Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Patsas rohkeudelle lahjoitettiin Suomen Yrittäjille

patsarohkeudelle_lahjoitus_v1

Tiedote medialle 26.11.2020, vapaasti julkaistavissa

Suomen suurin kevytyrittäjäpalvelu, UKKO.fi, lahjoitti marraskuun alussa Kansalaistorilla esillä olleen itsenäisten yrittäjien patsaan Suomen Yrittäjille. Patsas oli osa UKKO.fin laajempaa kampanjaa.

– Tavoitteenamme oli nostaa keskustelua itsenäisten yrittäjien asemasta, kertoa heidän tarinoitaan ja auttaa saamaan yksinyrittäjien ja kevytyrittäjien ääni esille. Ehdimme kaiverruttamaan patsaaseen satoja nimiä niiden kolmen päivän aikana, joina patsas seisoi Kansalaistorilla ja keräsimme kymmenittäin hienoja yrittäjätarinoita. Tavoitteenamme on vielä kertoa yli sata tarinaa yrittäjyydestä, UKKO.fin toimitusjohtaja Ukko Kumpulainen iloitsee.

Patsaslahjoituksen vastaanotti Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala.

– Yksinyrittäjien määrä on kasvanut tällä vuosituhannella Suomessa yli 60 000 työllisellä, lisäksi kevytyrittäjyyden huomattava kasvu kertoo yrittäjämäisen työnteon kiinnostavan suomalaisia, Kujala sanoo.

Kujala mukaan koronakriisin jälkeinenkin kasvu nojaa entistä enemmän pienyrittäjien varaan.

– Haluan kuitenkin muistuttaa, että kukaan yrittäjä ei toimi yksin. Suomesta on tullut yhä pienempien verkostonoituneiden yrittäjien talous.

Kujala kehuu kevytyrittäjyyden olevan hieno ilmiö, jonka myötä monella mahdollistuu väylä kokoaikaiseen yrittäjyyteen testaamalla näin yritysideansa ja oman osaamisen toimivuutta.

– Suomen Yrittäjät ottaa ilolla patsaan vastaan. On todella hienoa, että UKKO.fi on oman liiketoimintansa lisäksi kantamassa yhteiskuntavastuuta ja nostamassa näin yrittäjyyden arvostusta, Kujala sanoo.

Patsas rohkeudelle on kolmen itsenäisen yrittäjän, Aatu Itkosen, Tiina Jakobssonin ja Risto Viitasen, näköispatsas.

– Halusimme lahjoittaa patsaan eteenpäin, jotta itsenäisten yrittäjien asema ja tärkeys nähdään jatkossakin. Suomen Yrittäjät on luonnollinen jatkumo yrittäjätarinoiden esilletuomiseen ja itsenäisille yrittäjille tehty kunnianosoitus päätyy mielestämme näin juuri oikealle taholle. Toivottavasti inspiroimme muitakin tekemään konkreettisia tekoja itsenäisten yrittäjien puolesta, Ukko Kumpulainen perustelee.

Patsas jää Ruoholahteen UKKO.fin toimiston eteen. Lahjoittamistilaisuudessa UKKO.fi julisti aukion, jolla patsas nyt seisoo, Kevytyrittäjyyden Aukioksi. Kevytyrittäjyyden aukiolla halutaan tuoda esiin se, että kevytyrittäjyys on näyttänyt tarpeellisuutensa ja vakiinnuttanut asemansa työelämässä yhtenä yrittäjyyden keskeisenä aloittamisen tapana.

– Toiveemme on, että itsenäisten yrittäjien arvo Suomelle nähdään ja heitä arvostetaan, etenkin näinä poikkeuksellisina aikoina. Useammin isoimmat yritykset saavat suurimman huomion eri keskusteluissa. Pelkästään meillä UKKO.fi:ssä on yli satatuhatta rohkeaa itsenäistä yrittäjää, joiden kaikkien tarinat kertoisimme mielellämme. Kaikki heistä ansaitsevat tulla kuulluksi, Kumpulainen lisää.

Tämän päivän lahjoitustilaisuudessa  UKKO.fi nosti yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa maljan rohkeille itsenäisille yrittäjille. Lisäksi tilaisuudessa, osana lahjoitusta, UKKO.fi luovutti tekemänsä huonetaulun patsaasta  Suomen Yrittäjille.

Lisätietoja:

UKKO.fi, viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri, p. 040 195 5943

Kuvateksti: Kuvassa vasemmalta Suomen Yrittäjien Anssi Kujala, UKKO.fin Ukko Kumpulainen ja Mika Lindholm sekä Suomen Yrittäjien Mika Hämeenniemi. He lukevat patsaan messinkilaattaan kaiverrettuja nimiä. 

 

 

Leena Honkajuuri

Leena on kokenut viestijä, joka innostuu tarinoista ja auttaa itsenäisiä yrittäjiä saamaan äänensä esille. Vapaa-ajalla Leenan löytää hevosten parista tallilta tai juoksulenkiltä ja yöpöydällä on aina vähintään kolme keskeneräistä kirjaa. Leena on UKKO.fin viestintäpäällikkö.

Muita artikkeleita aiheesta UKKO yhtiönä:

 • UKKO yhtiönä Ukon nimipäivänä 4.4. kannattaa yrittää

  Suomen suurin kevytyrittäjyyspalvelu UKKO.fi kannustaa kaikkia yrittämään huhtikuussa. Yrittämään mitä? No ihan mitä vaan, pääasia on, että yrittää! – Kulunut vuosi on ollut hyvin raskas monelle yrittäjälle ja uutiset ovat olleet lannistavia ja negatiivisia. Me haluamme tuoda jotain positiivista ihmisille. Autamme toteuttamaan erilaisia yrittämisiä, oli kyseessä sitten yritys opetella vihdoin soittamaan kitaraa, aloittaa laulaminen tai halu perustaa vaikka joku uusi…

  Lue lisää
 • UKKO yhtiönä UKKO.fi:tä luotsaamaan tullut Sami Ranta uskoo talouden nopeaan elpymiseen pandemian jälkeen – voittajina itsenäiset yrittäjät

  UKKO-konsernin uusi toimitusjohtaja Sami Ranta aloitti huhtikuussa uudessa pestissään. Tuore toimitusjohtaja on jo ehtinyt tutustumaan sekä toimialaan että UKKO.fi:hin. Pitkän uran erilaisten digitaalisten palveluiden parissa tehnyt Sami Ranta näkee UKKO.fi:n yhteiskunnallisesti mielenkiintoisena yrityksenä, joka on ollut aktiivinen toimija jo yhdeksän vuoden ajan suomalaisessa yrityselämän muutoksessa. – Suomi tarvitsee entistä enemmän yrittäjiä, ja valitettavasti olemme edelleen merkittävästi jäljessä Yhdysvaltoja, Britanniaa ja…

  Lue lisää
 • UKKO yhtiönä Yrittäjyys työelämän trendinä vuonna 2021 – Itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa, samoin heille suunnatut palvelut

  Työelämän muutokset näkyvät etenkin yrittäjyydessä: itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa Suomessa, ja kasvu näkyy myös UKKO.fin sekä samaan konserniin kuuluvan UKKO Pron kasvussa. Kuvassa konsernimme uutta vahvistusta! Vasemmalta oikealle Olli Saukola (head of people and culture), Milka Malmi (asiakaspalvelu), Sebastian Erkkilä (Financial Management Specialist) ja Jenna Heino (yrittäjyyskoulun päätoimittaja). Molemmat yritykset tarjoavat palveluitaan itsenäisille yrittäjille; toinen on kevyempi vaihtoehto niille, jotka…

  Lue lisää