Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Susanne Aalto eli Pahalapsi on persoonallinen somevaikuttaja

viikon-kevytyrittaja-Susanne-Aalto

Kuka olet?

Termosta pulloon! Olen joensuulainen makrovaikuttaja Susanne. Tai siis, Pahalapsi. En kylläkään ole oikeasti paha saati lapsi, kuten taiteilijanimeni perusteella voisi päätellä. Teen persoonallisia videoita YouTubeen yli yli 180 000 seuraajan kanavalle.

Mitä teet?

Kondiittorin päivätyön ohella teen YouTubeen videoita, jotka ilahduttavat arkea ja inspiroivat katsojaa olemaan parhaita versioita itsestään.

Kevytyrittäjyys on tuntunut helpolta ja aikaa säästävältä tavalta hoitaa keikkojen sekä kampanjoiden laskutusta!

Suosittuja teemoja ovat erilaiset aihevideot, ruoka- ja leivontavideot sekä my day -videot, joissa kuvataan päivittäistä arkea ja elämää. Videotuotannon ohella esiinnyn livekeikoilla ja vierailen niin pienissä kuin suurissakin tapahtumissa sisällöntuottajana.

Susanne Aalto 2 Kuvaaja: Alexändra Sleäze

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tubettajana saan säännöllisesti tuloja mm. yritysten kanssa laadituista yhteistöistä sekä erilaisista esiintymisistä ja kevytyrittäjyys on tuntunut helpolta ja aikaa säästävältä tavalta hoitaa keikkojen sekä kampanjoiden laskutusta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Sisällöntuottajan työpäivään sisältyy itse videoiden kuvaamisen lisäksi ideointia, käsikirjoitusta, editointia ja muuta sosiaalisen median sisällöntuotantoa.

Esimerkiksi Instagram-storyjen päivittäminen ja aktiivisen Facebook-yhteisön kanssa vuorovaikuttaminen ovat osa työtäni. Työ ei ole aina konkreettista, vaan kyse on elämäntavasta.

Parasta sisällöntuottajan työssä on siis ehdottomasti ihmisten aito kohtaaminen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Monille seuraajalle kehittyy videoiden kautta sellainen tunne, että he tuntevat minut. Videoiden kautta olemme seuraajieni kanssa ikään kuin kavereita, vaikka he eivät ole välttämättä koskaan oikeasti tavanneet minua.

Se kannustaa jatkamaan, kun nettikommenteille ja kymmenille tuhansille katselijoille saa kasvot ja videoiden positiivisen vaikutuksen pääsee konkreettisesti näkemään. Parasta sisällöntuottajan työssä on siis ehdottomasti ihmisten aito kohtaaminen.

Susanne Aalto kuva 3

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Sisällöntuotanto on työnä kokoaikaista kehittymistä ja kehittämistä, sillä ala muovautuu trendien ja nuorisokulttuurin mukana koko ajan.

Kehitän itseäni tubettajana sekä sosiaalisen median asiantuntijana joka päivä, sillä olen pompannut someen sekä videoeditoinnin maailmaan ilman alan koulutusta. Käytän viikoittain paljon aikaa videoiden hiomiseen ja sisältömarkkinoinnin itseopiskeluun.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Älä anna muiden mielipiteiden horjuttaa tekemiäsi valintoja, kun muovaat omaa polkuasi!

Kiinnostuitko? Lisää Pahalapsi seuraamiisi somekanaviin!

Kotisivu: pahalapsi.com
Instagram: paha.lapsi
Facebook: pahalapsi
Linkedin: Susanne Aalto

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Yrittäjä-Erkin tarina

  Tässä on Erkki. Erkki on ahkera suomalainen rakennusmies. Harrastaa vapaa-ajallaan mökkeilyä ja kalastusta. Tai harrasti aikaisemmin. Nykyään Erkki on oikea yhteiskunnan tukiranka. Erkki perusti yrityksen rakennusalalle. Erkki on yksi niistä ihmisistä, jotka tulevat pelastamaan tämän maan. Erkki ja kymmenet tuhannet muut pienyrittäjät tulevat työllistämään seuraavien vuosikymmenten aikana yhä kasvavan joukon suomalaisia. Isot yritykset ”tehostavat toimintojaan”, mutta Erkki se vaan palkkaa lisää…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Yrittäjätarina: Hellevi Karppinen oikolukee ja tuottaa tekstejä

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Hellevi Karppinen, 54-vuotias entinen äidinkielen opettaja Rovaniemeltä. Teen toiminimellä Kielikeino ”tekstiduunia” eli erilaisia töitä suomen kielen ja kirjallisuuden parissa, esimerkiksi kielentarkistusta, editointia, sisällöntuottoa ja kustannustoimitusta. Kutsun itseäni mielelläni tekstityöläiseksi. Palvelen kaikkia kirjoittajia. Asiakkaina on ollut yrittäjiä, harrastajakirjoittajia, kirjailijoita, tutkijoita, opiskelijoita, kustantamoja, käännöstoimistoja ja mainostoimistoja. Miten päädyit yrittäjäksi? Jäin pois työelämästä tapaturman vuoksi v. 2015…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Capturing dreams and a journey from Poland to Finland

  Klaudia Cieplinska is a visual storyteller whose narrative revolves around the realms of entrepreneurship and photography. Her journey as an entrepreneur began in 2014, when she decided to turn her inner passion for photography into a thriving business. The story originated in Poland and continued successfully as she reached Finland, and founded her company, Musta Mäki Media. However, entrepreneurship wasn’t…

  Lue lisää