Viikon kevytyrittäjä Terhi Sajakoski tekee nettisisältöjä – “Hienointa työssäni on oma vapaus”

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-terhi-sajakoski

Olen 57-vuotias markkinoinnin ja sisällöntuottamisen moniosaaja. Koulutukseltani olen yo-sihteeri ja minulla on myös matkailun ammattitutkinto.

Mitä teet?

Teen pääasiassa nettisisältöjä, käännän englanninkielisiä sivusisältöjä suomeksi (toinen toimeksiantajistani on kansainvälinen), teen kielenhuoltoa ja editoin valmiita tekstejä paremmaksi suomen kieleksi jne.

Suomalaiselle toimeksiantajalle teen massapostituksia eli lähetän heidän sidosryhmilleen informaatiosisältöjä sähköpostitse. Tärkein työvälineeni on läppäri, nettiyhteys ja oma työpöytä kotikonttorissani.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

En saanut töitä, varmaankin syntymävuosi pelästyttää työnantajat (Suomessahan ei ole ikärasismia ? ). Sen vuoksi ajattelin, että työllistän itse itseni. Toimeksiannot ovat projektiluonteisia. Joinakin kuukausina tulee palkkaa, joinakin ei. That’s the name of the game.

Taisin ensimmäisen kerran nähdä mainoksenne Facebookissa ja sen jälkeen näin jonkin televisiohaastattelun. (Minulla on yksi ulkomainen toimeksiantaja, joka haluaa, että käytän Frilans Finans Oy:tä, mutta nyt kun sain itse päättää uuden suomalaisen toimeksiantajan kanssa, valitsin UKKO.fi-laskutuspalvelun.)

Teillä on todella hyvät nettisivut ja myös helppokäyttöisyys ja iso informaatiosisältö miellyttivät!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Aloitan aamupäivän aikana tarkistamalla työsähköpostit ja sieltä tulleet toimeksiannot. Työskentelen yleenä noin neljä tuntia ennen lounas- ja koiralenkkitaukoa. Usein illalla on vielä toinen lyhyempi työsessio.

Kotona työskentely tuo tiettyä vapautta järjestellä työaikaa ja sovittaa sitä muihin päivän aktiviteetteihin. Iäkkäämpänä ihmisenä myös stressin tunne vähenee ja toisaalta taas jaksaminen ja tehokkuus paranevat kun työmatkat jäävät pois ja senkin ajan voi tehokkaasti käyttää työn tekemiseen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Oma vapaus on hienoa. Kun teen työni etänä, kotoa käsin, voin jakaa päiväni oman energiatasoni mukaan ja jakaa työt pienemmiksi osiksi.

Etätyö ei tosin sovi kaikille, mutta minulle se sopii, kun olen ollut työelämässä jo yli 30 vuotta. Tietynlaista jämäkkyyttä ja ajanhallinnan opettelua tarvitaan sekä pitkää pinnaa, jotta kestää kuukausittain runsaastikin vaihtelevat tulot.

Kotona työskentely mahdollistaa myös maaseudulla asumisen. Luonto, puhdas ilma ja rauhallinen ympäristö ovat minulle todella tärkeitä.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Toivoisin osaavani paremmin markkinoida itseäni, ehkä tähän blogiinne osallistuminen oli askel itseni markkinointiin.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

On ollut hienoa huomata, että meitä on jo näin paljon. Osittan sen vuoksi itsekin uskaltauduin kokeilemaan ja toivon, että töitä riittäisi.

Tutustu Terhiin:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Crista löysi joogan ja teki siitä ammatin – “Ihanaa tämä on, vaikkakin hullua”

  Crista Soskolne on joogaohjaaja ja vijnanajoogan opettaja. Yliopisto-opintojen myötä Crista kiinnostui joogasta ja kouluttauduttuaan joogaohjaajaksi ja -opettajaksi teki hän niistä ammatin ensin kevytyrittäjänä ja sitten yrittäjänä. Crista kiinnostui joogasta jo 90-luvulla; Helsingin yliopiston kulttuuriantropologian ja filosofian opintoihin sisältyi muun muassa taolaisuuden opetuksia ja ne johdattivat Cristan joogan ääreen. Ennen vuosituhannen vaihdetta ei Helsingissä ollut kovinkaan montaa paikkaa, joissa olisi joogaa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kevytyrittäjyys loi Oonalle mukavat puitteet valmennustyöhön: "Motivaatio on korkealla, kun tekee sitä mitä rakastaa!"

  Hei! Olen Oona Peltonen, 19-vuotias kevytyrittäjä Vantaalta. Valmennustaustani on yläasteikäisestä asti kaiken ikäisiä valmentaen sekä ohjaten nykyisten lajien lisäksi esimerkiksi telinevoimistelussa, perheliikunnassa, leiritoiminnassa sekä erilaisissa jumpissa. Päätin tehdä rakkaasta ohjauksesta ammattini ja sen toteutin 2019 joulukuussa, kun valmistuin liikuntaneuvojaksi Kisakallion Urheiluopistosta. Kevytyrittäjänä toimin voimisteluseurassa joukkuevoimistelun sekä rytmisen voimistelun valmentajana. Valmennettavani ovat iältään suunnilleen 9-16 -vuotiaita. Ohjaan myös lapsille akrobatiavoimistelua. Päivisin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Eläinlääkäri ja koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo

  Viikon kevytyrittäjämme, eläinlääkäri Kirsi Zibelina Armassalo, hoitaa suurella sydämellä niin pienet kuin suuretkin eläinpotilaat! Kuka olet? Olen eläinlääkäri-koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo. Toimin kevytyrittäjänä pisteessä Konitohtori Nalle Karhulassa, Kotkassa. Olen terveydenhuoltoeläinlääkäri usealle sikalalle. Teen mielelläni kotikäyntejä niin pien- kuin suureläimille. Mitä teet? Hoidamme Konitohtorin puolesta kaikkia eläimiä, niin isoja kuin pieniäkin. Repertoaariimme kuuluu kaikki perushoidot ja -leikkaukset sekä lisäksi fysioterapeuttiset…

  Lue lisää