Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

“Joskus unohdan, että teen tärkeää ja arvokasta työtä” – Kevytyrittäjä ja valokuvaaja Teemu Parta

viikon-kevytyrittaja-Teemu-Parta

Olen Teemu, osa-aikainen valokuvaaja, perheenisä sekä pesäpallo- ja jääkiekkofani Kouvolasta.

Mitä teet?

Olen prosessinhoitajana UPM:llä. Olen valokuvannut “aina”, siis noin 20 vuoden ajan. RC-lennokit on läheisesti harrastuksissa myös.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Jossain vaiheessa opetin valokuvausta kansalaisopistolla ja kuvauksia kyseltiin suuntaan jos toiseen. Mietin, että miksei kysyntää voisi kokeilla myös kevytyrittäjänä. Sitten aloin googletellen selvittää, millaisia kokemuksia ihmisillä on kevytyrittäjyydestä ja mitä palvelua ihmiset tykkäävät käyttää.

Päädyin UKKO.fi:n sivuille.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni kevytyrittäjänä sijoittuu usein urheilutapahtumaan. Menen paikalle usein vähintään tuntia ennen ja tallennaa ennakko tunnelmia. Peli, oli se sitten superpesistä tai liigakiekkoa, kestää pyöreästi kolmisen tuntia.

Monesti pelille on useampiakin tilaajia, kuten lehti, joukkue itse tai jokin muu taho. Pyrin tekemään kuvia jo erätauoilla – ehkä jopa lähettämään ne eteenpäin. Pelin jälkeen onkin jo usein kiire saada joka taholle kuvat. Niinpä lopujen käsittelyssä menee vielä aikaa loppuillastakin.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on, että saa kuvata sitä mitä muutenkin tykkäisi seurata. Joukkueen kanssa usein hitsautuu kauden aikana hyvin myös yhteen.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Kehitettävää löydän ehkä oman työn arvostuksessa. Joskus unohdan että teen tärkeää ja arvokasta työtä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Suosittelen kokeilemaan kevytyrittäjyyttä. UKKO.fi toimii aivan mahtavasti!

Tutustu Teemuun esimerkiksi seuraavissa kanavissa:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Haluatko alkaa kevytyrittäjäksi valokuvaajana? Lue lisää!

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat 15-vuotias taikuri Aatu Itkonen on viikon kevytyrittäjä

  Kuka olet? Olen 15-vuotias Kouvolassa asusteleva taikuri. Käyn tälllä hetkellä Kouvolan yhteiskoulussa 9M-(musiikki)luokkaa. Olen esiintynyt aktiivisesti ympäri Kymenlaaksoa ja Etelä-Karjalaa jo kolmen vuoden ajan. Nykyään kierrän taikurina erilaissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa eri puolilla Suomea. Mitä teet? Teen taikurikeikkoja nykyään jo ihan ympäri Suomea. Esiintymispaikkoihini kuuluvat muun muassa syntymäpäivät, kauppakeskukset, yhdistysten juhlat, kaupunkitapahtumat, festivaalit, isot yleisötapahtumat ja ravintolat. Isoimmat keikkani ovat…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Media-alan moniosaaja Kim Laine

  Kuka olet? Olen 29-vuotias stadilainen. Tuon leivän perheeni pöytään tekemällä kotisivuja, verkkokauppoja, printtimedian suunnittelutöitä, mainosvideoita sekä mm. sosiaalisen median ratkaisuja yrityksille. Teen töitä kotoa käsin, jonka ansiosta voin venyttää työpäivää sopivassa mittasuhteissa ja tarpeen vaatiessa iltaan. Omistaudun jokaiselle toimeksiannolle ja projektille 110 % enkä ylityöllistä itseäni samanaikaisesti useilla projekteilla. Pysyn aikatauluissa enkä myy sitä mitä asiakas haluaa ostaa vaan sitä mitä asiakas…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuuli Ahonen on kääntäjä-kevytyrittäjä, joka määrää itse työaikansa

  Kuka olet? Olen Tuuli Ahonen, kääntäjä kieliparissa suomi-englanti. Teen erilaisia suomen ja englannin kieliin liittyviä asiantuntijatehtäviä. Teen samalla jatko-opintojani Itä-Suomen yliopistossa. Parasta työssäni on sen monipuolisuus; koskaan ei ole tylsää. Mitä teet? Teen erilaisia käännöstöitä, kuten asiatekstikäännöksiä sekä ohjelmatekstityksiä. Toimin toisinaan myös copywriterina, tulkkina sekä oikolukijana. Tavallinen työpäiväni alkaa suhteellisen myöhään, kunhan herään! Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Päädyin kevytyrittäjäksi kääntäjäksi valmistuttuani,…

  Lue lisää