Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Visuaalisen taiteen ammattilainen, Mortti Saarnia aloittaa päivänsä Neil Youngin tahdissa

viikon-kevytyrittaja-mortti-saarnia-omakuva

Olen Mortti Saarnia, 28-vuotias valokuvaaja, taiteilija ja Aalto-yliopiston valokuvataiteen laitoksen maisteriopiskelija.

Mitä teet?

Olen opiskellut kuvataiteilijaksi ja tällä hetkellä opiskelen Aalto-yliopistossa valokuvataiteen maisteriksi. Teen visuaalisen taiteen saralla laajasti erilaisia töitä ja projekteja.

Olen valokuvaaja, kuvittaja ja teen myös töitä videokuvauksen, editoinnin sekä elokuvataiteen parissa. Tällä hetkellä viimeistelen ensimmäistä runokokoelmaani.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun aloin saamaan työtarjouksia. On niin paljon helpompaa tehdä työ ja laskuttaa, kuin alkaa säätämään verokortin kanssa jokaisen asiakkaan kanssa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Herään, keitän kahvia, avaan tietokoneen ja laitan soimaan Neil Youngia.

Jos teen kuvittamista, valokuvien käsittelyä, videon editointia tai muuta itsenäistä taiteellista työtä, vietän päivän kotona työpöydällä.

Käyn kävelyllä rannalla päivän puolessa välissä, jotta aivot lepäävät. Työni on myös paljon kommunikointia asiakkaan kanssa sähköpostilla ja puhelimitse.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Rakastan tehdä työtä ja pidän vastuusta. Parasta on ollut huomata, että olen luottamuksen veroinen.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Opettelen tällä hetkellä koodaamista ja animaation tekemistä. Olen vielä kuvittajana aivan untuvikko ja pyrin kehittämään visuaalista ajatteluani päivittäin piirtämällä ja kirjoittamalla.

Käytän sporamatkat hyödyksi piirtämällä luonnoksia puhelimen Illustrator-sovellukseen.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Suosittelen nuoria kevytyrittäjiä ottamaan erityisesti ne työtehtävät harteilleen, jotka tuntuvat liian isoilta.

Haluatko tutustua lisää Mortin taiteeseen?

www.morttisaarnia.com

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat: