Itkonen & Hynynen-videosarjan 2. osa ulkona: “Nuori, ole rohkea!”

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

UKKO.fi:n uusi videosarja avaa nuorien kevytyrittäjien elämää! Sarjaa luotsaa kaksi 17-vuotiasta kevytyrittäjää, Aatu Itkonen ja Jari Hynynen.

Alkuun kolmesta videosta koostuva sarja antaa vinkkejä nuorena kevytyrittäjänä toimimiseen eri näkökulmista. Kuinka kannattavaa kevytyrittäjyys on opiskelijalle? Mitä nuoren kevytyrittäjän olisi hyvä huomioida? Entä kuinka yhdistää koulu ja työt?

Julkaisemme uuden videon viikoittain joulukuussa – tilaa siis UKKO.fi YouTube ja seuraa blogia!

Nuoret kevytyrittäjät jakavat neuvoja yrittäjyyteen

Videosarjan toisessa osassa nuoret osaajat Aatu ja Jari jakavat vinkkejä yrittäjyydestä kiinnostuneille; oman kokemuksen kautta hyväksi havaitut neuvot ovat konkreettisia ja auttavat innokkaita oman tien kulkijoita varmasti alkuun yrittäjätaipaleella.

Aatu ja Jari ovat eläviä esimerkkejä siitä, mihin aktiivinen ja yritteliäs asenne voi johtaa. Iloiset nuoret miehet ovat päässeet osallistumaan mielenkiintoisiin projekteihin, kerryttäneet merkittävästi työkokemusta ja oppineet lukuisia uusia taitoja yrittäjyyteen ja muun muassa omaan talouteen liittyen.

5+1 vinkkiä yrittäjyyttä aloittaville

Vinkki 1

Nuorten kevytyrittäjien ensimmäinen vinkki on kirkastaa oma liikeidea. Sinun on itse tiedettävä mitä myyt, jotta voit saada jonkun ostamaan tuotteesi tai palvelusi. Muotoile oma liikeideasi helposti esitettäväksi hissipuheeksi, jonka voit kertoa muutamalla lauseella. (Olemme muuten aiemmin blogissamme kirjoittaneet yksityiskohtaiset vinkit hissipuheen tekemiseen!)

Vinkki 2

Toinen vinkki liittyy edelliseen: Mieti, miten sinä erottaudut kilpailijoistasi. Hio konseptisi oman näköiseksesi, jotta voit seistä sen takana. Tätä kautta voit rakentaa itsellesi mielenpainuvan brändin. Voit aina ottaa vaikutteita idoleiltasi, kilpailijoiltasi tai muilta menestyneiltä yrittäjiltä – älä kuitenkaan hukkaa itseäsi kaikkien ideoiden alle, vaan pidä kiinni omasta visiostasi.

“Nuoruus voi olla myös valttikortti. Nuoret yrittäjät voivat tuoda asiakkaille uusia näkökulmia ja ajatuksia,” toteavat nuoret miehet Aatu ja Jari yhdestä suusta.

Vinkki 3

Ole rohkea! Aatu ja Jari kannustavat nuoria rohkeasti kokeilemaan omia rajojaan ja testaamaan vasta orastavia liikeideoita. Epäonnistumista ei kannata pelätä, sillä se, jos joku, on paras tapa oppia ja tulla vielä paremmaksi. Ottamalla itse yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin ja tuomalla sopivasti omaa persoonaa esiin, voi helpoiten jäädä ihmisten mieleen ja saada sovittua työkeikkoja.

Vinkki 4

Neljäs vinkki on ehkä se kaikista tärkein. Valitse omaksi liikeideaksi sellainen, joka motivoi sinua itseäsi. Se, että olet innostunut ja motivoitunut siitä, mitä teet, välittyy kyllä myös asiakkaillesi. Oma positiivinen ja eteenpäin katsova asenteesi on sinun paras myyntityökalusi – mikset siis ottaisi siitä kaikkea irti?

Vinkki 5

Yrittäjyyden aloittaminen ei välittömästi tarkoita katkeamatonta rahavirtaa. Sinun täytyy muistaa olla kärsivällinen myydessäsi ja markkinoidessasi palveluasi tai tuotettasi. Tunnettuutesi kasvaa tekemisen ja työkeikkojen myötä ja samalla opit itse paremmaksi työssäsi. Älä myöskään lannistaudu kieltäytymisistä ja ei-vastauksista; ensimmäiset kerrat voivat tuntua ikäviltä, mutta toleranssisi kasvaa jatkuvasti ja pian et edes muista märehtiä asiaa.

Vinkki +

Plussavinkkinä sanomme vielä tämän: Muista nauttia! Nauti tekemästäsi työstä, työsi jäljestä, saamastasi palautteesta sekä ansaituista euroista. Kun olet itse oman itsesi pomo, pitää sinun itse huolehtia siitä, että oma työsi pysyy mielenkiintoisena.

Kurkkaa myös sarjan ensimmäinen jakso täällä

Kiinnostaako sinua ryhtyä kevytyrittäjäksi? Voit rekisteröityä palveluumme ilmaiseksi.

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

 • Ajankohtaista Maksaako UKKO.fi palkkaa?

  Sosiaalisessa mediassa on hiljattain keskusteltu ahkerasti siitä, maksaako UKKO.fi käyttäjilleen palkkaa ja toimii UKKO.fi käyttäjiensä työllistäjänä. Ajattelin vastata näihin kysymyksiin tällä blogipostauksella. Ensin perustiedot siitä mitä UKKO.fi tekee: UKKO.fi on verkkopalvelu, jonka kautta yksityishenkilö voi laskuttaa työsuoritteensa ilman omaa yritystä. Työntekijä luo laskun palvelussamme ja me maksamme rahat pankkitilille verokorttia vastaan. UKKO.fi:n taustalla on SLP Group Oy -niminen yritys. Maksaako…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista UKKO-data: Naisyrittäjät tienaavat edelleen vähemmän samoista töistä kuin miehet, mutta yllätyksiäkin löytyi

  UKKO.fi selvitti freelancer-työtä tekevien naisten ja miesten välistä palkkaeroa UKKO.fi-kevytyrittäjäpalvelun käyttäjien laskutustiedoista. Selvityksessä laskettiin naisten ja miesten keskimääräinen tuntilaskutushinta ja saatiin tulokseksi, että vuosina 2019-2021 freelancer-naisen euro on  ollut 83 senttiä. “Halusimme naistenviikolla syventyä yrittäjyyteen ja työelämään naisten näkökulmasta ja selvitimme suurella uteliaisuudella UKKO-datastamme millaisia eroja naisten ja miesten laskutuksissa on. Laskimme nais- ja mieskevytyrittäjiemme tuntihintojen keskiarvoja ja saimme tulokseksi,…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista UKKO.fi avaa oman asiakaspalvelunsa koirille – ”lemmikeissä on suuri yrittäjäpotentiaali”

  UKKO.fi:n Yrittäjyyskoulu kertoi 19. maaliskuuta havannankoira Vilin tarinan. Vili on paitsi somevaikuttaja, myös toiminimiyrittäjä. Vilin yrittäjätarinan esittelyn jälkeen asiakaspalvelun puhelin on soinut kuumana ja nyt UKKO.fi on päättänyt reagoida asiaan. ”Olemme olleet hyvin hämmästyneitä kyselyiden määrästä, mutta toisaalta sosiaalisen median aikana on hyvinkin ymmärrettävää ja luontevaa, että koiratkin tekevät tiliä. Olemme nyt ymmärtäneet, että lemmikeissä on suuri yrittäjäpotentiaali”, kommentoi viestintäpäällikkö…

  Lue lisää