Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Itkonen & Hynynen-videosarjan 2. osa ulkona: “Nuori, ole rohkea!”

UKKO.fi:n uusi videosarja avaa nuorien kevytyrittäjien elämää! Sarjaa luotsaa kaksi 17-vuotiasta kevytyrittäjää, Aatu Itkonen ja Jari Hynynen.

Alkuun kolmesta videosta koostuva sarja antaa vinkkejä nuorena kevytyrittäjänä toimimiseen eri näkökulmista. Kuinka kannattavaa kevytyrittäjyys on opiskelijalle? Mitä nuoren kevytyrittäjän olisi hyvä huomioida? Entä kuinka yhdistää koulu ja työt?

Julkaisemme uuden videon viikoittain joulukuussa – tilaa siis UKKO.fi YouTube ja seuraa blogia!

Nuoret kevytyrittäjät jakavat neuvoja yrittäjyyteen

Videosarjan toisessa osassa nuoret osaajat Aatu ja Jari jakavat vinkkejä yrittäjyydestä kiinnostuneille; oman kokemuksen kautta hyväksi havaitut neuvot ovat konkreettisia ja auttavat innokkaita oman tien kulkijoita varmasti alkuun yrittäjätaipaleella.

Aatu ja Jari ovat eläviä esimerkkejä siitä, mihin aktiivinen ja yritteliäs asenne voi johtaa. Iloiset nuoret miehet ovat päässeet osallistumaan mielenkiintoisiin projekteihin, kerryttäneet merkittävästi työkokemusta ja oppineet lukuisia uusia taitoja yrittäjyyteen ja muun muassa omaan talouteen liittyen.

5+1 vinkkiä yrittäjyyttä aloittaville

Vinkki 1

Nuorten kevytyrittäjien ensimmäinen vinkki on kirkastaa oma liikeidea. Sinun on itse tiedettävä mitä myyt, jotta voit saada jonkun ostamaan tuotteesi tai palvelusi. Muotoile oma liikeideasi helposti esitettäväksi hissipuheeksi, jonka voit kertoa muutamalla lauseella. (Olemme muuten aiemmin blogissamme kirjoittaneet yksityiskohtaiset vinkit hissipuheen tekemiseen!)

Vinkki 2

Toinen vinkki liittyy edelliseen: Mieti, miten sinä erottaudut kilpailijoistasi. Hio konseptisi oman näköiseksesi, jotta voit seistä sen takana. Tätä kautta voit rakentaa itsellesi mielenpainuvan brändin. Voit aina ottaa vaikutteita idoleiltasi, kilpailijoiltasi tai muilta menestyneiltä yrittäjiltä – älä kuitenkaan hukkaa itseäsi kaikkien ideoiden alle, vaan pidä kiinni omasta visiostasi.

“Nuoruus voi olla myös valttikortti. Nuoret yrittäjät voivat tuoda asiakkaille uusia näkökulmia ja ajatuksia,” toteavat nuoret miehet Aatu ja Jari yhdestä suusta.

Vinkki 3

Ole rohkea! Aatu ja Jari kannustavat nuoria rohkeasti kokeilemaan omia rajojaan ja testaamaan vasta orastavia liikeideoita. Epäonnistumista ei kannata pelätä, sillä se, jos joku, on paras tapa oppia ja tulla vielä paremmaksi. Ottamalla itse yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin ja tuomalla sopivasti omaa persoonaa esiin, voi helpoiten jäädä ihmisten mieleen ja saada sovittua työkeikkoja.

Vinkki 4

Neljäs vinkki on ehkä se kaikista tärkein. Valitse omaksi liikeideaksi sellainen, joka motivoi sinua itseäsi. Se, että olet innostunut ja motivoitunut siitä, mitä teet, välittyy kyllä myös asiakkaillesi. Oma positiivinen ja eteenpäin katsova asenteesi on sinun paras myyntityökalusi – mikset siis ottaisi siitä kaikkea irti?

Vinkki 5

Yrittäjyyden aloittaminen ei välittömästi tarkoita katkeamatonta rahavirtaa. Sinun täytyy muistaa olla kärsivällinen myydessäsi ja markkinoidessasi palveluasi tai tuotettasi. Tunnettuutesi kasvaa tekemisen ja työkeikkojen myötä ja samalla opit itse paremmaksi työssäsi. Älä myöskään lannistaudu kieltäytymisistä ja ei-vastauksista; ensimmäiset kerrat voivat tuntua ikäviltä, mutta toleranssisi kasvaa jatkuvasti ja pian et edes muista märehtiä asiaa.

Vinkki +

Plussavinkkinä sanomme vielä tämän: Muista nauttia! Nauti tekemästäsi työstä, työsi jäljestä, saamastasi palautteesta sekä ansaituista euroista. Kun olet itse oman itsesi pomo, pitää sinun itse huolehtia siitä, että oma työsi pysyy mielenkiintoisena.

Kurkkaa myös sarjan ensimmäinen jakso täällä

Kiinnostaako sinua ryhtyä kevytyrittäjäksi? Voit rekisteröityä palveluumme ilmaiseksi.

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

 • Ajankohtaista Kävimme YrittäjäTV:ssä avaamassa kevytyrittäjyyden ja y-tunnuksellisen yrittäjyyden eroja

  UKKO.fi:n toimitusjohtaja Sami Ranta kävi lokakuussa YrittäjäTV:n haastattelussa Pasilassa. Puolituntisen keskustelun aiheena oli "Milloin yrittäjä tarvitsee y-tunnuksen?". Mikael Vuorisen asiantuntijahaastattelussa pohdittiin yrittäjyyden aloittamista monesta eri näkökulmasta ja annetaan vastauksia muun muassa siihen, että millainen yritysmuoto kannattaa valita ja sopii kenellekin. Katso jakso YrittäjäTV:stä. YrittäjäTV on uusi podcast-sarja ja osa Puhemediaa. 

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Freelancermarkkinat kasvavat tulevaisuudessa merkittävästi - Henrico ja UKKO.fi yhteistyöhön

  Maailma on muuttunut uusien teknologioiden ja digitalisoitumisen kautta ihan kaikissa asioissa – kaikki liikemallit ovat uudelleenajattelun kohteena. Digitaaliset liiketoiminnat kasvavat kovaa vauhtia monilla eri toimialoilla. Pysyäkseen mukana kovassa globaalissa kilpailussa suomalaiset yritykset tarvitsevat ammattimaisia digialan osaajia. StaffPoint konserniin kuuluva Henrico Digital ja yrittäjyyspalveluita tarjoava UKKO.fi aloittivat yhteistyön digialan osaajien yhteentörmäyttämisessä. – Etenkin digin ja ohjelmistoalan asiantuntijat haluavat tehdä työnsä itsenäisesti…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista UKKO.fin toimitusjohtajaksi Ukko Kumpulainen 1.1.2022 alkaen

  UKKO yhtiön johdossa on tapahtunut muutoksia vuoden 2022 alussa ja toimitusjohtaja Sami Ranta jättää tehtävänsä. UKKO yhtiön hallitus ja Sami Ranta päätyivät ratkaisuun yhteisymmärryksessä. UKKOn toimitusjohtajana toimii 1.1.2022 alkaen Ukko Kumpulainen. – Tänä vuonna juhlimme yrityksen 10-vuotista taivalta ja olemme erityisen ylpeitä tästä kymmenen vuoden matkastamme, jolla olemme päässeet helpottamaan yli 140 000 yrittäjän arkea. Erilaiset muutokset matkan varrella ovat…

  Lue lisää