Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Antista tuli metsäpalveluita tarjoava yrittäjä ja työnantaja kevytyrittäjyyden kautta!

metsäpalvelu-antti-kiviranta-

Hei! Olen Antti Kiviranta, perheenisä ja metsäpalveluyrittäjä Pohjois-Satakunnan Pomarkusta.

Elämäni on mennyt metsään jo pienestä pojasta alkaen. Rakkaan setäni mukana sain olla metsätöissä jo alakouluiästä alkaen. Kuokan, kirveen ja raivaussahan kanssa opeteltiin metsänhoitoa. Monet syys- ja hiihtolomat menivät sedän kanssa taimikoita hoitaessa, ojia avatessa tai mummoni kotitilan rajoja tarkistaessa.

Setäni kanssa joskus istuttiin ojanpenkalla ja huutelimme korpille evästauolla. Kerran hassutimme käkeä matkimalla sen kukkumista. Mutta varsinainen ammatinvalinta ja työura vei kristilliseen nuorisotyöhön maailmalle.

Laskutuspalvelun käyttäjäksi sattumalta

Muutama vuosi sitten perheemme elämäntilanne muuttui radikaalista ja minun piti etsiä tavallinen päivätyö. Suomeen paluumuuttajana ei kuitenkaan ollut helppo löytää omaa paikkaa taas kotimaisilta työmarkkinoilta.

Antti Kiviranta metsäpalvelu

Hakiessani työtä yhdestä metsäpalveluyrityksestä, kuulin ohimennen UKKO.fi-palvelusta. Tutustuttuani siihen, oivalsin heti, että tämä on minun juttuni. Laskutuspalvelun kautta pääsin metsäpalveluyrityksiin töihin nopeasti. Työt sovittiin aina urakka kerrallaan. Samaan aikaan toimin puolisoni omaishoitajana ja minun oli vaikea sitoutua mihinkään pitkäaikaiseen työsuhteeseen.

UKKO.fi:n asiakaspalvelu auttoi minut hyvin alkuun ja parin vuoden aikana kypsyi päätös oman yrityksen perustamisesta. Ilman kevytyrittäjyyttä en olisi varmaan koskaan alkanut yrittäjäksi.

Kevytyrittäjyys opetti yrittäjyyteen

UKKO.fi-palvelun kautta opin paljon yrittäjänä toimimisesta. Palkkalaskurilla opettelin laskemaan urakat kannattaviksi ja kilpailukykyisiksi. Myös kevytyrittäjän opas oli ahkerasti käytössä. Eniten minua hämmästytti UKKO.fi:n asiakaspalvelun nopeus. Vaikka tiesin, että palvelussa on kymmeniätuhansia käyttäjiä, sain aina vastauksen nopeasti ongelmaani ja pääsin töissä eteenpäin.

Antti Kiviranta metsäpalvelu 2

Tällä hetkellä toimin itse metsäpalveluyrittäjänä. Minulla on kaksi kokoaikaista työntekijää ja osa-aikaisia työntekijöitä UKKO.fi-palvelun kautta. Työntekijäni ovat hämmästelleet laskutuspalvelun joustavuutta ja toimivuutta. Sen kautta useampi pitkäaikaistyötön on päässyt takaisin työelämään.

Kevytyrittäjyyttä jo toisessa polvessa

UKKO.fi-palvelu sopii hyvin niille, jotka miettivät oman yrityksen perustamista. Sen kautta oppii näkemään yrittäjän elämää ja työtä. Palvelun helppous on siinä, että se ei sido varsinaisesti mihinkään. Jos oma ala ei työllistäkään riittävästi, kevytyrittäjänä on helppo kokeilla siipiään toisella alalla. UKKO.fi-palvelun kautta on työttömän myös helppo täyttää aktiivimallin edellyttämä työnhakijan oma aktiivisuus työmarkkinoilla.

Olen opettanut myös omille lapsilleni yrittäjyyttä. UKKO.fi-palvelun kautta on huomattavasti helpompi saada kesätyötä yrityksiltä. Yrittäjän on helppo ottaa kesätyöntekijä laskutuspalvelun kautta. Siinä säästyy monelta hallinnolliselta työltä.

Meidän juniorit ovatkin innostuneet palvelusta.

Suosittelisin tällaistä kevytyrittäjyyttä kaikkiin ammatillisiin opintoihin mukaan. Sitä kautta saa arvokasta kokemusta työmarkkinoilta. Myös työtä hakiessa on suuri etu, jos osaa katsoa asioita myös yrittäjän näkökulmasta.

Metsäpalveluasioissa Antin yrityksen Metsäpalvelu Kiviranta tmi tavoitat joko sähköpostilla metsapalvelu.kiviranta@outlook.com tai puhelimitse 0400205287.

REKISTERÖIDY KEVYTYRITTÄJÄKSI

Haluatko sinäkin kertoa oman yrittäjatarinasi?

Yrittäjätarina on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen ammattilaisia, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi kevytyrittäjyyden kautta. Me haluaisimme kuulla, miten sinusta tuli yrittäjä!

Ota yhteyttä markkinointi@ukko.fi, niin pääset kertomaan tarinasi.

Milla-Maria Karvinen

Milla on teräväkynäinen sisällöntekijä, joka innostuu uuden ideoinnista, vanhan kehittämisestä ja vaikuttavasta viestinnästä. Vapaa-ajalla hän rentoutuu lenkkeilemällä lähimetsässä hyvä podcast tai musiikki kuulokkeissa.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Hanne Kivioja pitää etälaulutunteja poikkeusaikana

  Kuka olet? Minä olen Hanne Kivioja, laulaja ja laulunopettaja. Asun tällä hetkellä Jyväskylässä, missä opiskelen musiikkipedagogiikkaa. Mitä teet? Olen yksi niistä onnekkaista, joka saavat tehdä työkseen sitä, mitä rakastaa eniten koko maailmassa! Musiikki on aina ollut iso osa elämääni laulamisen muodossa. Laulunopettamisen myötä kokonaiskäsitykseni musiikin ja laulamisen eheyttävästä voimasta on vielä entisestään moninkertaistunut. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen ollut kevytyrittäjänä jo…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Leena Honkajuuri yhdistää rakkaan hevosharrastuksensa viestinnän ja markkinoinnin työpajoihinsa

  Olen Leena, 36-vuotias kahden lapsen äiti ja innokas hevosharrastaja. 5-vuotias poikani totesi, että olen palapelien rakentaja, ja näin koenkin. Rakentamieni palapelien palasina ovat kommunikaatio, viestintä ja markkinointi! Mitä teet? Teen viestintää ja markkinointia eri yrityksille: tehokkaita täsmäiskuja esimerkiksi ansaitun mediajulkisuuden tai oman verkkonäkyvyyden kasvattamiseksi tai oman viestinnän kirkastamiseksi. Autan asettamaan viestinnälle ja markkinoinnille mitattavat tavoitteet. Teen viestinnän suunnittelua ja toteutan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Eliisa Tuisku panostaa timanttisiin somesisältöihin

  Mä olen Estetiikan Evankelista, Eliisa Tuisku. Olen kuvataiteilija ja tuottaja, eli yhden naisen sisällöntuotantotoimisto! Silloin kun en tee timanttista tubesisältöä, tuijotan ateljeellani kuivuvaa maalia. Oon pohjalaanen Helsingis, joten mulla ei oo luontaasta nöyryyttä. Muuten mussa ei sitte vikoja ookkaa. Mitä teet? Olen toipuva someskeptikko: en uskonut, että minun kannattaa tehdä videosisältöä someen, koska “tiesin”, että siten ei voi tehdä tuloksellista…

  Lue lisää