Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Musiikkialan isoimpien levy-yhtiöiden parissa yrittäminen oli Henkalle antoisa kokemus

henkka

Pian kolmen vuoden ajan  UKKO.fin kumppanuuksista vastannut Henkka Korpela on toiminut yrittäjänä aiemmalla työurallaan. Kokemukset yrittäjyydestä olivat antoisat, ja yrittäjyyden kautta saadut opit edelleen mielessä. Ne ovat auttaneet Henkkaa paljon nykyisessäkin työssä. Asettuminen yrittäjän saappaisiin on paljon helpompaa, kun itse nähnyt sen maailman.

– Nyt olen viime vuodet itse päässyt kannustamaan ja vaikuttamaan muiden onnistumiseen sen oman yrittäjäpolun rakentamisessa. Se on aivan mahtava juttu! Omasta yrittäjyydestä jäi niin paljon käteen, erityisesti paljon tietoa ja oppia. Kaikkien kyllä kannattaa yrittää, kannustaa Henkka.

Oman yrittäjyyden Henkka muistelee aloittaneensa kovalla kirjojen ahmimisella. Kun yrittäjyyden liekki syttyi, oli halu oppia ja tietää enemmän valtava.

– Luin paljon kirjoja, ja sitä kautta oma näkemys vahvistui ja maailmankuvakin muuttui. Yrittäminen oli silloin minulle se juttu, jonka kautta pääsin tekemään sitä mitä halusin ja oppimaan nopeasti uusia asioita, Henkka muistelee.

Lukemisen kautta Henkka kertoi löytäneensä inspiraation ja motivaation itse tekemiseen omassa yrittäjyydessään. Sitä kautta myös rakentui erityisesti se näkemys, että aina kannattaa yrittää.

– Kaikki me olemme vain ihmisiä, eikä onnistumiseen ja menestymiseen ole olemassa mitään taikuutta. Kun luin säännöllisesti eri aiheista, tämä ajatus vain vahvistui. Lueskelin päivisin teoksia mitkä käsittelivät yrittäjyyttä, strategiaa, johtamista ja myyntiä. Illat menivät elämäkertojen parissa. Ne ovat helppoa luettavaa päivän päätteeksi, kun ei jaksa välttämättä lukea mitään kovin raskasta luettavaa. Huomasin, että ne aiheet joista luin, vahvistivat oman tekemiseni tuotosta, Henkka kertoo.  

Vuonna 2016 Henkka rohkeni perustaa oman toiminimen. Perustaminen lähti oikeastaan asiakkailta.

– Minulla oli muutamia asiakaskeissejä, ja ideoimme yhdessä tuotteistamista esimerkiksi omiin brändien logoihin liittyen. Seuraavana vuonna oli jo koossa hyvä asiakassalkku, mukana oli muun muassa Suomen musiikkialan isoimpia levy-yhtiöitä. Siinä oli kyllä iso pala purtavaksi. Siihen päästiin ihan yksinkertaisesti sillä, että teki paljon sitä asiakashankintaa ihan meilitse ja soittamalla. Siinä sai tehdä duunia ja uskoa siihen omaan juttuun. 

– Samaan aikaan, kun oli kova usko omaan juttuun, oli kyllä myös tietynlainen naiivius siihen tekemiseen. Mutta sekin oli vain etu siinä hommassa, Henkka naureskelee.  

Kun perhe kasvoi toisella lapsella vuoden 2017 lopussa, piti oma ajankäyttö pohtia uudelleen.

– Seuraavana vuonna totesin, että oma aika ei riitä tähän; tekemistä olisi paljon eikä vielä tarpeeksi pääomaa kasvulle, joten päätin jättää yrittäjyyden. Vaikka se homma keskeytyi, oppi siitä kuitenkin jäi – etenkin alun haasteiden jälkeen. 

–  Omaan juttuun oli kova usko, ja työssä piti olla erityisen johdonmukainen ja kärsivällinen sekä tehdä määrätietoisesti. Ne ovat isoja asioita kaikessa työelämässä. Vaikka se tie loppuikin silloin, niin ikinä ei tiedä mitä tulevaisuus tuo. Magee kokemus se oli, Henkka summaa.

Tällä hetkellä Henkka kertoo kantavansa omista kokemuksistaan yrittäjänä mukana etenkin sen opin, että asiakas tulee aina ensin. Ilman asiakkaitahan ei olisi bisnestä.

– Kannattaa myös muistaa, että on hyvä delegoida eteenpäin sellaista mitä joku muu osaa paremmin. Kaikkea ei tarvitse osata tehdä itse. Pääasia on tuntea oma tontti ja hoitaa se hyvin, Henkka kiteyttää.

Henkan lukuvinkit:

 • Managing Oneself – Peter F. Drucker (Harvard Business Review Classics)
 • How To Win Friends and Influence People – Dale Carnegie (tieto ei täysin relevanttia 2021, mutta konseptien ymmärtäminen on tärkeää, voi välttää monenmoista sudenkuoppaa )
 • Shoe Dog – Phil Knight (Inspiroiva tarina Niken synnystä)
 • Seneca Elämän Lyhyydestä- Juhana Torkki

Lisäksi 5+ vinkkiä oman polkunsa rakentajille

 1.       Usko itseesi ja muista olla johdonmukainen
 2.       Rautainen itsetunto
 3.       Tee määrätietoisesti töitä ja ole kärsivällinen
 4.       Innostu haasteista ja tekemisestä
 5.       Empatia itseään kohtaan, ole rehellinen tunteillesi

+ Näe virheet mahdollisuutena oppia 

Tutustu muihin ukkolaisiin täältä >>

Lisää inspiroivia yrittäjyystarinoita >>

Leena Honkajuuri

Leena on kokenut viestijä, joka innostuu tarinoista ja auttaa itsenäisiä yrittäjiä saamaan äänensä esille. Vapaa-ajalla Leenan löytää hevosten parista tallilta tai juoksulenkiltä ja yöpöydällä on aina vähintään kolme keskeneräistä kirjaa. Leena on UKKO.fin viestintäpäällikkö.

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

 • Ajankohtaista Yrittäjyys työelämän trendinä vuonna 2021 – Itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa, samoin heille suunnatut palvelut

  Työelämän muutokset näkyvät etenkin yrittäjyydessä: itsenäisten yrittäjien joukko kasvaa Suomessa, ja kasvu näkyy myös UKKO Kevytyrittäjyyden sekä samaan konserniin kuuluvan UKKO Toiminimen kasvussa. Kuvassa konsernimme uutta vahvistusta! Vasemmalta oikealle Olli Saukola (head of people and culture), Milka Malmi (asiakaspalvelu), Sebastian Erkkilä (Financial Management Specialist) ja Jenna Heino (UKKO Yrittäjyyskoulun päätoimittaja). Sekä UKKO Kevytyrittäjyys että UKKO Toiminimi tarjoavat palvelujaan itsenäisille yrittäjille; ensin…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Riitta Rouhiainen laittoi pystyyn uratapahtuman yli 45-vuotiaille ja nyt hänellä on tärkeä viesti meille kaikille

  Yrittäjä Riitta Rouhiainen järjestää helmikuussa jo kolmatta kertaa UusioUra-tapahtumaa, jonka tarkoituksena on saada yli 45-vuotiaat työllistymään, vaihtamaan onnistuneesti alaa tai innostumaan yrittäjyydestä. Kotoaan videopuhelulla tavoitettava Rouhiainen naurahtaa ikäsyrjinnän nurinkurisuudelle. Ihmiset elävät yhä pidempään ja pysyvät terveenä myös entistä paremmin. Nykyisin 50-vuotiaat juoksevat maratoneja! Yhteiskunta viestittää, että työelämässä tulisi jaksaa entistä pidempään, mutta samaan aikaan nelikymppisyyden paremmalle puolelle siirtyvä ihminen alkaa…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Miltä näyttää UKKO.fin asiakaspalvelijan työviikko? Milka piti Yrittäjyyskoululle päiväkirjaa

  Miltä näyttää UKKO.fin Toiminimiyrittäjiä asiakaspalvelussa auttavan Milkan työviikko? No ei ainakaan tylsältä! Sukella mukaan Milkan arkeen ja ylläty siitä, miten monipuolista asiakaspalvelijan työ voikaan kaikissa erilaisissa tilanteissa olla. Tällä viikolla vietetään kansainvälistä asiakaspalveluviikkoa. Maanantai / Kirjanpidon kiemuroiden selvittelyä Aamu alkaa teekupillisen keittämisellä ja aamupalaverilla, jossa pidetään pikakatsaus sekä oman tiimin viime viikon kuulumisiin että alkavan viikon tuleviin juttuihin. Katsauksen jälkeen…

  Lue lisää