Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Viikon kevytyrittäjä Niko Saarela: “Tehkää sellaista työtä mikä antaa matkanne varrelle elämyksiä joista nautitte.”

VKY-Niko-Saarela

Kuka olet?

Olen Niko Saarela, intohimoinen kamppailu-urheilija, tietokirjailija, SLU:n koulutettu valmentaja, sekä kahvakuulatreeni.com:n sertifioitu kahvakuulaohjaaja. Lisäksi toimin itsenäisenä jälleenmyyjänä Pm International:in hyvinvointi- ja ravintolisien parissa.

Liikunta ja urheilu on kuulunut elämääni jo lähes kahden vuosikymmenyksen ajan. Kokeilujen myötä lajien kirjo ja oman tiensä löytäminen on ollut huikea matka minuuteen, jolla on jokainen päivä jotain uutta annettavaa ja opittavaa loppu elämään.

Harrastuksina ovat olleet muun muassa erilaiset palloilulajit, mutta jo lapsuusiässä kamppailulajit kuitenkin herättivät mielenkiinnon – ja sillä polulla olen edelleen. Lajin vaihtuessa muutamaan otteeseen mieleinen löytyi lopulta: Brasilialainen jujutsu, joka oli lähellä lapsuuden ja nuoruuden harrastusta, eli judoa. Ehkä sen vuoksi brasiliainen jujutsu oli jotenkin helposti omaksuttavissa ja lähestyttävissä.

Oheisina harrastuksina ovat myös potkunyrkkeily, vapaaottelu, sekä tietysti kahvakuulailu. Voimaharjoittelutaustaa löytyy sitäkin kymmenen vuoden takaa.

Aikaisemmalta ammatiltani olen kokki ja turvallisuusalan duunari. Ravintolaympäristössä en kuitenkaan koskaan kokenut ja saanut vuosien saatossa samoja säväreitä kuin urheilussa. Niinpä missionani tänä päivänä on välittää ja saada ihmiset yhtä motivoituneeksi liikunnan ja urheilun tuottamasta hyvästä olosta, kuin minä itse.

Mitä teet?

Tarjoan toiminnallisen harjoittelun valmennuspalveluja, jotka sopivat kaikille ikään ja kuntotasoon katsomatta. Harjoittelumahdollisuuksia ovat mm: kahvakuulafitness ja kuntojudo. Halutessa tuntien kirjo pidetään mahdollisimman laajana, jotta asiakkaalla pysyy kiinnostus ja tunnelma katossa koko asiakkuussuhteen ajan. Niinpä tuntikonseptiin kuuluvat myös levytankoharjoittelu, kuntopallot, kelkkavedot sekä voimakuminauhat.

Tunteja järjestetään niin ryhmille kuin yksityisille. Harjoitusalueena toimivat Helsingin Kisahalli ja Liikuntamylly – sään suosiessa harjoittelemme ulkona. Toimintaa järjestetään myös perheen pienimmille sotureille. Yksityistuntien järjestäminen onnistuu myös asiakkaan kotona lisämaksusta. Tarvittaessa järjestän oppitunteja myös terveellisen ruoan valmistuksesta.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Aloitin kahvakuulailun jo vuonna 2005 mutta kihahdin kahvakuulailuun täysin vasta 2016, kun huomasin minkälainen fysiikka tuolla rautapallolla onkaan mahdollisuus saavuttaa. Otin yhden kavereistani demovalmennukseen ja tulokset olivat huikeat.

Yritys sai siis näin ollen alkunsa harrastuksesta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni sisältää alkuveryttelyn, tekniikkaosuuden opettamisen, suorittamisen sekä lopuksi rauhallisen kehonhuollon, palauttaen lihakset lepopituuteen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työstä tekee sen kun saa asiakkaalle hymyn huulille ja hän onnistuu tavoitteessaan. Toiseksi hienoin asia on se, että ohjauksia tehdessään oppii itse kaikista eniten, omaa ammattitaitoa perinpohjin hioen.

Parasta tässä työssä on, ettei yksikään päivä tunnu työpäivältä. Tämä on lifestyleyrittäjyyttä, joka mahdollistaa minulle myös perheen ja harrastuksieni parissa olemisen.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan kehittyä mahdollisimman paljon, ennen kaikkea ihmisenä. Valmentamisessa onkin mielestäni kyse juuri siitä. Jokainen päivä on koulupäivä, sillä aina oppii uutta. Muutama liikunta-alan koulutus ja markkinointikurssi vielä kylkeen niin avot! 🙂

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tehkää sellaista työtä mikä antaa matkanne varrelle elämyksiä joista nautitte. Suhtautukaa kaikkeen tekemiseenne intohimolla, sillä se jos joku palkitsee.

Tutustu Nikoon ja hänen valmennuksiinsa:

Kotisivut – G.S.C Helsinki
Youtube – asiakkaan valmennustarina

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat: