Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Viikon kevytyrittäjämme, Esa Pesonen, on toimittaja, bloggari ja runoilija

viikon-kevytyrittaja-Esa-pesonen

Olen Esa Pesonen, 41-vuotias toimittaja-bloggaaja-runoilija. Asun Helsingissä, alun perin olen Vantaalta. Pidän erilaisten näkökulmien ja asioiden löytämisestä.

En ole suomalainen jörrikkä, mutta en konsulttikaan.

Mitä teet?

Freelancetoimittajana kirjoitan juttuja pääasiallisesti aikakauslehtiin. Olen kirjoittanut Hymyyn, Alibiin, Seuraan, Iltalehteen ja SuPer-lehteen. Lisäksi kirjoitan myös Publicon asiakaslehtiin.

Ennen kevytyrittäjäksi ryhtymistä minulla oli 20 vuoden kokemus tiedottajan ja toimittajan vakituisissa työsuhteissa. Kirjoitan myös omaa Elämänehtoja-blogia. ja olen julkaissut kolme runokirjaa.

Parhaillaan laajennan repertuaaria nettimaailman puolelle myös journalistisissa artikkeleissa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kevytyrittäjyys tuntui tässä elämänvaiheessa parhaalta vaihtoehdolta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Herään. Käyn sähköpostit läpi. Käyn päivän uutiset läpi. Ideoin juttuideoita, soittelen haastateltaville. Jos tapaan haastateltavan, pyrähdän myös tapaamisiin.

Mutta varsinaisesti tavallista työpäivää ei oikeasti ole.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on se, että tapaan sellaisia ihmisiä, joita en muuten tapaisi!

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Kehittämisen varaa minulla on monessa eri asiassa. Koskaan en ole esimerkiksi riittävän hyvä skuupinteossa tai mielenkiintoisten ihmisten löytämisessä haastatteluihin.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja kevytyrittäjiksi aikoville?

Eikun etiäpäin vaan!

Käy katsomassa, mitä kaikkea Esalla on meneillään! Esan kotisivut ja somen löydät täältä:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Visuaalisen taiteen ammattilainen, Mortti Saarnia aloittaa päivänsä Neil Youngin tahdissa

  Olen Mortti Saarnia, 28-vuotias valokuvaaja, taiteilija ja Aalto-yliopiston valokuvataiteen laitoksen maisteriopiskelija. Mitä teet? Olen opiskellut kuvataiteilijaksi ja tällä hetkellä opiskelen Aalto-yliopistossa valokuvataiteen maisteriksi. Teen visuaalisen taiteen saralla laajasti erilaisia töitä ja projekteja. Olen valokuvaaja, kuvittaja ja teen myös töitä videokuvauksen, editoinnin sekä elokuvataiteen parissa. Tällä hetkellä viimeistelen ensimmäistä runokokoelmaani. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Päädyin kevytyrittäjäksi, kun aloin saamaan työtarjouksia. On niin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Ria kokeili podcastin tuottamista vuoden ajan – nyt hän työllistää itsensä yrittäjänä

  Ria Hernesahon rauhoittava ääni tunnetaan Murhakertomuksia-podcastista. Yrittäjäksi hän ryhtyi vuonna 2022 – alle vuosi sen jälkeen, kun hän julkaisi ensimmäisen podijaksonsa. Jo nuorena yrittäjyyttä ihaillut Ria rakensi aiemman uransa sosiaali- ja terveysalalla, sillä palkkatyö toi turvaa kolmen lapsen äidille. Itsensä toteuttamiselle oli enemmän aikaa, kun lapset kasvoivat, ja silloin se ovi aukesikin sattumalta. Aloin kuunnella rikospodcasteja aikuisen tyttäreni suosituksesta. Podimaailma…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Joogaopettaja Henriikka: Kevytyrittäjänä saan tehdä mitä rakastan!

  Henriikka Konki toteuttaa intohimoaan joogaopettajana. Hän kokee saavansa toimia tässä arvojensa mukaisesti, ja nauttii saadessaan piristää opetettaviensa päivää. Henriikkalla on lisäksi kunnianhimoisia tulevaisuudensuunnitelmia työnsä suhteen! Olen Henriikka Konki, 28-vuotias turkulainen. Kevytyrittäjänä olen joogaopettaja; ohjaan skumppajoogaa polttareissa ja kesätapahtumissa, opetan puistojoogaa ja tuotan joogavideoita online-kursseille ja -kirjastoihin. Opetan suomeksi ja englanniksi sanskrit-lisämausteella. Opetan pääasiassa Turun seudulla ja lähikunnissa, mutta opettaminen myös…

  Lue lisää