Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Noora irtisanoutui työstään – alkoi tietokirjailijaksi ja kevytyrittäjäksi

Noora-Valkonen

Kuka olet?

Olen Noora, nelikymppinen kevytyrittäjä, sisällöntuotannon sekatyöläinen, toimittaja, copywriter, tietokirjailija, somenörtti ja viestintäspesialisti markkinointiviestintätoimisto Supersonilla.

Mitä teet?

Suunnittelen ja toteutan markkinointiviestintää ja kirjoitan lehtiin juttuja. Huhtikuussa ilmestyy ensimmäinen tietokirjani.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Minuun iski viime vuonna jonkinlainen neljänkympinkriisi. Kyseenalaistin kaiken tekemiseni ja pohdin paljon sitä, mitä haluan elämältä. Kun sain kesällä kustannussopimuksen, irtisanouduin työstäni. Päivääkään en ole tätä ratkaisua katunut. Nyt saan tehdä sitä, mitä rakastan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Vauhdikas! Ajattelen, kirjoitan, luen, keskustelen ihmisten kanssa. Juon paljon kahvia. Voin viettää tuntikausia läppärin ääressä sanoilla leikitellen. Vietän paljon aikaa myös Supersonin toimistolla. Siellä on minulle tärkeä työyhteisö.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Päivittäinen hyvä fiilis ja ilo siitä, että saan tehdä sitä, mistä aidosti tykkään. Työkaverinikin ovat mahtavia tyyppejä!

Iloitsen todella paljon myös siitä, että voin auttaa asiakkaitani heidän (liike)toiminnassaan ja tehdä sitä näkyväksi.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Luovassa työssä ei koskaan ole valmis. Haluan kehittyä jatkuvasti paremmaksi kirjoittajaksi ja konseptisuunnittelijaksi.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Kevytyrittäjyys on hyvä keino kokeilla yrittäjyyttä. Minusta se voi hyvin olla lopullinenkin toiminnan muoto.

Luota rohkeasti itseesi! Eteenpäin katsova asenne ja intohimo omaan tekemiseen kantavat kyllä.

Tutustu Nooraan lähemmin sosiaalisen median eri kanavissa:

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Yrittäjätarina: Digitaalista markkinointia ja palvelumuotoilua

  Ajatus yrittäjyydestä on ollut aina olemassa. Työllistin itseni opiskeluaikoina, kun olin mukana paikallisen yrityskeskuksen pystyttämisessä. Toiminimi tuntui siinä hetkessä, kun elettiin vuotta 1997, jotenkin kätevältä ja koko ammattikorkeakoulun ajan toiminimi pysyi rinnalla. Intin jälkeen tuli siirtyminen työelämään ja palkkatöihin, mutta ajatus yrittäjyydestä ei koskaan sammunut. Reilun viidentoista vuoden jälkeen kipinä syttyi jälleen. Irtisanoin itseni silloisesta työpaikasta ja ajattelin, että perustan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Susanne Aalto eli Pahalapsi on persoonallinen somevaikuttaja

  Kuka olet? Termosta pulloon! Olen joensuulainen makrovaikuttaja Susanne. Tai siis, Pahalapsi. En kylläkään ole oikeasti paha saati lapsi, kuten taiteilijanimeni perusteella voisi päätellä. Teen persoonallisia videoita YouTubeen yli yli 180 000 seuraajan kanavalle. Mitä teet? Kondiittorin päivätyön ohella teen YouTubeen videoita, jotka ilahduttavat arkea ja inspiroivat katsojaa olemaan parhaita versioita itsestään. Kevytyrittäjyys on tuntunut helpolta ja aikaa säästävältä tavalta hoitaa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kati Kaarila nauttii esiintymisestä ja rooliin heittäytymisestä

  Kuvaaja: Julia Borodina Kevytyrittäjämme Kati toteuttaa päivätyönsä ohella intohimojaan mallin, laulajan ja TV- ja elokuva-avustajan töissä. Hän tsemppaa muitakin kevytyrittäjyydestä haaveilevia toteuttamaan rohkeasti unelmiaan, ja kehottaa kaikkia suosimaan näinä aikoina kotimaista viihdeteollisuutta. Olen Kati Kaarila, helsinkiläinen asiakaskokemusjohtaja. Kevytyrittäjäksi ryhdyin, koska halusin löytää helpon tavan laskuttaa silloin tällöin satunnaisista töistäni, jotka eivät välttämättä mene mallitoimiston kautta. Helsingin lisäksi voin työskennellä muuallakin;…

  Lue lisää