Visuaalisen taiteen ammattilainen, Mortti Saarnia aloittaa päivänsä Neil Youngin tahdissa

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

viikon-kevytyrittaja-mortti-saarnia-omakuva

Olen Mortti Saarnia, 28-vuotias valokuvaaja, taiteilija ja Aalto-yliopiston valokuvataiteen laitoksen maisteriopiskelija.

Mitä teet?

Olen opiskellut kuvataiteilijaksi ja tällä hetkellä opiskelen Aalto-yliopistossa valokuvataiteen maisteriksi. Teen visuaalisen taiteen saralla laajasti erilaisia töitä ja projekteja.

Olen valokuvaaja, kuvittaja ja teen myös töitä videokuvauksen, editoinnin sekä elokuvataiteen parissa. Tällä hetkellä viimeistelen ensimmäistä runokokoelmaani.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun aloin saamaan työtarjouksia. On niin paljon helpompaa tehdä työ ja laskuttaa, kuin alkaa säätämään verokortin kanssa jokaisen asiakkaan kanssa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Herään, keitän kahvia, avaan tietokoneen ja laitan soimaan Neil Youngia.

Jos teen kuvittamista, valokuvien käsittelyä, videon editointia tai muuta itsenäistä taiteellista työtä, vietän päivän kotona työpöydällä.

Käyn kävelyllä rannalla päivän puolessa välissä, jotta aivot lepäävät. Työni on myös paljon kommunikointia asiakkaan kanssa sähköpostilla ja puhelimitse.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Rakastan tehdä työtä ja pidän vastuusta. Parasta on ollut huomata, että olen luottamuksen veroinen.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Opettelen tällä hetkellä koodaamista ja animaation tekemistä. Olen vielä kuvittajana aivan untuvikko ja pyrin kehittämään visuaalista ajatteluani päivittäin piirtämällä ja kirjoittamalla.

Käytän sporamatkat hyödyksi piirtämällä luonnoksia puhelimen Illustrator-sovellukseen.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Suosittelen nuoria kevytyrittäjiä ottamaan erityisesti ne työtehtävät harteilleen, jotka tuntuvat liian isoilta.

Haluatko tutustua lisää Mortin taiteeseen?

www.morttisaarnia.com

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Joona Rontu on lyhytterapeutti, joka työskentelee puhelimitse

  Kuka olet? Olen Joona, 28-vuotias ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja sosionomi. Päivätyössäni ohjaan nuoria erilaisten arjen asioiden parissa ja iltaisin keskustelen puhelimessa terapia-asiakkaideni kanssa. Mitä lyhytterapeutti tekee? Puhelimitse terapiaa tarjoavana lyhytterapeuttina keskustelen asiakkaan kanssa ja autan häntä löytämään uusia toimintatapoja, voimavaroja ja selviytymiskeinoja haasteisiin, joiden vuoksi hän on ottanut minuun yhteyttä. Terapiassa voidaan käsitellä esimerkiksi perhe- tai työelämän pulmakohtia, omaa jaksamista, alakuloisuutta,…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuukka Taponen on kunnianhimoinen karting-kuski, joka hoitaa itse sponsorisopimuksensa

  Vähän aikaa sitten UKKO.fi-toimistolle tuli yllättävä puhelu. Soittaja oli 12-vuotias lohjalainen karting-kuski Tuukka Taponen, joka tiedusteli, olisimmeko halukkaita sponsoriyhteistyöhön. Meistä tämä kuulosti mainiolta, ja kutsuimmekin Tuukan ja hänen äitinsä Satu Taposen vierailulle toimistollemme! Tuukan haastattelun voit kuunnella tämän kirjoituksen lopusta. Tuukka suhtautuu karting-uraansa suurella kunnianhimolla, ja se näkyy. Hänen kymmenvuotinen uransa on pitänyt sisällään runsaasti menestystä: Tuukka on voittanut useita…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kuusi inspiroivaa naisyrittäjän tarinaa naisten päivänä

  8.3. naisten päivän kunniaksi jaamme muutaman inspiroivan yrittäjätarinan naispuolisilta kevytyrittäjiltämme! Jokainen heistä on aiemmin esitelty myös Viikon kevytyrittäjä -artikkelisarjassamme. Tarinat näyttävät, kuinka erilaisissa elämäntilanteissa ja töissä kevytyrittäät voivat toimia. Toivomme, että ne innostavat muitakin olemaan rohkeita, seuraamaan omia intohimojaan ja rakentamaan omaa polkuaan niitä noudattaen. Tutustu siis Katjaan, Susanneen, Ailaan, Millaan, Wicked Violettaan ja Emiliaan! ”Ollaan me kevytyrittäjät paljon yhteydessä…

  Lue lisää