Susanne Aalto eli Pahalapsi on persoonallinen somevaikuttaja

viikon-kevytyrittaja-Susanne-Aalto

Kuka olet?

Termosta pulloon! Olen joensuulainen makrovaikuttaja Susanne. Tai siis, Pahalapsi. En kylläkään ole oikeasti paha saati lapsi, kuten taiteilijanimeni perusteella voisi päätellä. Teen persoonallisia videoita YouTubeen yli yli 180 000 seuraajan kanavalle.

Mitä teet?

Kondiittorin päivätyön ohella teen YouTubeen videoita, jotka ilahduttavat arkea ja inspiroivat katsojaa olemaan parhaita versioita itsestään.

Kevytyrittäjyys on tuntunut helpolta ja aikaa säästävältä tavalta hoitaa keikkojen sekä kampanjoiden laskutusta!

Suosittuja teemoja ovat erilaiset aihevideot, ruoka- ja leivontavideot sekä my day -videot, joissa kuvataan päivittäistä arkea ja elämää. Videotuotannon ohella esiinnyn livekeikoilla ja vierailen niin pienissä kuin suurissakin tapahtumissa sisällöntuottajana.

Susanne Aalto 2 Kuvaaja: Alexändra Sleäze

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tubettajana saan säännöllisesti tuloja mm. yritysten kanssa laadituista yhteistöistä sekä erilaisista esiintymisistä ja kevytyrittäjyys on tuntunut helpolta ja aikaa säästävältä tavalta hoitaa keikkojen sekä kampanjoiden laskutusta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Sisällöntuottajan työpäivään sisältyy itse videoiden kuvaamisen lisäksi ideointia, käsikirjoitusta, editointia ja muuta sosiaalisen median sisällöntuotantoa.

Esimerkiksi Instagram-storyjen päivittäminen ja aktiivisen Facebook-yhteisön kanssa vuorovaikuttaminen ovat osa työtäni. Työ ei ole aina konkreettista, vaan kyse on elämäntavasta.

Parasta sisällöntuottajan työssä on siis ehdottomasti ihmisten aito kohtaaminen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Monille seuraajalle kehittyy videoiden kautta sellainen tunne, että he tuntevat minut. Videoiden kautta olemme seuraajieni kanssa ikään kuin kavereita, vaikka he eivät ole välttämättä koskaan oikeasti tavanneet minua.

Se kannustaa jatkamaan, kun nettikommenteille ja kymmenille tuhansille katselijoille saa kasvot ja videoiden positiivisen vaikutuksen pääsee konkreettisesti näkemään. Parasta sisällöntuottajan työssä on siis ehdottomasti ihmisten aito kohtaaminen.

Susanne Aalto kuva 3

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Sisällöntuotanto on työnä kokoaikaista kehittymistä ja kehittämistä, sillä ala muovautuu trendien ja nuorisokulttuurin mukana koko ajan.

Kehitän itseäni tubettajana sekä sosiaalisen median asiantuntijana joka päivä, sillä olen pompannut someen sekä videoeditoinnin maailmaan ilman alan koulutusta. Käytän viikoittain paljon aikaa videoiden hiomiseen ja sisältömarkkinoinnin itseopiskeluun.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Älä anna muiden mielipiteiden horjuttaa tekemiäsi valintoja, kun muovaat omaa polkuasi!

Kiinnostuitko? Lisää Pahalapsi seuraamiisi somekanaviin!

Kotisivu: pahalapsi.com
Instagram: paha.lapsi
Facebook: pahalapsi
Linkedin: Susanne Aalto

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake täällä.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Katariina Valkeinen valmentaa pk-yritykset voittoon markkinoinnin haasteissa!

  Kuvaaja: Soluna Image Vuoden 2021 ensimmäinen viikon kevytyrittäjämme on markkinoinnin moniottelija Katariina Valkeinen. Hänellä on pitkä markkinoinnin työkokemus, jota hän nykyisin hyödyntää konsultoiden pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Katariinalla on myös oma Ketterä-niminen palvelu, jonka sivuilla hän jakaa hyödyllisiä vinkkejä markkinointiin. Hän kertoo motivoituvansa siitä, kuinka hän pääsee näkemään työnsä tulokset konkreettisesti: “Nautin, kun sain vaikuttaa myynnin kasvuun ja yrityksen menestykseen!”…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme Terhi Lahti on markkinoinnin monitaituri

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Terhi Lahti, 35-vuotias Kalliossa asuva yksinyrittäjä. Yritykseni Heartive Marketing tarjoaa erilaisia markkinoinnin palveluja. Suurin osa työajastani kuluu tuottaessa sisältöä asiakkaiden sosiaaliseen mediaan ja muihin markkinointikanaviin. Teen myös monipuolisesti muita markkinointitöitä, kuten tuotan markkinointimateriaaleja ja sparrailen asiakkaitani markkinoinnin kokonaisuuden suunnittelussa. Miten päädyit yrittäjäksi? Ajattelin aina ennen, että minusta ei tule koskaan yrittäjää. Mieleen oli…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kesäiset kevytyrittäjät: joogaopettaja Henriikka Konki saa tehdä sitä mitä rakastaa!

  Esittelemme heinäkuun aikana pari kevytyrittäjäämme, jotka tekevät työkseen jotain hauskaa ja kesäistä! Ensimmäisenä on vuorossa Henriikka Konki, joka toteuttaa intohimoaan joogaopettajana. Henriikka kokee saavansa toimia tässä arvojensa mukaisesti, ja nauttii saadessaan piristää opetettaviensa päivää. Hänellä on lisäksi kunnianhimoisia tulevaisuudensuunnitelmia työnsä suhteen! Olen Henriikka Konki, 28-vuotias turkulainen. Kevytyrittäjänä olen joogaopettaja; ohjaan skumppajoogaa polttareissa ja kesätapahtumissa, opetan puistojoogaa ja tuotan joogavideoita online-kursseille…

  Lue lisää