Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Musiikkialan isoimpien levy-yhtiöiden parissa yrittäminen oli Henkalle antoisa kokemus

henkka

Pian kolmen vuoden ajan  UKKO.fin kumppanuuksista vastannut Henkka Korpela on toiminut yrittäjänä aiemmalla työurallaan. Kokemukset yrittäjyydestä olivat antoisat, ja yrittäjyyden kautta saadut opit edelleen mielessä. Ne ovat auttaneet Henkkaa paljon nykyisessäkin työssä. Asettuminen yrittäjän saappaisiin on paljon helpompaa, kun itse nähnyt sen maailman.

– Nyt olen viime vuodet itse päässyt kannustamaan ja vaikuttamaan muiden onnistumiseen sen oman yrittäjäpolun rakentamisessa. Se on aivan mahtava juttu! Omasta yrittäjyydestä jäi niin paljon käteen, erityisesti paljon tietoa ja oppia. Kaikkien kyllä kannattaa yrittää, kannustaa Henkka.

Oman yrittäjyyden Henkka muistelee aloittaneensa kovalla kirjojen ahmimisella. Kun yrittäjyyden liekki syttyi, oli halu oppia ja tietää enemmän valtava.

– Luin paljon kirjoja, ja sitä kautta oma näkemys vahvistui ja maailmankuvakin muuttui. Yrittäminen oli silloin minulle se juttu, jonka kautta pääsin tekemään sitä mitä halusin ja oppimaan nopeasti uusia asioita, Henkka muistelee.

Lukemisen kautta Henkka kertoi löytäneensä inspiraation ja motivaation itse tekemiseen omassa yrittäjyydessään. Sitä kautta myös rakentui erityisesti se näkemys, että aina kannattaa yrittää.

– Kaikki me olemme vain ihmisiä, eikä onnistumiseen ja menestymiseen ole olemassa mitään taikuutta. Kun luin säännöllisesti eri aiheista, tämä ajatus vain vahvistui. Lueskelin päivisin teoksia mitkä käsittelivät yrittäjyyttä, strategiaa, johtamista ja myyntiä. Illat menivät elämäkertojen parissa. Ne ovat helppoa luettavaa päivän päätteeksi, kun ei jaksa välttämättä lukea mitään kovin raskasta luettavaa. Huomasin, että ne aiheet joista luin, vahvistivat oman tekemiseni tuotosta, Henkka kertoo.  

Vuonna 2016 Henkka rohkeni perustaa oman toiminimen. Perustaminen lähti oikeastaan asiakkailta.

– Minulla oli muutamia asiakaskeissejä, ja ideoimme yhdessä tuotteistamista esimerkiksi omiin brändien logoihin liittyen. Seuraavana vuonna oli jo koossa hyvä asiakassalkku, mukana oli muun muassa Suomen musiikkialan isoimpia levy-yhtiöitä. Siinä oli kyllä iso pala purtavaksi. Siihen päästiin ihan yksinkertaisesti sillä, että teki paljon sitä asiakashankintaa ihan meilitse ja soittamalla. Siinä sai tehdä duunia ja uskoa siihen omaan juttuun. 

– Samaan aikaan, kun oli kova usko omaan juttuun, oli kyllä myös tietynlainen naiivius siihen tekemiseen. Mutta sekin oli vain etu siinä hommassa, Henkka naureskelee.  

Kuvassa UKKO.fin Henkka yrittäjänä näyttää peukkua

Kun perhe kasvoi toisella lapsella vuoden 2017 lopussa, piti oma ajankäyttö pohtia uudelleen.

– Seuraavana vuonna totesin, että oma aika ei riitä tähän; tekemistä olisi paljon eikä vielä tarpeeksi pääomaa kasvulle, joten päätin jättää yrittäjyyden. Vaikka se homma keskeytyi, oppi siitä kuitenkin jäi – etenkin alun haasteiden jälkeen. 

–  Omaan juttuun oli kova usko, ja työssä piti olla erityisen johdonmukainen ja kärsivällinen sekä tehdä määrätietoisesti. Ne ovat isoja asioita kaikessa työelämässä. Vaikka se tie loppuikin silloin, niin ikinä ei tiedä mitä tulevaisuus tuo. Magee kokemus se oli, Henkka summaa.

Tällä hetkellä Henkka kertoo kantavansa omista kokemuksistaan yrittäjänä mukana etenkin sen opin, että asiakas tulee aina ensin. Ilman asiakkaitahan ei olisi bisnestä.

– Kannattaa myös muistaa, että on hyvä delegoida eteenpäin sellaista mitä joku muu osaa paremmin. Kaikkea ei tarvitse osata tehdä itse. Pääasia on tuntea oma tontti ja hoitaa se hyvin, Henkka kiteyttää.

Henkan lukuvinkit:

 • Managing Oneself – Peter F. Drucker (Harvard Business Review Classics)
 • How To Win Friends and Influence People – Dale Carnegie (tieto ei täysin relevanttia 2021, mutta konseptien ymmärtäminen on tärkeää, voi välttää monenmoista sudenkuoppaa )
 • Shoe Dog – Phil Knight (Inspiroiva tarina Niken synnystä)
 • Seneca Elämän Lyhyydestä- Juhana Torkki

Lisäksi 5+ vinkkiä oman polkunsa rakentajille

 1.       Usko itseesi ja muista olla johdonmukainen
 2.       Rautainen itsetunto
 3.       Tee määrätietoisesti töitä ja ole kärsivällinen
 4.       Innostu haasteista ja tekemisestä
 5.       Empatia itseään kohtaan, ole rehellinen tunteillesi

+ Näe virheet mahdollisuutena oppia 

Tutustu muihin ukkolaisiin täältä >>

Lisää inspiroivia yrittäjyystarinoita >>

Leena Honkajuuri

Leena on kokenut viestijä, joka innostuu tarinoista ja auttaa itsenäisiä yrittäjiä saamaan äänensä esille. Vapaa-ajalla Leenan löytää hevosten parista tallilta tai juoksulenkiltä ja yöpöydällä on aina vähintään kolme keskeneräistä kirjaa. Leena on UKKO.fin viestintäpäällikkö.

Muita artikkeleita aiheesta UKKO yhtiönä:

 • UKKO yhtiönä Arvot ohjaavat UKKO.fi:n arjen toimintaa

  Vaikka olemme kirjanneet UKKO.fi:n arvot ylös vasta vähän aikaa sitten, ovat ne olleet läsnä tekemisissämme koko yrityksen olemassaolon ajan. Vaikka arvoja ei valittaisi, heijastavat ne yrityksen työntekijöiden toimintaa. Toisaalta, vaikka arvot olisivatkin olemassa, mutta ne on valittu väärin perustein, voi olla ettei niille tee yhtään mitään. Miten arvot sitten tulisi valita ja mitä niillä oikein tehdään? Kerromme tässä postauksessa arvoista…

  Lue lisää
 • UKKO yhtiönä UKKO.fi mukana Jussi-gaalassa ja tukemassa suomalaista viihdealaa!

  Nostamme syyskuun aikana viihde- ja kulttuurialaa esiin esittelemällä sen erilaisia toimijoita. Olemme myös 15.9. juhlittavan Jussi-gaalan yhteistyökumppanina.  Seuraile artikkelejamme ja somekanaviamme, jos haluat nähdä, mitä kaikkea viihdealan yrittäjyys oikein voikaan olla! Suomalainen viihde- ja kulttuuriala on kokenut kovia koronapandemian vuoksi. Elpymistä alkaa onneksi jo pikkuhiljaa näkyä, ja haluamme omalta osaltamme kannustaa ja tukea elokuva- ja viihdealaa sekä sen monipuolisia ammattilaisia…

  Lue lisää
 • UKKO yhtiönä Milla-Maria täydentämään UKKO.fi:n viestintätiimiä!

  Moikka! Olen Milla, UKKO.fi:n markkinointitiimin tuorein lisäys. Työskentelen yrityksen viestinnän parissa, joten toimintani tulee painottumaan erityisesti tänne blogiin, sosiaalisen median kanaville sekä muihin tekstimuotoisiin julkaisuihin. Olen alun perin kotisin Porista, mutta asunut pääkaupunkiseudulla jo lähes vuosikymmenen ja kotiutunut tänne täysin. Valmistuin helmikuussa Helsingin yliopistosta, jossa opintoni painottuivat suomen kieleen ja viestintään. Täysin uutta työelämä ei minulle kuitenkaan ole, sillä opiskelijajärjestötoimintani…

  Lue lisää