Viikon kevytyrittäjä Terhi Sajakoski tekee nettisisältöjä – “Hienointa työssäni on oma vapaus”

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-terhi-sajakoski

Olen 57-vuotias markkinoinnin ja sisällöntuottamisen moniosaaja. Koulutukseltani olen yo-sihteeri ja minulla on myös matkailun ammattitutkinto.

Mitä teet?

Teen pääasiassa nettisisältöjä, käännän englanninkielisiä sivusisältöjä suomeksi (toinen toimeksiantajistani on kansainvälinen), teen kielenhuoltoa ja editoin valmiita tekstejä paremmaksi suomen kieleksi jne.

Suomalaiselle toimeksiantajalle teen massapostituksia eli lähetän heidän sidosryhmilleen informaatiosisältöjä sähköpostitse. Tärkein työvälineeni on läppäri, nettiyhteys ja oma työpöytä kotikonttorissani.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

En saanut töitä, varmaankin syntymävuosi pelästyttää työnantajat (Suomessahan ei ole ikärasismia ? ). Sen vuoksi ajattelin, että työllistän itse itseni. Toimeksiannot ovat projektiluonteisia. Joinakin kuukausina tulee palkkaa, joinakin ei. That’s the name of the game.

Taisin ensimmäisen kerran nähdä mainoksenne Facebookissa ja sen jälkeen näin jonkin televisiohaastattelun. (Minulla on yksi ulkomainen toimeksiantaja, joka haluaa, että käytän Frilans Finans Oy:tä, mutta nyt kun sain itse päättää uuden suomalaisen toimeksiantajan kanssa, valitsin UKKO.fi-laskutuspalvelun.)

Teillä on todella hyvät nettisivut ja myös helppokäyttöisyys ja iso informaatiosisältö miellyttivät!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Aloitan aamupäivän aikana tarkistamalla työsähköpostit ja sieltä tulleet toimeksiannot. Työskentelen yleenä noin neljä tuntia ennen lounas- ja koiralenkkitaukoa. Usein illalla on vielä toinen lyhyempi työsessio.

Kotona työskentely tuo tiettyä vapautta järjestellä työaikaa ja sovittaa sitä muihin päivän aktiviteetteihin. Iäkkäämpänä ihmisenä myös stressin tunne vähenee ja toisaalta taas jaksaminen ja tehokkuus paranevat kun työmatkat jäävät pois ja senkin ajan voi tehokkaasti käyttää työn tekemiseen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Oma vapaus on hienoa. Kun teen työni etänä, kotoa käsin, voin jakaa päiväni oman energiatasoni mukaan ja jakaa työt pienemmiksi osiksi.

Etätyö ei tosin sovi kaikille, mutta minulle se sopii, kun olen ollut työelämässä jo yli 30 vuotta. Tietynlaista jämäkkyyttä ja ajanhallinnan opettelua tarvitaan sekä pitkää pinnaa, jotta kestää kuukausittain runsaastikin vaihtelevat tulot.

Kotona työskentely mahdollistaa myös maaseudulla asumisen. Luonto, puhdas ilma ja rauhallinen ympäristö ovat minulle todella tärkeitä.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Toivoisin osaavani paremmin markkinoida itseäni, ehkä tähän blogiinne osallistuminen oli askel itseni markkinointiin.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

On ollut hienoa huomata, että meitä on jo näin paljon. Osittan sen vuoksi itsekin uskaltauduin kokeilemaan ja toivon, että töitä riittäisi.

Tutustu Terhiin:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat: