Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Visuaalisen taiteen ammattilainen, Mortti Saarnia aloittaa päivänsä Neil Youngin tahdissa

viikon-kevytyrittaja-mortti-saarnia-omakuva

Olen Mortti Saarnia, 28-vuotias valokuvaaja, taiteilija ja Aalto-yliopiston valokuvataiteen laitoksen maisteriopiskelija.

Mitä teet?

Olen opiskellut kuvataiteilijaksi ja tällä hetkellä opiskelen Aalto-yliopistossa valokuvataiteen maisteriksi. Teen visuaalisen taiteen saralla laajasti erilaisia töitä ja projekteja.

Olen valokuvaaja, kuvittaja ja teen myös töitä videokuvauksen, editoinnin sekä elokuvataiteen parissa. Tällä hetkellä viimeistelen ensimmäistä runokokoelmaani.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun aloin saamaan työtarjouksia. On niin paljon helpompaa tehdä työ ja laskuttaa, kuin alkaa säätämään verokortin kanssa jokaisen asiakkaan kanssa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Herään, keitän kahvia, avaan tietokoneen ja laitan soimaan Neil Youngia.

Jos teen kuvittamista, valokuvien käsittelyä, videon editointia tai muuta itsenäistä taiteellista työtä, vietän päivän kotona työpöydällä.

Käyn kävelyllä rannalla päivän puolessa välissä, jotta aivot lepäävät. Työni on myös paljon kommunikointia asiakkaan kanssa sähköpostilla ja puhelimitse.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Rakastan tehdä työtä ja pidän vastuusta. Parasta on ollut huomata, että olen luottamuksen veroinen.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Opettelen tällä hetkellä koodaamista ja animaation tekemistä. Olen vielä kuvittajana aivan untuvikko ja pyrin kehittämään visuaalista ajatteluani päivittäin piirtämällä ja kirjoittamalla.

Käytän sporamatkat hyödyksi piirtämällä luonnoksia puhelimen Illustrator-sovellukseen.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Suosittelen nuoria kevytyrittäjiä ottamaan erityisesti ne työtehtävät harteilleen, jotka tuntuvat liian isoilta.

Haluatko tutustua lisää Mortin taiteeseen?

www.morttisaarnia.com

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Sampo on kevytyrittäjänä toimiva sähkömies – “työssä voi kehittyä jatkuvasti”

  Kuka olet? Olen Sampo, luotettava, sosiaalinen ja iloinen sähkömies Lapista. Muutin Etelä-Suomeen työn perässä noin seitsemän vuotta sitten. Mitä teet? Olen sähköasentaja eli teen isoja ja pieniä sähkötöitä yrityksille aliurakointina. Lisäksi teen jonkin verran töitä myös yksityisellä puolella. Kohteena voi olla esimerkiksi keittiöt, liikehuoneistot, asunnot, kylpyhuoneet tai vaikka kokonaiset omakotitalot. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Halusin kokeilla kevytyrittäjyyttä ennen oman yrityksen perustamista.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jesse Nykänen yhdistää kevytyrittäjyyden, urheilun ja opinnot mielekkäästi toisiinsa!

  Olen Jesse Nykänen, 24-vuotias kevytyrittäjä, opiskelija ja urheilija. Mitä teet? Kilpailen painonnostossa Suomen maajoukkueessa ja opiskelen tradenomiksi Lahdessa. Opiskeluiden ja urheilu-urani ohella teen yksilövalmennuksia painonnostossa ja järjestän painonnostokursseja asiakkailleni. Hienointa omassa työssäni on asiakkaiden saama hyvän olon tunne kovan harjoituksen jälkeen! Aloitin painonnostossa kilpailun vuonna 2005, jolloin olin ainoastaan 9-vuotias. Juniorina pelasin jääkiekkoa ja nostelin painoja samaan aikaan. Jääkiekko jäi…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuukka Taponen on kunnianhimoinen karting-kuski, joka hoitaa itse sponsorisopimuksensa

  Vähän aikaa sitten UKKO.fi-toimistolle tuli yllättävä puhelu. Soittaja oli 12-vuotias lohjalainen karting-kuski Tuukka Taponen, joka tiedusteli, olisimmeko halukkaita sponsoriyhteistyöhön. Meistä tämä kuulosti mainiolta, ja kutsuimmekin Tuukan ja hänen äitinsä Satu Taposen vierailulle toimistollemme! Tuukan haastattelun voit kuunnella tämän kirjoituksen lopusta. Tuukka suhtautuu karting-uraansa suurella kunnianhimolla, ja se näkyy. Hänen kymmenvuotinen uransa on pitänyt sisällään runsaasti menestystä: Tuukka on voittanut useita…

  Lue lisää