Noora irtisanoutui työstään – alkoi tietokirjailijaksi ja kevytyrittäjäksi

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Noora-Valkonen

Kuka olet?

Olen Noora, nelikymppinen kevytyrittäjä, sisällöntuotannon sekatyöläinen, toimittaja, copywriter, tietokirjailija, somenörtti ja viestintäspesialisti markkinointiviestintätoimisto Supersonilla.

Mitä teet?

Suunnittelen ja toteutan markkinointiviestintää ja kirjoitan lehtiin juttuja. Huhtikuussa ilmestyy ensimmäinen tietokirjani.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Minuun iski viime vuonna jonkinlainen neljänkympinkriisi. Kyseenalaistin kaiken tekemiseni ja pohdin paljon sitä, mitä haluan elämältä. Kun sain kesällä kustannussopimuksen, irtisanouduin työstäni. Päivääkään en ole tätä ratkaisua katunut. Nyt saan tehdä sitä, mitä rakastan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Vauhdikas! Ajattelen, kirjoitan, luen, keskustelen ihmisten kanssa. Juon paljon kahvia. Voin viettää tuntikausia läppärin ääressä sanoilla leikitellen. Vietän paljon aikaa myös Supersonin toimistolla. Siellä on minulle tärkeä työyhteisö.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Päivittäinen hyvä fiilis ja ilo siitä, että saan tehdä sitä, mistä aidosti tykkään. Työkaverinikin ovat mahtavia tyyppejä!

Iloitsen todella paljon myös siitä, että voin auttaa asiakkaitani heidän (liike)toiminnassaan ja tehdä sitä näkyväksi.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Luovassa työssä ei koskaan ole valmis. Haluan kehittyä jatkuvasti paremmaksi kirjoittajaksi ja konseptisuunnittelijaksi.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Kevytyrittäjyys on hyvä keino kokeilla yrittäjyyttä. Minusta se voi hyvin olla lopullinenkin toiminnan muoto.

Luota rohkeasti itseesi! Eteenpäin katsova asenne ja intohimo omaan tekemiseen kantavat kyllä.

Tutustu Nooraan lähemmin sosiaalisen median eri kanavissa:

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Tet-harjoittelusta urkenikin kokonainen ura – Anna on nyt toimittaja ja yrittäjä

  Olen Anna Gustafsson, kansainvälisille ja kotimaisille sisällöntuotantoyrityksille töitä tekevä toimittaja ja kirjoittaja. Ensimmäinen työpaikkani oli 15-vuotiaana tet-harjoittelu paikallislehdessä. Siitä lähtien toimittajan työ on ollut oikeastaan ainoa haaveammattini. Valmistuin Helsingin yliopistosta valtiotieteellisestä tiedekunnasta pääaineenani viestintä. Pääsin jo opiskeluaikana alan töihin ja sen jälkeen olen saanut tehdä toimittajan töitä jo parikymmentä vuotta, lehdille, radioon ja televisiolle. Palasin Suomeen reilu kolme vuotta sitten…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Opettaja Mari Hakanen viettää pitkät kesälomansa valokuvaustyön parissa

  Kuvaaja: Lauri Hakanen Joensuussa asuva Mari on ammatiltaan maantiedon ja biologian opettaja, mutta sen ohessa hän toimii valokuvaajana. ”Nämähän ovat sinänsä hyvin samanlaisia töitä: molemmissa saa tavata ihmisiä ja tutustua heihin”, toteaa Mari tyytyväisenä. Ensimmäisen kameransa Mari sai joululahjaksi jo 6-vuotiaana, jolloin hän muistelee ottaneensa taiteellisia kuvia lähinnä ovenkahvoista. Varsinainen kiinnostus valokuvausta kohtaan alkoi syntyä vasta myöhemmin opiskeluaikoina, ja Mari…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Matilda Komulainen teki lahjakkuudestaan osa-aikaisen työn

  Olen Matilda Komulainen, 19-vuotias juuri lukiosta ylioppilaaksi valmistunut nuori nainen Lahdesta. Mitä teet? Toteutan kaupallisia yhteistöitä pääosin Instagramissa erilaisten yrityksien kanssa. Lisäksi suoritan valokuvauskurssia, joka avaa minulle ovet valokuvaajan ammattiin. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen aina ollut luova ja omasta mielestä lahjakas – etenkin tässä valokuvausjutussa. Tykkään tehdä asioita itse ja toteuttaa niitä haluamallani tavalla. Olen panostanut aina kuviini, jotka ensi…

  Lue lisää