Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Personal Trainer ja hyvinvointialan yrittäjä Kira Koskela

Kira-Koskela-kuukauden-yrittaja-1360x500

Elokuun kuukauden yrittäjämme on Kira Koskela, hämeenlinnalainen hyvinvointialan yrittäjä sekä entinen kilpauimari. Entisenä kilpa-uimarina hän on tottunut pistämään itsensä likoon ja harjoittelemaan nousujohteisesti. Urheilutaustaa häneltä löytyy myös kuntosalin puolelta, kuten mm. fitnes-tyyppisestä treenaamisesta.

Kira on myös toiminut aiemmin mm. Fustra- yksilövalmentajana, valmentanut Arabiemiraateissa musliminaisten fysiikka- ja ravintovalmennusta sekä toiminut Personal Trainerina Fitness24sevenillä.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Pohdin yrittäjyyttä ensimmäisen kerran vuosi sitten, jolloin mietin pärjäisinkö yrittäjänä? Kului vuosi ja päätin tarttua härkää sarvista, ja aloitin oman yrittäjyyden taipaleeni. Parasta on ollut vapaus päättää omista työaikatauluista sekä tekemisistäni!

Kiran hyvinvointipalvelut sisältävät yksilö- duo sekä pienryhmävalmennuksia. Hän myös räätälöi asiakkailleen erikseen kuntosaliohjelmia, ravintovalmennuksia sekä lisäksi ohjaa ryhmiä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni vaihtelee valmennettavien mukaan, sillä osa asiakkaistani tykkää käydä aamuisin salilla ja osa taas iltaisin. Päiväni saattaa alkaa klo 7 ja päättyä klo 11. Tämän jälkeen yleensä suoritan omat treenit tai suunnittelen asiakkaideni valmennusohjelmia. Iltapainoitteisena päivänä yleensä aamupäivä on vapaa, jolloin käyn itse treenaamassa ja aloitan iltapäivällä ohjaukset. Välissä saatan myös ottaa lyhyehköt päiväunet.

On hyvä tiedostaa omat rajansa, ja opetella tuntemaan sitä, mikä on itselle sopiva työmäärä. Haluan, että aikaa jää runsaasti omaan liikkumiseen ja siitä palautumiseen, jotta jaksan auttaa muita kohti omia tavoitteitaan.

Miten UKKO Pro on auttanut sinua?

Aloitin toiminimellä UKKO Pro -palvelun kautta noin kuukausi sitten. Olen kokenut palvelun helppokäyttöiseksi ja vapaa-aikaani jää paljon muuhun tekemiseen. Kiitos myös UKKO Pro loistavasta asiakaspalvelusta!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ehdottomasti hienointa on nähdä asiakkaideni liikunnan kautta saadut onnistumiset ja ilot!

Mitä asioita haluaisit kehittää itsessäsi?

Itseään voi kehittää joka päivä! Minun pitäisi kuitenkin oppia olemaan turhan tarkka ja vaativa itselleni, sillä hyväkin työ riittää. Olen luonteeltani perfektionisti, joka on toisinaan hyvä ominaisuus, mutta myös kuormittava. Välillä olisi kannattavaa mennä siitä, mistä aita on matalin, jolloin aikaa jää paljon enemmän käytettäväksi tärkeämmille asioille.

Terveisiä ja vinkkejä muille yrittäjille?

Kokeilkaa rohkeasti yrittäjyyttä! Tämä on ollut yksi elämäni parhaimpia päätöksiä.

Minusta ja toiminnastani lisätietoa:

Facebook: TMI Kira Koskela

Instagram: kirakoskela

Haluatko sinä kuukauden yrittäjäksi?

Kuukauden yrittäjä on UKKO Pro:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen yrittäjiä. Onko sinulla oma tarina yrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen!

Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja Suvi Kylmälä

Valokuvaaja: Juhapekka Haapoja

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Jani Pulkkinen: ”Nyt saan tehdä työtä, johon tunnen intohimoa”

  Kehonrakennuksesta tuttu Jani Pulkkinen toimi aiemmin personal trainerina toiminimellä, mutta joutui jättämään toimen arkityönsä vuoksi. Intohimo valmentamiseen kuitenkin kyti edelleen, ja Jani rohkaistuikin jättämään palkkatyönsä ja palaamaan takaisin työhön kevytyrittäjänä. -Aluksi tietty jännitti paljon lähteä pois normaalista työelämästä. Vaati rohkeutta ryhtyä hommiin, kun tulonlähteestä ei ollut täyttä varmuutta, eikä tiennyt, miten työt lähtevät kulkemaan. Onneksi kaikki on mennyt kuitenkin hyvin!…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Erika Leppäkari tekee työkseen lempiharrastustaan

  Olen Erika, pian 21 vuotta täyttävä tamperelainen. Teen suurin piirtein kaikkea luovaa vapaa-ajallani, mutta en ikinä olisi ajatellut tekeväni niitä työkseni! Mitä teet? Tähän mennessä olen piirtänyt ja paljon. Tämän lisäksi näyttelen, laulan, tanssin, kirjoitan ja valokuvaan. Kevytyrittäjänä on parasta se, että pystyy itse määrittelemään työaikansa, ainakin asiakkaan määräämissä rajoissa. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Sain työtilauksen eräältä tutultani ja sen mahdollistaminen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Annina kipuili yrityksensä keulakuvana olemista, mutta sitten uskaltamisesta seurasi tuhansien kiitosten vyöry

  Menestynyt nurmijärveläinen kynttiläyrittäjä Annina Rosenström piiloutui vuosien ajan tuotteidensa taakse, kunnes hän päätti ettei anna pelon sanella tekemisiään. Matka tähän pisteeseen oli pitkä. Annina Rosenström, 37, painoi nappulaa ja julkaisi kuvan itsestään Candle Light Story -yrityksensä Instagram-tilille. Kuvassa Rosenström kävelee hymyillen puhtaiden hankien reunustamaa kävelytietä ja pitelee tunikansa reunoista kiinni. Vaaleilla kutreilla istuu näyttävä kukkaseppele, valkoisia kerberoita ja vaaleanpunaisia ruusuja.…

  Lue lisää