Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Mari Tastula laittaa yrityksen kerralla kuntoon

viikon-kevytyrittaja-mari-tastula

Olen erilaisissa hankkeissa, kansainvälisissä ja kotimaisissa yrityksissä, myynnin ja markkinoinnin parissa työkokemuksensa hankkinut “hands-on”-nainen. Monessa liemessä minua on keitetty ja pitkään marinoitu markkinoinnin ja liiketoiminnan saralla.

Saan asioita tapahtumaan ja vedän herkästi muut hyvään flow:hun mukaan. Olen tiimipelaaja, arvostan toisten ammattitaitoa ja pyrin jalostamaan hiilestä timantin.

Mitä teet?

Toimin “anna Marin hoitaa!” – konseptilla eli teen markkinoinnin, yritysviestinnän ja liiketoiminnan kehittämistä monikanavaisesti.

Kevytyrittäjänä on matala kynnys kokeilla oman liikeideansa kantavuutta ja hioa sitä paremmaksi.

Teen asiakkaideni liiketoimintaa tunnetuksi, autan heitä löytämään uusia kykyjä yritykseen töihin ja puen sanoiksi sen, mitkä ovat asiakkaideni tarpeet. Autan heitä siis kasvattamaan liiketoimintaansa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kevytyrittäjänä on matala kynnys kokeilla oman liikeideansa kantavuutta ja hioa sitä paremmaksi.

Yritysmaailma on tottunut sanaan “kevytyrittäjä” eikä sen olemassaoloa tarvitse selitellä kenellekkään, vaan pystyn täysillä keskittymään siihen missä olen hyvä.

Itselläni on jatkuva halu oppia uutta, halu tehdä uusia asioita mutta myös halusin valjastaa kaiken tämän, mitä osaan, muiden käyttöön. Helpommin se onnistui työllistämällä itse itseni kevytyrittäjänä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäiväni ovat vaihtelevia. joskus päivät ovat pitkiä, eikä kello tai kalenteri sano, milloin teen töitä.

Parasta tässä on se, että voin tehdä asioita myös omaan tahtiin, riippuen tietysti deadlinesta ja asiakkaiden toimeksiannoista.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Saan oppia uutta ja tutustua uusiin ihmisiin ja erilaisiin yrityksiin. Kevytyrittäjänä myös verkostoidun koko ajan ja teen omaa toimeani tunnetuksi.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Pyrin jatkuvasti kehittämään itseäni monin eri tavoin. Informaatiota on paljon ja joka puolella, joten itsensä kehittäminen ja asioiden “updatettaminen” on varsin vaivatonta.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Tärkeintä on uskoa itseensä ja tehdä tarkka liiketoimintasuunnitelma, jota orjallisesti noudattaa…

Suunnitelman tarkasteleminen matkan varrella ja turhien rönsyjen välttäminen on kaiken a ja o myös silloin, kun “pomo” vahtii jokaista askeltasi ja änkee väkisin mukaan jokaiselle asiakaskäynnille ?

Tilaa Mari apuun!

Mari Facebookissa

Mari Instagramissa

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Meikkaaja Maria Kalliokoski: “Kannattaa seurata omia unelmia!”

  Helsinkiläinen Maria saa tehdä sitä, mistä tykkää niin päivätyönään kuin kevytyrittäjänäkin: päätoimisesti hän työskentelee kauneusketju Kicksillä, ja tekee tämän ohella meikkauskeikkoja sekä sosiaalisen median sisältöjä. ”On hienoa, että saan tehdä tällaista taiteellista työtä, mistä todella nautin. Se jos mikä on inspiroivaa!” Maria Kalliokoski opiskeli estenomiksi ja hän teki pieniä, usein palkattomia keikkoja jo tuona aikana. Niiden kautta hän sai loistavasti…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Korvakorut innostivat yrityksen perustamiseen

  Ruotsalainen työnantaja toivoi Michaela von Kügelgenin laskuttavan heitä, joten Michaela päätyi UKKO.fi:n käyttäjäksi. Vuotta myöhemmin hän perusti oman yrityksen. – Olin pitkään miettinyt toiminimen perustamista, mutta en jostain syystä vielä ollut valmis siihen vuonna 2014, joten UKKO.fi tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Michaela laskutti noin vuoden ajan ruotsalaista työnantajaansa UKKO.fi:n kautta, mutta syksyllä 2014 syntyi uusi idea puolivahingossa. – Tein itselleni korvakorut…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Graafinen suunnittelija Julien löysi työelämälleen uuden suunnan kevytyrittäjyyden kautta

  Hei, nimeni on Julien Riesen ja olen graafinen suunnittelija, joka luo visuaalisia ratkaisuja monipuolisesti. Teen 2D- ja 3D-kuvituksia sekä animaatioista käyttöliittymiin ja brändeihin. Teen töitä sekä mainos-/digi-/markkinointitoimistojen kanssa (muun muassa Superson, Hellon, Red & Blue, että suoraan isoille ja pienemmille yhtiöille, kuten Nordea, Helsingin kaupunki, Helsingin satama. Valmistuin vuonna 2005 multimediasuunnittelijaksi kotimaassani Sveitsissä ennen kuin muutin samana vuonna Suomeen. Tein…

  Lue lisää