Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Marianne Hokkanen löysi koronakriisin myötä uuden suunnan uralleen kevytyrittäjänä!

viikon-kevytyrittaja-marianne-hokkanen

Kuvaaja: Outi Kinnunen

Hei! Olen Marianne Hokkanen, 30-vuotias markkinoinnin moniosaaja Helsingistä.

Minusta tuli kevytyrittäjä, kun koronakriisi vei vakituisen päivätyöni. Tartuin epäröimättä tilanteen tarjoamiin uusiin, innostaviin haasteisiin!

Mitä teet?

Teen monipuolisesti kaikkea luovaa markkinoinnin ja viestinnän parissa.

Kevytyrittäjänä olen varsin tuore tapaus, kuitenkin tähän asti olen jo päässyt tarjoamaan osaamistani tekstin – ja sisällöntuotannoissa, visuaalisessa suunnittelussa sekä markkinoinnin automaation konsultoinnissa. Tarjontani onkin varsin laaja.

Ammatillinen osaamiseni perustuu tapahtumamarkkinoinnin projektinjohtoon ja viestintään. Koulutukseltani olen valmistunut matkailupalvelujen tuottajaksi, minkä lisäksi opiskelen tällä hetkellä ICT-tradenomiksi suuntautuen digitaalisiin palveluihin.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Aloitin kevytyrittänänä maaliskuun lopulla, juuri kun korona-aalto oli rantautunut myös Suomeen. Olin siihen asti työskennellyt tapahtumatoimistossa luovana suunnittelijana.

Poikkeustilan vuoksi tapahtuma-ala koki suuria muutoksia ja vastoinkäymisiä. Ammatinharjoittamiseni romahti täysin jalkojeni alta kokoontumisrajoitusten myötä ja – kuten monet kollegani – myös minä päädyin lomautetuksi.

Uskon, että hyviä asioita tapahtuu niille, jotka ajattelevat optimistisesti!

Niin kävi myös nyt; löysin verkostoni avulla mielenkiintoisen sisällöntuotantoprojektin, minkä lisäksi olen saanut tuttaviltani myös kyselyjä markkinoinnin konsultointiin liittyen. Näiden auenneiden työmahdollisuuksien ansiosta minusta tuli kevytyrittäjä kuin huomaamatta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäiväni alkaa verkkaisesti aamukahvilla. Sitä siemaillessa luen alan uutiset ja tarkistan sähköpostini, onko sinne tullut jotain tärkeää, joka vaikuttaisi päiväni tehtävälistaan.

Kyseistä to-do -listaa seuraankin päivän mittaan ja se rytmittää työpäiväni sisällön. Monesti aamupäivät täyttyvät palavereista, jotka on nyt poikkeustilan vuoksi pidetty videoyhteyden välityksellä.

Marianne Hokkanen tietokone ja kahvimuki Kuva: Unsplash

Iltapäivisin, kun olen luovimmillani, otan työn alle kulloinkin päällä olevien projektien tuotannot. Niihin uppoudun joskus niinkin syvälle, että menetän täysin ajantajun.

Toisinaan työpäivät venyvät iltaan asti, mutta sen vastapainoksi on päiviä jolloin voin ottaa rennommin.

Kevytyrittäjyyden aikana minulla on vapautunut paljon aikaa esimerkiksi omiin taideharrastuksiin. Nautinkin tällaisesta arjen vaihtelevuudesta ja vapaudesta!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Oman työn vapaus sekä asiakkaiden osoittama luottamus ja arvostus ovat minulle tärkeitä asioita. Se piristää mieltä, kun saa avointa palautetta ja tuntee tekevänsä työtä, jolla on merkitystä!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Minua kiinnostaa SoMe -markkinointi, SEM ja SEO. Olen näitä opiskellut osana koulutustani ja päässyt myös toteuttamaan työssäni.

Aihe on kuitenkin laaja ja alati kehittyvä, joten sitä on mielenkiintoista seurata. Nyt kun minulla on enemmän aikaa, niin varmasti ryhdyn perehtymään aiheeseen syvemmin!

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Kevytyrittäjyyden kautta olen löytänyt uutta suuntaa uralleni.

Haluan rohkaista kaikkia yrittäjäksi haaveilevia, jotka vielä pohtivat päätöstä. Vielä alkuvuodesta itsekin koin yrittäjyyttä kohtaan eräänlaista epävarmuutta ja jännitystä.

Kevytyrittäjänä alkuun pääseminen on ollut yllättävän helppoa! On ollut hienoa huomata, ettei tämä olekaan niin pelottava ajatus.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat “Vaihtelu ja luovuus ovat työssäni hienoa” – livekuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä Aino Sutinen

  Aino Sutinen, helsinkiläinen livekuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä. Mitä teet? Teen asiakkaille livekuvituksia tapahtumiin sekä erilaisia asioita selittäviä infosarjakuvia. Teen myös tavallisia kuvituksia ja esimerkiksi karikatyyrimuotokuvia, videopiirrosta ja käsintekstausta. Olen erikoistunut yhdistämään tietoa, dokumentointia, viestintää ja huumoria työssäni. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen tehnyt sarjakuvia kauemmin ja sarjakuvablogini kautta aloin tallentaa itseäni kiinnostavia puhetilaisuuksia sarjakuva-/livekuvitusmuotoon. Huomasin tällaisen nopean, keskittymistä vaativan muistiinpanopiirtämisen sopivan itselleni…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Rakkaus viineihin ajoi Emmi Väänäsen toiminimiyrittäjäksi

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Emmi Väänänen, 29 vuotta, tuore yrittäjä sekä vannoutunut viininystävä. Olen kotoisin Oulusta, mutta muutin Helsinkiin vuosi sitten. Sitä ennen asuin ulkomailla (Padovassa, Kööpenhaminassa ja Tukholmassa) yhteensä neljä vuotta. Nyt on ihana olla takaisin kotimaassa lähempänä perhettä ja ystäviä. Olen koulutukseltani Kauppatieteiden Maisteri ja työskentelin aiemmin muun muassa verkkokauppa-alalla, mutta sitten hurahdin viineihin ja…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Personal Trainer ja hyvinvointialan yrittäjä Kira Koskela

  Elokuun kuukauden yrittäjämme on Kira Koskela, hämeenlinnalainen hyvinvointialan yrittäjä sekä entinen kilpauimari. Entisenä kilpa-uimarina hän on tottunut pistämään itsensä likoon ja harjoittelemaan nousujohteisesti. Urheilutaustaa häneltä löytyy myös kuntosalin puolelta, kuten mm. fitnes-tyyppisestä treenaamisesta. Kira on myös toiminut aiemmin mm. Fustra- yksilövalmentajana, valmentanut Arabiemiraateissa musliminaisten fysiikka- ja ravintovalmennusta sekä toiminut Personal Trainerina Fitness24sevenillä. Miten päädyit yrittäjäksi? Pohdin yrittäjyyttä ensimmäisen kerran vuosi…

  Lue lisää