Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Patsas rohkeudelle lahjoitettiin Suomen Yrittäjille

patsarohkeudelle_lahjoitus_v1

Tiedote medialle 26.11.2020, vapaasti julkaistavissa

Suomen suurin kevytyrittäjäpalvelu, UKKO.fi, lahjoitti marraskuun alussa Kansalaistorilla esillä olleen itsenäisten yrittäjien patsaan Suomen Yrittäjille. Patsas oli osa UKKO.fin laajempaa kampanjaa.

– Tavoitteenamme oli nostaa keskustelua itsenäisten yrittäjien asemasta, kertoa heidän tarinoitaan ja auttaa saamaan yksinyrittäjien ja kevytyrittäjien ääni esille. Ehdimme kaiverruttamaan patsaaseen satoja nimiä niiden kolmen päivän aikana, joina patsas seisoi Kansalaistorilla ja keräsimme kymmenittäin hienoja yrittäjätarinoita. Tavoitteenamme on vielä kertoa yli sata tarinaa yrittäjyydestä, UKKO.fin toimitusjohtaja Ukko Kumpulainen iloitsee.

Patsaslahjoituksen vastaanotti Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

– Yksinyrittäjien määrä on kasvanut tällä vuosituhannella Suomessa yli 60 000 työllisellä, lisäksi kevytyrittäjyyden huomattava kasvu kertoo yrittäjämäisen työnteon kiinnostavan suomalaisia, Kujala sanoo.

Kujala mukaan koronakriisin jälkeinenkin kasvu nojaa entistä enemmän pienyrittäjien varaan.

– Haluan kuitenkin muistuttaa, että kukaan yrittäjä ei toimi yksin. Suomesta on tullut yhä pienempien verkostonoituneiden yrittäjien talous.

Kujala kehuu kevytyrittäjyyden olevan hieno ilmiö, jonka myötä monella mahdollistuu väylä kokoaikaiseen yrittäjyyteen testaamalla näin yritysideansa ja oman osaamisen toimivuutta.

– Suomen Yrittäjät ottaa ilolla patsaan vastaan. On todella hienoa, että UKKO.fi on oman liiketoimintansa lisäksi kantamassa yhteiskuntavastuuta ja nostamassa näin yrittäjyyden arvostusta, Kujala sanoo.

Patsas rohkeudelle on kolmen itsenäisen yrittäjän, Aatu Itkosen, Tiina Jakobssonin ja Risto Viitasen, näköispatsas.

– Halusimme lahjoittaa patsaan eteenpäin, jotta itsenäisten yrittäjien asema ja tärkeys nähdään jatkossakin. Suomen Yrittäjät on luonnollinen jatkumo yrittäjätarinoiden esilletuomiseen ja itsenäisille yrittäjille tehty kunnianosoitus päätyy mielestämme näin juuri oikealle taholle. Toivottavasti inspiroimme muitakin tekemään konkreettisia tekoja itsenäisten yrittäjien puolesta, Ukko Kumpulainen perustelee.

Patsas jää Ruoholahteen UKKO.fin toimiston eteen. Lahjoittamistilaisuudessa UKKO.fi julisti aukion, jolla patsas nyt seisoo, Kevytyrittäjyyden Aukioksi. Kevytyrittäjyyden aukiolla halutaan tuoda esiin se, että kevytyrittäjyys on näyttänyt tarpeellisuutensa ja vakiinnuttanut asemansa työelämässä yhtenä yrittäjyyden keskeisenä aloittamisen tapana.

– Toiveemme on, että itsenäisten yrittäjien arvo Suomelle nähdään ja heitä arvostetaan, etenkin näinä poikkeuksellisina aikoina. Useammin isoimmat yritykset saavat suurimman huomion eri keskusteluissa. Pelkästään meillä UKKO.fi:ssä on yli satatuhatta rohkeaa itsenäistä yrittäjää, joiden kaikkien tarinat kertoisimme mielellämme. Kaikki heistä ansaitsevat tulla kuulluksi, Kumpulainen lisää.

Tämän päivän lahjoitustilaisuudessa  UKKO.fi nosti yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa maljan rohkeille itsenäisille yrittäjille. Lisäksi tilaisuudessa, osana lahjoitusta, UKKO.fi luovutti tekemänsä huonetaulun patsaasta  Suomen Yrittäjille.

Lisätietoja:

UKKO.fi, viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri, p. 040 195 5943

Kuvateksti: Kuvassa vasemmalta Suomen Yrittäjien Anssi Kujala, UKKO.fin Ukko Kumpulainen ja Mika Lindholm sekä Suomen Yrittäjien Mika Hämeenniemi. He lukevat patsaan messinkilaattaan kaiverrettuja nimiä. 

 

 

Leena Honkajuuri

Leena on kokenut viestijä, joka innostuu tarinoista ja auttaa itsenäisiä yrittäjiä saamaan äänensä esille. Vapaa-ajalla Leenan löytää hevosten parista tallilta tai juoksulenkiltä ja yöpöydällä on aina vähintään kolme keskeneräistä kirjaa. Leena on UKKO.fin viestintäpäällikkö.

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

 • Ajankohtaista Mihin katosi 10,6 miljoonaa?

  Emme ole kadottaneet omia tai käyttäjiemme rahoja otsikossa mainitun yli kymmenen miljoonan edestä, vaan tilitimme tuon sievoisen summan palkan sivukuluina muun muassa verottajalle ja työttömyysvakuutusrahastolle. Maksamillamme veroilla pidetään yllä yhteiskunnan kannalta tärkeitä rakenteita, kuten sosiaaliturvaa, koulutusta ja terveydenhuoltoa. Suomalaisten verorahojen käytön jakaantumista voi lukea Veromaksajat.fi-sivulta. Meiltä UKKO.fI:stä kysellään usein yrityksemme liikevaihdosta ja muista tunnusluvuista. Haluamme olla tässä asiassa mahdollisimman avoimia, ja siksi…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Itsenäiset yrittäjät saivat oman patsaan Kansalaistorille: ”Patsas kuvastaa yrittäjyyden murrosta ja työelämän monimuotoisuutta”

  Tänään maanantaina Helsingin Kansalaistorilla paljastettiin puoliltapäivin itsenäisten yrittäjien kunniaksi tehty patsas. Teos seisoo Kansalaistorilla keskiviikkoon asti kunnianosoituksena kaikille itsenäisesti yrittäville suomalaisille. Kolmesta itsenäisestä yrittäjästä tehty Patsas rohkeudelle on osa kevytyrittäjyyspalvelu UKKO.fin laajempaa kampanjaa, jonka tavoitteena on nostaa keskustelua itsenäisten yrittäjien asemasta, kertoa heidän tarinoitaan ja auttaa saamaan yksinyrittäjien ja kevytyrittäjien ääni esille yhteiskunnallisesti. – Me haluamme, että itsenäisten yrittäjien arvo…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista UKKO.fin toimitusjohtajaksi Ukko Kumpulainen 1.1.2022 alkaen

  UKKO yhtiön johdossa on tapahtunut muutoksia vuoden 2022 alussa ja toimitusjohtaja Sami Ranta jättää tehtävänsä. UKKO yhtiön hallitus ja Sami Ranta päätyivät ratkaisuun yhteisymmärryksessä. UKKOn toimitusjohtajana toimii 1.1.2022 alkaen Ukko Kumpulainen. – Tänä vuonna juhlimme yrityksen 10-vuotista taivalta ja olemme erityisen ylpeitä tästä kymmenen vuoden matkastamme, jolla olemme päässeet helpottamaan yli 140 000 yrittäjän arkea. Erilaiset muutokset matkan varrella ovat…

  Lue lisää