Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Viikon kevytyrittäjämme Piritan työt ovat lisääntyneet koronakriisin aikana

viikon-kevytyrittaja-piritta-pinola

Hei! Olen Piritta, 38-vuotias nainen Oulusta. Olen henkisen puolen osaaja. Teen erilaisia energiahoitoja, asiakkaan ohjausta, kursseja, ja monenlaista auttamistyötä ja liputan ennen kaikkea kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolesta.

Autan ihmisiä löytämään oman sisäisen rauhan ja tulemaan tietoisemmaksi omasta itsestään, tunnepuolen jutuista, energiasta, ajatuksista, eli millaista loopia mieli pyörittää päivän mittaan. Autan löytämään todellisen voiman ja potentiaalin, mikä jokaisessa ihmisessä on rajaton!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tämä on syvä sisäinen kutsumus, koen että oli aika tavalla tai toisella alkaa toteuttaa omaa elämäntehtävää. Kevytyrittäjyys ja UKKO.fi oli itselleni täydellinen vaihtoehto.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Jokainen päivä on erilainen, mutta esimerkiksi tällainen:

 • Aloitan työni kirjoittamalla kurssimateriaalia. Teen myös videomateriaalin liittyen kurssiin
 • Vastailen ihmisten kysymyksiin, varaan aikoja palveluihin
 • Teen hoitoja, toimitan videomateriaalina intuitiivista ohjausta asiakkaalle
 • Nauhoitan äänihoidon/rentoutuksen, jota voin jakaa asiakkaille
 • Päivitän työni FB-sivustoa
 • Suunnittelen ja ideoin yhteistyötä kollegoiden kanssa
 • Luon laskuja UKKO.fi:n kautta.

Miten Korona ja sosiaalinen etäisyys ovat vaikuttaneet sinun työarkeesi? Kuinka työsi hoituvat näinä poikkeusaikoina?

Tämä tilanne on vaikuttanut töihini niin, että niitä on jopa enemmän! Ihmisillä on nyt aikaa tutkiskella elämäänsä syvemmin ja pysähtyä omaan keskiöön.

Henkinen hyvinvointi on äärimmäisen tärkeää jo pelkojen voittamisen ja stressitasojen laskemisen osalta. Työni onnistuu mainiosti etänä ja netin välityksellä.

Onko sinulla varasuunnitelmaa pärjäämisen varmistamiseksi?

Minulla ei ole varasuunnitelmaa, vaan elän hetki kerrallaan ja nautin työstäni ja se heijastuu myös asiakkailleni. Kun työnsä tekee kiitollisena ja tekee oikeasti sitä, mihin on kutsumus, ei työ edes tunnu työltä! Oma työni on elämäntehtäväni ja palvelen jokaista asiakasta täydestä sydämestäni.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Kohdata ihmisiä ja pystyä auttamaan ihmistä kohti tietoisempaa elämää, kohti muutosta, joka vie kohti hyvinvointia, iloa ja kiitollisuutta.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Kaikessa on aina kehittämisen varaa, näin uskon. Voimme oppia, mutta on myös yhtä tärkeää poisoppia erilaisista rajoittavista uskomuksista ja ohjelmoinneista.

Millaisena näet tulevaisuutesi?

Uskon todella, että tämä aika on myös herättelyä meille jokaiselle: mikä elämässämme on oikeasti tärkeää, kuinka pidämme itsestämme huolta ja mitkä ovat niitä asioita, jotka tuottavat meille aidosti iloa.

En lähde liikaa miettimään tulevaa, sillä elän vahvasti tässä ja nyt, läsnä hetkessä. Toki unelmia, haaveita ja visioitakin on paljon ja näen tulevaisuuteni hyvin valoisana.

Olen hyvin luottavainen, enkä tunne pelkoa tai stressiä, vaan päinvastoin fokusoidun positiivisiin asioihin.

Piritta ja tarot-kortit

Mikä tällä hetkellä motivoi sinua kaikista eniten ja mitä haluaisit sanoa muille kevytyrittäjille ja pienyrittäjille?

Minua motivoi ihmisten hyvinvoinnin lisääminen ja henkisten asioiden tietoisuuden lisääminen ihmisille. Ihminen on hyvin moniulotteinen kokonaisuus. Näen työssäni, kuinka henkinen pahoinvointi, padotut tunteet ja pelko vaikuttavat ihmisen elämään hyvin moninaisesti.

Viestini jokaiselle ihmiselle on: tutustu itseesi syvemmillä tasoilla, löydä asiat, mitkä inspiroivat sinua, tee sitä, mikä saa hymyn huulillesi. Työ saa olla hauskaa ja siitä saa nauttia. Pelko pois ja hetki kerrallaan.

Uskalla olla oma itsesi ja anna persoonan näkyä työssäsi. Kun teet sitä, mistä nautit ja koet sen omaksi työksesi, säteilet iloa ja kiitollisuutta ulkopuolellesi. Vedät tällöin myös puoleesi asiakkaita ja menestystä. Anna valosi loistaa kirkkaasti!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Matilda Komulainen teki lahjakkuudestaan osa-aikaisen työn

  Olen Matilda Komulainen, 19-vuotias juuri lukiosta ylioppilaaksi valmistunut nuori nainen Lahdesta. Mitä teet? Toteutan kaupallisia yhteistöitä pääosin Instagramissa erilaisten yrityksien kanssa. Lisäksi suoritan valokuvauskurssia, joka avaa minulle ovet valokuvaajan ammattiin. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen aina ollut luova ja omasta mielestä lahjakas – etenkin tässä valokuvausjutussa. Tykkään tehdä asioita itse ja toteuttaa niitä haluamallani tavalla. Olen panostanut aina kuviini, jotka ensi…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Matte Plays -YouTubekanavalla hakkeroidaan ja asennetaan tarkoituksella tietokoneelle haittaohjelmia – miten Youtubessa erottuu massasta?

  YouTubella on yli 2 miljardia käyttäjää ja videoita katsellaan yli miljardi tuntia päivittäin. Massasta erottuminen on koko ajan vaikeampaa kasvavassa sisällöntuottajien joukossa. Tässä artikkelissa esittelemme 23-vuotiaan Maten, joka löysi oman juttunsa ja teki Matte Plays -kanavastaan itselleen ammatin. Videolla sohvalla istuvat vierekkäin reipas nuori mies ja vaaleatukkainen nuori nainen. He kertovat aikovansa kohta asentaa tietokoneelle haittaohjelmia kokeillakseen, mitä tapahtuu. Välillä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Merenneito ja työmaailman ikiliikkuja Anni Perttula

  Kuka olet? Olen 25-vuotias eteläkarjalainen nainen, myymäläpäällikkö, uimaohjaaja, sihteeri ja viihdetaiteilija, sellainen työmaailman ikiliikkuja. Olen myös Suomen ensimmäinen ammatikseen esiintyvä merenneito! Mitä teet? Kaiken muun ohella mielenkiintoisin “työ” mitä teen on ihka oikeana merenneitona esiintyminen, satuhahmon illuusion luominen. Esiinnyn kylpylöissä, uimahalleissa, lasten juhlissa, festareilla sekä kaikenlaisissa muissa tapahtumissa Merenneito Riia-hahmona, muiden viihdyttäjien ja esiintyjien tavoin. Helpoiten olen ehkä rinnastettavissa esiintyjänä…

  Lue lisää