Susanne Aalto eli Pahalapsi on persoonallinen somevaikuttaja

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-Susanne-Aalto

Kuka olet?

Termosta pulloon! Olen joensuulainen makrovaikuttaja Susanne. Tai siis, Pahalapsi. En kylläkään ole oikeasti paha saati lapsi, kuten taiteilijanimeni perusteella voisi päätellä. Teen persoonallisia videoita YouTubeen yli yli 180 000 seuraajan kanavalle.

Mitä teet?

Kondiittorin päivätyön ohella teen YouTubeen videoita, jotka ilahduttavat arkea ja inspiroivat katsojaa olemaan parhaita versioita itsestään.

Kevytyrittäjyys on tuntunut helpolta ja aikaa säästävältä tavalta hoitaa keikkojen sekä kampanjoiden laskutusta!

Suosittuja teemoja ovat erilaiset aihevideot, ruoka- ja leivontavideot sekä my day -videot, joissa kuvataan päivittäistä arkea ja elämää. Videotuotannon ohella esiinnyn livekeikoilla ja vierailen niin pienissä kuin suurissakin tapahtumissa sisällöntuottajana.

Susanne Aalto 2 Kuvaaja: Alexändra Sleäze

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tubettajana saan säännöllisesti tuloja mm. yritysten kanssa laadituista yhteistöistä sekä erilaisista esiintymisistä ja kevytyrittäjyys on tuntunut helpolta ja aikaa säästävältä tavalta hoitaa keikkojen sekä kampanjoiden laskutusta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Sisällöntuottajan työpäivään sisältyy itse videoiden kuvaamisen lisäksi ideointia, käsikirjoitusta, editointia ja muuta sosiaalisen median sisällöntuotantoa.

Esimerkiksi Instagram-storyjen päivittäminen ja aktiivisen Facebook-yhteisön kanssa vuorovaikuttaminen ovat osa työtäni. Työ ei ole aina konkreettista, vaan kyse on elämäntavasta.

Parasta sisällöntuottajan työssä on siis ehdottomasti ihmisten aito kohtaaminen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Monille seuraajalle kehittyy videoiden kautta sellainen tunne, että he tuntevat minut. Videoiden kautta olemme seuraajieni kanssa ikään kuin kavereita, vaikka he eivät ole välttämättä koskaan oikeasti tavanneet minua.

Se kannustaa jatkamaan, kun nettikommenteille ja kymmenille tuhansille katselijoille saa kasvot ja videoiden positiivisen vaikutuksen pääsee konkreettisesti näkemään. Parasta sisällöntuottajan työssä on siis ehdottomasti ihmisten aito kohtaaminen.

Susanne Aalto kuva 3

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Sisällöntuotanto on työnä kokoaikaista kehittymistä ja kehittämistä, sillä ala muovautuu trendien ja nuorisokulttuurin mukana koko ajan.

Kehitän itseäni tubettajana sekä sosiaalisen median asiantuntijana joka päivä, sillä olen pompannut someen sekä videoeditoinnin maailmaan ilman alan koulutusta. Käytän viikoittain paljon aikaa videoiden hiomiseen ja sisältömarkkinoinnin itseopiskeluun.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Älä anna muiden mielipiteiden horjuttaa tekemiäsi valintoja, kun muovaat omaa polkuasi!

Kiinnostuitko? Lisää Pahalapsi seuraamiisi somekanaviin!

Kotisivu: pahalapsi.com
Instagram: paha.lapsi
Facebook: pahalapsi
Linkedin: Susanne Aalto

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjä Merja: “Voisin melkeinpä onnitella kaikkia kevytyrittäjiä – hyvä me!”

  Olen Merja Turunen, 39-vuotias jooga-, jumppa- ja kuntosaliohjaaja Oulusta. Innostuin lukioikäisenä aerobicista ja kuntosaliharjoittelusta ja aloin opintojen ohella ohjata ryhmiä paikallisella kuntosalilla ja jumppaseurassa. Mielessäni pesi kuitenkin ajatus, ettei pelkillä jumppahommilla voi elää. Niinpä opiskelin maa- ja metsätaloutta sekä pukeutumisneuvojaksi. Lisäksi olen toiminut osastovastaavana puutarhamyymälässä sekä myymäläpäällikkönä muotiliikkeessä. Lopulta olen kuitenkin todennut, että kyllä se liikuttaminen vaan on juttuni –…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jesse Nykänen yhdistää kevytyrittäjyyden, urheilun ja opinnot mielekkäästi toisiinsa!

  Olen Jesse Nykänen, 24-vuotias kevytyrittäjä, opiskelija ja urheilija. Mitä teet? Kilpailen painonnostossa Suomen maajoukkueessa ja opiskelen tradenomiksi Lahdessa. Opiskeluiden ja urheilu-urani ohella teen yksilövalmennuksia painonnostossa ja järjestän painonnostokursseja asiakkailleni. Hienointa omassa työssäni on asiakkaiden saama hyvän olon tunne kovan harjoituksen jälkeen! Aloitin painonnostossa kilpailun vuonna 2005, jolloin olin ainoastaan 9-vuotias. Juniorina pelasin jääkiekkoa ja nostelin painoja samaan aikaan. Jääkiekko jäi…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Aila Aaltonen keikkailee kevytyrittäjänä eläkkeellä: “Suomessa on pulaa projektipäälliköistä IT-alalla”

  Aila Aaltonen päätti jäädä eläkkeelle 58-vuotiaana vuonna 2016. Suomessa oli kuitenkin pulaa projektipäälliköistä IT-alalla, joten pyynnöstä hän aloitti osa-aikatyöt kevytyrittäjänä. Olen Aila Aaltonen, turkulainen ICT-konsultointia tarjoava ammattilainen. ICT hommia olen tehnyt ikäni eli aloitin ohjelmointihommista ja viimeiset vuodet olin pörssiyrityksen tietohallintojohtajana. Harrastan kuntosalilla käyntiä ja pelaan lentopalloa kaksi kertaa viikossa sekä kierrämme ikänaisturnauksissa 2–3 kertaa vuodessa. Asun aivan Turun keskustassa…

  Lue lisää