Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Antista tuli metsäpalveluita tarjoava yrittäjä ja työnantaja kevytyrittäjyyden kautta!

metsäpalvelu-antti-kiviranta-

Hei! Olen Antti Kiviranta, perheenisä ja metsäpalveluyrittäjä Pohjois-Satakunnan Pomarkusta.

Elämäni on mennyt metsään jo pienestä pojasta alkaen. Rakkaan setäni mukana sain olla metsätöissä jo alakouluiästä alkaen. Kuokan, kirveen ja raivaussahan kanssa opeteltiin metsänhoitoa. Monet syys- ja hiihtolomat menivät sedän kanssa taimikoita hoitaessa, ojia avatessa tai mummoni kotitilan rajoja tarkistaessa.

Setäni kanssa joskus istuttiin ojanpenkalla ja huutelimme korpille evästauolla. Kerran hassutimme käkeä matkimalla sen kukkumista. Mutta varsinainen ammatinvalinta ja työura vei kristilliseen nuorisotyöhön maailmalle.

Laskutuspalvelun käyttäjäksi sattumalta

Muutama vuosi sitten perheemme elämäntilanne muuttui radikaalista ja minun piti etsiä tavallinen päivätyö. Suomeen paluumuuttajana ei kuitenkaan ollut helppo löytää omaa paikkaa taas kotimaisilta työmarkkinoilta.

Antti Kiviranta metsäpalvelu

Hakiessani työtä yhdestä metsäpalveluyrityksestä, kuulin ohimennen UKKO.fi-palvelusta. Tutustuttuani siihen, oivalsin heti, että tämä on minun juttuni. Laskutuspalvelun kautta pääsin metsäpalveluyrityksiin töihin nopeasti. Työt sovittiin aina urakka kerrallaan. Samaan aikaan toimin puolisoni omaishoitajana ja minun oli vaikea sitoutua mihinkään pitkäaikaiseen työsuhteeseen.

UKKO.fi:n asiakaspalvelu auttoi minut hyvin alkuun ja parin vuoden aikana kypsyi päätös oman yrityksen perustamisesta. Ilman kevytyrittäjyyttä en olisi varmaan koskaan alkanut yrittäjäksi.

Kevytyrittäjyys opetti yrittäjyyteen

UKKO.fi-palvelun kautta opin paljon yrittäjänä toimimisesta. Palkkalaskurilla opettelin laskemaan urakat kannattaviksi ja kilpailukykyisiksi. Myös kevytyrittäjän opas oli ahkerasti käytössä. Eniten minua hämmästytti UKKO.fi:n asiakaspalvelun nopeus. Vaikka tiesin, että palvelussa on kymmeniätuhansia käyttäjiä, sain aina vastauksen nopeasti ongelmaani ja pääsin töissä eteenpäin.

Antti Kiviranta metsäpalvelu 2

Tällä hetkellä toimin itse metsäpalveluyrittäjänä. Minulla on kaksi kokoaikaista työntekijää ja osa-aikaisia työntekijöitä UKKO.fi-palvelun kautta. Työntekijäni ovat hämmästelleet laskutuspalvelun joustavuutta ja toimivuutta. Sen kautta useampi pitkäaikaistyötön on päässyt takaisin työelämään.

Kevytyrittäjyyttä jo toisessa polvessa

UKKO.fi-palvelu sopii hyvin niille, jotka miettivät oman yrityksen perustamista. Sen kautta oppii näkemään yrittäjän elämää ja työtä. Palvelun helppous on siinä, että se ei sido varsinaisesti mihinkään. Jos oma ala ei työllistäkään riittävästi, kevytyrittäjänä on helppo kokeilla siipiään toisella alalla. UKKO.fi-palvelun kautta on työttömän myös helppo täyttää aktiivimallin edellyttämä työnhakijan oma aktiivisuus työmarkkinoilla.

Olen opettanut myös omille lapsilleni yrittäjyyttä. UKKO.fi-palvelun kautta on huomattavasti helpompi saada kesätyötä yrityksiltä. Yrittäjän on helppo ottaa kesätyöntekijä laskutuspalvelun kautta. Siinä säästyy monelta hallinnolliselta työltä.

Meidän juniorit ovatkin innostuneet palvelusta.

Suosittelisin tällaistä kevytyrittäjyyttä kaikkiin ammatillisiin opintoihin mukaan. Sitä kautta saa arvokasta kokemusta työmarkkinoilta. Myös työtä hakiessa on suuri etu, jos osaa katsoa asioita myös yrittäjän näkökulmasta.

Metsäpalveluasioissa Antin yrityksen Metsäpalvelu Kiviranta tmi tavoitat joko sähköpostilla metsapalvelu.kiviranta@outlook.com tai puhelimitse 0400205287.

REKISTERÖIDY KEVYTYRITTÄJÄKSI

Haluatko sinäkin kertoa oman yrittäjatarinasi?

Yrittäjätarina on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen ammattilaisia, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi kevytyrittäjyyden kautta. Me haluaisimme kuulla, miten sinusta tuli yrittäjä!

Ota yhteyttä markkinointi@ukko.fi, niin pääset kertomaan tarinasi.

Milla-Maria Karvinen

Milla on kynäniekka ja esteetikko, joka innostuu uuden oppimisesta ja näyttävästä sisältömarkkinoinnista. Tuottamallaan sisällöllä hän haluaa inspiroida ihmisiä löytämään sen oman juttunsa ja hyödyntämään kykyjään työelämässä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Yrittäjyyden alkutaipaleella

  Kulunut vuosi on mullistanut elämäni. Lyhyessä ajassa olen kulkenut taipaleen tavallisesta toimistotyöntekijästä opiskelijaksi ja kevytyrittäjyyden kautta yrittäjyyden polulle. Sellainen minä aina olen: Pohdin ja punnitsen asioita tarkoin, mutta kun jokin juttu tuntuu omalta ja oikealta, tartun tuumasta toimeen saman tien. Luonnosta voimaa ja koulutuksesta vauhtia uudelle alalle Viime vuoden lokakuussa hain mukaan Kiljavan opistolla järjestettävään luontomatkailun ohjelmapalvelu- ja tapahtumatuottajan koulutukseen,…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Niko Saarela: “Tehkää sellaista työtä mikä antaa matkanne varrelle elämyksiä joista nautitte.”

  Kuka olet? Olen Niko Saarela, intohimoinen kamppailu-urheilija, tietokirjailija, SLU:n koulutettu valmentaja, sekä kahvakuulatreeni.com:n sertifioitu kahvakuulaohjaaja. Lisäksi toimin itsenäisenä jälleenmyyjänä Pm International:in hyvinvointi- ja ravintolisien parissa. Liikunta ja urheilu on kuulunut elämääni jo lähes kahden vuosikymmenyksen ajan. Kokeilujen myötä lajien kirjo ja oman tiensä löytäminen on ollut huikea matka minuuteen, jolla on jokainen päivä jotain uutta annettavaa ja opittavaa loppu elämään. Harrastuksina…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Personal Trainer ja hyvinvointialan yrittäjä Kira Koskela

  Elokuun kuukauden yrittäjämme on Kira Koskela, hämeenlinnalainen hyvinvointialan yrittäjä sekä entinen kilpauimari. Entisenä kilpa-uimarina hän on tottunut pistämään itsensä likoon ja harjoittelemaan nousujohteisesti. Urheilutaustaa häneltä löytyy myös kuntosalin puolelta, kuten mm. fitnes-tyyppisestä treenaamisesta. Kira on myös toiminut aiemmin mm. Fustra- yksilövalmentajana, valmentanut Arabiemiraateissa musliminaisten fysiikka- ja ravintovalmennusta sekä toiminut Personal Trainerina Fitness24sevenillä. Miten päädyit yrittäjäksi? Pohdin yrittäjyyttä ensimmäisen kerran vuosi…

  Lue lisää