Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Ohjelmoija – kevytyrittäjyys on täydellinen työmuoto

koodari

Ohjelmoija voi tehdä työtä vaikka palmun alla! Projekti on helppo ottaa vastaan, kun palkkaan liittyvät paperityöt hoituu kuin huomaamatta.

Työskenteletkö koodarina ohjelmoinnin tehtävissä? Hienoa! Koodaus on tänä päivänä hyvin arvostettu ja kysytty taito, jolla aukeaa lukemattomia mahdollisuuksia erilaisiin tehtäviin. Sinulla saattaa olla verkkosivujen ja tietokantojen koodausta, pelejä tai ohjelmointiprojekteja. Nämä vievät kuitenkin itsessään paljon aikaa, jolloin kirjanpidon sekä taloushallinnon tehtävien tekeminen voi töiden jälkeen turhauttaa.

Kevytyrittäjyys on loistava työmuoto lahjakkaille koodareille tai web-designereille, joilta taipuu verkkosivujen ja eri ohjelmistojen suunnitelu ja kehitys. Miksikö? UKKO.fi:n kautta työskentelet vapaasti ja kerrytät kokemustasi sekä asiakakuntaasi ilman juoksevia kuluja. Saat laajennettua portfoliotasi työnhakua tai oman yrityksen perustamista varten ja teet taitojasi tunnetuksi. Päätät myös itse mitä, missä ja milloin teet!

Kevytyrittäjänä työskennellessä sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia yrittäjän byrokratiasta – UKKO.fi hoitaa sen laskutuksen yhteydessä puolestasi. Sinä otat keikan vastaan ja me hoidamme loput. Me tilitämme laskuttamastasi summasta verot ja muut pakolliset maksut, jonka jälkeen sinä nostat loput palkkana.

Jos kuitenkin tarvitset y-tunnuksen tai toiminimen on UKKO Pron taloushallinnon palvelumme ratkaisu. Kun haluat tehdä yrittäjyyden taipaleestasi mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista, valitse toiminimiyrittäjyys. Tarjoamme nykyaikaiset työkalut taloushallintoon, joiden avulla hoituu niin automaattinen kirjanpito, laskutus kuin reaaliaikaisen taloudenhallinnan seuranta. Näin sinulla jää enemmän aikaa keskittyä koodin kirjoittamiseen, suunnitteluun, dokumentointiin, testaukseen ja virheiden korjaamiseen.

Freelancer-koodaajan työnkuva

Ohjelmoijana vain tuloksilla on merkitystä, pelkästä läsnäolosta ei rahaa kerry. Koodaa, testaa, korjaa ja metsästä bugeja, mutta jätä paperiduuni vähemmälle. Näppäränä tekijänä ja osaavana koodin kirjoittajana ohjelmointiin liittyvän kielitaidon voi muuttaa käteiseksi jopa paikasta riippumatta, vaikka palmun alta, kun kontaktit asiakkaisiin on luotu.

Ohjelmoinnilla tienaa vaikka opintojen ohella tai osa-aikaisena projektina. Tämä on työ, joka voi toimia niin kuin haluat.

Logiikalla tuotoksista toimivia kokonaisuuksia

Jos hallitset loogisen ajattelun ja kyvyn hallita monia pieniä toisistaan riippuvia asioita, keskity ohjelmoimaan asiakkaidesi tarpeisiin räätälöityjä duuneja. Ohjelmoijana voi tehdä omia projekteja tai mennä mukaan yhteisprojekteihin, joista saa enemmän tai vähemmän lisätienestiä.

Surraus ja ruksutus muuntuu rahaksi, kun ongelmat on ratkaistu ja koodi toimii. Koodaat sitten webbiä, tietokantoja tai vaikka pelejä, niin ammattitaitoa voi ylläpitää ohjelmointiprojektien kautta. Tätä varten ei tarvitse edes omaa yritystä, vaan voit keskittyä oleelliseen eli koodiin. Näin pääset pätevöitymään ja saat samalla luotua suhteita.

Omat ohjelmointiprojektit vievät oman aikansa, joten miksei sellaisista sitten laskuttaisi mahdollisimman vähällä työllä ja nopeasti? Ulkoista paperihommat ja keskity olennaiseen eli koodin kirjoittamiseen, suunnitteluun, dokumentointiin, testaukseen ja virheiden korjaamiseen.

Koodari tarvitsee kommunikaatio- ja kielitaitoa
Kun asiakas on omasi, ohjelmistosuunnittelu on usein paljon muutakin kuin koodien naputtelua koneella. Kaikki lähtee asiakkaiden tarpeesta ja aikaa menee myös palavereihin sekä yhteisymmärryksen saavuttamiseen.

Myös ohjelmointikielen kanssa kannattaa olla tarkkana. Ei kannata nyprätä kuolevien kielien kanssa, vaan opetella käytetyimmät. Toimivilla kokeiluilla ja asiakkaille myydyillä projekteilla saa CV-kelpoista materiaalia, joka auttaa eteenpäin uralla. Hyvät duunit mainostavat itseään, kuten myös tyytyväiset asiakkaat.

Vertaa toiminimiyrittäjyyttä ja kevytyrittäjyyttä!

Keskity koodiin ja siirry automaattisempaan arkeen UKKO Pron avulla

UKKO Pron avulla automatisoit kaikki toistuvat kuukausittaiset rutiinityöt, jotka vievät tarpeettomasti aikaasi. Automatiikan avulla myös ihmisten tekemät inhimilliset virheet vähenevät. Täydennämme automaatiota niissä tilanteissa, joissa ihmistä vielä tarvitaan ja olemme aina apunasi, kun haluat. Ei siis huolta, kirjanpitoasiasi ovat osaavissa käsissä.

Eikö olisi mukavempaa luoda ja lähettää laskuja sekunneissa? Ja antaa automaation hoitaa kirjanpitosi kokonaan?

Sinulla on aina käytössäsi kirjanpitäjän maksuton tuki sekä nykyaikaiset taloushallinnon työkalut yhdellä kiinteällä hinnalla. Olemme täällä yrittäjiä varten!

mieskoodari tietokoneella

 

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit:

 • Ammatit Liikunta-alan ammattilainen? Myy omaa osaamistasi itsenäisesti!

  Laskuta työsuoritteesi ilman omaa yritystä.  UKKO.fi hoitaa laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt. Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin. Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan. Saat palkkaa. Et ole kirjanpitovelvollinen. Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa. Laskuta personal trainerin, liikuntaohjaajan ja valmentajan töistä helposti ilman omaa yritystä.…

  Lue lisää
 • Ammatit Sesonkitöihin Lappiin? – Laskuta työsi ilman omaa yritystä!

  Laskuttaminen UKKO.fi:n kautta onnistuu muutamassa minuutissa Tartu sesonkitöihin ja nosta palkka talteen! UKKO.fi tarjoaa myös sesonkityöntekijöille helpon tavan laskuttaa asiakastyöt ilman oman yrityksen perustamista. Tämä on mahdollista UKKO.fi:n helppokäyttöisen verkkopalvelun avulla. UKKO.fi:n käyttäjänä sinun ei tarvitse tehdä paperitöitä, vaan voit keskittyä tekemään sitä mitä rakastat. Vuonna 2012 perustetulla palvelulla on jo yli 160 000 käyttäjää. Luo itsellesi ilmainen käyttäjätili ja pääset…

  Lue lisää
 • Ammatit Laskuta personal trainerin työt helposti kevytyrittäjänä – ilman yrittäjän paperitöitä!

  Tee sitä mitä rakastat! Keskity valmennukseen ja anna Ukon hoitaa byrokratia UKKO.fi tarjoaa personal trainereille helpon tavan laskuttaa asiakastyöt ilman oman yrityksen perustamista. Tämä on mahdollista UKKO.fi:n helppokäyttöisen verkkopalvelun avulla. UKKO.fi:n käyttäjänä sinun ei tarvitse tehdä paperitöitä, vaan voit keskittyä tekemään sitä mistä nautit. Palvelulla on jo yli 100 000 aktiivista käyttäjää. Luo itsellesi ilmainen käyttäjätili ja pääset heti luomaan…

  Lue lisää