihen pääsee?

Valokuvaajan työssä tärkeää on taiteellinen silmä, luovuus ja kyky hahmottaa erilaisia tiloja sekä kuvakulmia. Hyvät vuorovaikutustaidotkin ovat olennaisia, sillä valokuvaaja pääsee tapaamaan työssään paljon ihmisiä; usein he ovat myös hänen kuvauksensa kohteena. Myös kuvien jälkikäsittely on osa työtä.

Valokuvaajat ovat yleensä erikoistuneet tiettyyn kuvausgenreen: heitä työskentelee muun muassa lehtivalokuvaajina, luontokuvaajina, mainoskuvaajina, muotokuvaajina, urheilukuvaajina ja laitoskuvaajina. Työ on monesti liikkuvaa, ja keikasta riippuen valokuvaaja saattaa joutua kuljettamaan paljonkin kuvauskalustoa mukanaan.

Koska työ on keikkamuotoista, työllistää moni valokuvaaja itsensä freelancerina.

Parhaiten valokuvaajaksi oppii oikeastaan tekemällä. Jos työ siis innostaa sinua, aloita kuvaus harrastuksena, ellet ole jo: kokeile erilaisia kuvakulmia, valokuvaa esimerkiksi sukujuhlissa ja pyydä kavereitasi malliksi. Harjoittele myös kuvien muokkausta esimerkiksi Photoshopilla.

Itseopiskelun ohella moni valokuvaaja käy kursseja aiheesta. Niitä voi suorittaa useissa eri paikoissa – ota selvää itsellesi sopivimmista vaihtoehdoista!

Tee valokuvillesi julkinen portfolio tai julkaise niitä Instagramissa; näin asiakkaat ja mahdolliset työnantajat voivat parhaiten löytää sinut. Sinun olisi myös hyvä löytää oma, persoonallinen tyylisi, joka erottaa sinut muista kuvaajista. Valokuvaajan työ on jatkuvaa oppimista ja tekniikoiden hiomista.

Ei juoksevia kuluja tai kuukausimaksuja

Toisinaan valokuvaajan työkeikat saattavat venyä pitkiksikin ja hän saattaa joutua päivän aikana kiertämään useassakin kohteessa. Onneksi UKKO.fi:n kautta onnistuu myös matkakorvausten laskutus!

Rekisteröityminen ja laskujen lähetys on UKKO.fi:llä ilmaista, ja halutessasi voit aloittaa laskuttamisen vaikka heti.

Palvelumme käytöllä ei ole juoksevia kuluja tai kuukausimaksuja, vaan palvelusta maksetaan vain palkanmaksun yhteydessä. Jos tuloja ei siis yhtenä kuukautena vaikka olekaan, ei sinun tarvitse myöskään maksaa.

Keskity siis portfoliosi täydentämiseen ja laskuta kuvauspalkkiot suoraan tilillesi – ilman omaa yritystä!

Kevytyrittäjä ja valokuvaaja. Freelance-valokuvaaja kuvaa merta

Kuka ostaa valokuvaajan työtä?

Valokuvaajasta ja hänen kuvausgenrestään riippuen hänen työtään voivat ostaa muun muassa erilaiset yritykset, järjestöt, mediat, mainostoimistot ja yksityisasiakkaat. Jälkimmäiset tilaavat valokuvaajia muun muassa häihin sekä muihin juhliin ja tapahtumiin.

Freelancerina toimivalla valokuvaajalla on tavallisesti omat verkkosivut, portfolio ja sosiaalisen median tilit. Niiden kautta toimeksiantajat pääsevät näkemään hänen töitään ja voivat ottaa häneen helposti yhteyttä.

Valokuvaan pääasiassa tapahtumia, henkilökuvia ja ruokaa laidasta laitaan, sekä yksityisille että yrityksille. Yksityisille olen kuvannut pääasiassa häitä. Yrityspuolella erilaiset tapahtumat ovat ominta alaani aina pikkujouluista yksityistilaisuuksiin.

Jenna Pietikäinen, kevytyrittäjä ja valokuvaaja

Freelance-valokuvaajan markkinointi ja työn hinnoittelu

Tärkeä osa ammatinharjoittajana toimivan kuvaajan työtä on kuvaamisen lisäksi asiakashankinta, kuvauksien suunnittelu ja kuvien jälkikäsittely. Toki kuvista voi tarjota digikuvien lisäksi mitä erilaisempia kuvatuotteita.

Valokuvaajalle työn markkinoinnissa olennaista ovat omat nettisivut ja portfolio; niiden avulla potentiaaliset asiakkaat arvioivat, haluavatko he juuri sinut kuvaajaksesi tärkeänä päivänään. Sosiaalinen media, erityisesti Facebook, on niin ikään oivallinen paikka markkinoida omaa työpanosta aktiivisesti.

Mietitkö valokuvaajana työsi hinnoittelua? Tutustu palkkasuosituksiin ja käytä apunasi myös hinnoitteluopastamme ja palkkalaskuriamme!

“Haluan käyttää jokaiseen kuvaustyöhöni kunnolla aikaa; se on minulle oikea tapa toimia. Minua inspiroi nähdä yhteys ihmisten välillä ja se, että voin kuvieni kautta näyttää heille, kuinka upeita he ovat.”

Mari Hakanen, Valokuvaaja ja opettaja

“Olen aktiivisesti käyttänyt useita eri laskutuspalveluja parin vuoden aikana. Nyt muut ovat tipahtaneet pois ja hoidan kaiken laskutuksen Ukon kautta. Homma toimii niin hyvin, että olen siirtänyt mahdollisen yrityksen perustamisen tulevaisuuteen.”

Juha Kauppinen, Freelancer-valokuvaaja

1. Tee työt2. Luo lasku3. Nosta palkka

UKKO.fi on kotimainen ja Suomen suurin kevytyrittäjyyspalvelu. Yrityksemme on kasvanut vauhdilla ja tänään jo yli 80 000 suomalaista käyttää palveluamme. Mikset liittyisi mukaan? Se tekee työn aloittamisesta helppoa, eikä velvoita sinua mihinkään.

Tee sitä mitä rakastat ja jätä byrokratia UKKO.fi:n huoleksi!
Rekisteröidy tänään