Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Puuseppä kevytyrittäjänä

puuseppa

Oletko puuseppä? Kokeile kevytyrittäjyyttä!

Vaikka digitalisaatio muuttaa tätäkin perinteistä alaa, on vielä paljon tehtäviä, joita tekemään tarvitaan päteviä ja taitavia käsityöosaajia.

Työtä saattaa löytyä joko tehtaalta- tai verstaalta, mutta moni ottaa ainakin silloin tällöin vastaan yksittäisiä toimeksiantoja myös päätyön ohelle. Toiselle freelancer toimeksiannot ovat taas koko homman ydin. Silloin resursseja on käytettävä myös hallinnollisiin tehtäviin ja varmistuttava, että tekemästään työstä pystyy laskuttamaan.

Jos yrittäjyys perinteisessä muodossaan tuntuu aikaa vaativalta, voi kevytyrittäjyys olla hyvä tapa aloittaa liiketoiminta.

Kevytyrittäjänä lähetät laskun työstäsi, mutta palkanmaksun ja laskutukseen liittyvän byrokratian varmistaa ja hoitaa laskutuspalvelu. Sinulle jää näin enemmän aikaa itse työn tekemiseen.

Alalla arvostetaan moniosaamista ja usein työtehtävät koostuvatkin eri asiantuntijaosaamisesta – toimeen tarttuvia käsipareja tarvitaan niin suunnittelun, valmistamisen, viimeistelyn kuin esimerkiksi asentamisenkin saralla.

UKKO.fi on verkossa toimiva kevytyrittäjyyspalvelu

Puuseppä rakentaa nojatuolia

UKKO.fi on Suomen suurin ja suosituin kevytyrittäjyyspalvelu, joka mahdollistaa omien tuotteiden myynnin ja tuottojen tilittämisen itselleen palkkana. Mahdollistamme kevytyrittäjyyden, eli yrittäjämäisen toiminnan ilman oman yrityksen perustamista.

Kauttamme voit myydä omaa osaamistasi mistä tahansa käsin, vähän kuin yrittäjä mutta et tarvitse tekemästäsi työstä laskuttamiseen y-tunnusta tai toiminimeä. Kevytyrittäjänä et myöskään ole kirjanpitovelvollinen, sillä laskutuspalvelu, eli UKKO.fi hoitaa puolestasi kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut ja -ilmoitukset.

Vihdoinkin helppo tapa ansaita ekstraa – kaikkien sääntöjen mukaisesti!

Entä jos ansaitsisitkin työstäsi kevytyrittäjänä?

Puuteollisuus työllistää Suomessa arviolta noin 22 000 ihmistä ja käsityöala 10 000 ammattilaista. Perinteiset palkkatyöt ovat vähentyneet, mutta moni toimii itsensätyöllistäjänä.

Oman toiminimen tai yrityksen kautta toimiminen ei siis ole alan työmarkkinoilla tavatonta, mutta monelle yrityksen pyörittäminen itsessään ei kuitenkaan ole intohimon kohde.

Siksi on tervetullutta vaihtelua pystyä ottamaan töitä vastaan itsenäisellä otteella, kuitenkaan sitoutumatta yrityksen pyörittämiseen.

Työllistä itsesi kevytyrittäjänä

Kevytyrittäjyys on vaivaton tapa laskuttaa työsuoritteestasi ja laskun maksaminen on helppoa myös asiakkaallesi. Molemmille osapuolille on siis erittäin yksinkertaista, kun tarjoat työpanostasi laskua vastaan.

Kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse huolehtia byrokratiasta ja viranomaismaksuista, vaan UKKO.fi tekee sen puolestasi. Työnantajasi taas ei tarvitse ottaa palkanmaksuun liittyviä velvollisuuksia, kuten verojen tilitystä omalle kontolleen.

UKKO.fi-laskutuspalvelun avulla voit laskuttaa samaan tapaan kuin yrittäjä, mutta saat rahat suoraan palkkana tilillesi.

Kevytyrittäjyys on helppo ja vaivaton tapa työlistää itsensä!

Puuseppä mitta kädessä

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit: