Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Puuseppä kevytyrittäjänä

puuseppa

Oletko puuseppä? Kokeile kevytyrittäjyyttä!

Vaikka digitalisaatio muuttaa tätäkin perinteistä alaa, on vielä paljon tehtäviä, joita tekemään tarvitaan päteviä ja taitavia käsityöosaajia.

Työtä saattaa löytyä joko tehtaalta- tai verstaalta, mutta moni ottaa ainakin silloin tällöin vastaan yksittäisiä toimeksiantoja myös päätyön ohelle. Toiselle freelancer toimeksiannot ovat taas koko homman ydin. Silloin resursseja on käytettävä myös hallinnollisiin tehtäviin ja varmistuttava, että tekemästään työstä pystyy laskuttamaan.

Jos yrittäjyys perinteisessä muodossaan tuntuu aikaa vaativalta, voi kevytyrittäjyys olla hyvä tapa aloittaa liiketoiminta.

Kevytyrittäjänä lähetät laskun työstäsi, mutta palkanmaksun ja laskutukseen liittyvän byrokratian varmistaa ja hoitaa laskutuspalvelu. Sinulle jää näin enemmän aikaa itse työn tekemiseen.

Alalla arvostetaan moniosaamista ja usein työtehtävät koostuvatkin eri asiantuntijaosaamisesta – toimeen tarttuvia käsipareja tarvitaan niin suunnittelun, valmistamisen, viimeistelyn kuin esimerkiksi asentamisenkin saralla.

Vertaa toiminimiyrittäjyyttä ja kevytyrittäjyyttä!

UKKO.fi on verkossa toimiva kevytyrittäjyyspalvelu

Puuseppä rakentaa nojatuolia

UKKO.fi on Suomen suurin ja suosituin kevytyrittäjyyspalvelu, joka mahdollistaa omien tuotteiden myynnin ja tuottojen tilittämisen itselleen palkkana. Mahdollistamme kevytyrittäjyyden, eli yrittäjämäisen toiminnan ilman oman yrityksen perustamista.

Kauttamme voit myydä omaa osaamistasi mistä tahansa käsin, vähän kuin yrittäjä mutta et tarvitse tekemästäsi työstä laskuttamiseen y-tunnusta tai toiminimeä. Kevytyrittäjänä et myöskään ole kirjanpitovelvollinen, sillä laskutuspalvelu, eli UKKO.fi hoitaa puolestasi kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut ja -ilmoitukset.

Vihdoinkin helppo tapa ansaita ekstraa – kaikkien sääntöjen mukaisesti!

Entä jos ansaitsisitkin työstäsi kevytyrittäjänä?

Puuteollisuus työllistää Suomessa arviolta noin 22 000 ihmistä ja käsityöala 10 000 ammattilaista. Perinteiset palkkatyöt ovat vähentyneet, mutta moni toimii itsensätyöllistäjänä.

Ammatinharjoittajana toimiminen oman toiminimen tai yrityksen kautta toimiminen ei siis ole alan työmarkkinoilla tavatonta, mutta monelle yrityksen pyörittäminen itsessään ei kuitenkaan ole intohimon kohde.

Siksi on tervetullutta vaihtelua pystyä ottamaan töitä vastaan itsenäisellä otteella, kuitenkaan sitoutumatta yrityksen pyörittämiseen.

Työllistä itsesi kevytyrittäjänä

Kevytyrittäjyys on vaivaton tapa laskuttaa työsuoritteestasi ja laskun maksaminen on helppoa myös asiakkaallesi. Molemmille osapuolille on siis erittäin yksinkertaista, kun tarjoat työpanostasi laskua vastaan.

Kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse huolehtia byrokratiasta ja viranomaismaksuista, vaan UKKO.fi tekee sen puolestasi. Työnantajasi taas ei tarvitse ottaa palkanmaksuun liittyviä velvollisuuksia, kuten verojen tilitystä omalle kontolleen.

UKKO.fi-laskutuspalvelun avulla voit laskuttaa samaan tapaan kuin yrittäjä, mutta saat rahat suoraan palkkana tilillesi.

Kevytyrittäjyys on helppo ja vaivaton tapa työlistää itsensä!

Puuseppä mitta kädessä

Vertaa toiminimiyrittäjyyttä ja kevytyrittäjyyttä!

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit:

 • Ammatit Käsitöiden myynti kevytyrittäjänä

  Käsitöiden myynti kevytyrittäjänä Villasukat, torkkupeitot, kaulaliinat ja neulepuserotkin syntyvät innokkaalta neulojalta käden käänteessä ja syksyn kolkuttaessa ovella alkaa kysyntäkin jälleen vilkastua. Jos puikot pysyvät käsissä voi käsitöiden myynti tuoda omalla harrastuksella helposti myös sivutuloja. Kun itsevalmistettua tavaraa myy voitolla eteenpäin, pitäisi tuotteet pystyä kuitenkin jollain tapaa myös laskuttamaan, sillä kyseessä on veronalainen tulo. Oman yrityksen tai edes toiminimen perustaminen on…

  Lue lisää
 • Ammatit Blokkari! Tienaa keikoista kevytyrittäjänä

  Blokkarina ekstratienestiä! Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai keikkailla eri toimeksiantajien välillä. Blokkarin homma on simppeli ja keikkoja löytyy. Mikset siis sinä lähtisi tekemään blokkarin hommia, kun sinulle sopii? Ilmoittele itsestäsi ravintoloille, kahviloille ja baareille ja ryhdy töihin! Voit lähettää tekemästäsi työstä laskun ilman omaa yritystä. Me hoidamme puolestasi kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut…

  Lue lisää
 • Ammatit Sinustako somevaikuttaja tai influencer?

  Saitko yhteistyöpyynnön? Näin otat sen helposti vastaan! Sinä lähetät kauttamme laskun – toimeksiantajasi maksaa sen. Helppoa ja nopeaa! Saatko jatkuvasti kyselyjä mainostajilta, jotka haluaisivat tehdä yhteistyötä esimerkiksi Instagram-tilisi kautta? Sosiaalisen median vaikuttajat tuntevat oman yleisönsä ja tietävät miten heidät tavoittaa. Siksi vaikuttajat ja heidän verkostonsa ovat myös haluttuja yhteistyökumppaneita. Useimmille menestys sosiaalisessa mediassa löytyy kuitenkin harrastuksen kautta, jolloin ensimmäiset yhteistyöpyynnöt…

  Lue lisää