Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Viikon kevytyrittäjä Merja: “Voisin melkeinpä onnitella kaikkia kevytyrittäjiä – hyvä me!”

viikon-kevytyrittaja-merja-turunen

Olen Merja Turunen, 39-vuotias jooga-, jumppa- ja kuntosaliohjaaja Oulusta. Innostuin lukioikäisenä aerobicista ja kuntosaliharjoittelusta ja aloin opintojen ohella ohjata ryhmiä paikallisella kuntosalilla ja jumppaseurassa.

Mielessäni pesi kuitenkin ajatus, ettei pelkillä jumppahommilla voi elää. Niinpä opiskelin maa- ja metsätaloutta sekä pukeutumisneuvojaksi. Lisäksi olen toiminut osastovastaavana puutarhamyymälässä sekä myymäläpäällikkönä muotiliikkeessä.

Lopulta olen kuitenkin todennut, että kyllä se liikuttaminen vaan on juttuni – ja sillä voi hyvinkin elää! Olenkin joogaopettaja (RYT-200), ryhmäliikuntaohjaaja (FAF) sekä kuntosalivalmentaja (Trainer4You).

Mitä teet?

Ohjaan joogaa, erilaisia aerobic- ja jumppatunteja sekä afrotanssia ja kuntosaliliikuntaa yhteensä kuudella eri työnantajalla. Näiden lisäksi teen työtä myös omiin nimiini. Puolella työnantajista olen palkkatöissä ja puolia laskutan ohjaamistani tunneista UKKO.fi-palvelun kautta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen ohjannut ryhmäliikuntaa Oulun seudulla nyt jo 20 vuoden ajan ja aloin saada paljon pyyntöjä tulla ohjaamaan tunteja työpaikoille, virkistyspäiviin ja muihin vastaaviin tapahtumiin. En kuitenkaan halunnut heittäytyä täysin yrittäjäksi, koska osittain palkollisena saan nauttia tiettyjä etuja, kuten esimerkiksi sairausajanpalkkaturvasta, joka on parempi kuin yrittäjällä.

UKKO.fi-palvelu onkin täydellinen ratkaisua minulle, jota ei yrittämiseen ja laskutukseen liittyvät paperihommat millään muotoa kiinnosta. Nyt ohjauksia on helppo sopia sinne tänne, kun laskutus hoituu kätevästi ja sääntöjen mukaisesti.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Ei sellaista ole! Ohjaan tunteja usein kahdessa tai kolmessa osassa pitkin päivää.

Ensimmäiset tunnit ovat jo varhain aamulla, toinen erä käynnistyy lounasaikaan ja viimeinen vielä illalla. Koska työpaikkoja ja toimipisteitä on niin monta, pitää usein kotoa töihin lähtiessä miettiä tarkasti mihin suuntaan sitä olikaan lähdössä ajamaan. Toistaiseksi olen kuitenkin aina päätynyt oikeaan saliin ohjaamaan!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa ovat ihmiset – oppilaat ja asiakkaat sekä työkaverit ja yhteisöt. Niin myös ohjaamani lajit, etenkin jooga.

Ja vapaus! Valitsen itse mitä tunteja, mihin kellonaikaan ja missä paikassa ohjaan. Perheeseemme kuuluu 3-vuotias poika ja hänen kannaltaan minun ja mieheni työt sopivat hyvin yhteen. Pikkumiehen päiväkotipäivät ovat vain 4–6 tunnin mittaisia, koska minä olen usein kotosalla johonkin aikaan päivisin, kun taas mieheni käy säännölisessä päivätyössä ja on kotona aina iltaisin.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin osata antaa asiakkaille liikunnan mukanaan tuoman terveyden ja hyvän olon lisäksi myös elämyksiä ja iloa. Haluaisin levittää onnellisuutta ja tyytyväisyyttä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Voisin melkeinpä onnitella kaikkia kevytyrittäjiä – hyvä me! Tehdään juuri sitä työtä mitä haluamme, ja kun tehdään se ilolla, levitetään valoa ja rakkautta myös ympärillemme. Sitä maailma tarvitsee!

Tutustu tarkemmin Merjaan ja hänen tunteihinsa Facebookissa!

Lue myös täällä siitä, miksi UKKO.fi sopii erityisen hyvin juuri liikunta-alan ammattilaisille.

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Yrittäjähaastattelussa Pauliina Mäkelä

    Haastattelimme Pauliina Mäkelää yrittäjyyteen liittyen. Pauliina on perustanut Kinda Oy:n vuonna 2010. Kinda Oy tarjoaa yrityksille, yhteisöille ja yksilöille sosiaalisen median koulutus-, konsultointi- ja luennointipalveluja ympäri Suomen. Uudet ammatit ja uudet työskentelytavat kiinnostavat Pauliinaa. Hän on aktiivisesti mukana luomassa kansallista robotisaatiostrategiaa Robotics Finland -verkoston kanssa sekä on järjestänyt useampana vuonna sosiaalisen median tapahtumia yhteisöllisesti, kuten SomeTime ja Community Manager Appreciation Day Finland. Miten lähdit yrittäjäksi? Nokian…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tommi hankkii lisätuloja tuliesityksillä – "UKKO.fin tiimilaskutus toimii näppärästi"

  Kevytyrittäjä Tommi Henttisellä on kirjaimellisesti monta rautaa tulessa: hän käy töissä, opiskelee ja tekee sivutöinä tuliesityksiä. Erityiskiitoksen Tommilta saa UKKO.fin näppärä tiimilaskutus. Tamperelainen Tommi Henttinen päätyi tuliesitysten pariin teatteriharrastuksensa kautta, kun harrastusryhmä halusi kehittää näyttävän sisääntulon esityksiinsä. Idea tähän tuli eräältä teatteriryhmän jäseneltä, joka osasi pyöritellä ja heitellä erilaisia esineitä. ”Aloin harjoitella tanssia sisääntuloa varten. Hiukan myöhemmin ryhdyin opettelemaan myös…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Satu Nisu jätti vakityönsä ja aloitti erehdyksessä väärät opinnot – nyt hän valloittaa maailmaa uniikeilla tekstiileillään

  Kuopiolainen tekstiilialan yrittäjä Satu Nisu sai inspiraation desingniinsa suomalaisesta luonnosta opiskeluaikoinaan. Nyt tuo design toistuu kaikissa hänen tekstiilitöissään, joita on esillä myös 10. lokakuuta 2021 avatussa Dubain maailmannäyttelyssä. Sadulta ei puutu toimintansa kansainvälistymiseen tarvittavaa sinnikkyyttä, ja sen ansiosta hän pääsi mukaan maailmannäyttelyynkin. "Dubaissa ulkomaiset yrittäjät eivät kuitenkaan pääse toimimaan noin vain. Heidän on kuuluttava sisäpiiriin, ja siihen pääseminen kestää jopa…

  Lue lisää