Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Viikon kevytyrittäjämme, Esa Pesonen, on toimittaja, bloggari ja runoilija

viikon-kevytyrittaja-Esa-pesonen

Olen Esa Pesonen, 41-vuotias toimittaja-bloggaaja-runoilija. Asun Helsingissä, alun perin olen Vantaalta. Pidän erilaisten näkökulmien ja asioiden löytämisestä.

En ole suomalainen jörrikkä, mutta en konsulttikaan.

Mitä teet?

Freelancetoimittajana kirjoitan juttuja pääasiallisesti aikakauslehtiin. Olen kirjoittanut Hymyyn, Alibiin, Seuraan, Iltalehteen ja SuPer-lehteen. Lisäksi kirjoitan myös Publicon asiakaslehtiin.

Ennen kevytyrittäjäksi ryhtymistä minulla oli 20 vuoden kokemus tiedottajan ja toimittajan vakituisissa työsuhteissa. Kirjoitan myös omaa Elämänehtoja-blogia. ja olen julkaissut kolme runokirjaa.

Parhaillaan laajennan repertuaaria nettimaailman puolelle myös journalistisissa artikkeleissa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kevytyrittäjyys tuntui tässä elämänvaiheessa parhaalta vaihtoehdolta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Herään. Käyn sähköpostit läpi. Käyn päivän uutiset läpi. Ideoin juttuideoita, soittelen haastateltaville. Jos tapaan haastateltavan, pyrähdän myös tapaamisiin.

Mutta varsinaisesti tavallista työpäivää ei oikeasti ole.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, että tapaan sellaisia ihmisiä, joita en muuten tapaisi!

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Kehittämisen varaa minulla on monessa eri asiassa. Koskaan en ole esimerkiksi riittävän hyvä skuupinteossa tai mielenkiintoisten ihmisten löytämisessä haastatteluihin.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja kevytyrittäjiksi aikoville?

Eikun etiäpäin vaan!

Käy katsomassa, mitä kaikkea Esalla on meneillään! Esan kotisivut ja somen löydät täältä:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Jukka-Pekka on alan vaihtaja, joka teki harrastuksestaan ammatin

  Olen Jukka-Pekka Visuri, 40-vuotias mies Turusta. Olen naimisissa ja minulla on yksi poikapuoli. Mitä teet? Valokuvaan ja teen myös graafista suunnittelua ja toteutusta. Ammattinimikkeinä minulla on muun muassa audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto, julkaisugraafikko sekä valokuvaaja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olin vuosia kokkina ravintoloissa, mutta koska minulla on mennyt molemmista käsistä veneluut huonoon kuntoon ja tehty myös luudutusleikkauksia, jouduin lopettamaan ne työt. Opiskelinkin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Riitan lapsuuden unelmasta tuli totta – kevytyrittäjyyden kautta yrittäjäksi

  Riitta Luhtala ehti olla 25 vuotta työelämässä toisen palveluksessa ennen kuin hän päätti muuttaa uransa suuntaa. Irtisanoutumisen jälkeen piti miettiä, mihin omaa aikaa alkaisi käyttää. Kuin tilauksesta Riitan vanha asiakas antoi Riitalle kiinnostavan toimeksiannon. – Pyörittelin ajatusta oman yrityksen perustamisesta, mutta mietin toisaalta, olisiko tätä toimeksiantoa varten olemassa joku helpompi ratkaisu. Laskutuspalvelu oli se helpompi ratkaisu Verkossa surffailu tuotti kuin tuottikin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Ääni-installaatiota tekevästä Jaakko Autiosta taiteellinen luova työ on parasta maailmassa

  Kuka olet? Hei! Olen Jaakko Autio, freelancer-äänisuunnittelija. Työskentelen teatterin, installaatioiden ja elokuvan parissa. Mitä teet? Parhaillaan työskentelen HKT:n produktiossa äänisuunnittelijana. Produktion nimi julkaistaan virallisesti 13.8. Kesällä toteutan 25 -kanavaisen ääni-installaation Pohjanmaalla nimeltä “Armo” Nivalassa 5.–14.7. Lyhytelokuvan “Kirurgi” ensi-ilta taas on Galerie bij de Boekessa, Ulftissa. Mielenkiintoinen proggis on myös kesällä Paikallisliike-nykytanssifestivaalilla esitettävä “Ajan ja paikan ulottumattomissa”, (16.6. kello 19 Savilahden…

  Lue lisää